X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam koło 22tc. To chyba zależy od tego ile jesz, pijesz, hormonów itp. Wtedy schudłam 1kg.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym tyg tak mialalam z tym brzuchem nawet sąsiadka to zauważyła ale w tym tyg nadrobilam tamten tydzień i w mgnieniu oka zrobił sie wielki a do tego uda tez podwoiły swoją objętość tak nagle co najlepsze na buzi nic ręce tez piersi tez nie a brzuch i uda szaleją

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to mnie uspokoilyscie:) dziekuje :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie masz co sie stresowac to chyba taki tydzień ciszy przed burza ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) dziewczyny a jakie plany na swieta? Prezenty już kupione? U nas udało się po ciężkich bojach zaprosić teściowa moją na wigilię żebym nie musiała jeździć po 2 domach szczególnie że ona sama jest. Pierwszy raz się udało ostatnie 2 lata nie dała się przekonać, Tymek w brzuchu chyba pomógł:) ja przentów jeszcze nie mam a w przygotowaniach będę pomagała mamie tyle ile dam radę jak co roku pewnie bo u niej są święta.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łeeee to aż takiej różnicy u mnie z brzuchem nie ma:) prędzej różnicę widzę pod koniec dnia :) ale to pewnie od jedzenia w takim razie :P hehe ja święta też u mojej mamy :) zawsze coś tam razem sobie pichcimy :) a prezenty zaczynam dopiero kupować :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wpraszam na święta :) Nie mam sił nic organizować :P
    A co do wyprawki to też mam taki śpiworek pieska ze smyka :) I do spania kupię śpiworek nie za gruby, a na początku albo w kocyku, albo w rożku Franio będzie spał. Kołderka to chyba dopiero dużo później.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takich przypadkach przynajmniej się czuje, że comiesięczne wizyty u ginekologa mają sens, bo ja mam wrażenie, że dopiero co byłam na połówkowym, a w przyszłym tygodniu znowu... Uważaj na siebie Walabia, podziwiam, że masz tyle energii, żeby biegać :)
    Nasze święta w tym roku będą o tyle fajne, że pierwszy raz w nowym mieszkaniu, właśnie kompletuję jakieś ozdoby choinkowe itd. Wigilia i śniadanie u teściów, a resztę czasu mam zamiar spędzić na słodkim lenistwie i obżarstwie :)
    A tak wracając do tematu wyprawkowego, to natchnęłyście mnie i zakupiłam dziś pierwszą rzecz dla Tytusa:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=3781006704
    Wydaje się w sam raz na wiosenny chłodek.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super kombinezonik Ci się trafił ja to teraz czekam do stycznia zeby kupic komodę i gdzieś te wszystkie ubranka upchnąć bo tak stoją w siatkarz i taki bałagan się przez to robi. Powiem wam ze oglądam taki program na tlc porodówka i zawsze rycze na tych porodach haha a od tygodnia od czasu gdy maz na zwolnieniu to ogląda razem ze mną i tez sie wkręcił mega haha

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do poczytania, do śmiechu i do płaczu:

http://polozna.blog.pl/

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu link do bloga Suzy Lee z naszego forum, znajdziecie tu wszystko o wyprawce:

http://yourbabyproject.pl.tl/

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super, chciałam już tego szukać. Makcza, wiesz może gdzie w KRK w C&A jest dział ciążowy?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szkoda. Lubie sobie obejrzeć rzeczy na necie a potem hop do galerii i kupuje. Akurat brakuje mi spodni ciążowych.

Ale mnie rozłożyło:/ Oby do świąt przeszło.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam USG połówkowe. Emilka waży 468 g, położona jest główką w doł i wszystko jest w porządku.
    Ale na sam koniec wizyty przypomniało mi się, że pobolewa mnie podbrzusze od 2 dni. No to wtedy spowrotem USG tym razem dopochwowe i okazało się, że szyjka mi się skróciła. Nie jest źle bo ma 32 mm, ale wcześniej było 38 mm. Mam brać nospę 3x1 i też troszkę zwolnić. Na szczęście jestem już od środy na L4 to mam szansę wypocząć.
    Kolejna wizyta 2.01, a po niej badanie glukozy.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni boli mnie brzuch jak się podnoszę lub przekręcam na drugi bok i jeszcze kłuje w pępku. To normalne, bo zaczynam się martwić?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz się mnie zapytał czy bardzo boli czy tylko troszkę. Bo jaak tylko delikatnie to nie ma co się bać. Na pożegnanie powiedział mi żebym pamietała, że zawsze w razie pytań czy watpliwości mam do niego dzwonić.
    I coś mi się wydaję, że jeżeli mi nie przejdzie do przyszlego tyg to będę go gnębić :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciągu tygodnia bardzo urósł brzuch i myślałam, że to od tego, ale coś za bardzo twardy jest. Wzięłam magnez i nospe i odpoczywam dalej. We wtorek mam wizytę to się okaże.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam piątek 13! Po przeziębieniu postanowiłam że (2 tygodnie po chorobie) porobić świąteczne zakupy.Wszystko fajnie nawet udało mi się obkupić nieźle.Ale koszmar zaczął się jak przyjechałam do domu. zjadłam kanapkę z ogórkiem kiszonym i poczułam na gardle jakby coś mi się przykleiło do podniebienia. próbowałam różnych metod ale nie pomagało, w końcu postanowiłam zajrzeć do gardła a tam takie wielkie czopy. Nic tylko jakieś uczulenie od ogórka-tak pomyślałam. Oczywiście gin nie odbiera a w gardle coraz gorzej. Pojechałam z mężem na pogotowie i oczywiście uczulenie i dostałam antybiotyk. Na szczęście mężowi udało się dodzwonić do gienka i stwierdził, że to nie uczulenie tylko tamte przeziębienie nie zaleczone a ogórek tylko podrażnił gardło no i kazał brać antybiotyk. Już sama nie wiem, co to mogło być? Dziś męża wysłałam jeszcze raz do apteki po lactibios femine, żeby jakąś osłonę sobie zafundować.
    czasami antybiotyk dziewczyny jest niezbędny, może gdyby nie ogórki to skończyło by się zapaleniem płuc lub anginą gdybym to przenosiła. A jak to alergia to sama nie wiem.
    dobrze że dziś już 14.12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 13:31

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedaku to faktycznie nie najlepszy ten piątek 13:/ życzę szybkiego powrotu do zdrowia. W zeszłym roku niestety miałam takie czopy w gardle na wigilie i nic przełykać nie mogłam straszna trauma to była więc oby do świąt, dbaj o siebie i wypoczywaj:) Ja od poniedziałku biorę się za prezenty bo muszę zacząć się ogarniać szczególnie, że w tym roku szykuje nam się imprezka na 14 osób:)

W tym tygodniu czeka mnie jeszcze glukoza i badania krwi i moczu mam nadzieję, że będzie ok i nie będę musiała mieć jakiejś diety.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dla 14 osób musisz kupić prezent?uuuu to ci współczuje!
    Dzięki ja czuje się już nieźle.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ