X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ostatnio z koleżanka rozmawiałam mamą 2 latka i aż łzy miała jak opowiadała ze z dojazdami to hej nie ma po 10h i niania wszystko widzi i słyszy pierwsza i jej synek bardziej cieszy się na widok niani niż jej to chyba musi być okropne dla mamy jak dziecko jest bardIek przywiązane do obcej osoby. Oczywiście czasami nie ma wyboruale patrząc ile teraz liczy się za dobrą nianie to jakieś kokosy z mojej pensji wcale by nie zostały.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po roku zamiar wrocic,do pracy do pracy na pól lub 3/4 etatu. Pp pierwsze żeby jednak wiecej byc w domu, po drugie kobiety wracajacej na niepelny etat nie da sie zwolnic. Mamy to szczęście, ze babcie i dziadkowie są w naszym mieście, co prawda pracuja, ale elastyczniej.
    nie zarzekam sie jednak, bo kiedyś myslalam, ze pójdę max na pól roku na macierzyński , ale jak widzę jakie to są,maleństwa polroczne i czuje moje w brzuchu to zdecydowanie stawiam na pelny rok+ urlopy to pewnie wyjdzie 1,3roku. No wiec zapytajcie najlepiej w,rok po urodzeniu. Moze za nic nie wrócę do pracy i nie zostawię dzidzi, a moze będę miala dość siedzenia w domu, a pieniądze będą potrzebne.
    na razie mozemy planować, a życie i tak nam pokaże samo co robić.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda jest znam takie dziewczyny które planowały wrócić po 4 miesiącach a jak sie urodził dzidzius to za żadne skarby po pół roku nie chciały wracać ale znam tez takie które skracaly macierzyński bo nie mogły w domu wytrzymać więc czas pokaże :) to troche jak z założeniami nie wezmę dziecka do łóżka itd a praktyka robi swoje mozna planować duzo a potem i tak wszystko się zmienia :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    To prawda jest znam takie dziewczyny które planowały wrócić po 4 miesiącach a jak sie urodził dzidzius to za żadne skarby po pół roku nie chciały wracać ale znam tez takie które skracaly macierzyński bo nie mogły w domu wytrzymać więc czas pokaże :) to troche jak z założeniami nie wezmę dziecka do łóżka itd a praktyka robi swoje mozna planować duzo a potem i tak wszystko się zmienia :)

Dokładnie, też tak myślę. Fajna opcja z tym skróceniem dnia pracy. Ja mogę pracować od 7-15 a po skróceniu na 6h to bym kończyła prace o 13!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to najpierw zobaczę jak mi idzie z Zosią a potem tak po 3-4 latach drugie. W międzyczasie się zregeneruje i popracuje trochę. No, ale czas pokarze:)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, myslę o SR tylko straszna drożyzna tam - 350zł:/ no cóż. Myślę o styczniu jakoś pod koniec. Ostatnio nie mogłam się dodzwonić. Zaraz spróbuje.

No znowu nie mogę się dodzwonić. Może później spróbuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 11:24

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zamiar wrócić do pracy po tym roku. No a Franio do żłobka. Innej opcji nie ma niestety :(

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie kwietniowe mamusie mam pytanie do was odnośnie wyprawki ale chodzi mi tylko o ubranka. Nie wiem jakie ubranka kupić i ile i na jakie rozmiary?chciałabym by maluch spał w śpiworku ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy są takie cienkie na wiosnę? Ogólnie u nas w domu jest bardzo ciepło a wiem że przegrzewanie dzieci jest niezdrowe!Podpowiedzcie coś!

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby piszą ze do szpitala 5 Body i 5 pajacyków albo śpiochów , 3 czapeczki i 3 pary skarpeteczek. ja Body i pajace kupiłem takie zapinane na bok zeby łatwiej mi było plus mam jakies dresiki i bluzę na wyjście Ew jak bedzie zimno mam taki ciepły kombinezonik. Co do śpiworów to nie wiem raczej nie będę korzystała. Większość kupowałam na 62cm na 58 mam moze z 2 czy 3 rzeczy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie trzeba chyba kupić kombinezonik.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli zima będzie taka jak w zeszłym roku i skończy się w maju, to faktycznie kombinezon się przyda... Jestem w ogóle ciemna w zakresie wyprawki i dopiero się dokształcam, także wszelkie rady mile widziane dziewczyny :) Z tego co już się zdążyłam dowiedzieć od koleżanek, najlepsze są faktycznie takie body kopertowe albo zapinane na całej długości, wtedy nie ma problemu z ubraniem maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 14:08

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział ze idealna temperatura to 20-21 stopni w domu i najlepiej na cebulkę ubierać bo łatwo reguliwać wtedy temp. No ja biorąc pod uwagę fakt ze w zeszłym roku tydzień przed moim ślubem w kwietniu był jeszxze śnieg zaopatrzylam sie w kombinezonik.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się zapisałam na 4.02 na SR:)

Też powoli zbieram ciuszki. Myślałam o takim kombinezonie-pajacyku z "misia".

http://www.smyk.com/cool-club-pajac-dziewczecy-marie-rozmiar-56,p1075569759,ubranka-dla-dzieci-p

O śpiworku pomyśle później, bo na początku noworodek nie ma chyba sił żeby się rozkopać i wystarczy kocyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 14:57

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo coś takiego:

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowlęta//Odzież dla noworodka/Sukienki, stroje i zestawy/112212/2

Czy tylko mi tak odwala jak tylko się dorwę do tych ciuszków?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietanie, ale fajne kolorki i dizajn;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie większość mam z next, mothercare, hm i gap i właśnie takiego misia mam z gap jak ten ze smyka tylko cały szary z kozuszkiem białym w środku :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Babka na telefonie mi poradziła ten lutowy. Pomyślałam, że może faktycznie lepiej jak będę na bieżąco.

Makcza, a ty orientujesz się może w której galerii w KRK jest c&a z działem ciążowym. W Krakowskiej i Factory nie ma.

Chyba się zastanowię jeszcze nad tym styczniowym terminem, bo lutowy to bym kończyła w 36tc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 16:07

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam też ten blog:
    http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę powiem Wam że od kilku dni mam wrażenie że mój brzuch robi się mniejszy :/ niby teraz powinien rosnąć szybciej a tu takie dziwy, trochę mnie to martwi :( ale Tymka cały czas czuje więc chyba to nic poważnego.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czasem mam wrażenie jakby brzuch był mniejszy. Związane jest to tez z porą dnia :) myślę, że to zależy od ułożenia malucha.

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ