X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ide na żywioł i będe sobie sama radzić, duż opiekowałam sie dzieciakami siostry i czasem szwagierki bliźniakami. Zmikenić pieluche umiem, wykąpać i nakarmić też wię myśle że damy rade, a jak nie to będe wzywać wsparcie. Ja myśle że jak już dzieciątko się rodzi to przynajmniej mamy mają jakiś instynkt że wiedzą co mająż robić.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dla osób zameldowanych w Warszawie jest za darmo kurs trwa 5 zajęć raz na tydzień. Co do miesiąca przed moze chodzi o to zeby napewno udało się przed porodem.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Madalińskiego i w sumie tylko dla tego że mam tam wybraną położną:) na karową myslalam ze trudno się dostać bo raczej oni głównie jakies ciąże patologiczne przyjmowali ale może to już się zmieniło:) znam pare osób rodzących na karowej i chwaliły sobie tylko mówiły że trzeba przed porodem chyba zastrzec ze nie chce sie studentów bo to kliniczny szpital i przy porodach często są grupki studentów.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ja w pierwszej ciąży uczęszczałam do szkoły rodzenia i powiem że dużo już wiedziałam z czasopism i książek ale też parę nowych nowinek się dowiedziałam, poza tym też mieliśmy zwiedzanie położnictwa, gdzie później rodziłam, człowiek oswoił się już trochę ze wszystkim. Ale po narodzinach mojego Syneczka i tak najbardziej pomocna okazała się zaraz w pierwszy dzień w domu wizyta znajomej położnej, która pokazała nam wszystko na Synusiu jak kąpać, pielęgnować, wykonywać masaże i całą resztę. To naprawdę nam pomogło dlatego polecam jeśli macie możliwość załatwienia sobie takiego czegoś warto.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno teraz z NFZ maja obowiązek wysłać położna do domu chyba na 2wizyty, moi znajomi właśnie doświadczyli takiej wizyty a nic nie zgłaszali i sama nie wiem jak to wyglada. Do nich przyszła położna z rejonu gdzie dziecko obecnie mieszkało w sunie fajna rzecz wiecie moze cos na ten temat?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tak jest że dwa razy po narodzinach przychodzi położna, tylko najpierw trzeba zgłosić dziedziaczka do przychodni do której będzie należeć i to oni od siebie ją wysyłają.

Brava lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U na też była położna z przychodni rejonowej, tyle że parę dni później, oprócz tego załatwiliśmy sobie prywatnie taką wizytę u znajomej. Ale z NFZ faktycznie po porodzie zadeklarowana wcześniej położna ma obowiązek Cię odwiedzić.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak dawno nie korzystałam z NFZ ze nawt nie wiem czy mam zadeklarowaną jakaś przychodnie hmm

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjan dziękuje. Tobie też życzę spokojnych i pełnych radości pozostałych 15o dni

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana super dziękujemy :)jak tam Wasze brzuszki dziewczyny ? Jak samopoczucie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie samopoczucie ok. Narzekam tylko na ból plecow i bioder.
    Wzięłam sobie od teściowej stetoskop i podsłuchuję moją Emilkę. Słychać tylko bulgotanie i stukanie delikatne, ale frajda jest :)

Wczoraj trafiła mi się super okazja. Przez przypadek trafilam na likwidację stoiska z odzieżą ciążową. Nakupiłam sobie kilka bluzek oraz spódnicę. Wzystko wcześniej kosztowało ponad 100 zł (firmy Qba i 9fashion), a ja kupiłam za 10, 15 i 20 zl za sztukę. Muszę się tam wybrać jeszcze w tym tyg bo widziałam, że mają też przecenione biustonosze do karmienia i kosztują 15 zł tylko.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie samopoczucie ok. Narzekam tylko na ból plecow i bioder.
    Wzięłam sobie od teściowej stetoskop i podsłuchuję moją Emilkę. Słychać tylko bulgotanie i stukanie delikatne, ale frajda jest :)

Wczoraj trafiła mi się super okazja. Przez przypadek trafilam na likwidację stoiska z odzieżą ciążową. Nakupiłam sobie kilka bluzek oraz spódnicę. Wzystko wcześniej kosztowało ponad 100 zł (firmy Qba i 9fashion), a ja kupiłam za 10, 15 i 20 zl za sztukę. Muszę się tam wybrać jeszcze w tym tyg bo widziałam, że mają też przecenione biustonosze do karmienia i kosztują 15 zł tylko.

O jejku, aphrodita - ale faaaaaaaaajnie! :) Suuper, zazdroszczę - a zdradzisz może w którym mieście trafiłaś na taką okazję? :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita super! :) Ja się cieszę bo kupiłam sukienkę w lumpie i jest mega extra :D Ceny w ciążowych sklepach mnie przerażają!!!

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, w Rzeszowie :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nic nie kupiłam jeszcze w sklepie ciążowym, głównie zakupiłam kilka par leginsów i do nich dobieram góry z szafy plus kilka tunik dokupiłam. Strasznie mnie uwiera panel przy rzeczach ciążowych na wysokości żołądka więc jakoś nie mogę sobie nic znaleźć stricte ciążowego. Najbardziej martwi mnie puchowa kurtka, moja może starczy do połowy stycznia, a potem trzeba kupić nową ale na 2 miesiące kupować kurtkę, której już więcej nie założę bo będzie za dużo jakoś mi się nie uśmiecha, może właśnie w ciucholandzie coś znajdę.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ostatnio trochę czasu mnie tu nie było ale mam trochę spraw na głowie obecnie ale ogólnie jest wszystko w porządku dziś byłam na wizycie i moja księżniczka chwaliła nam się na maxa co tam jej się kryje między nogami. Strasznie ruchliwa jest ale to pewnie ma po tatusiu :) Także mogę się już spokojnie chwalić że mam śliczną i zdrową córeczkę. :) Trochę się martwiłam bo dalej nic nie przytyłam ale gin powiedział ze jest wszystko w porządku i mam sie cieszyć z takiego obrotu spraw mała po prostu ze mnie wysysa wszystko. Teraz tylko 23 idziemy na usg połówkowe

Pozdrawiamy i zdrówka życzymy:)

relgzbmh71xqedw7.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ledwo chodzę:( dziś chyba za gwałtownie wstałam i jak coś przeskoczyło mi przy kręgosłupie, to ledwo chodzę:( już kiedyś miałam podobnie i takie coś trzyma parę dni... eh będę musiała przecierpieć. Dobrze, że od grudnia na zwolnieniu jestem :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia może to korzonki albo rwa kulszowa, uważaj na siebie i odpoczywaj dużo:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, my mieliśmy dzisiaj wizyte, mała waży już 590 g, kopniaki mam już takie mocne że czasami sama podskakuje.
    Martwiłam się że wega cały czas w miejscu stoi a tu dzisiaj sie okazało że od ostatniej wizyty (3 tyg.) przytyłam 4 kg.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozo raczej to nic z tych rzeczy.(mam taką nadzieję) Myślę, że zwyczajnie mam jakąś "kontuzję", która się co jakiś czas odnawia. Po porodzie chyba będę musiała się temu bardziej przyjrzeć.

Lusia super wieści :) ja czekam na wizytę na 20.12 :)moje maleństwo też już wyraźnie kopie :) już nawet czują to inne osoby jak przykładają rękę :) a pamiętam jak jeszcze niedawno przeżywałam, że ruchów nie czuję :) eh te nasze maludy, szybko rosną :)

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ