X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u niektórych tak wyraźnie te ruchy widać przez brzuszek, u mnie tak nie widać ale za to czuć hehe :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała M liczę że uda mi się jakoś następnym razem z tą glukozą a jak nie to pójdę do doktora i zaprotestuję bo tzn że jakas nieprzystosowana jestem ale jeszcze spróbuje ten motyw z popijaniem wodą może będzie lepiej.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to ja nie wyobrażam sobie przepijać wodą każdego łyka glukozy =/ wypiłam całość na wdechu i od razu popiłam wodą =D

• doris85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z glukozy. To nie jest takie straszne! Nie było aż tak słodkie. Trochę jeszcze mi się chce spać i tyle, ale ja z tych nierzygających jestem.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam na szkole rodzenia. Temat ogólny: Ból porodowy.
    O znieczuleniach i naturalnych metodach. Położna bardzo chwaliła żel ginekologiczny który podają przy porodzie, ma naturalny skład.Wprowadzają go do szyjki i powoduje tylko to, że dziecko łatwiej się przeciska przez kanał rodny bo ma ślisko, nie ma tej siły tarcia. Poród zazwyczaj jest szybszy i mniejsze ryzyko nacięcia krocza itd. Nie ma skutków ubocznych.
    Słyszałyście kiedyś o tym? Acha, oczywiście nie jest refundowany więc trzeba samemu się zaopatrzyć. Podobno kosztuje ok. 300 zł netto.
    W ogóle fajnie było. Ćwiczyłyśmy na piłkach pozycje do porodu, żeby dobrze otworzył się kanał rodny no i potem partnerzy, mężowie uczyli się masowania, żeby obniżyć ból przy skurczu.

magdalena lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gsk.com.pl/Aktualnosc-media/Szansa-na-latwiejszy-i-bezpieczniejszy-porod-ndash;-zel-polozniczy-Dianatal.html?vid=363

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że znieczulenie z.o. kosztuję 600 zł?
    Wiadomo wszystko co pomaga rodzącej jest nierefundowane hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam coś wygooglować na temat tego żelu, ale widzę, że opinie lekarzy są bardzo ostrożne. Wygląda na to, że nie zaszkodzi, ale nie ma pewności czy pomoże. Może jeśli ktoś chce zainwestować we własny komfort, to lepiej zapłacić kasę zaufanej położnej.
    Mój syn dziś niezwykle aktywny, nie wiem, co mu się stało. Zazwyczaj budził się koło 13 a dziś od rana skacze. Nie mogę się skupić na pracy, tylko obserwuję brzuch :D. Też dostałam skierowanie na glukozę i chyba zrobię jeszcze przed świętami, żeby mieć z głowy.
    Makcza a jak wyszła w końcu Twoja zmiana lekarza na NFZ, udało się?

lusia22 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana piękny brzuszek taki malutki jeszcze:), mój od 20 tygodnia do dziś tak wyskoczył, że wreszcie go porządnie widać:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana świetny brzuchol ;) JEŚLI CHODZI O MOJE KOPNIAKI TO ZAZWYCZAJ SĄ NA WYSOKOŚCI PĘPKA LUB PO LEWEJ STRONIE. NIE BOLĄ A WRĘCZ PRZECIWNIE- SĄ MEGA PRZYJEMNE :) NATOMIAST BARDZO RZADKO ODCZUWAM KOPNIAKI PO PRAWEJ STRONIE... W PIĄTEK IDE DO LEKARZA I JUŻ SIĘ NIE MOGĘ DOCZEKAĆ. JAK NIGDY CZEKAM NA WIZYTĘ, MOŻE DLATEGO, ŻE JAK BYŁAM OSTATNIO TO DZIDZIUŚ NIE CHCIAŁ SIĘ POKAZAĆ :) NO I DO TEGO NARESZCIE IDĘ Z MĘŻEM :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam może głupie pytanie. czy łapiecie wieczorami lęki? niczego konkretnego się nie boje! porodu też się nie boje! opieki mad maleństwem nie bardziej niż reszta kobiet w ciąży. Takie lęki miałam na początku ciąży (jak nawet nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży) i teraz jak wchodzę w III trymestr. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam. Myślicie, że to przez hormony?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mnie łapie czasem o to bez powodu i nie boje się niczego konkretnego tylko tak po prostu czuję niepokój to chyba przez hormony tak kiedyś tez przed okresem mi soę zdarzało

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, jeśli mówicie o lękach to ja np boje się teraz jeździć samochodem na mieście a nidgy nie miałam z tym problemu, ja mieszkam na wsi więc do tych malutkich miejscowości jest ok a jak trzeba do lekarza to mąż musi brać wolne.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek byłam u lekarza i nie miałam USG, sprawdził czy wszystko ok, mały się rusza, brzuszek rośnie, więc nie widział wskazań. Czuję się dobrze, więc też nie miałam potrzeby USG. Z tego co mówił gin, to kolejne USG zaleca na kolejnej wizycie albo jeszcze na następnej (pomiędzy 28 a 32 tygodniem ciąży). Jeśli masz jakieś wątpliwości albo obawy to pewnie, ale jeśli wszystko ok, to ja byłabym spokojna.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie niepokoje o ktorych piszecie to i ja tez mam, czasem wlasnie bez przyczyny ale wiecie nie pomyslalam ze to sprawa hormonow.
    ja ogolnie o niebo lepiej sie czuje w ciazy niz przed ciaza to chyba zasluga pprogesteronu. zawsze chodzilam pol miesiaca jak bomba, bylam opuchnieta non stop nawet nie miescilam sie w swoje ubrania w ciagu miesiaca teraz tak nie mam.:-)
    pozniej to wiadomo, ze opuchnieta moge byc.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam chyba doświadczać nieprzespanych nocek, o których niektóre z Was pisały wcześniej. Od paru dni kręcę się w łóżku i nie mogę spokojnie zasnąć. Dziś jednak o godz. 4.30 maluszek mnie obudził. Kopał i kopała aż obudziłam męża :) Też macie tak, że budzi Was maleństwo w nocy??? Czasem zastanawiam się czy takie intensywne ruchy nie są spowodowane też tym, że np źle leżę i jest niewygodnie maluszkowi :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też kazał teraz po polówkowym przyjść na usg 30 stycznia fakt strasznie to długo bo ostatnie miałam 18 listopada ale powiedział ze jakby coś mnie niepokoiło mogę przyjść wcześniej śle jak na razie wszystko dobrze jest. Dziś Tymek ułożył się po lewej stronie i nie było opcji w nocy żeby na prawy bok się przekręcoć bo od razu protestował hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja usg mam na każdej wizycie czyli co 3 tyg, może teraz nie będzie już tak często.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny bo już myślałam, że ze mną jest coś nie tak. Może to za sprawą progesteronu bo ja takie lęki miałam w I trymestrze i teraz dobijam do III i się pomału zaczyna.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Zaczynam chyba doświadczać nieprzespanych nocek, o których niektóre z Was pisały wcześniej. Od paru dni kręcę się w łóżku i nie mogę spokojnie zasnąć. Dziś jednak o godz. 4.30 maluszek mnie obudził. Kopał i kopała aż obudziłam męża :) Też macie tak, że budzi Was maleństwo w nocy??? Czasem zastanawiam się czy takie intensywne ruchy nie są spowodowane też tym, że np źle leżę i jest niewygodnie maluszkowi :)
    tusia mnie bardzo często maluch wybudza w nocy i czasami nie śpię godzinę do tak skacze,że ciężko usnąć. Czasami pomaga jak pogłaszczę brzuszek lub się przejdę.
    Wiesz dziś w nocy obudził mnie ból brzucha - poczułam jakby ktoś przyłożył mi w brzuch. długo się zastanawiałam czy to czasami nie mąż przez sen, ale gdyby tak było to bym miała obolały brzuch dziś rano. Domyślam się że to maluch. Też się zastanawiam czy może mu niewygodnie było? sama nie wiem

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ