X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sprawa jasna. Muszę się zainteresować za szkołą boksu dla chłopców.
    a tak serio to dzięki za wyciszenie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 16:53

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam gratulacje ;) Ja z prawkiem miałam przeprawę i nie czuję się niestety dobrym kierowcą ale jak gdzieś muszę to jadę :)

Moje ruchy też nie są mocne ale bardzo wyraźnie wyczuwalne. Czasami widać jak dzidziuś przemieszcza się w brzuchu ;)

Jeśli chodzi o wagę, to przytyłam ok 6 kg ale jutro idę do lekarza i obawiam się, że ta waga się może sporo zmienić :D

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pisalam juz na problemach/macica dwurozna bo taka mam, ale dla informacji dla Was -dzis u mnie okazało się niestety, ze szyjka sie skraca i otwiera. Jeśli nie mam infekcji, to za tydzien będę miala założony krążek na szyjke. No i L4.
    zmartwilam sie,bo wyniki mam ogólnie swietne,a tu taka nowina. W zwiazku z tym nie moge wyjechac na swieta ani na sylwestra.

relgh371zv6v421k.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, czyli będziesz do końca ciąży leżała?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba na to wygląda. Lekarz na szczescie powiedział, ze nie musze,leżeć plackiem obraz dziennie moge wyjsc,na świeże powietrze na spacer. To dla,mnie wazne, bo nie mam nic dla dzidzi. Dużo kupie w Internecie ale chcialam wózku Np. Obejrzeć na żywo. Mam nadzieje, ze uda mi sie ten krążek zalozyc to chyba bardzo pomaga - dalej będę leżeć ale dużo zppkojniejsza

relgh371zv6v421k.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a ile Ci się skróciła szyjka? Pytam bo mi też się skróciła od ostatniego USG. Teraz ma 32 mm także nie jest źle, ale rewelacji nie ma. Staram się więcej odpoczywać (też juz jestem na L4) no i na razie zrezygnowałam z seksu. Lekarz nic mi nie mówił, ale wolę nie ryzykować tym bradziej, że ostatnio miałam właśnie bóle podbrzusza.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skróconą szyjkę macicy można stwierdzić jak się okaże w kolejnym USG że jest krótsza. Ja wcześniej miałam 38 mm a teraz 32 mm. Także troszkę się skróciła, aczkolwiek ja mam zamkniętą.
    Do 25 mm jest jeszcze ok.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to oby ta wkładka pomogła trzymam kciuki:) dziewczyny a mnie zastanawia bo wyszły mi lekko podwyższone leukocyty w krwi i osad w moczu gdzie wykazane sa liczne pas a śluzu i bardzo liczne bakterie pielęgniarka powiedziała ze to nic grožnego bo nie ma podwyzonych leukocytow w moczu śle martwią mnie te bakterie ona niby mowi ze jak jest śluz to bakterie są z pochwy a nie moczu ale to chyba nie dobrze jak są w pochwie kurde sana nie wiem niby powiedzieli nic groźnego ale jakoś mnie to martwi a wizyta 9 stycznia.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo najlepiej zadzwoń do swojego lekarza,raczej to jeszcze nic groźnego ale skoro masz wizytę dopiero 9 stycznia upewnisz się i będziesz spokojniejsza,powodzenia

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pocieszenia ja w moczu cały czas mam azotyny, nabłonki płaskie i leukocyty ale tak do 5 jednostek a to jeszcze ponoć w normie,jak na razie nie biorę żadnych leków ale muszę dużo pić i jem suszoną żurawinę

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo nie masz co sie martwić pielęgniarka ma racje :) ale jeżeli chcesz być spokojniejsza to zrób powiew moczu ale na bank nic w nim nie wyjdzie :)

W tamtym miesiącu tez miałam bakterie w moczu jakoś niedużo ale oczywiście obsralam sie po gaciach i polecialam robić powiew odrazu nic nie wyszło a lekarz jak spojrzał na wyniki to powiedział ze przy takie ilości bakteri to nawet posiwwu by nie zlecił ale jak zrobiłam no to ok przynajmniej spokojnie wytrzymalam do wizyty :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:) od odebrania wyników pije sok z żurawiny jeszxze sobie taka suszoną chyba kupię:) dziś czeka mnie dokupienie wszystkich prezentów i mam nadzieję że pójdzie jak po maśle bo wiem gdzie i po co jadę:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo no worries, dzwoń do lekarza albo wyślij mu wyniki. do zurawinki rutinoscorbin. ja jestem po dwóch zapaleniach nerek i zapaleniu pęcherza =D

kozgo lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale wiecie że ja nawet nie mam numeru do niego, jakoś nie było takiej propozycji od niego hmm nic mnie nie boli ani szczypie więc raczej ok jest może jak pójdę 30 na powtórkę glukozy to go złapię.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Natalia, a ile Ci się skróciła szyjka? .

no moja szyjka ma 18mm, wiec jak na ten tydzień ciąży to,naprawdę bardzo mało. Powinna mieć ze 30mm, tak jak Wasze.

relgh371zv6v421k.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia trzymamy za ciebie kciui żeby wszystko było dobrze, a miałaś jakieś objawy tego skracania (bóle czy skurcze)?

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo a nr tel. do lekarza możesz mieć na pieczątce w karcie ciąży.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Hej dziewczyny pisalam juz na problemach/macica dwurozna bo taka mam, ale dla informacji dla Was -dzis u mnie okazało się niestety, ze szyjka sie skraca i otwiera. Jeśli nie mam infekcji, to za tydzien będę miala założony krążek na szyjke. No i L4.
    zmartwilam sie,bo wyniki mam ogólnie swietne,a tu taka nowina. W zwiazku z tym nie moge wyjechac na swieta ani na sylwestra.
    natalia przykro mi ze nie mozesz wyjechac na swieta, no ale dzidzia najwazniejsza! oszczedzaj sie i bedzie dobrze chyba ten krazek jest dibrym rozwiazaniem bedziesz sie czula bezpieczniej.

Natalia lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Natalia to oby ta wkładka pomogła trzymam kciuki:) dziewczyny a mnie zastanawia bo wyszły mi lekko podwyższone leukocyty w krwi i osad w moczu gdzie wykazane sa liczne pas a śluzu i bardzo liczne bakterie pielęgniarka powiedziała ze to nic grožnego bo nie ma podwyzonych leukocytow w moczu śle martwią mnie te bakterie ona niby mowi ze jak jest śluz to bakterie są z pochwy a nie moczu ale to chyba nie dobrze jak są w pochwie kurde sana nie wiem niby powiedzieli nic groźnego ale jakoś mnie to martwi a wizyta 9 stycznia.
    Kozgo ja też tak miałam z tymi bakteriami. Lekarz powiedział, że w ciąży jest wych bakterii trochę więcej. Tylko, że ja nie miałam podwyższonych leukocytów. Poza tym jak się niepokoisz to zadzwoń do ekarza. A z tymi bakteriami to możesz przeczytać nawet na internecie że tak jest

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jesteś już po połowie a podobno druga połowa szybciej zleci to po pierwsze. Po drugie większość z nas jest na zwolnieniu i będziesz mogła spędzać z nami więcej czasu heheh :)
    A tak na poważnie to dzidzi jest najważniejsze a święta i sylwester nie pierwszy i nie ostatni. Pomyśl że na następne święta będziecie w trójkę :)

Natalia lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ