Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karina no właśnie lekarz nic nie mów, że zbyt szybko maluch tyje Tylko zastanawiam się, bo kurde glukozę miałam robioną dość szybko... ale mam nadzieję, że mój lekarz wie co robi a maluszek może przystopuje z jednej strony obstawiałam, że moje dziecko nie powinno być małe. Patrząc na mnie to co prawda nie należę do grubasków ale do chudzinek też nie jednym słowem mówiąc nigdy nie miałam nadwagi ale niedowagi też nie hehe
Ogólnie mam dziś dzień do d... nie za dobrze się czuję. Właśnie się wykąpałam i siedzę już w piżamie, niech ten dzień się już kończy może jutro będzie lepiej. -
ja dzisiaj po wizycie, mała waży już 990 g, a cały dzień mi dzisiaj brzuch twardnieje, ale wszysto jest ok według lekarza, szyjka prawie 4 cm i pozamykana. od rana mnie znowu muli, chyba te mdłości nigdy się nie skończą, a w sobote czeka mnie druga glukoza.
-
dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki bo jutro idę na glukozę. Lekarz kazał mi zrobić te badania wcześniej bo te uderzenia gorąca i pocenie się nocne wydają mu się podejrzane. obym nie miała cukrzycy. A jak czytałam o objawach to jest duża szansa.
-
haybeauti nie masz żadnej cukrzycy, wszystko jest ok my trzymamy kciuki żebyś ładnie wypiła te słodkości
Lusia super,że wszystko dobrze.
Kozgo ja to też się zamartwiam byle czym ale przecież jesteśmy w ciąży i ma prawo nas czasem boleć brzuch, nasze maluchy czasem mają prawo być aktywniejsze i mniej aktywne, możemy mieć gorszy i lepszy dzień... takie gadanie mnie uspokaja i pomaga przetrwać do kolejnej wizyty,(choć jestem panikarą) następna wizyta niestety dopiero 21.01;/ jednak najbardziej uspokaja mnie jak poczuję moją kruszynkę w brzuchuhaybeauti lubi tę wiadomość
-
Dziekuje Tusia:* ja też staram się nie panikować z różnym skutkiem hehe:) ja wizytę mam 9.01, a usg dopiero 31.01 kurczę strasznie duże te odległości pomiędzy usg.
Haybeauti bedzie dobrze, ja muszę też iść na tą glukozę przed wizytą tylko trochę sie chce wykurować bo jak już uda mi się utrzymać tę glukozę w brzuchu to chce żeby wynik był rzetelny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 19:01
haybeauti lubi tę wiadomość
-
kozgo pytałam jeszcze o tą glukoze czy mogłam miec taki wysoki cukier przez przeziębienie i mówił że raczej nie, więc nie czekam aż mi przejdzie tylko idę bo u mnie najpierw jest nie docukrzenie a później duzo za wysoki, a ze to groźne dla maluszka bo to co moja trzustka nie przerobi to dzidzi trzustka przejmuje.
-
nie zapomnij jeszcze o rzeczach do szpitala dla ciebie;-)
ja dzisiaj zamówiłam sobie dwie koszule nocne, jedna z szlafrokiem i kupiłam pieluchy tetrowe- ile sztuk kupujecie bo wziełam narazie tylko 10 bo chce kupić jeszcze pare kolorowych. -
walabia zapytałam o mamę bo zaraz mi się przypomniałaś jak szykowałam swoja do szpitala ale przecież wszystko będzie dobrze !!!!
Też dziś sobie zrobiłam listę brakujących rzeczy, które muszę zakupić. Nawet sporo wyszło Ja koszulę nocną, taką specjalną do karmienia, dostałam od Mikołaja
Zastanawiam się czy sama sobie nie zbadać cukru przy najbliższym pobieraniu krwi. Trochę martwi mnie to, że glukozę miałam zleconą tak szybko a czytałam, że jak za szybko to nic nie daje i wyniki nie są wiarygodne. Już sama nie wiem. Zawsze zapomnę się zapytać lekarza czy nie powinnam mieć jeszcze raz glukozy. Tylko u mnie było tak, że od początku miałam zleconą glukozę 75g na czczo i po 2 godzinach po obciążeniu. Myślicie, że to miało jakieś znaczenie, że od początku miałam zleconą 75g a nie 50? -
Walabia to dużo masz ja mam jedna koszule, jedne podkłady poporodowe, dwie paczki chusteczek, wózek, kocyki 3 cienkie niejeden gruby, ubranka, 7 pieluszek tetrowych, karuzele nad łóżeczko z pozytywką. Od siostry jeszcze wanienkę i fotelik samochodowy pozyczymy.
-
Kurde ja czekam aż w wznowią zapisy na Madalińskiego bo oni czekają na zgodę od miasta i nie wiem czy zdążę się zapisać a chce iść tam no tam chce rodzić.
Ja może więcej będę kupowała jak już będę miała mebelki bo tak to nie mam gdzie tego już chować hehe -
nick nieaktualnytu macie fajna liste zrobiona przez nasza koleżanke która już tuli swoje maleństwo SuzyLee ja z tej listy wyprawkowej korzystam i jestem zadowolona oczywiście można ją zmodyfikować mam nadzieje że się przyda i wam http://yourbabyproject.blogspot.com/2011/06/ubranka-i-tekstylia-0-6-mc.html?m=1