Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
Elle ja to też jestem panikara. Pierwsze ruchy takie,że kopniakiem zostałam potraktowana kilka razy pod rząd, to dopiero w 19 tygodniu. Wcześniej to sama nie wiedziałam czy to ruchy, czy może coś w jelitach Teraz też nie są te kopniaki, ruchy tak częste i zazwyczaj tylko wtedy jak się położę nieruchomo więc myślę,że po 25 tygodniu będziemy się mogły licytować którą maluch bardziej skopał
pozdrawiam -
Tusia89 wrote:hej dziewczyny
Elle ja to też jestem panikara. Pierwsze ruchy takie,że kopniakiem zostałam potraktowana kilka razy pod rząd, to dopiero w 19 tygodniu. Wcześniej to sama nie wiedziałam czy to ruchy, czy może coś w jelitach Teraz też nie są te kopniaki, ruchy tak częste i zazwyczaj tylko wtedy jak się położę nieruchomo więc myślę,że po 25 tygodniu będziemy się mogły licytować którą maluch bardziej skopał
pozdrawiam
Tusia - też tak sądzę! Oby do 25 tygodnia!
-
dorjan to ja chyba jestem tu wagową rekordzistką hehe. ja zaczęłam od 49 kg a teraz ważę 60,6kg a u mnie 22 tydzień.
Ja pierwszego kopniaka dostałam w 17 tyg. potem tydzień spokoju, potem następny, dzień przerwy i znowu. teraz maluch szaleje na całego
Nawet czasami w nocy potrafi mnie obudzić i muszę się przejść (ululać go) i jak już się położę to już śpi heheDorjana lubi tę wiadomość
-
Ja dziś się ważyła mu doktora i od ostatniej wizyty czyli miesiąc temu 3kg do przodu, globalnie już jest 7 hehe ale w sumie brzuch wcale jak na 6 miesiąc nie duży a po reszcie ciała aż tak nie widać wiec nie wiem gdzie kryją sie te kg:) dzis miałem awanturę w tramwaju bo ludzie chcieli mi zgnieść brzuch i mowię ze w ciazy jestem itd a facet do mnie z awantura ze skąd on niby miał wiedzieć itd na co wszystko siedzące baby konentujace jakie to chamy Ci ludzie nawet miejsca ciężarnej nie ustąpiła (a same siedzialy) heh szkoda słów
-
Kozgo, ściana w pokoiku boska! Fajnie to wyszło rzeczywiście. Jeśli chodzi o kopniaczki to Franio szaleje. Pierwsze były ciche i nieśmiałe, ale teraz to już codziennie czuje. Najfajniej jest jak otwieram oczy rano i pierwsze co czuje to porannne dobijanie i pukanie do mamy :)Jest motywacja na cały dzień
-
nick nieaktualnya ja przez to przymusowe leżenie i zastanawianie się jak te " ruchy" wyglądają, zaczęłam odczuwać kopniaki - generalnie mogłam czuć je dużo wcześniej ale jestem alergikiem i mam często problemy gastryczne więc bagatelizowałam...
i chyba jestem tą szczęściarą, że jak tylko widzę mojego ginekologa i zapytam jak mu mija dzień, to w bonusie mam usg więc śmiejemy się, że Młody będzie ekshibicjonistą
leżenie jest męczące - okna proszą żebym je umyła, szafki błagają o sprzątanie, mięso z zamrażalnika woła o smażenie, karp świąteczny trójjki przypomniał, że pierniczków brakuje....koszmar... -
Ja pierwsze smyranie poczułam bardzo wcześnie - 15 tydzień.
A pierwszego mini kopniaczka, niepozostawiającego złudzeń, że to, to właśnie to ;p takiego, który zapoczątkował lawinę kolejnych kopniaczków poczułam dokładnie 6 listopada wieczorem (17 tydzień). Lekarz powiedział, że to bardzo wcześnie, ale że dzidzia jest o cały tydzień większa, więc to możliwe. Ruchy są bardzo wyczuwalne, nie tylko przeze mnie, ale też przez osoby, które kładą na moim brzuchy rękę. Jak się położę i odsłonię brzuch, to widać niektóre nawet gołym okiem.
Przez pierwszy tydzień ruchy czułam tylko wieczorem jak się kładłam. Teraz czuję je praktycznie o każdej porze dnia. Jak coś jem, to dzidzia się mega uaktywnia i potrafi fiknąć NAPRAWDĘ mocno.
-
Ja z kolei zaliczylam 3 z rzędu ciezka noc. Budze sie co 20minit. Nie mogę,znaleźć dobrej pozycji
boli mnie,dol brzucha. Jak sie przekręcam to,mam,wrażenie, ze brzuch wazy sto kilo. Rano zawsze,tylko juz mnie,kluje podbrzusze a w dzien jest juz normalnie. Nie mam pojęcia co to. Wizyta dopiero 19.12 -
Koral super że chłopaki zdrowe duzi są
Natalia te kłucie to raczej normalne. Mam tak samo. Rozchodząca macica najbardziej boli po okresie bezruchu, właśnie po nocy albo długim leżeniu. W pracy nawet jak dłużej nie wstaje z krzesła i szybko się podniosę też mnie zakuje. I mam tak samo, jak się przebudzam na siku i próbuję wstać to też czuję jakby brzuch ważył 100 kg -
doris85 wrote:Ja też tak mam. Tylko kłucie jest konkretnie w pępku, takie ciągnięcie. A brzuch mam mały i nienaciągnięty. Mam nadzieje, że to nie rozstęp mięśni:/
mam dokładnie takie same uczucie, tylko że u mnie ta skóra jest troche naciągnięta bo brzuszek z każdym tyg się zmienia, ale myśle że do poniedziałku wytrwam bo mam wizyte, brzuch smaruje cały czas a i tak mnie swędzi, w dodatku widze że od góry mój pępek sie zmienia i chyba go zaraz wypchnie na zewnątrz. -
kozgo wrote:A mi w bonusie od wczoraj wróciły mdłości i mam tylko nadzieje ze to tylko chwilowe:( bo czuje sie jak śmieciuch:(
witaj w klubie mnie wróciły tydzień temu w niedziele, ale bez wymiotów, a w tym tyg nadal są tylko troche lżejsze, a dopiero w 17 tyg się z nimi pożegnałam i myślałam że na dobre a tu taki psikus. -
dziewczyny a jak u was ze snem, bo ja mam takie godziny o których się zawsze budze do lazienki później nie mogę od razu zasnąć, a w dodatku strasznie mnie bolą biodra, a przecież zawsze spałam na boku, później w dzień jest ok.