X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do glukozy to ja miałam robiana w poprzedniej ciąży w 7 tyg bo cukier mi szalalal teraz był ok ale lekarz zlecił ok 24 /25tyg bo wtedy u dziecka wątroba zaczyna przejmować swoją funkcje we wczesniejszych tyg podobno badanie nie spełnia swojej funkcji tak przynajmniej twierdzi mój doktorek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 18:37

• Natalia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizyte kolejne jak będę w 26tc. To nawet dobrze bedzie wypadalo jeśli ma byc 24\25tc.

Miriam lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki co tam u Was? U mnie pracowity weekend bo dokanczalismy pokój Tymka i pasek tapety i listwy juz przyklejone :) jestem dumna z męża bo wyszło super mimo że takie remontowe rzeczy robiliśmy pierwszy raz:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, dawaj zdjęcia! :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo może się pochwalisz pokojem :)?? Ja na razie obmyślam jak zrobić pokoik dla Emilki. Mam bardzo wysoki pokój ze skośnym sufitem i prawdopodobnie najpierw pomaluje na biało. Potem albo tapeta do pewnej wysokości ścian, albo jakieś dodatki kolorowe. Nie wiem jeszcze nawet jakie kolory użyć. Na pewno nie sam róż :) Myślę o połączeniu kilku kolorów np. pomarańczowy z zielonym i niebieskim. Na razie to w głowie sobie układam wszystko.

Weekend minął szybciutko. Robiłam imprezkę w sobotę i wieczorem nie mogłam usiedzieć tak mnie strasznie biodra bolały i kręgosłup. Masakra.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zazdroszczę Wam urządzania pokoików dla maluchów. My niestety nie mamy osobnego pokoju, malutka będzie z nami w sypialni. Strasznie zaluje, ze nie będzie miala osobnego pokoju, ale większe mieszkanie będziemy mogli kupić gdzieś za rok, dopiero. Zostaje mi wiec wybieranie pościeli i ubranek bo malowania nie będzie. Natomiast bardzo chętnie pooglądam Wasze dzielą. Wrzucajcie fotki:)

relgh371zv6v421k.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku łóżeczko prawdopodobnie też będzie w sypialni. Mały pokój mamy na przeciwko sypialni, ale wolę mieć małą przy sobie. Tym bardziej, że mam kota i tutaj troszkę się obawiam jak będzie się zachowywać jak się pojawi Emilka. Kotka śpi z nami, ale potem nie wiem co zrobię. Zobaczymy jak się będzie zachowywać.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczny. U nas narazie mała też będzie z nami w sypialni, a może bliżej wakacji wyremontujemy jej pokoik, ja już mam 1000 pomysłów.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam dzisiaj pierwsze spodnie ciążowe, mam nadzieje że będą dobre bo teraz zostały mi tylko getry.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wrzucić zdjęcie na forum:/ jakieś podpowiedzi? My mamy polowe górna biała dół biebieski pośrodku pasek błękitny z białymi gwiazdkami i białe listwy oddzielające ten pasek plus mamy kupione cudne naklejki pasujące do pościeli i dywaniku:) jeszcze szukam firanek w gwiazdeczki:) mebelki juz w ikei wybrane bedzie białe łóżeczko, przewijak, fotel i komoda:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po weekendzie, było pracowicie, bo zakończył się u nas wreszcie remont łazienki i wyobrażacie sobie, ile było sprzątania. Ale powoli się odkopujemy.
    Pokój dla małego prawie gotowy, pomalowany (na kremowo-zielono), w zeszłym tygodniu zamontowali nam szafę na wymiar, teraz po Nowym Roku zaczniemy myśleć o łóżeczku i generalnie wyprawce, bo na razie to nic nie mamy.
    Spodnie ciążowe już mam, zamówiłam na Allegro i jestem bardzo zadowolona, gdyby któraś z Was szukała czegoś podobnego to polecam:
    http://allegro.pl/czarne-spodnie-ciazowe-super-fason-r-l-i3695964935.html
    Chyba zakupię jeszcze jakieś rurki, bo tunik mam sporo, a legginsy jakoś tak szybko się nudzą :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 10:38

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a trafiłaś rozmiarem tak bez mierzenia, bo ja właśnie też zamówiłam na allegro i z ich tabeli wyszło że mam roz 36 (s), tylko że są to bawełniane rurki to myśle że w nie wejde.

co najlepsze od paru dni dokuczają mi znowu lekkie mdłości, a już myślałam że na zawsze mnie opuściły.

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia, trafiłam bardzo dobrze, wzięłam rozmiar troszkę na zapas, żeby mi było wygodnie do końca ciąży. Bardziej bałam się o długość nogawki, ale na szczęście są wystarczająco długie :)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mnie rteż najbardziej chodzi o nogawki bo z tym zawsze miałam i mam problem, ale mam nadzieje że będzie ok, bo już przymierzyłam kilka par i sąż albo za duże i się wogóle nie trzymają ale właśnie za krótkie, takie uroki długi nóg.

km5stv737gu3576a.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, mój klimat jeśli chodzi o wzory i kolory. Ja zrobię pokój marynarski. Granatowy, czerwony, biały, niebieski.
    Jestem w trakcie zbierania inspiracji. Ale remont dopiero od stycznia jak dobrze pójdzie. Trochę mnie to martwi bo brzuch już na tym etapie będzie ogromniasty.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Nieśmiała, ja dziś wchodziłam do auta przez bagażnik, bo mi zamarzł zamek i dało się :D Wszystko to kwestia pozytywnego nastawienia :D

Niesmiala, haybeauti, walabia, lusia22 lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała ja mam ubranka w klimacie marynarskim bo brązu i bezy nie lubie wiec mam same granaty, biel, czerwień, szare i niebieskie :) dziś kupiłam szary sweterek z napisem future heart breaker:) co do mebelkow to tez w styczniu a pózniej juz jakieś kosmetyki itd.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina co za ćwiczenia hehe a brzusio duży juz masz?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, całkiem spory :) w tym tygodniu będę robić fotki dla znajomych, to wrzucę. Coś czuję, że za miesiąc już nie dam rady się tak sprawnie przecisnąć.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam ścianę pokoiku:)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6cef3cf2ce0e8b0.html

walabia, Niesmiala lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ