X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No potwierdzam, ja byłam bez jedzenia 14 h plus te 2 h czekania i też mi się jeść jakoś strasznie nie chciało, tylko spanie mnie męczyło :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam zrobić 24-25 tydzień więc pójdę sobie w przyszłym tygodniu. Dodatkowo muszę zrobić toxo bo nie miałam przeciwciał przy pierwszym badaniu. Wczoraj miałam mega kryzys taka migrena mnie złapała, że aż mdłości miałam do tego jeszcze mam chorego męża wiecie jak jest facet jak ma 37 to już umierający hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na połówkowe to pewnie gin będzie mi kazał zrobic sobie glukozę. Po wypiciu trzeba siedzieć na miejscu 2 godziny?

Od dzisiaj jestem na zwolnieniu i zamierzam leniuchować cały dzień :) No nie licząc przygotowania obiadku i ogarnięcia mieszkania. Mój mąż szczęśliwy bo nie musi mi już robić śniadań do pracy przed 6 godziną i ja też szczęśliwa bo już ciężko było wytrzymać za biurkiem.

Dorjana lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, super że Twój mąż zdecydował się na takie rozwiązanie. My też mieliśmy taki plan na początku, ale mój G. dostał awans, podwyżkę i finansowo bardziej się opłaci moje 80% dostawać. Niestety czysta ekonomia...
    A i oczywiście że roczny urlop :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też zarabia więcej ode mnie, ale i tak będziemy trzymać się swojego pomysłu, zwłaszcza, że mąż zachwycony:)

Niesmiala lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę na roczny urlop. W naszym przypadku też bardziej opłaca się jeśli ja będę siedzieć w domu.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez idę na roczny urlop. Mąż 2 tyg,ojcowskiego będzie bral tylko, bo tez mamy spora roznice w pensji.
    ja glukozę robie 30.12, zobaczymy jak pojdzie.

relgh371zv6v421k.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na roczny. Czysta ekonomia, ale fajnie, że jest możliwość. Nigdy nie wiadomo co będzie po pół roku.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę na roczny. Jak bym poszła do pracy to musiałabym z mężem mieć stałe łącze telefoniczne. Bo on nawet nie wiem gdzie ma majtki w mieszkaniu a co dopiero pieluchy,chusteczki czy pajacyki i co to w ogóle są pajacyki :)
    Ale i tak kocham go ponad wszystko :) poza tym stara się ogarnąć i pomagać w domu jak może ale tak mu to ślamazarnie wychodzi. A ja mam taki ubaw - chyba za to go kocham. O mój humorek i malucha tatuś dba na medal.
    Chyba jak składa pranie powinnam wrzucić na youTube mówię wam ubaw po pachy :)

lusia22 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti :)))))
    Wczoraj właśnie z mężem rozmawialiśmy na ten temat i tak się zastanawiałam, czy po roku będę miała do czego wrócić, bo to jednak sporo czasu. Nie boicie się tego?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no rok to mnóstwo czasu, trzeba doliczyć do tego L4 no i urlop do wybrania. Robi się 15-16 miesięcy nieobecności.
    Akurat mój pracodawca super zareagował, mam powrót zapewniony ale pomimo tego i tak lekki niepokój zostaje. Firma może się dużo zmienić przez ten czas, a mój mózg pewnie zamieni się w papkę pieluszkowo-mleczną :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to info wam się przyda ale może tak :)

znalazłam darmowa szkole rodzenia w Warszawie nawet dla nie zameldowanych w stolicy :) jak by któraś z was szukała to jest w szpitalu na Karowej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak będę 17 stycznia na 19 mam :D

• doris85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się trochę obawiam, chociaż mam obiecaną umowę na czas nieokr wiec powinno być ok. Będzie co ma być, najważniejsza jest malutka. Nie wyobrażam sobie, żeby uczył ją chodzić ktoś inny niż ja!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam fajnie z ta bezpłatną szkołą. W Krakowie w ecopartus też są bezpłatne zajęcia, ale ja tam nie idę, bo mam inną szkołę przy szpitalu.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę na roczny i jak da radę finansowo to chciałabym zostać do 2-2,5 roku bo nie chce malucha z obca osoba zostawiać, a babcie pracujące. Jakoś sobie nie wyobrażam nie widzieć dziecka po 10h dziennie :( ale obecna praca raczej nie daje mi satysfakcji wiec moze tez dlatego takie podejście mam.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogónie w warszawie dla zameldowanych w stolicy przy każdym szpitalu jest darmowa szkoła rodzenia gorzej jak ktoś jest zameldowany pod warszawą lub w ogóle przyjezdny np student

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też myślę o rocznym ale zobaczymy pracuje w żłobku i mam możliwość chodzenia do pracy z dzieckiem ale z drugiej strony aż dostaje gęsiej skóri na myśl o tych wszystkich chorobach które tam dzieciaki przynoszą

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:19

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam umowę na czas nieokreślony i pracuje w budżetówce, także wrócić wrócę (na minimum 3 miesiące), ale co zastanę po moim powrocie to się okaże. Na razie nie ma co rozmyślać tylko cieszyć się naszymi maleństwami. Ja będę się martwić jak będzie bliżej powrotu.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ