X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - bardzo dziękuję za odpowiedź! :)

Jak tylko zacznę czuć takie porządne kopniaczki, to obiecuję zdać tutaj relację :D

iv09mg7y9aya90me.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

Elle ja to też jestem panikara. Pierwsze ruchy takie,że kopniakiem zostałam potraktowana kilka razy pod rząd, to dopiero w 19 tygodniu. Wcześniej to sama nie wiedziałam czy to ruchy, czy może coś w jelitach :) Teraz też nie są te kopniaki, ruchy tak częste i zazwyczaj tylko wtedy jak się położę nieruchomo :) więc myślę,że po 25 tygodniu będziemy się mogły licytować którą maluch bardziej skopał :) :D

pozdrawiam :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    hej dziewczyny :)

Elle ja to też jestem panikara. Pierwsze ruchy takie,że kopniakiem zostałam potraktowana kilka razy pod rząd, to dopiero w 19 tygodniu. Wcześniej to sama nie wiedziałam czy to ruchy, czy może coś w jelitach :) Teraz też nie są te kopniaki, ruchy tak częste i zazwyczaj tylko wtedy jak się położę nieruchomo :) więc myślę,że po 25 tygodniu będziemy się mogły licytować którą maluch bardziej skopał :) :D

pozdrawiam :)

Tusia - też tak sądzę! :D Oby do 25 tygodnia! ;)

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany strasznie długoooo jak ja wytrzymam to nie wiem:) ja ruchy zaczęłam czuć pod koniec 19 tygodnia a takie codzienne to moze od tygodnia, półtora:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjan to ja chyba jestem tu wagową rekordzistką :) hehe. ja zaczęłam od 49 kg a teraz ważę 60,6kg a u mnie 22 tydzień.
    Ja pierwszego kopniaka dostałam w 17 tyg. potem tydzień spokoju, potem następny, dzień przerwy i znowu. teraz maluch szaleje na całego :)
    Nawet czasami w nocy potrafi mnie obudzić i muszę się przejść (ululać go) i jak już się położę to już śpi hehe :)

Dorjana lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się ważyła mu doktora i od ostatniej wizyty czyli miesiąc temu 3kg do przodu, globalnie już jest 7 hehe ale w sumie brzuch wcale jak na 6 miesiąc nie duży a po reszcie ciała aż tak nie widać wiec nie wiem gdzie kryją sie te kg:) dzis miałem awanturę w tramwaju bo ludzie chcieli mi zgnieść brzuch i mowię ze w ciazy jestem itd a facet do mnie z awantura ze skąd on niby miał wiedzieć itd na co wszystko siedzące baby konentujace jakie to chamy Ci ludzie nawet miejsca ciężarnej nie ustąpiła (a same siedzialy) heh szkoda słów :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, ściana w pokoiku boska! Fajnie to wyszło rzeczywiście. Jeśli chodzi o kopniaczki to Franio szaleje. Pierwsze były ciche i nieśmiałe, ale teraz to już codziennie czuje. Najfajniej jest jak otwieram oczy rano i pierwsze co czuje to porannne dobijanie i pukanie do mamy :)Jest motywacja na cały dzień :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała dziękuje :) mój rano też puka, śmiejemy się ze dobija się o śniadanie mój mały głodomorek:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z kolei do 12 cicho sza, jak makiem zasiał.potem delikatne stukania. Ale za to 22 czy 23 to zaczyna szaleć.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przez to przymusowe leżenie i zastanawianie się jak te " ruchy" wyglądają, zaczęłam odczuwać kopniaki - generalnie mogłam czuć je dużo wcześniej ale jestem alergikiem i mam często problemy gastryczne więc bagatelizowałam... =)
    i chyba jestem tą szczęściarą, że jak tylko widzę mojego ginekologa i zapytam jak mu mija dzień, to w bonusie mam usg ;) więc śmiejemy się, że Młody będzie ekshibicjonistą ;)
    leżenie jest męczące - okna proszą żebym je umyła, szafki błagają o sprzątanie, mięso z zamrażalnika woła o smażenie, karp świąteczny trójjki przypomniał, że pierniczków brakuje....koszmar...

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w bonusie od wczoraj wróciły mdłości i mam tylko nadzieje ze to tylko chwilowe:( bo czuje sie jak śmieciuch:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, że wszystko ok koral :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze smyranie poczułam bardzo wcześnie - 15 tydzień.
    A pierwszego mini kopniaczka, niepozostawiającego złudzeń, że to, to właśnie to ;p takiego, który zapoczątkował lawinę kolejnych kopniaczków poczułam dokładnie 6 listopada wieczorem (17 tydzień). Lekarz powiedział, że to bardzo wcześnie, ale że dzidzia jest o cały tydzień większa, więc to możliwe. Ruchy są bardzo wyczuwalne, nie tylko przeze mnie, ale też przez osoby, które kładą na moim brzuchy rękę. Jak się położę i odsłonię brzuch, to widać niektóre nawet gołym okiem.
    Przez pierwszy tydzień ruchy czułam tylko wieczorem jak się kładłam. Teraz czuję je praktycznie o każdej porze dnia. Jak coś jem, to dzidzia się mega uaktywnia i potrafi fiknąć NAPRAWDĘ mocno.

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral super, że z maluchami wszystko ok. Jakiś czas temu wszędzie w TV pokazywali wzruszjacy filmik o przytulających sie bliźniakach noworodkach podczas kąpieli, Twoje pewnie takie same:)

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei zaliczylam 3 z rzędu ciezka noc. Budze sie co 20minit. Nie mogę,znaleźć dobrej pozycji
    boli mnie,dol brzucha. Jak sie przekręcam to,mam,wrażenie, ze brzuch wazy sto kilo. Rano zawsze,tylko juz mnie,kluje podbrzusze a w dzien jest juz normalnie. Nie mam pojęcia co to. Wizyta dopiero 19.12

relgh371zv6v421k.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral super że chłopaki zdrowe :) duzi są :)
    Natalia te kłucie to raczej normalne. Mam tak samo. Rozchodząca macica najbardziej boli po okresie bezruchu, właśnie po nocy albo długim leżeniu. W pracy nawet jak dłużej nie wstaje z krzesła i szybko się podniosę też mnie zakuje. I mam tak samo, jak się przebudzam na siku i próbuję wstać to też czuję jakby brzuch ważył 100 kg :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam. Tylko kłucie jest konkretnie w pępku, takie ciągnięcie. A brzuch mam mały i nienaciągnięty. Mam nadzieje, że to nie rozstęp mięśni:/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Ja też tak mam. Tylko kłucie jest konkretnie w pępku, takie ciągnięcie. A brzuch mam mały i nienaciągnięty. Mam nadzieje, że to nie rozstęp mięśni:/

mam dokładnie takie same uczucie, tylko że u mnie ta skóra jest troche naciągnięta bo brzuszek z każdym tyg się zmienia, ale myśle że do poniedziałku wytrwam bo mam wizyte, brzuch smaruje cały czas a i tak mnie swędzi, w dodatku widze że od góry mój pępek sie zmienia i chyba go zaraz wypchnie na zewnątrz.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    A mi w bonusie od wczoraj wróciły mdłości i mam tylko nadzieje ze to tylko chwilowe:( bo czuje sie jak śmieciuch:(

witaj w klubie mnie wróciły tydzień temu w niedziele, ale bez wymiotów, a w tym tyg nadal są tylko troche lżejsze, a dopiero w 17 tyg się z nimi pożegnałam i myślałam że na dobre a tu taki psikus.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak u was ze snem, bo ja mam takie godziny o których się zawsze budze do lazienki później nie mogę od razu zasnąć, a w dodatku strasznie mnie bolą biodra, a przecież zawsze spałam na boku, później w dzień jest ok.

km5stv737gu3576a.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ