Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku:* żeby nasze maluchy były zdrowe i śliczne :)

lusia22, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    ja to dostałam jakiegoś napadu, chyba mi mąż będzie musiał odłączyć internet bo bez przerwy bym coś zamawiała, teraz myśle nad termometrem na podczerwień bo jest w promocji za 36 zł+przesyłka.
    Lusia mam to samo:)
    jak teraz mam leżeć to moja najlepsza rozrywka. Kupilam juz rogal do karmienia, pieluszki tetrowe, oslonki na piersi, wkladki i inne drobiazgi do szpitala. Termometr tez musze,bo nie mam wiec dzieki za linki:)

poluje teraz tez,na wanienke na stelażu.

dolaczam sie tez do życzeń oczywiscie:)

lusia22 lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczynki - wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! Przede wszystkim dużo, dużo zdrówka dla Was i Waszych maleństw :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że jako pierwsza zajrzę tu na forum i was przywitam a tu kurcze ELLE. :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się przywitam w noworoczny poranek, który rozpoczął się wprost dramatycznie ;) Obudził mnie krzyk córci, która zobaczyła na ścianie pająka :D Potwór nie miał nawet centymetra, ale był przerażająco ohydny :P Bleeeh...

Czy po Picollo można mieć kaca? ;) Wypiłam niecały kubeczek o północy i tak mnie od rana suszy, że szok :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina - byc moze:)
    ja mam wrażenie, ze mnie suszy po Sprite:)

relgh371zv6v421k.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich w Nowym Roku, ja nawet nie dotrwałam do północy, dopiero mąż mnie obudził żeby złóżyć życzenia i poszłam spać dalej.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Lusia mam to samo:)
    jak teraz mam leżeć to moja najlepsza rozrywka. Kupilam juz rogal do karmienia, pieluszki tetrowe, oslonki na piersi, wkladki i inne drobiazgi do szpitala. Termometr tez musze,bo nie mam wiec dzieki za linki:)

poluje teraz tez,na wanienke na stelażu.

dolaczam sie tez do życzeń oczywiscie:)

ja wczoraj zamówiłam butelki, wzięłam te z avent, ale już uszykowałam sobie liste dla siebie żeczy do szpitala i też może uda mi się kupić w tym tyg, jak dobrze że ktoś wymyślił allegro.
    zastanawiam się jaki rozmiar koszul nocnych kupić, bo już sobie upatrzyłam dwie tylko nie wiem jak ten rozmiar dobrać.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj objadlam i opił hak bąk;) poszłam spać o 3, a obudziłam się o 11 z przeogromną ochotą na czekoladę co jak na mnie jest bardzo nietypowe hehe:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule,dostalam od babci są chyba Lki poki co,wydaja mi sie wielkie ale jak brzuch urośnie to będzie luźno mam nadzieje. Zapytaj sprzedającego o wymiary w cm, obwód w pasie i w biuscie-latwiej będzie Ci wybrać wtedy.

ja wczoraj sie mierzyłam dobijam do 90cm w pasie:)

relgh371zv6v421k.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z was ma uderzenia gorąca? jak to się u was objawia?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina a w nocy nie budzisz się zlana potem?
    Bo ja w ciągu dnia to mam tak max 2 razy (twarz mokra i pachy) a jak tylko usnę w nocy czy w ciągu dnia to budzę się cała mokra ale tak dziwnie bo tylko mokry mam dekolt i twarz.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedz. Może jeszcze któraś miała podobne objawy to byłabym wdzięczna za info. Bo na internecie tylko jest napisane, że się zdarza ale nie ma opisu jak się objawia

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem też mam ale właśnie w takich miejscach jak centra handlowe, komunikacja itd robi mi się mega gorąco i strasznie się pocę i muszę się rozebrać albo wyjść na świerze powietrze.

Ja chyba nię będę kupowała butelek i laktatora, nastawiam się na karmienie tylko piersią a ja coś pójdzie nie tak to mąż czy siostra mi zakupią. My w styczniu chcemy kupić mebelki i wtedy będę kupowała rzeczy kosmetyczne, pieluchy itd bo już mnie drażni jak wszystko stoi w torbach.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak myślę że na początku marca chciałabym już moeć wszystko żeby się nie stresować, chociaż są niby takie czasy że wszystko jest ogólnodostępne więc zawsze mąż czy rodzina może dokupić. Niby dużo czasu ale ten czas strasznie szybko leci mi w sobotę już trzeci trynesyr się zaczyna szok:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj zostało mi 100 dni do porodu, żeby tak chociaż z 70 wytrwać.

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia to witaj w klubie! chyba razem pójdziemy na tą studniówkę :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!! Dzisiaj wróciłam z Sylwestrowego wyjazdu. Było cudownie ale czas wrócić do rzeczywistości :P
    Remont przede mną :D
    Wczoraj się dowiedziałam że moja koleżanka, która miała termin tak jak my, urodziła już swoją córeczkę, miała 740 g!!! Na dzień dzisiejszy wszystko w porządku na szczęście. Mam nadzieję że Franuś, aż tak nie będzie się spieszył na świat.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się pospieszył dzidziuś takie maleństwo, dobrze że wszystko z nim w porządku, a coś zapowiadało tak szybki poród jalieś miała komplikacje? Mnie dziś kłuje po prawej stronie na wysokości pępka jakby kolka:/

Nieśmiała a remont pokoiku dla Frania czy jakiś większy?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rety ale szybko maluch się urodził. Jak tak patrzę na różne wagi dzieci to mój synek jest spory...pod koniec 23 tygodnia miał już 869g... mnie od wczoraj tak jakoś bolą plecy, tzn.w sumie nie plecy to jest na wysokości bioder. Pewnie to przez rosnący brzuch... jak myślicie? w nocy też czasem biodra mnie bolą jak się przebudzę... i mam wrażenie, że mały jakoś ostatnio słabiej i rzadziej kopie... choć może mi się wydaje.

Kozgo też czasem mnie tak kłuje. Nie masz czasem przepukliny pępkowej? bo ja niestety mam. Nie przejmuję się tym jakoś strasznie bo jest to w moim przypadku tylko taka kuleczka nad pępkiem, czasem się bardziej uwidacznia a czasem w ogóle jest niewyczuwalna.

Też dziś właśnie myślałam kiedy zabrać się za takie konkretne zakupy. Stwierdziłam, że poczekam na mamkę aż wyjdzie ze szpitala i pobuszujemy sobie po sklepach :)

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ