X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do glukozy to ja miałam robiana w poprzedniej ciąży w 7 tyg bo cukier mi szalalal teraz był ok ale lekarz zlecił ok 24 /25tyg bo wtedy u dziecka wątroba zaczyna przejmować swoją funkcje we wczesniejszych tyg podobno badanie nie spełnia swojej funkcji tak przynajmniej twierdzi mój doktorek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 18:37

• Natalia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizyte kolejne jak będę w 26tc. To nawet dobrze bedzie wypadalo jeśli ma byc 24\25tc.

Miriam lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki co tam u Was? U mnie pracowity weekend bo dokanczalismy pokój Tymka i pasek tapety i listwy juz przyklejone :) jestem dumna z męża bo wyszło super mimo że takie remontowe rzeczy robiliśmy pierwszy raz:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, dawaj zdjęcia! :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo może się pochwalisz pokojem :)?? Ja na razie obmyślam jak zrobić pokoik dla Emilki. Mam bardzo wysoki pokój ze skośnym sufitem i prawdopodobnie najpierw pomaluje na biało. Potem albo tapeta do pewnej wysokości ścian, albo jakieś dodatki kolorowe. Nie wiem jeszcze nawet jakie kolory użyć. Na pewno nie sam róż :) Myślę o połączeniu kilku kolorów np. pomarańczowy z zielonym i niebieskim. Na razie to w głowie sobie układam wszystko.

Weekend minął szybciutko. Robiłam imprezkę w sobotę i wieczorem nie mogłam usiedzieć tak mnie strasznie biodra bolały i kręgosłup. Masakra.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zazdroszczę Wam urządzania pokoików dla maluchów. My niestety nie mamy osobnego pokoju, malutka będzie z nami w sypialni. Strasznie zaluje, ze nie będzie miala osobnego pokoju, ale większe mieszkanie będziemy mogli kupić gdzieś za rok, dopiero. Zostaje mi wiec wybieranie pościeli i ubranek bo malowania nie będzie. Natomiast bardzo chętnie pooglądam Wasze dzielą. Wrzucajcie fotki:)

relgh371zv6v421k.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku łóżeczko prawdopodobnie też będzie w sypialni. Mały pokój mamy na przeciwko sypialni, ale wolę mieć małą przy sobie. Tym bardziej, że mam kota i tutaj troszkę się obawiam jak będzie się zachowywać jak się pojawi Emilka. Kotka śpi z nami, ale potem nie wiem co zrobię. Zobaczymy jak się będzie zachowywać.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczny. U nas narazie mała też będzie z nami w sypialni, a może bliżej wakacji wyremontujemy jej pokoik, ja już mam 1000 pomysłów.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam dzisiaj pierwsze spodnie ciążowe, mam nadzieje że będą dobre bo teraz zostały mi tylko getry.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wrzucić zdjęcie na forum:/ jakieś podpowiedzi? My mamy polowe górna biała dół biebieski pośrodku pasek błękitny z białymi gwiazdkami i białe listwy oddzielające ten pasek plus mamy kupione cudne naklejki pasujące do pościeli i dywaniku:) jeszcze szukam firanek w gwiazdeczki:) mebelki juz w ikei wybrane bedzie białe łóżeczko, przewijak, fotel i komoda:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po weekendzie, było pracowicie, bo zakończył się u nas wreszcie remont łazienki i wyobrażacie sobie, ile było sprzątania. Ale powoli się odkopujemy.
    Pokój dla małego prawie gotowy, pomalowany (na kremowo-zielono), w zeszłym tygodniu zamontowali nam szafę na wymiar, teraz po Nowym Roku zaczniemy myśleć o łóżeczku i generalnie wyprawce, bo na razie to nic nie mamy.
    Spodnie ciążowe już mam, zamówiłam na Allegro i jestem bardzo zadowolona, gdyby któraś z Was szukała czegoś podobnego to polecam:
    http://allegro.pl/czarne-spodnie-ciazowe-super-fason-r-l-i3695964935.html
    Chyba zakupię jeszcze jakieś rurki, bo tunik mam sporo, a legginsy jakoś tak szybko się nudzą :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 10:38

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a trafiłaś rozmiarem tak bez mierzenia, bo ja właśnie też zamówiłam na allegro i z ich tabeli wyszło że mam roz 36 (s), tylko że są to bawełniane rurki to myśle że w nie wejde.

co najlepsze od paru dni dokuczają mi znowu lekkie mdłości, a już myślałam że na zawsze mnie opuściły.

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia, trafiłam bardzo dobrze, wzięłam rozmiar troszkę na zapas, żeby mi było wygodnie do końca ciąży. Bardziej bałam się o długość nogawki, ale na szczęście są wystarczająco długie :)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mnie rteż najbardziej chodzi o nogawki bo z tym zawsze miałam i mam problem, ale mam nadzieje że będzie ok, bo już przymierzyłam kilka par i sąż albo za duże i się wogóle nie trzymają ale właśnie za krótkie, takie uroki długi nóg.

km5stv737gu3576a.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, mój klimat jeśli chodzi o wzory i kolory. Ja zrobię pokój marynarski. Granatowy, czerwony, biały, niebieski.
    Jestem w trakcie zbierania inspiracji. Ale remont dopiero od stycznia jak dobrze pójdzie. Trochę mnie to martwi bo brzuch już na tym etapie będzie ogromniasty.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Nieśmiała, ja dziś wchodziłam do auta przez bagażnik, bo mi zamarzł zamek i dało się :D Wszystko to kwestia pozytywnego nastawienia :D

Niesmiala, haybeauti, walabia, lusia22 lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała ja mam ubranka w klimacie marynarskim bo brązu i bezy nie lubie wiec mam same granaty, biel, czerwień, szare i niebieskie :) dziś kupiłam szary sweterek z napisem future heart breaker:) co do mebelkow to tez w styczniu a pózniej juz jakieś kosmetyki itd.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina co za ćwiczenia hehe a brzusio duży juz masz?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, całkiem spory :) w tym tygodniu będę robić fotki dla znajomych, to wrzucę. Coś czuję, że za miesiąc już nie dam rady się tak sprawnie przecisnąć.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam ścianę pokoiku:)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6cef3cf2ce0e8b0.html

walabia, Niesmiala lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ