Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie nie przyjmie :D

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś czuję, że u mnie to też cisza przed burzą :) więc po świętach mogę do Was dołączyć :) a nawet szybciej niż Wam się wydaje :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia masz racje haha jednak w ciąży mój mózg działa jak działa haha 5,5 racja :) nie wiem jak ja to wyliczyłam:)

Tusia gratuluje chłopczyka :)

Dziewczyny za to jakie cudne te kg mamy kiedy sięcrozpieszxAć jak nie teraz:) później bedzie dieta dla katmiących i szlaban na prawie wszystko więc teraz trzeba się nacieszyć tym na co mamy ochotę:) dziecko i tak te kg wyssie :)

Miriam, Tusia89, walabia, Mirella lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tego się trzymajmy Kozgo :) kiedy jak nie teraz :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś przeraziłam. Odebrałam wyniki badań. Glukoza ok, mocz też, ale morfologia - jakiś koszmar. Hemoglobina 8,3 a czerwone krwinki 2,7 mln! :/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, a kiedy masz wizyte?
    Na pewno dostaniesz suplementacje i wyniki powinny sie poprawic.

relgh371zv6v421k.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam w styczniu. Już dzwoniłam do lekarza i kazał zwiększyć dawkę żelaza do 2x tardyferon + prenatal. Już się ciesze na posiadówy w kiblu. A w Święta będę jadła steki z brokułami i popijała sokiem z buraków a na deser suszone morele. Moja mama tez miała anemię w ciąży i przez to ja mam tendencje. Nie chce żeby moja Zosia tez miała!

Najdziwniejsze, ze wcale nie czuję się tak źle.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczka a pijesz wodę? Przy celullicie woda pomaga a i dzidziusiowi też się przyda

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja jeszcze wróce do tych miesięcy. Na OVU PISZE MI:jesteś w 25 tygodniu ciąży (24 tydzień i 0 dni), 6 miesiąc, 2 trymestr, do porodu zostało 111 dni. A na suwaczku dobijam do 6 miesiąca. więc w którym jetem miesiącu?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecko.haczewski.pl/ tu masz fajny kalkulator :)

• doris85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam bardzo prosty sposób obliczania. 26.06 miałam ostatnią miesiączkę w związku z tym 26.12 zaczynam 7 miesiąc:)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam ostatnią miesiączkę 30.06. ale jak chodziłam do gin to powiedział, że owulacja mi się przesunęła i ciąża jest młodsza o tydzień. I wyznacza mi tygodnie na podstawie usg.
    Więc chyba będę trzymać się po prostu tego co ovu pisze

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja jestem szczęśliwa :)Tylko jeden lekarz mnie badał. Na każdej wizycie miałam i mam robione usg zwykłe i 4D i dostaję zdjęcie dzidziusia :) Lekarz na ostatnich wizytach, w tym również połówkowej stwierdził, że prawdopodobnie dziewczyna ale nie idzie dokładnie określić (zwyczajnie nie widział peniska - jak on to określa:)) nie mam do niego żalu, bo w piątek dokładnie nam wyjaśnił i pokazywał narządy i jak na nie patrzeć:) i serio jak nie widać peniska to wszystko może się zmienić w ostatniej chwili:) Tym razem powiedział: dziś musimy postawić kropkę nad "i" no i wszystko jak na tacy się pokazało :) Lekarz już potwierdził na 100% Fakt faktem już trochę się przyzwyczaiłam do myśli, że będzie dziewczynka ale cały czas miałam w głowie, że lekarz używał cały czas słowa PRAWDOPODOBNIE :) Mąż ciągle mi powtarzał: "kochanie ale nie nastawiaj się tak na tą dziewczynkę" :)Jestem szczęśliwa, że już wiemy na 100% bo trochę na te 100% musieliśmy poczekać :) ale nawet przez chwilę nie było mi żal, że nasza Hania zmieniła się w...no właśnie nie mamy jeszcze imienia dla chłopca :) Moja teoria jest taka, że mały zwyczajnie czekał, aż tatuś przyjdzie na usg :) wcześniej był niestety tylko raz bo pracuje do późna:( więc tak się przedstawia moja historia hehe :) ależ się rozpisałam :D

Niesmiala lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie on po prostu czekał na ujawnienie się na odpowiedni moment a co:) teraz pozostaje Wam wymyślić imię dla Waszego synka:) mój Tymek od 2 dni daje mi duzo przedświątecznej energii ale dziś to jestem już tak zmęczona od rana że kąpiel i lulu bo jutro od rana pieczenie mięs i chlebów z mamą:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo to zupełnie jak ja :) też jutro czeka mnie pieczenie mięs :D dziewczyny mam jeszcze do Was takie pytanie od dwóch dni ruchy często odczuwam bardzo nisko. Nie wiem czy to świadczy o tym, że mały jest gdzieś ulokowany przy pęcherzu? ale czasem mam wrażenie, że ruchy czuję jeszcze niżej niż pęcherz... też tak macie?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też często czuje Tymka nisko a szczególnie jak dużo chodzę to się układa nisko:) rano często wyżej czuję ruchy a wieczorem właśnie nisko. Ale wiosnę mamy tej zimy, na Wielkanoc był śnieg, a na święta Bożego narodzenia wiosna heh pogoda zwariowala już

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pogoda jak na wiosnę u mnie 11 stopni :) a mi dziś w nocy mała dała pokaz az sie obudziłam w nocy i nie wiedziałam czy mi sie to śni czy co spojrzałam na brzuch a tu z lewej strony tak bardziej na boku jak by jakiś kosmita chciał sie wydostać górki wielkości pięści i tak sie kręciła ze szok nie mogłam uwierzyć w to co widzę po chwili złapalam telefon zeby dla męża nagrać bo dziś z trasy wraca i mu pokazać ale tylko dotchwlam telefonu to cisza jak makiem zasiał teraz tez sie rusza ale nie az tak :(

lusia22, haybeauti, Tusia89 lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam super :) mi jeszcze Tymek nigdy się tak przez brzuch nie wypychał żebym widziała tylko czuje twardszy ale żeby tak sam z siebie to nie ale widziałam filmiki u dziewczyn i wyglada to niesamowicie więc pozostaje mi pozazdrościć:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znając życie to jak będę szła w kwietniu rodzić to śnieg będzie ;] w zeszłym roku byliśmy na weselu w kwietniu i było śnieżnie jak w zimę więc wszystko jest możliwe :) a 3 lata wcześniej jak rodziłam też w kwietniu moją córcie pod koniec to było tak cieplutko już letnio bym powiedziała ;) pogoda płata figle.. ;)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Miriam super :) mi jeszcze Tymek nigdy się tak przez brzuch nie wypychał żebym widziała tylko czuje twardszy ale żeby tak sam z siebie to nie ale widziałam filmiki u dziewczyn i wyglada to niesamowicie więc pozostaje mi pozazdrościć:)

Szkoda tylko ze nie dała sie nakręcić na pamiątkę :(

Spokojnie tobie Tymek pewnie tez da taki popis :) w sumie gdyby mi sie bardzo siku nie chciało to pewnie tez bym to prxegapila :)

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ