X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo dam znac, ale to jeszcze trochę czasu. Pewnie ktoras predzej to wypróbuje:D

olala z tym poczuciem winy tez tak mam hehe w ogóle nie lubię zostawiać Franka z kims innym i to mnie przeraża.

Ostatnio tak sobie myslalam,ze pewnie ja będę miała większy problem niż Franek jak przyjdzie czas na odstawienie od piersi ;)jak ktoś by mi powiedział 4 miesiące temu,ze tak będę myśleć to bym wyśmiała... Eh to macierzyństwo...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah te my matki...ciężko się z tymi dzieciaczkami rozstawać...jeszcze w szpitalu miałam posmak tego, jak lekarki mnie wygoniły na parę godzin do domu, bym odpoczęła i nabrała sił, bo już psychicznie siadałam...siedząc tam owszem, marzyłam o chwili wytchnienia, by w końcu ktoś przyszedł na parę godzin, bym mogła wyjść, normalnie zjeść i w ogóle...a jak w końcu poszłam...tak wróciłam po godzinie :P Nie byłam w stanie w ogóle odpocząć, bo cały czas myślałam o małym i jedyne co zrobiłam, to na szybko zjadłam i pognałam z powrotem do szpitala...teraz zresztą też mi ciężko zostawiać go z kimś i niestety przekłada się to na moje marne już życie towarzyskie...ostatnio zrezygnowałam z babskiego wypadu z koleżankami, bo był akurat w wieczornych godzinach, kiedy mały już super marudny przed spaniem, czas kąpania i w ogóle...wiedziałam, że będę tylko non stop o nim myśleć i w ogóle, więc dałam sobie siana...

ciekawa jestem jak zniosę poniedziałek, kiedy to na rehabilitację pójdzie z nim teściowa, bo ja wybieram się w tym samym czasie ze starszą na rozpoczęcie roku szkolnego...non stop pewnie będę myśleć o tym, jak mały ryczy tam, a mnie nie ma...eh...no ale jakoś trzeba to przeżyć, a też nie mogę zawieść młodej, bo bardzo liczy na to, że z nią ja pójdę, a nie babcia..w końcu pierwszy dzień szkoły tak na poważnie...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam takie siateczki na owoce u nas w sklepie, w sumie nawet taniej niż to na allegro...ciekawa jestem czy to w ogóle zdaje egzamin...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja pewnie czuje się tylko zostawiając małego z mezem poza tym u nas tez inaczej bo Tymek butelki nie toleruje :/

Olala odpuściłam brokula bo dwa razy były po nim płacze i bolesne baczki.

Ja czuje sie okropnie brzuch mnie boli i mnie mdli :( oby Tynek był w nocy łaskawy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też juz jutro nie podam, spróbujemy za jakiś czas a jutro może dam ziemniaczki z dynią albo jabłko, a jak będzie marudny to nic nie dam tylko cyca. kurcze, póki co to najbezpieczniejsze. Podałam mu w końcu krople przeciwbólowe i na razie się nie wybudza.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mam nadzieję,, że tymek da Ci się wyspać i jak wypoczniesz, to jutro będzie lepiej. Trzymam kciuki.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze nic się nie rozwinie :( i go niczym nie zaraze:(

Koral daj koniecznie znac co z Lenką?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś Franciszek degustował gruszki Williamsa. Ach, jak mu smakowały! Zobaczymy, czy i na nie ma uczulenie :)
    Fotorelacji ze spotkania Walabi, Kozgo i Miriam nie ma :( Poprawimy się następnym razem.

Koral, macie podawać gluten po łyżeczce dziennie przez jaki okres? Jeśli dobrze chłopcy będą reagować, to co dalej?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak sie zaczyna podawać cos do jedzenia innego niż mleko to trzeba już codziennie dawać czy można przerwe zrobic ? Mysle o wyjeździe zeby po powrocie zacząć na stałe rozszerzać Tymkowi dietę.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral dzieki za odpowiedz.

Oby Lenka jutro już wyszła dobrze ze jest z nia Twoja mama:)

Tak chce zrobic ze warzywko, zupka ok południa a deserek 16-17.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral super tylko Ty na 74 tak? Trzeba bedzie zrobic zdjevcia w zimę :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko pół łyżeczki tej kaszki z glutenem aż tyle miesięcy? Kurczę trochę mi się to dziwne wydaje, przecież jeszcze niedawno po prostu wprowadzało się kaszkę w pewnym momencie i już i jakoś kurczę wszyscy nie mamy celiakii. Wiem, ze sa coraz lepsze badania itd nie można zostać w średniowieczu ale czasem się zastanawiam czy teraz nie przesadzamy z tą ostrożnością.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 22:49

01582n0ast4hm7dp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita - czy Tobie również nie wyświetlały się rozmiary w sklepie 5.10.15 pomimo rzekomej dostępności produktu?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, tak było w niektórych przypadkach i to oznacza, że już nie ma dostępnego rozmiaru. Niestety szybko się wyprzedają te ubranka. Ja jeszcze wczoraj miałam w koszu fajne bluzki ale jakoś tak wyszło, że odeszłam od komputera, a później wyleciało mi z głowy, no i dzisiaj już niestety nie było Za to kupiłam na przyszły rok i kilka rzeczy na prezent dla synka kuzynki.
    Zapisałam się do newslettera żeby nie przegapić następnej wyprzedaży :-)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę może ja dziś wypuszczą, w domu się szybciej do siebie dochodzi niż w szpitalu. Nie doszukuj się nic, to jest dziecko, dlatego jest słabsza, dużo nie potrzeba. Trzymaj się ciepło i bądź dobrej myśli.
    U nas noc jak zwykle, pobudki co 2 lub 2,5 godziny. pobudka o 5.30 i do 7 zero spania, później udało sie jeszcze godzinkę Jestem padnięta przez te nocki łeb mi pęka. marzę o jednej przespanej nocy, chociaż tak jak było wcześniej czyli z pobudkami o 2 i 6.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje sie okropnie brzuch boli mdli mnie pobudka na karmienie o 2.30,4,30 i 7,30 a od 5 do 6,30 było szaleństwo i brak snu. Dzis jedziemy do teściowej moze jej nie obrzygan hehe oby to nie był żaden wirus.

Koral a blizniaki teraz jaki rozmiar noszą? Bo my raczej standardowo idziemy czyli obstawiam ze pod koniec wrzesnia przejdziemy na 74 czyli pod koniec listopada mam nadzieje bedzie ok:)
    Wiesz po wymiotach i gorączce napewno Lenka osłabiona.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - jak ja się zatrułam, to mnie, dorosłą osobę, ważącą wtedy te swoje 57kg, zwaliło z nóg w ciągu 3 godzin...zaczęło się o 23, a o drugiej zbierano mnie dosłownie z podłogi, bo w łazience traciłam świadomość i wleczono mnie do łóżka, więc nie ma się co dziwić dziecku...trzymam kciuki, by szybciutko doszła do siebie :)

kozgo - oj oby to żaden wirus nie był...zdrówka życzę :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja też życzę zdrówka, trzymaj sie. A do mnie właśnie pisze siostra, która wczoraj byla cały dzień z mały, że w nocy wymiotowała.... Chyba jednak coś jest w powietrzu, mam nadzieję, że mały nie złapał.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podałam dziś jabłuszko, resztę brokuła wyrzuciłam, mam nadzieje, że po jabłku nie będzie g bolał brzuszek no i nie będzie uczulenia, tylko kuka, bo od 2 dni nie robi a to sie u niego wcześniej nie zdarzało. Wcinał to jabłko aż się trząsł do łyżeczki, ale ja mam żarłoczka, na razie wszystko co podaje to wcina.
    Mam pytanie DO DZIEWCZYN, KTÓRE CHODZIŁY NA BASEN Z INSTRUKTOREM. Możecie dać jakieś rady, jak trzymać dzisecko, co z nim robić na tym basenie, jak długo być za pierwszy razem itd. U nas nie ma zajęc dla maluszków a z resztą chce z nim iść pierwszy raz na wyjeździe we wrześniu, tam w ośrodku będzie mało ludzi pewnie na basenie i na spokojnie możemy popróbować czy mu się spodoba.
    Mały śpi ide sprzątać.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Olala zeby mały nic nis złapał.

Po herbacie i chlebie z masłem czuje sie nadal podle :/ zaraz do teściowej dojedziemy ale mi sue nic dzis noe chce :(

Koral no Tymek to juz z 8 moze ważyć, spodnie to fakt ze zawsze dluzej nosi niz Body a w bluzkach to czesto juz mu głowa nie przechodzi hehe.

KupilM w tym 51015 2 koszulki z krótkim, 2 na ramiączka i krotkie spodenki za 50zl bo w sumie na jesień nie mam lekkich rzeczy a na wyjazd musze cos wziąć i w hm kupiłam kapelusikach za 5zl :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ