X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze! Mi też nic nie było, wręcz mi to smakowało z cytrtynką. Taki wygazowany sprite :P

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za mało cytrynki hehe ale sprite moje nie przypominało:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak ja to zniosę. Badanie mam robic dopiero po 2 stycznia.
    Teściowa moja jest pielęgniarką i mi proponowała zrobić w domu, ale to u lekarza raczej nie przejdzie. Przecież nie dam mu wyniku na kartce zwykłej :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tym razem znioslam glukoze rewelacja bardzo mi smakowala az byłam w szoku bo w poprzedniej ciazy miałam robiana na początku bo było podejrzenie cukrzycy bo cukier miałam ponad normę i znioslam ja fatalnie cofalo mnie przy każdym łyku a teraz mniam mniam ale to może tez dlatego ze mam fazę na słodkie poprostu słodycze jadła bym tonami a wcześniej nie przepadalam za nimi :) razem zemna była teraz dziewczyna która miała chyba już 4 podejście do glukozy i jej nie poszło znowu babka w punkcie pobran powiedziała jej żeby poszła do gin i zapytała czy może być glukoza poprostu po posiłku po 2 h bo podobno tez tak można badanie nie jest w tedy tak dokładne ale można

• kozgo Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy pójdę na następną próbę 30 grudnia bo wtedy będę mogła iść z mężem, a po dzisiejszej akcji nie chcę iść sama. Może dlatego, że jem mało słodyczy Tymkowi nie spodobało się tak dużo słodkości:)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tą glukoze trzeba w aptece kupić czy mają w laboratorium. ile to kosztuje?

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od laboratorium wiem ze w diagnostyce trzeba było kupować w aptece kosztowała coś chyba ok 5 zł a w medicoverze maja i nie trzeba było płacić musisz dowiedzieć sie u siebie w laboratorium :)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodze do diagnostyki więc lepiej od razu kupie w aptece. dzięki za odp.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze do was pytanie, na jakiej wysokośc czujecie ruchy waszych maleństw? bo ja mam jakoś dziwnie, często po bokach tak mniej więcej na wysokości pępka, ale i bardzo nisko tak na spojeniu aż czasem za boli jak za długo kopie.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziś o to pytałam gin bo zastanawiam sie czy kopniakow nie powinnam czuć wyżej i odpowiedz ze to zależy od ułożenia dziecka zerkna na usg i pokazał gdzie dziś dostawałalam kopniaki i zgadza sie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje je dosyć nisko na wysokości blizny od wyrostka bo mała leży bokiem glowka z lewej strony nóżki z prawej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia ale upewnić sie możesz czy u Ciębie w diagnostyce tez tak jest bo może inaczej ja robiłam w diagnostyce w Piasecznie :) a zadzwonić do nich nie zaszkodzi bo jak maja to pi bo kupować ;)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ja czuje je dosyć nisko na wysokości blizny od wyrostka bo mała leży bokiem glowka z lewej strony nóżki z prawej :)

a ja te co są nisko to czuje na środku, a jak się przesunie na któryś bok to jest ok, nie wiem czy skaka mi po pęcherzu czy po szyjce bo nie umie odróżnić.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze jak są dosyć bolesne to są kopniaki dostawane na szyjke ale ja osobiście jeszcze takich nie dostałam ale doktorek kazał sie na nie przygotować :)

lusia22 lubi tę wiadomość

• eja86 Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam infekcje dróg moczowych i jak mała mnie kopie w pecherz to aż podskakuje z bólu ...

• kozgo Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje albo w okolicy pępka albo w dole brzucha i po bokach czasem potrafi zaboleć ale najlepiej jak leżę z mężem na łyżeczkę i go w plecy kopie :)

Miriam, lusia22 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję różnie, ale najczęściej na dole. Na razie bezbolesne ale bardzo intensywne. Jeden za drugim, najmocniej przed zaśnięciem Franolek kopie :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie dzidzia buszuje w okolicy pepka i to dosc czesto odczuwam ruchy, moze dostaje energii tak jak ja ostatnio :-) nie sa to bolesne ruchy ale moze za kilka tygodni beda bolec;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio zobaczyłam jak mała robi fikołka, myślałam że mi brzuch w tym miejscu pęknie, wogóle to od dawna takie mocne te kopniaki mam ale dopiero od paru dni niektóre są wyjątkowo mocne, wczoraj siedziałam w kolejce po skierowanie to tak się wierciła że przez bluzkę było widać.

Miriam lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do glukozy to też wspominam ją fatalnie! nie dość, że ja zawsze jak głodna to zła, to jeszcze zamiast śniadania uderzeniowa dawka cukru z cytryną = bleh... dwie godziny w przychodni były koszmarem, kilka fałszywych wymiotowych alarmów, a później wynik tuż pod górną granicą normy =] więc udało mi się uniknąć powtórnego badania fartem ;) po godzinie od wypicia glukozy myślałam, że zasnę =)

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ