Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas pytam męża czy jutro sobota haha, dziś moałsm ochotę na łososia i zlazłam się a wszędzie sobie chyba urlopy przedłużyli i nie dostałam:( przez to przeziębienie taka rozlazła jestem męczy mnie to oddychanie buzią cały czas heh

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina no właśnie lekarz nic nie mów, że zbyt szybko maluch tyje :D Tylko zastanawiam się, bo kurde glukozę miałam robioną dość szybko... ale mam nadzieję, że mój lekarz wie co robi :) a maluszek może przystopuje :) z jednej strony obstawiałam, że moje dziecko nie powinno być małe. Patrząc na mnie to co prawda nie należę do grubasków ale do chudzinek też nie :) jednym słowem mówiąc nigdy nie miałam nadwagi ale niedowagi też nie hehe :D

Ogólnie mam dziś dzień do d... nie za dobrze się czuję. Właśnie się wykąpałam i siedzę już w piżamie, niech ten dzień się już kończy może jutro będzie lepiej.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia łącze się z Tobą w bólu też już chce końca tego dnia :( brzuch mnie dziś pobolewa i się martwię:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj po wizycie, mała waży już 990 g, a cały dzień mi dzisiaj brzuch twardnieje, ale wszysto jest ok według lekarza, szyjka prawie 4 cm i pozamykana. od rana mnie znowu muli, chyba te mdłości nigdy się nie skończą, a w sobote czeka mnie druga glukoza.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki bo jutro idę na glukozę. Lekarz kazał mi zrobić te badania wcześniej bo te uderzenia gorąca i pocenie się nocne wydają mu się podejrzane. obym nie miała cukrzycy. A jak czytałam o objawach to jest duża szansa.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w sumie też się bardziej poce i bez przerwy mi gorąco, nawet grzejnik w sypialni mamy zakręcony.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti nie masz żadnej cukrzycy, wszystko jest ok :) my trzymamy kciuki żebyś ładnie wypiła te słodkości :)

Lusia super,że wszystko dobrze.

Kozgo ja to też się zamartwiam byle czym ale przecież jesteśmy w ciąży i ma prawo nas czasem boleć brzuch, nasze maluchy czasem mają prawo być aktywniejsze i mniej aktywne, możemy mieć gorszy i lepszy dzień... takie gadanie mnie uspokaja i pomaga przetrwać do kolejnej wizyty,(choć jestem panikarą) następna wizyta niestety dopiero 21.01;/;) jednak najbardziej uspokaja mnie jak poczuję moją kruszynkę w brzuchu :)

haybeauti lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Tusia:* ja też staram się nie panikować z różnym skutkiem hehe:) ja wizytę mam 9.01, a usg dopiero 31.01 kurczę strasznie duże te odległości pomiędzy usg.

Haybeauti bedzie dobrze, ja muszę też iść na tą glukozę przed wizytą tylko trochę sie chce wykurować bo jak już uda mi się utrzymać tę glukozę w brzuchu to chce żeby wynik był rzetelny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 19:01

haybeauti lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo pytałam jeszcze o tą glukoze czy mogłam miec taki wysoki cukier przez przeziębienie i mówił że raczej nie, więc nie czekam aż mi przejdzie tylko idę bo u mnie najpierw jest nie docukrzenie a później duzo za wysoki, a ze to groźne dla maluszka bo to co moja trzustka nie przerobi to dzidzi trzustka przejmuje.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walbia to w tym nowym roku życzę ci jak najmniej stresów, żeby z mamą było wszystko dobrze i duzo zdrówka dla niej, aby remont był udany i żeby ranek został jednak chłopcem;-)

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zapomnij jeszcze o rzeczach do szpitala dla ciebie;-)

ja dzisiaj zamówiłam sobie dwie koszule nocne, jedna z szlafrokiem i kupiłam pieluchy tetrowe- ile sztuk kupujecie bo wziełam narazie tylko 10 bo chce kupić jeszcze pare kolorowych.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na mojej liście mam: koszule nocne, te wielgasne podpaski, podkłady na łóżko, jakieś klapki pod prysznic i chapcie, np wielorazowe lub jednorazowe majtki poporodowe itp.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia zapytałam o mamę bo zaraz mi się przypomniałaś jak szykowałam swoja do szpitala ale przecież wszystko będzie dobrze !!!!

Też dziś sobie zrobiłam listę brakujących rzeczy, które muszę zakupić. Nawet sporo wyszło :D Ja koszulę nocną, taką specjalną do karmienia, dostałam od Mikołaja :)

Zastanawiam się czy sama sobie nie zbadać cukru przy najbliższym pobieraniu krwi. Trochę martwi mnie to, że glukozę miałam zleconą tak szybko a czytałam, że jak za szybko to nic nie daje i wyniki nie są wiarygodne. Już sama nie wiem. Zawsze zapomnę się zapytać lekarza czy nie powinnam mieć jeszcze raz glukozy. Tylko u mnie było tak, że od początku miałam zleconą glukozę 75g na czczo i po 2 godzinach po obciążeniu. Myślicie, że to miało jakieś znaczenie, że od początku miałam zleconą 75g a nie 50?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia to dużo masz :) ja mam jedna koszule, jedne podkłady poporodowe, dwie paczki chusteczek, wózek, kocyki 3 cienkie niejeden gruby, ubranka, 7 pieluszek tetrowych, karuzele nad łóżeczko z pozytywką. Od siostry jeszcze wanienkę i fotelik samochodowy pozyczymy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 30 tyg to już pewnie wszystkie wpadniemy w szał zakupów.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam wózek obiecała tesciowa i nie wiem czy ona chce go kupić sama bez nas, bo pytała mnie ostatnio jaki ma miec kolor, a ja bym chciała się sama do niego przymierzyć.

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    a ja w sumie też się bardziej poce i bez przerwy mi gorąco, nawet grzejnik w sypialni mamy zakręcony.
    Lusia tylko że ja jestem zlana potem, jakby ktoś wylał na mnie kubeł wody

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jestem w tych zakupach jakaś zacofana mam tylko poduszkę do karmienia, 10 body i 5 pajacyków

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja czekam aż w wznowią zapisy na Madalińskiego bo oni czekają na zgodę od miasta i nie wiem czy zdążę się zapisać:( a chce iść tam no tam chce rodzić.

Ja może więcej będę kupowała jak już będę miała mebelki bo tak to nie mam gdzie tego już chować hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu macie fajna liste zrobiona przez nasza koleżanke która już tuli swoje maleństwo SuzyLee :) ja z tej listy wyprawkowej korzystam i jestem zadowolona oczywiście można ją zmodyfikować mam nadzieje że się przyda i wam :) http://yourbabyproject.blogspot.com/2011/06/ubranka-i-tekstylia-0-6-mc.html?m=1

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ