Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny ale się z martwiłam, mąż odebrał morfologię i mam za mało krwinek czerwonych i w ogóle pani laborantka powiedziała mu że szału nie ma. Myślicie, że to może być przez przeziębienie? biorę cały czas witaminy. kurcze ale tam nie ma żelaza:(
-
Haybeauti jedz szpinak, czerwone buraki, nawet sok z buraków pij np. w sokowirówce zrób sobie sama z jabłkami lub gotowy kupuj. Czerwone mięsko tez ma dużo żelaza. Ja kupiłam witaminy z żelazem. Ale ja je biorę od czasu do czasu. Na razie wyniki miałam ok.
-
nick nieaktualnykozgo wrote:Lusia a po ci były Panie z Zusu ? Jak sie wraca po macierzyńskim i zmniejszy sie chociaż troche etat to nie mają prawa Cię zwolnić przez rok czasu.
Po to by sprawdzić czy nie udaje hehe na kontrole wpadły dzień dobry my z Zusu proszę podpisać tez kiedyś miałam kontrole ale nie w ciąży tylko na zwykłym L4 -
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:Po to by sprawdzić czy nie udaje hehe na kontrole wpadły dzień dobry my z Zusu proszę podpisać tez kiedyś miałam kontrole ale nie w ciąży tylko na zwykłym L4
Miriam, to znaczy, ze jak od lutego pójdę na L4 to musze siedziec w domu bo są kontrole?? A ja chcaialam wtedy zakupy robić, wyjechac do babci na jakiś czas. Bie zamierzam siedziec w domu, chyba bym zwariowala. Jak mnie Panie z Zus nie zastana to dostane kare czy cos? -
kozgo wrote:Lusia a po ci były Panie z Zusu ? Jak sie wraca po macierzyńskim i zmniejszy sie chociaż troche etat to nie mają prawa Cię zwolnić przez rok czasu.
dokładnie tak jak miriam napisała żeby podpisać że byłam w domu, a 15 minut wcześniej wróciłam od mamy, ale szybko wskoczyłam w gatki mod piżamiki założyłam szlafrok i jak zeszłam na dół do nich to jeszcze mnie przepraszały że jak leże to mogłam nie sachodzić tylko ona weszła by na góre. Udało mi się. -
nick nieaktualnyWpadają na kontrole sporadycznie nie do każdego bez stresu ostatnio byli u mojej teściowej bo ma problem z kolanem i jej w domu nie było bo wyszła do sklepu zostawili jej w drzwiach karteczke żeby sie skontaktowala i wyjaśniła to napisała ze wyszła po pieczywo bo jeść musi i przeszło a ma L4 leżące a w ciąży przecież są zwolnienia chodzone tu chodzi o to bardziej ze jak nie ma Ciębie w domu to sprawdzają czy w pracy Cię nie ma ze niby ucieka sie od składek ZUS i żeby ich nie oszukiwać ja tam normalnie chodzę do sąsiadki na zakupy do lekarza jeżdżę do teściów 300 km więc nie ma sie co martwić na zapas to ze do Lusi przyszli nie oznacza ze odwiedza każda z nas
Natalia lubi tę wiadomość
-
prawie wszyscy biorą żelazo, ja 3 tyg. temu hemoglobine miała 11,9 a pani w laboratorium powiedziała mi że lekarze żelazo przepisują dopiero jak jest 10 bo to jest fizjologiczny spadek na tym etapie i lekarz powiedział mi to samo co ona, u nas to jakoś wszystko inne, nawet glukoze mam tylko 50 po 1 h. Ciekawe jak 30.12. pójde na badanie to czy spadnie czy będzie bez zmian
-
haybeauti wrote:w poniedziałek -16.12. poczekam aż mąż przywiezie wyniki.
Myślisz, że powinnam zadzwonić?
Na pewno telefon Ci nie zaszkodzi Zobaczysz co powie. Może wypiszę Ci od razu receptę. Ja do mojego lekarza dzwoniłam nie raz jak się coś działo i co mnie niepokoiło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 17:42
-
ja również idę na roczny macierzyński. Niby powrót mam zapewniony ale też jakoś nie myślę o tym. Rok to długi okres czasu dużo rzeczy się może zmienić a co do odwiedzin zus-u myślę, że są to sporadyczne wizyty. Poza tym większość z nas ma na zwolnieniu, że może chodzić więc siedzieć w domu nie musi.
-
znalazłam preparat femibion natal 2 plus który zawiera żelazo a ja brałam zwykły femibion natal 2. jak patrzyłam na wyniki niektórych koleżanek z ovu to moje wyniki nie są złe. Jak znalazłam normy dla kobiet w ciąży to są w dolnej granicy ale się mieszczę a poza tym tydzień temu zakończyłam walkę z przeziębieniem więc nie jest źle. Ta baba musiała być jakaś niedouczona.
-
nick nieaktualnykoral wrote:dziewczyny ja mam anemie wrodzoną i u mnie żelazo w okolicy 11 to super wynik,
obecnie mam w okolicy 10 i oczywiście sorbifer, po którym siada mi żołądek, mam znowu zatwardzenia, i ogólnie czuję się fatalnie
do tego rozwala mi kości łonowe i ogonową i wyję z bólu ;(
Ja biorę Biofer Folic i nie mam żadnych dolegliwości