Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj wody z sola.mi lekarz polecil ki pomoglo.3/4cieplej wody plus 3lyzki soli kuchennej.plukac 6razy przez dzien.Tylko plucz cieplym roztworem i po 30min mozna czegos napic.mi pomoglo.uwaga smak jest obbrzydliwy

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mam nadzieje,ze to tylko jakas chwilowa awaria zdrowia i szybko przegonisz. Ja polecam tez czosnek na chlebek i do mleka.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście już lepiej mam nadzieje że zabiłam dziś wszystkie bakterie i nic sie nie rozwinie:) mój Tymek od kilku dni strasznie spokojny mało się rusza głównie czuje go ok 3 w nocy jak idę siku i martwi mnie to ale może to przez to że od pt non stop na wysokich obrotach moze jak jutro poleniuchuje to się uaktywni. A dostałyście jakieś prezenty dla maluszków?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, dobrze, że jest lepiej :D Oby nic się paskudnego nie rozwinęło...mi ostatnio pomogły płukanki z szałwii i lipa z miodem,. Moje też od paru dni mniej aktywne, choć czuję w ciągu dnia, lecz dopiero jak usiądę chwilę czy się położę, więc może właśnie przez to zabieganie nie skupiasz się na ruchach :D

Ja po wigilii i po gościach, objedzona aż do przesady ;) A najlepsze jest to, że od tygodnia chodził za mną sernik, zrobiłam go teraz na święta, taki ładny mi wyszedł, a przyszło co do czego, to zjadłam jeden mały kawałeczek i już mi się odechciało :P Za to nagle posmakował mi sok pomarańczowy, choć zwykle to go nie lubiłam ...:P U nas prezenty były na Mikołajki, bo moje dziecko to by nie wytrzymało, a dwa razy w miesiącu to byśmy nie wyrobili...młodsze dostało komplecik spodenki plus bluzeczka...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dobrze że już koniec tych świąt trzy dni siedzenia i jedzenia z rodziną i powiem Wam jestem już zmęczona tym siedzeniem, jutro z rana ruszam na spacer i ogólnie odpoczywam :) a jak tam u Was po świętach?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się już cieszę, że się kończą...non stop albo u nas goście, albo my w gościach...teraz nareszcie odpocznę i będę mieć chatę " dla siebie" ;) Ogólnie było bardzo miło, jednak muszę trochę odetchnąć i w końcu siąść na tyłku ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Mam te same odczucia, święta są super, ale dobrze że się już skończyły :) Kozgo też mam ogromną potrzebę ruchu, spacer wskazany! Co do prezentów to Franuś dostał więcej prezentów niż ja :D marynarskie śpiochy, super kocyk, ręcznik z kapturkiem, zestaw pielęgnacyjny z nożyczkami, szczoteczką itd z kosmetyczką. Jestem zadowolona bo prezenty bardzo praktyczne :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj to samo stwierdziłam: "jak dobrze, że już po świętach". Momentami miałam wyrzuty, że przez to moje obżarstwo, mój synek ma za mało miejsca, przez powiększony żołądek hehehe :))

Ja prezenty dla maluszka dostałam na... moje urodziny :D mam urodziny 1 grudnia i większość prezentów była związana bezpośrednio z maluszkiem albo z ciążą :)

Przez święta doceniłam moc "rogala" o wiele łatwiej i wygodniej mi się śpi jak włożę sobie go miedzy nogi i pod głowę. Jeśli chodzi o ruch w czasie świąt, to ja musiałam przejść się z mężem na spacer bo nie wyrabiałam już :) Wczoraj u teściów też wydeptałam dróżkę przy stole :) Jakoś strasznie męczyło mnie to długie siedzenie.

Kozgo te ruchy to na bank spowodowane Twoim zabieganiem Już też to zaobserwowałam. Jak dużo chodzę, coś robię to może zraz lub dwa kopnięcia poczuję. Potem dopiero w nocy lub późnym wieczorem.

Nieśmiała po moich przygodach z płcią wiemy już, że to chłopieć i na chwilę obecną nasz synek ma również imię Franek :) chyba, że coś się nam odmieni. Jak widać na naszym forum trochę Franciszków jest :D

Niesmiala lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia masz racje wczoraj jak trochę odpoczęłam to Tymek znów zaczął szaleć hehe wariat mały:) my dostaliśmy misia z pozytywką, skarpeteczki i koszulkę :) ja za to od męża dostałam bransoletkę z zawieszką w kształcie wózka dziecięcego i napisem Tymek czuwa:) i obdarowaliśmy soę nawzajem wyjściami do teatru hehe trzeba korzystać z wyjść póki można:) ja dalej mam problemy z zaśnięciem i nawet rogal cholercua nie pomaga bolą mnie plecy i nie mogę się ułożyć.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooo ale świetny prezent z tą bransoletką :) Mój maluch od wczoraj w nocy mocno aktywny... aż do teraz... mam nawet wrażenie,że zbyt bardzo ale myślę, że to nic takiego... akurat ma taki dzień...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mój też od wczoraj szaleje aż do teraz:) może wreszcie poczuły poświąteczny luz:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo...ale fajny prezent Ci mężuś sprawił :D Imię widzę już macie zaklepane :D Będzie Tymon czy Tymoteusz? :D Mi się strasznie podoba Tymek, ale niestety w domu jestem jedyna...:(

Mój się wczoraj naszalał wieczorem, mam wrażenie, że trampolinę sobie w moim brzuchu urządził :D Na razie siedzi cicho, uznał chyba, że po wieczorno - nocnych szaleństwach pora w końcu pójść spać ;)

Hmmm, czemu nie pomyślałam, by poprosić Mikołaja o tego rogala? Zaczynam powoli mieć dość spania tylko na bokach...jeżeli jest coś, za czym niewysłowienie tęsknię to spanie na brzuchu ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja święta niestety spędziłam w łóżu, bo w nocy z poniedziałku na wtorek miałam straszny ból, w wigilie zaliczyłam szpital ale po wszyskich badaniach lekarz powiedział że moge wrócić do domu ale że w razie gdyby mi nie przeszło to wracać, na szczęście po tych dużych dawkach magnezu i nospy przeszło, ale za to w pierwswze święto obudziłam się z bólem gardła i chyba się zaraz wykończe, a jeszcze jutro chce iść na glukoze póki mąż ma wolne.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, no to po Swietach czeka nas sylwester:)
    ja swieta raczej na leżąco, ze względu na skrocona i otwierajaca sie szyjkw dzisisaj idę do lekarza i mam nadzieje, ze zalozy mi ten krążek i wroce troche do ludzi:)

Lusia trzymam kciuki za poprawe.

Kozgo prezent super:)

relgh371zv6v421k.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia daj znać co i jak u lekarza.

Ja dostałam super kamizelkę dla mojego malucha - jest super :) najpiękniejszy prezent jaki dostałam.

Dla mnie mnie te święta jakieś dziwne. Mąż się rozchorował. Ja już sama nie wiem czy mam uderzenia gorąca czy mnie przeziębienie łapie. A niedawno skończyłam antybiotyk. Wiecie co nawet nie mam kiedy się cieszyć tylko cały czas coś.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po Świętach :) odczucia mam podobne, dobrze, że już po, bo jeszcze trochę tego jedzenia i nie starczyłoby miejsca w brzuchu dla Młodego. Waga też podskoczyła, niby tylko o kilogram, ale to już kolejny w tym mcu. Mam mocne postanowienie poprawy, czyli powrotu do zbilansowanej diety....
    Natalia, 3mam kciuki za Ciebie, do rozwiązania jeszcze trochę, więc faktycznie przydałoby się jeszcze trochę pochodzić, zanim zupełnie zalegniemy z wielkimi brzuchami :).

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie Tymoteusz :) u nas nie byli zachwyceni imieniem a teraz tak się wszyscy przyzwyczaili że teraz juz tylko Tymek i Tymek:) ja od poniedziałku ciągle budzę się z bólem gardła ale w ciągu dnia przechodzi :) dziś w zarze kupiłam dwie koszulki i dresy wszystko po 19zl i wzięłam na wiek 9-12 miesięcy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja w ciągu 3 tygodni 2,5 kg do przodu więc już dobiłam do 10kg ale jak to się mówi kochanego ciałka nigdy za wiele:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, infekcji nie ma (uf), ale mimo leżenia szyjka znowu sie skrocila i jest miekka-klasyczna niewydolność. Krążek zalozony, nie bolalo nawet, troche bylo nieprzyjemnie, teraz go nie czuje nawet.
    niestety dalej lezenie- wstaje zrobić herbatę, na siusiu i na kąpiel. Moge wyjsc na 10 min na spacer jak będę bardzo bardzo chciala i to tyle do 07.01.
    wtedy kolejna wizyta i jeśli nic sie nie pogorszy i krążek sie dobrze sprawi to będę mogla bardziej sie ruszać.
    tymczasem mąż zaopatruje mnie w ksiazki i uczy grac na konsoli zebym sie nie nudzila jak on po sweitach pojdzie do pracy:)

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ