Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia głowa do góry, może później będziesz mogła może się ruszać (na pewno w mniejszym stopniu niż normalnie) ale jednak to nie całkowite leżenie. Poza tym niektóre dziewczyny leżą od początku i dają rade .I TY TEŻ DASZ RADĘ. Już połowa za tobą zobaczysz szybko zleci
-
doskonale cię kozgo rozumiem.Tak sobie pomyślałam: jakby facet był w ciąży i miał leżeć np. pół ciąży to gdyby to był mój mąż to musiałabym się wyprowadzić albo znaleźć pracę na wieczorki i wpadać do domu tylko żeby ogarnąć chatę i ugotować heheh
-
natalia trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku.
ja wybrałam się dzisiaj na badania, krew ok, nawet hemoglobina z 11,9 podniosła się na 12,4 za to glukoza fatalna, pierwsza na czczo 69,16 że niby za niska a po obciążeniu po godzinie 168,56. czytałam teraz na internecie że czeka mnie drugie podejście tym razem z 2 h obciążeniem i że nawet mała infekcja zakłuca pomiar a ja poszłam chora. -
A ja idę znowu w pon na glukozę blech moze nie wyrzygam jej tym razem. Mój mąż jak ma 37 to już umiera i się rozpada na kawałki hehe takie delikatne te nasze chłopy jak rok temu z 39 swieta ogarniałam:)
Za to mam teraz twardy brzuch i mnie pobolewa i troche sie martwię wypije sobie zaraz rumianek i się położę heh:( -
kozgo bierz magnez i nospe max, ja po tym szpitalu miałam tak zalecone a brzuch bolał mnie tak mocno jak okres, ale szyjka jest długa i zamknięta, więc chociaż to mnie uspokoiło, mam nadzieje że do czwartkowej wizyty nic mi się tam nie zmieni, teraz też mi często twardnieje, jestem cały czas na mag i nospie i nie jest tak tragicznie.
-
nawet jest u nas szwagierkia i też mi mówiła że wcześnie miała twardnienie brzucha i skurcze i że do końca ciąży brała po 3 tab. dziennie jednego i drugiego i urodziła zdrowych chłopaków (bliźniaki). Mi lekarz polecił magnez Magne B6 max że jest dobrze przyswajalny.
-
Dziewczyny a jak odczuwacie skurcze i twardnienie?
mi sie,wydawalo, ze nie,mam tylko same,ruchy i co jakiś czas sprawdzam czy brzuch jest w miarę,miekki. Jednak zaczelam sie,zastanawiac czy nie myle,skurczów z,ruchami dziecka. Czasem są,takie dziwne i w obrębie calego brzucha, ale nie są,bolesne. -
dziewczyny a propos magne b6. Też chciałam brać bo mnie skurcze w nocy łapią.ale zobaczyłam, że magnez mam w preparacie witaminowym (femibion natal 2 plus). jest tam 70 mg w jednej tab. ale chyba za mało bo brałam go przed drętwieniem i nic nie pomoaga.wiem że magnez można brać i że się go nie da przedawkować ale co z wit b6? w prepercie femibion jest 2.2 mg