Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy kolejną kwietniową mamuśkę
Makcza ekstra pomysł z tym zapisywaniem w kalendarzu i podsunęłaś mi dodatkowy prezent dla mojego męża (dostanie w bonusie dzięki Tobie ). Ostatnio narzekał, na swój "wymęczony" już pasek
Dziewczyny czy Wy też macie taką ochotę na słodkie? ja od jakiegoś czasu bym ciągle coś słodkiego jadła. Mam już wyrzuty, że za dużo tego słodkiego. Przed ciążą to mogłam wytrzymać bez słodyczy bardzo długi czas a teraz? ale od jutra ograniczam to do minimum -
nick nieaktualnyTusia ja przed ciążą mogłam nie jeść czekolady miesiącami, jedynie lubiłam własnorecznie pieczone ciasta ale niezbyt słodkie. ja nawet kawy i herbaty nie słodzę. a od początku ciąży wciągam czekoladę nosem - nie ma znaczenia jaka...ważne żeby byłą mega słodka i dużo
-
Ja przed ciążą prawie nie jadłam słodkiego jakoś noe przepadam śmieje się że w dzieciństwie przekroczyłam swój limit i jakoś zawsze bardziej do słownych mnie ciągnęło, teraz w sumie dalej mam śmiała na kwaśne i słone ale prince polo czy nutelli nie odmówię rak samo ciast i lodów hehe
-
Kurcze laski, macie bardzo zwiększoną ilość śluzu szyjkowego? Zaczęłam się martwic, bo wczoraj miałam tego śluzu strasznie dużo i na dodatek taki wodnisty. A teraz wchodzę w zakładkę cotygodniowe informację i tam jest napisane, że to może być symptom porodu przedwczesnego. Dzisiaj idę na 16 do lekarza, ale i tak zamartwię się do tej godziny
-
Niesmiala wrote:Kurcze laski, macie bardzo zwiększoną ilość śluzu szyjkowego? Zaczęłam się martwic, bo wczoraj miałam tego śluzu strasznie dużo i na dodatek taki wodnisty. A teraz wchodzę w zakładkę cotygodniowe informację i tam jest napisane, że to może być symptom porodu przedwczesnego. Dzisiaj idę na 16 do lekarza, ale i tak zamartwię się do tej godziny
ja tak mam bardzo często, czasami aż się wylewa ale byłam ostatnio u lekarza i jest wszystko ok. -
mi lekarz powiedział że to normalne zjawisko więc się nie martwie i nie czytam już nic w internecie poza informacjami co w danym tyg zmienia się u dzieciątka bo później nie potrzebny stres przechodze.
-
Hej niesmiała u mnie od dawna ilość śluzu jest bardzo duża a ostatnio zrobił się bardzo wodnisty, bez wkładki nie da rady, jutro mam wizytę więc też zapytam o to, ale wolę się na zapas nie martwić, daj znać co powie Ci lekarz na wizycie.
Co do słodyczy to też ze słodkiego najbardziej lubię śledzie i kiszone ogórki, ale teraz dzień bez dobrej drożdżówki albo ciasta to dla mnie dzień stracony ;]
Widzę że na naszym forum kwietniowych mamuś chyba najpóźniej będę mieć połówkowe, bo dopiero 30 grudnia. -
Bo to każdy lekarz inaczej widzę mowi z tym polówkowym i badaniami jedni że lepiej wcześniej, drudzy że później aż trudno się połapać hehe ja gdzieś teraz przeczytałam że od 26 tygodnia wchodzi się w 3 trymestr a jeszcze nie dawno robiłam test ten czas tak leci że masakra. Chce też zapisać się do szkoły rodzenia ale na masalińskiwgo czekają na jakąś decyzje i jeszxze grafików nie ma, a mój mąż pracuje ba zmiany i kurczę chciałby chodzić ale nie wiem czy uda nam się to pogodzić może zamiast w styczniu uda się w lutym tylko wtedy do na styk bo powinno się kończyć sr 3-4tyg przed terminem.