X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    wiesz w tym plus jest dodatkowo żelazo, magnez, cynk,jod miedź i mangan. poza tym ma więcej folianów ale witamin z grupy b ma więcej natal 2.
    Zależy czego potrzebujesz mi zależało na magnezie (bo często mnie skurcze łapią) i żelazo bo morfologię miałam po przeziębieniu kiepską! A tobie na czym zależy?

Wiesz, sama nie wiem... ja wyniki morfologii mam dobre. Niczego nie brakuje, niczego nie mam w nadmiarze :) Jedynie TSH mam podwyższone, ale na to biorę Letrox, a kompleks witamin prenatalnych raczej nie ma z tym nic wspólnego. Wczoraj zamówiłam 2 opakowania F2 Plus właśnie ze względu na magnez i żelazo, żeby niczym już nie suplementować. Mam nadzieję, że jutro tabsy przyjdą i zacznę je brać, bo to chyba czas najwyższy - w końcu to już 14t4d :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśle że będziesz zadowolona :) trzymaj się cieplutko.
    Mi bardzo odpowiadają te suplementy, wcześniej brałam falvit i źle się po nich czułam, później pregna i też nie bardzo.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Niestety od wczoraj też mam ciężki czas i stresy. Moja mama jest w szpitalu (coś udarowego) ale ja staram się nie denerwować, żeby Franek tego nie odczuł. Wierzę, że wszystko będzie ok a ciężki czas minie i pójdzie w zapomnienie. Przecież babcia musi być silna dla wnuka. Trzymajcie się w zdrowiu i dbajcie o siebie kobietki. Walabia a Twoja mama jak tam?
    Tusia trzymaj się.Trzymam kciuki za mamę. Musimy być silne dla maluchów:)

Tusia89 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, trzymajcie sie z mama dzielnie!

relgh371zv6v421k.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny my już po połówkowym, wszystkie narządy na swoim miejscu i w normie, kości policzone, są dwie śliczne nóżki i dwie przepiękne rączki, Dzieciątko spało sobie grzecznie i co jakiś czas uśmiechało do nas, niesamowite ;] Byliśmy z Mężem zachwyceni, mimo że nie chcieliśmy znać płci to tak pokazywało swoje wdzięki że trudno było nie zauważyć, co prawda sam lekarz nam nie powiedział bo miał "zakazane" ale w domu oglądając filmik z badania nawet my dopatrzyliśmy się ślicznej "muszelki" ;]. Nasz Synuś będzie miał prawdopodobnie Siostrzyczkę ;]. Kurcze ale fajnie, kamień z serca że wszystko ok z Dzieciaczkiem;]
    A tak poza tym to życzę Wam wszystkim:
    Szczęśliwego Nowego Roku !!!

haybeauti, lusia22, nick nieaktualny, Niesmiala lubią tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala to super że dzidziuś zdrowy i taki grzeczny:) to najlepszy prezent noworoczny :)

Tusia niech mama szybko wraca do zdrowia:)

Ja dalej walczę z uciążliwym katarem więc odpuściłam robienie glukozy do czasu aż się trochę nie wykuruję bo po co robić jak przeziębienie może zmienić wyniki.

Dziewczyny a jakie plany na sylwestra? My w tym roku spokojnie jedziemy do siostry i w 4 spędzamy plus jej dwie córeczki :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Cześć Dziewczyny my już po połówkowym, wszystkie narządy na swoim miejscu i w normie, kości policzone, są dwie śliczne nóżki i dwie przepiękne rączki, Dzieciątko spało sobie grzecznie i co jakiś czas uśmiechało do nas, niesamowite ;] Byliśmy z Mężem zachwyceni, mimo że nie chcieliśmy znać płci to tak pokazywało swoje wdzięki że trudno było nie zauważyć, co prawda sam lekarz nam nie powiedział bo miał "zakazane" ale w domu oglądając filmik z badania nawet my dopatrzyliśmy się ślicznej "muszelki" ;]. Nasz Synuś będzie miał prawdopodobnie Siostrzyczkę ;]. Kurcze ale fajnie, kamień z serca że wszystko ok z Dzieciaczkiem;]
    A tak poza tym to życzę Wam wszystkim:
    Szczęśliwego Nowego Roku !!!

A ile waży maleństwo i jakie ma wymiary? Ja ostatnie usg miałam w 23+ 1 więc pytam tak dla porównania :-)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    024e73cd3aa391cbmed.jpg

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

kozgo ja nie mam pewności czy infekcje napewno wpływają na wynik, tak pisze na internecie, w czwartek mam wizyte u lekarza to zapytam jak to jest naprawde, może ja poprostu mam zły cukier.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 13:54

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina mnie znowu zaczęły boleć piersi i rosnąć co do znajomych to całe życie noszę push up, a teraz noszę miękkie więc dla znajomych nie było widać różnicy a teraz coraz częściej słyszę że te moje kg to chyba w piersi zamiast brzuch poszły haha

Też myślę co z kurtką, w obecnej przetrwam do połowy, może do końca stycznia i też szkoda mi kupować kurtkę na miesiąc ale może coś od mamy większego pożyczę (może się zmieszczę). Jeszcze w styczniu planujemy wyjazd na tydzień w góry więc liczę że moja obecna kurtka wytrzyma i może jakoś brzuch mi mega nie wystrzeli, chociaż pamietam moja siostrę która była w ciazy w tym samym okresie to jej w jeden tydzień w styczniu tak brzuch wyskoczył, że hoho:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie jak kozgo też zawsze nosiłam push up, a teraz mięki i już robi się za mały, taki mógłby mi zostać po ciąży ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a myślicie już nad kupnem butelek, bo zastanawiam się nad tymi z avent albo tommee tippee i nie wiem które lepsze, może słyszałyście jakieś opinie od znajomych.

km5stv737gu3576a.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszym dzieckiem używałam aventa i byłam zadowolona i teraz też kupiłam, choć zobaczymy, czy małemu przypasi...smoczki są z 1, 2 lub 3 dziurkami, więc można sobie dobrać. Laktacji mi nie zaburzyły, karmiłam małą praktycznie 2 lata :) Ale to też zależy od dziecka, pewnie też wyjdzie w praniu...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też chyba kupie te z avent są fajne zestawy na allegro a teraz są nowe modele Natural i mają dobr opinie.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to dostałam jakiegoś napadu, chyba mi mąż będzie musiał odłączyć internet bo bez przerwy bym coś zamawiała, teraz myśle nad termometrem na podczerwień bo jest w promocji za 36 zł+przesyłka.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    ja to dostałam jakiegoś napadu, chyba mi mąż będzie musiał odłączyć internet bo bez przerwy bym coś zamawiała, teraz myśle nad termometrem na podczerwień bo jest w promocji za 36 zł+przesyłka.

A gdzie ten termometr znalazłaś? Ja bym musiała zainwestować w nowy bo ten mój coś oszukuje :-(

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/termometr-elektroniczny-babyono-do-czola-ucha-hit-i3823067128.html

http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-na-podczerwien-0-100-stopni-i3764456608.html

http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-laser-czolo-ucho-dla-dzieci-i3829221812.html

ja skłaniam się miedzy tymi trzema.

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHANE KWIETNIÓWKI CHCIAŁAM WAM ŻYCZYĆ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU. ABY TEN NOWY ROK OKAZAŁ SIĘ DLA WAS ŁASKAWY :) (TO TYCZY SIĘ PORODÓWKI) NO I ŻEBY DZIECIAKI URODZIŁY SIĘ ZDROWIUSIEŃKIE I WSZYSTKIEGO NAJ.
    DO ZOBACZENIA W NOWYM ROKU 2014 :)

lusia22, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chciałam Wam dziewczynki życzyć wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, aby przyniósł Wam same radości, w miarę bezbolesne porody i przede wszystkim zdrowe dzieciaczki :)

lusia22 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella wrote:
    A ile waży maleństwo i jakie ma wymiary? Ja ostatnie usg miałam w 23+ 1 więc pytam tak dla porównania :-)
    Malutkie to moje Maleństwo w porównaniu z moim Synkiem a że miałam robione usg w tym samym tygodniu mam porównanie.
    Waga- 527 g
    HC - 200mm
    AC - 173mm
    FL - 41m
    BPD - 53mm
    Wg tego termin porodu przesunął mi się o 5 dni później, więc mogę się nie wyrobić jeszcze w kwietniu;]
    Dla porównania Synek w tym samym czasie był o tydzień większy od tygodnia ciąży a urodził się i tak trzy dni po terminie wg OM.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ