Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    wiesz w tym plus jest dodatkowo żelazo, magnez, cynk,jod miedź i mangan. poza tym ma więcej folianów ale witamin z grupy b ma więcej natal 2.
    Zależy czego potrzebujesz mi zależało na magnezie (bo często mnie skurcze łapią) i żelazo bo morfologię miałam po przeziębieniu kiepską! A tobie na czym zależy?

Wiesz, sama nie wiem... ja wyniki morfologii mam dobre. Niczego nie brakuje, niczego nie mam w nadmiarze :) Jedynie TSH mam podwyższone, ale na to biorę Letrox, a kompleks witamin prenatalnych raczej nie ma z tym nic wspólnego. Wczoraj zamówiłam 2 opakowania F2 Plus właśnie ze względu na magnez i żelazo, żeby niczym już nie suplementować. Mam nadzieję, że jutro tabsy przyjdą i zacznę je brać, bo to chyba czas najwyższy - w końcu to już 14t4d :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśle że będziesz zadowolona :) trzymaj się cieplutko.
    Mi bardzo odpowiadają te suplementy, wcześniej brałam falvit i źle się po nich czułam, później pregna i też nie bardzo.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Niestety od wczoraj też mam ciężki czas i stresy. Moja mama jest w szpitalu (coś udarowego) ale ja staram się nie denerwować, żeby Franek tego nie odczuł. Wierzę, że wszystko będzie ok a ciężki czas minie i pójdzie w zapomnienie. Przecież babcia musi być silna dla wnuka. Trzymajcie się w zdrowiu i dbajcie o siebie kobietki. Walabia a Twoja mama jak tam?
    Tusia trzymaj się.Trzymam kciuki za mamę. Musimy być silne dla maluchów:)

Tusia89 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, trzymajcie sie z mama dzielnie!

relgh371zv6v421k.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny my już po połówkowym, wszystkie narządy na swoim miejscu i w normie, kości policzone, są dwie śliczne nóżki i dwie przepiękne rączki, Dzieciątko spało sobie grzecznie i co jakiś czas uśmiechało do nas, niesamowite ;] Byliśmy z Mężem zachwyceni, mimo że nie chcieliśmy znać płci to tak pokazywało swoje wdzięki że trudno było nie zauważyć, co prawda sam lekarz nam nie powiedział bo miał "zakazane" ale w domu oglądając filmik z badania nawet my dopatrzyliśmy się ślicznej "muszelki" ;]. Nasz Synuś będzie miał prawdopodobnie Siostrzyczkę ;]. Kurcze ale fajnie, kamień z serca że wszystko ok z Dzieciaczkiem;]
    A tak poza tym to życzę Wam wszystkim:
    Szczęśliwego Nowego Roku !!!

haybeauti, lusia22, Mirella, Niesmiala lubią tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala to super że dzidziuś zdrowy i taki grzeczny:) to najlepszy prezent noworoczny :)

Tusia niech mama szybko wraca do zdrowia:)

Ja dalej walczę z uciążliwym katarem więc odpuściłam robienie glukozy do czasu aż się trochę nie wykuruję bo po co robić jak przeziębienie może zmienić wyniki.

Dziewczyny a jakie plany na sylwestra? My w tym roku spokojnie jedziemy do siostry i w 4 spędzamy plus jej dwie córeczki :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Cześć Dziewczyny my już po połówkowym, wszystkie narządy na swoim miejscu i w normie, kości policzone, są dwie śliczne nóżki i dwie przepiękne rączki, Dzieciątko spało sobie grzecznie i co jakiś czas uśmiechało do nas, niesamowite ;] Byliśmy z Mężem zachwyceni, mimo że nie chcieliśmy znać płci to tak pokazywało swoje wdzięki że trudno było nie zauważyć, co prawda sam lekarz nam nie powiedział bo miał "zakazane" ale w domu oglądając filmik z badania nawet my dopatrzyliśmy się ślicznej "muszelki" ;]. Nasz Synuś będzie miał prawdopodobnie Siostrzyczkę ;]. Kurcze ale fajnie, kamień z serca że wszystko ok z Dzieciaczkiem;]
    A tak poza tym to życzę Wam wszystkim:
    Szczęśliwego Nowego Roku !!!

A ile waży maleństwo i jakie ma wymiary? Ja ostatnie usg miałam w 23+ 1 więc pytam tak dla porównania :-)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    024e73cd3aa391cbmed.jpg

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

kozgo ja nie mam pewności czy infekcje napewno wpływają na wynik, tak pisze na internecie, w czwartek mam wizyte u lekarza to zapytam jak to jest naprawde, może ja poprostu mam zły cukier.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 13:54

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina mnie znowu zaczęły boleć piersi i rosnąć co do znajomych to całe życie noszę push up, a teraz noszę miękkie więc dla znajomych nie było widać różnicy a teraz coraz częściej słyszę że te moje kg to chyba w piersi zamiast brzuch poszły haha

Też myślę co z kurtką, w obecnej przetrwam do połowy, może do końca stycznia i też szkoda mi kupować kurtkę na miesiąc ale może coś od mamy większego pożyczę (może się zmieszczę). Jeszcze w styczniu planujemy wyjazd na tydzień w góry więc liczę że moja obecna kurtka wytrzyma i może jakoś brzuch mi mega nie wystrzeli, chociaż pamietam moja siostrę która była w ciazy w tym samym okresie to jej w jeden tydzień w styczniu tak brzuch wyskoczył, że hoho:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie jak kozgo też zawsze nosiłam push up, a teraz mięki i już robi się za mały, taki mógłby mi zostać po ciąży ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a myślicie już nad kupnem butelek, bo zastanawiam się nad tymi z avent albo tommee tippee i nie wiem które lepsze, może słyszałyście jakieś opinie od znajomych.

km5stv737gu3576a.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszym dzieckiem używałam aventa i byłam zadowolona i teraz też kupiłam, choć zobaczymy, czy małemu przypasi...smoczki są z 1, 2 lub 3 dziurkami, więc można sobie dobrać. Laktacji mi nie zaburzyły, karmiłam małą praktycznie 2 lata :) Ale to też zależy od dziecka, pewnie też wyjdzie w praniu...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też chyba kupie te z avent są fajne zestawy na allegro a teraz są nowe modele Natural i mają dobr opinie.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to dostałam jakiegoś napadu, chyba mi mąż będzie musiał odłączyć internet bo bez przerwy bym coś zamawiała, teraz myśle nad termometrem na podczerwień bo jest w promocji za 36 zł+przesyłka.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    ja to dostałam jakiegoś napadu, chyba mi mąż będzie musiał odłączyć internet bo bez przerwy bym coś zamawiała, teraz myśle nad termometrem na podczerwień bo jest w promocji za 36 zł+przesyłka.

A gdzie ten termometr znalazłaś? Ja bym musiała zainwestować w nowy bo ten mój coś oszukuje :-(

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/termometr-elektroniczny-babyono-do-czola-ucha-hit-i3823067128.html

http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-na-podczerwien-0-100-stopni-i3764456608.html

http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-laser-czolo-ucho-dla-dzieci-i3829221812.html

ja skłaniam się miedzy tymi trzema.

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHANE KWIETNIÓWKI CHCIAŁAM WAM ŻYCZYĆ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU. ABY TEN NOWY ROK OKAZAŁ SIĘ DLA WAS ŁASKAWY :) (TO TYCZY SIĘ PORODÓWKI) NO I ŻEBY DZIECIAKI URODZIŁY SIĘ ZDROWIUSIEŃKIE I WSZYSTKIEGO NAJ.
    DO ZOBACZENIA W NOWYM ROKU 2014 :)

lusia22, Mirella lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chciałam Wam dziewczynki życzyć wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, aby przyniósł Wam same radości, w miarę bezbolesne porody i przede wszystkim zdrowe dzieciaczki :)

lusia22 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella wrote:
    A ile waży maleństwo i jakie ma wymiary? Ja ostatnie usg miałam w 23+ 1 więc pytam tak dla porównania :-)
    Malutkie to moje Maleństwo w porównaniu z moim Synkiem a że miałam robione usg w tym samym tygodniu mam porównanie.
    Waga- 527 g
    HC - 200mm
    AC - 173mm
    FL - 41m
    BPD - 53mm
    Wg tego termin porodu przesunął mi się o 5 dni później, więc mogę się nie wyrobić jeszcze w kwietniu;]
    Dla porównania Synek w tym samym czasie był o tydzień większy od tygodnia ciąży a urodził się i tak trzy dni po terminie wg OM.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ