Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu lista rzeczy do szpitala

http://yourbabyproject.pl.tl/Torba-do-szpitala.htm

lusia22 lubi tę wiadomość

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral! Trzymaj się! Ja też czasami czuję jakby w brzuchu mieszkały dwa maluchy, więc w Twoim przypadku to naprawdę musi być ciężko.
    Wózek cudowny, ale cena mnie zabiła!

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia co do glukozy to ja też od początku miałam skierowanie na 75g po 2h.

Koral trzymam kciuki za jutro:) wszystko bedzie dobrze:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam tu jeszcze dwie fajne stronki z wyprawką dla noworodka, dość przejrzyście wszystko wypisane, choć wiadomo, że każdy dzidziuś i każda mama inna i każdemu co innego też się przyda... http://www.martidosklep.pl/wyprawka-dla-niemowlaka
    http://wyprawka.dla.noworodka.pl/

Na tej drugiej stronie można ściągnąć od razu PDFa z listą :)

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tych list nie mam tylko wózka i przewijaka na komode przewijak już zamówiony a wózek kupujemy w przyszłym tyg :)

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się muszę wziąć z zakupy. Na razie mam parę ubranek i jeden kocyk taki na ciepłe dni. Także nic konkretnego.
    Wczoraj byłam u lekarza, wszystko ok, niunia ruchliwa bardzo. No i szyjka już mi się nie skraca. Teraz czeka mnie badanie glukozy. Lekarz mi powiedział, żeby 3 dni przed badaniem mieć dietę weglowodanową aby trzustkę przyzwyczaić do takiej dużej dawki cukru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 10:27

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ja się muszę wziąć z zakupy. Na razie mam parę ubranek i jeden kocyk taki na ciepłe dni. Także nic konkretnego.
    Wczoraj byłam u lekarza, wszystko ok, niunia ruchliwa bardzo. No i szyjka już mi się nie skraca. Teraz czeka mnie badanie glukozy. Lekarz mi powiedział, żeby 3 dni przed badaniem mieć dietę weglowodanową aby trzustkę przyzwyczaić do takiej dużej dawki cukru.

tz co można jeś a czego nie, bo ja przed pierwszym badaniem nie jadłam słodyczy a cukier kosmiczny.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił mi, że co chce np. makarony, pieczywo, owoce. Wszystko co ma weglowodany.

A na czczo jaki cukier Ci wyszedł??

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na czczo niedocurzenie 69,16 ale to podobno nie groźne, a po 1h bo miałam 50 g glukozy - 168,56 apowinno być do 140 a najlepiej jak najmniej.

czyli owoce można jeść, to chociaż tyle, bo wczoraj dostałam od lekarza zakaz wszelkiego cukru i że jak najszybciej na drugą glukoze teraz 75 g.

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja już po badanku. u mnie niestety nie obyło się bez przygód. po 40 min po podaniu zemdlałam a potem było coraz gorzej. Mąż trzymał mi przez 1h 20 min nogi w górze i głowę miałam odchyloną w dół. Myślała, że nie dotrwam co chwile czułam jak odlatuje.Ale na szczęście dałam radę dzięki paniom w laboratorium i mężusiowi :) i oczywiście mój synuś co jakiś czas mnie kopał i hehe krzyczał matka damy radę :)

Boże lusia mam nadzieje, że mi nie będzie kazał bo mnie siłą nikt na glukozę nie zaciągnie.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti a już myślałam że tylko ja źle to zniosłam, chociaż zazdroszczę że dotrwałaś do końca i nie czeka Ciebie powtórka tak jak mnie. Mnie wczoraj okropnie bolał brzuch, jakbym kamień miała w środku i kolki ale dziś już dobrze więc myślę że może się rozrastał niby teraz jakoś w styczniu powinien być znowu taki skok wagowy u malucha i brzuch wyskoczyć więc może to wstępne przygotowania :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana możemy podać sobie rękę :)
    Ja też czasami mam takie uczucie w brzuchu.u mnie jak mam takie akcje to zakładam długą sukienkę (specjalnie zakupiłam sobie w h&m zwykła żmijkowa bawełniana) i chodzę po domu w niej bez żadnej bielizny i jest mi o niebo lepiej. może też powinnaś spróbować?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to miałaś przygody, ja z ta 50 nie miałam tak tragicznie, zrobiło mi sie po 10 min nie dobrze ale zaraz przeszło i było ok, ale tego 75 sie boje czy dam rade.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral ekstra ten wózek:) powiem Ci szczerze, że rzadko podobają mi się wózki bliźniacze ale Twój jest super. Taki zgrabny i na serio ładny :)

haybeauti u lala ale miałaś przygody ;-/ najważniejsze, że dałaś radę :) co my byśmy bez tych naszych facetów zrobiły :D

Kozgo no widzisz :) pewnie więzadła się dalej rozciągają a, że nasze maluszki już nie takie małe to dlatego ten kamień czasem czujemy. Ja tez czasem odczuwam taki napięty i twardszy brzuch jakby mały typowo wypiął się na przednią ścianę brzucha :) dziś za to jest dość aktywny od rana :)

Czasem już liczę sobie ruchy jak się położę i mieszczę się zazwyczaj w normie :) choć wiem, że takie konkretniejsze liczenie to od 27 tygodnia powinnyśmy zacząć :)

haybeauti lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, o tym liczeniu mówil Ci lekarz?
    mój mówil, ze to nie ma sensu. Tylko w przypadku gdy caly dzien nic,sie nie dzieje, trzeba sie polozyc i czekac na ruchy. Ale żeby liczyć caly czas od 27tc to zamierzchle przesady, no ale,co lekarz to opinia.

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała a jak się czuje Twoja koleżanka i jej maluszek ??

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w Nowym Roku, wszystkiego dobrego! :)
    W Sylwestra poszłam ambitnie do laboratorium zrobić badanie z glukozą 75 g, wszystko ok, wypiłam to cudo (z cytryną nie było takie złe), odczekałam ile trzeba żeby pobrali mi krew, wróciłam do domu i po jakiejś godzinie ręce i nogi zaczęły mi się trząść! :) Dawno czegoś takiego nie miałam. Położyłam się i dopiero po kilku godzinach doszłam do siebie. Po Waszych opisach spodziewałam się raczej sensacji żołądkowych, ale jak widać każdy organizm reaguje inaczej. Na szczęście wszystkie wyniki mam ok, nawet hemoglobina powyżej 12, aż jestem w szoku.
    Obiecałam sobie, że zacznę kompletować wyprawkę i powolutku przymierzam się do wózka. Przeczytałam cały wątek "wózkowy" i chyba wiem mniej, niż na początku. Chciałabym i lekki (bo mieszkam na 2 piętrze bez windy) i stabilny, z dużą gondolą i funkcjonalną spacerówką, no i oczywiście w dobrej cenie. Nie wiem, czy jakikolwiek wózek spełnia te wszystkie wymagania naraz? :D Dużo łatwiej idzie mi z ciuszkami, ostatnio udało mi się w lumpiku kupić siatkę ubranek, 1 zł za sztukę, fajne dresiki, spodenki, jakiś pajac welurkowy, wszystko dobrych firm, więc rewelacja. Dziś Ovu wyświetla mi 95 dni do porodu, nie przeraża Was dziewczyny, że to już tak blisko? ;)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile razy pobierają krew przy glukozie 75- 3 razy czy 2

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia najpierw z palca, potem raz po h i drugi raz po 2h.

Ewelina mi się już wyświetla 93 dni:) chyba 2 dni temu trochę takiego stresu złapałam, że to już zaraz ja tylu rzeczy nie mam itd ale chyba mój mąż ma większe parcie żebyśmy już wszystko kupili i mieli spokój :)

Czytam sobie czasem wypowiedzi dziewczyn po porodzie o myślę jak mało wiem i modlę się żeby instynkt zadziałał hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek dziś:)

d715f47e51170c0emed.jpg

72afc11a11ed1f70med.jpg

Miriam, Dorjana, haybeauti, lusia22, Niesmiala, Tusia89 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ