X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niezła ekipa mi się zrobiła:)a jakie pomysły macie dla swoich mężów/partnerów na prezent?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w tym roku z mężem stwierdziliśmy że wymienimy sobie na gwiazdkę telewizor, więc prezent mam z głowy

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • eja86 Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) Dopiero co dołączyłam... Ja mam termin z usg na 24 kwietnia :-)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj eja86

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Eja a czy już wiadomo kto mieszka w Twoim brzuszku?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • eja86 Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! W brzusi zamieszkuje dziewczynka :-). W tej ciazy strasznie sie stresuje bo poprzednia poronilam. A mieszkam w Irlandii a tu opieka nad ciezarnymi straszna...

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejną kwietniową mamuśkę :)

Makcza ekstra pomysł z tym zapisywaniem w kalendarzu :) :D i podsunęłaś mi dodatkowy prezent dla mojego męża (dostanie w bonusie dzięki Tobie :)). Ostatnio narzekał, na swój "wymęczony" już pasek :)

Dziewczyny czy Wy też macie taką ochotę na słodkie? ja od jakiegoś czasu bym ciągle coś słodkiego jadła. Mam już wyrzuty, że za dużo tego słodkiego. Przed ciążą to mogłam wytrzymać bez słodyczy bardzo długi czas a teraz? ale od jutra ograniczam to do minimum :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja przed ciążą mogłam nie jeść czekolady miesiącami, jedynie lubiłam własnorecznie pieczone ciasta ale niezbyt słodkie. ja nawet kawy i herbaty nie słodzę. a od początku ciąży wciągam czekoladę nosem - nie ma znaczenia jaka...ważne żeby byłą mega słodka i dużo =)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie też nie słodzę ani herbaty ani kawy :) jednak od około dwóch tygodni słodkie towarzyszy mi codziennie :)czas to ograniczyć...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • eja86 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami napady na słodkości ale staram sie ograniczać ze względu na zaparcia :-/

• kozgo Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą prawie nie jadłam słodkiego jakoś noe przepadam śmieje się że w dzieciństwie przekroczyłam swój limit i jakoś zawsze bardziej do słownych mnie ciągnęło, teraz w sumie dalej mam śmiała na kwaśne i słone ale prince polo czy nutelli nie odmówię rak samo ciast i lodów hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze laski, macie bardzo zwiększoną ilość śluzu szyjkowego? Zaczęłam się martwic, bo wczoraj miałam tego śluzu strasznie dużo i na dodatek taki wodnisty. A teraz wchodzę w zakładkę cotygodniowe informację i tam jest napisane, że to może być symptom porodu przedwczesnego. Dzisiaj idę na 16 do lekarza, ale i tak zamartwię się do tej godziny :(

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Kurcze laski, macie bardzo zwiększoną ilość śluzu szyjkowego? Zaczęłam się martwic, bo wczoraj miałam tego śluzu strasznie dużo i na dodatek taki wodnisty. A teraz wchodzę w zakładkę cotygodniowe informację i tam jest napisane, że to może być symptom porodu przedwczesnego. Dzisiaj idę na 16 do lekarza, ale i tak zamartwię się do tej godziny :(

ja tak mam bardzo często, czasami aż się wylewa ale byłam ostatnio u lekarza i jest wszystko ok.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, Dzięki za szybką odpowiedź! Na badaniu chyba będzie lekarz widział poziom wód? Mam taką nadzieję.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz powiedział że to normalne zjawisko więc się nie martwie i nie czytam już nic w internecie poza informacjami co w danym tyg zmienia się u dzieciątka bo później nie potrzebny stres przechodze.

km5stv737gu3576a.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, można złapać stresa niezłego :/

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u was z apetytem, bo mnie się coś zdaje że mam troche za duży, cały czas mogłabym coś jeść, p-rzez to wieczorem jestem bardzo ociężała.

Dorjana lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio ciągle czuje się głodna a jak się najem to aż czuje wypchnięty żołądek. Ja dziś się obudziłam z migreną i wypiłam kawę i nic i ginę w łóżku:(

Dorjana lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej niesmiała u mnie od dawna ilość śluzu jest bardzo duża a ostatnio zrobił się bardzo wodnisty, bez wkładki nie da rady, jutro mam wizytę więc też zapytam o to, ale wolę się na zapas nie martwić, daj znać co powie Ci lekarz na wizycie.
    Co do słodyczy to też ze słodkiego najbardziej lubię śledzie i kiszone ogórki, ale teraz dzień bez dobrej drożdżówki albo ciasta to dla mnie dzień stracony ;]
    Widzę że na naszym forum kwietniowych mamuś chyba najpóźniej będę mieć połówkowe, bo dopiero 30 grudnia.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to każdy lekarz inaczej widzę mowi z tym polówkowym i badaniami jedni że lepiej wcześniej, drudzy że później aż trudno się połapać hehe ja gdzieś teraz przeczytałam że od 26 tygodnia wchodzi się w 3 trymestr a jeszcze nie dawno robiłam test ten czas tak leci że masakra. Chce też zapisać się do szkoły rodzenia ale na masalińskiwgo czekają na jakąś decyzje i jeszxze grafików nie ma, a mój mąż pracuje ba zmiany i kurczę chciałby chodzić ale nie wiem czy uda nam się to pogodzić może zamiast w styczniu uda się w lutym tylko wtedy do na styk bo powinno się kończyć sr 3-4tyg przed terminem.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ