X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na usg 4D mówiłam, że się wybiorę w styczniu ale nie wytrzymałam ;) Mały śliczny, zdrowy i jak to lekarz powiedział "dorodna dzidzia" waży już 645g No i płeć nie pozostawia wątpliwości ;)

aphrodita, Niesmiala lubią tę wiadomość

• Natalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za wsparcie!:) Musi byc dobrze.

Lusia, żadnych objawów nie miałam. Czuje sie naprawde swietnie. Nie mialam skurczy ani plamień. Czytałam, ze skurcze i bol jak na mieisaczke, lub plamienia są objawami ale u mnie nic nie było i lekarz mówił, że często jest bez objawów. No ale jesli nie ma wady budowwy macicy ani historii porodu przedwczesnegto nie ma sie co martwic. u mnie ta macica dwurozna to powoduje.
    No ale dzieki Wam mysle juz o nastepnej gwiazdce we trójkę:)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wiecie gdzie najlepiej w warszawie iść na usg 3/4D bo jak już mamy płacić chcemy pójść do kogoś dobrego i żeby filmik był doradzicie coś?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stolowiej bardzo dobry fachowiec mój gin mówi ze jeden z lepszych w Warszawie ja byłam u niego trzy razy na prenaralnych w 11 tyg w 12 i 20 :) robił mi opis badań usg zwykle i do tego 4d nie wiem ile kosztuje bo ja mam pakiet medicover i miałam za free tylko 90zl za płytkę placilam

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sołowiej pomyłka w poprzednim poście tel mi przekrecil :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia spokojnie 2 kg to jeszcze nie koniec świata ja też zaraz pewnie przekroczę takie z nas żarłoki widać:)nie ma co się stresować wszystko się zrzuci po porodzie:)

Miriam dziękuję podpatrzę ile kosztuję:))

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmuje w szpitalu na wilanowie w medicoverze jak tam zadzwonisz to napewno powiedzą ile :) teraz z ciekawości czytałam opinie o nim i szczerze nie wiem dlaczego niektóre są negatywne dla mnie był bardzo miły profesjonalny opowiadał o wszystkim szczegółowo dokładnie naprawdę było widać ze zna sie na rzeczy odpowiadał na nasze pytania wyczerpujaco no i nie był sztywniakiem tez żartował z nami więc ja jak najbardziej polecam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki sposób ze nic nie daje wczoraj o 4 rano wstalam i zjadlam tabliczkę czekolady z orzechami masakra już mąż przedemna chowa słodycze :D chyba najlepiej to pozbyć sie wszystkiego co słodkie z domu

walabia lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra pożerała słoiki z nutellą budziła się w nocy i musiała zjeść kanapkę z nutellą bo szału dostawała, przytyła 25kg a teraz wygląda lepiej niż przed ciążą.

Może próbuj pić wody dużo jak Ci się chce albo zjeść jakiś owoc suszony ale skoro tak mocno Ci się chce to może Franek chce słodkiego:) Ja w ogóle na słodkie nie mam ochoyu, a też już 9-10 kg do przodu więc to nie przez słodkie ale jak mówię komuś, że to już 6,5 miesiąca to mi nie wierzą więc nie wiem gdzie te kg.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja jestem na dobrej drodze do tych 25 kg bo na plusie mam już 15 kg ale tym będę przejmować sie pózniej ;) moja mama opowiadała ze jej przyjaciółka z czasów liceum jak była w ciazy to budziła sie w nocy na łyk wina takiego mamrota taniego patykiem pisane czy jakoś tak i lekarz mówił jej ze siarki jej brakuje więc całe szczęście ze mamy napady na słodkie a nie na % mnie to nawet sam zapach % odrzuca a nie powiem ze przed ciąża nie lubilam wypić piwka czy winka dobrego :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia 4 stycznia już się zaczyna u mnie 7 miesiąc więc wychodziłoby 6,5 :) mi to się alkoholu reż nie chce ale niestety jak zapachnie mi grzane wino oj to bym się napiła ale naszczescie szybko przechodzi hehe:) ja ostatnio niestety najcześciej sama nie wiem na co mam ochotę i przez to złoszxze się bo głód jest tylko nie wiadomo na co no i cytrusy pochlaniam kg:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się dobrałyśmy :) żarłoki z nas :) ja mam na plusie 6kg. Dziś byłam u lekarza:) i niespodzianka :) nareszcie był ze mną mąż. Wcześniej był tylko raz bo praca mu nie pozwalała. Do ostatniej wizyty lekarz mówił, że prawdopodobnie (jednak nie mówił na 100%) że dziewczynka a dziś... 100% chłopiec ;) mąż dziś pijany szczęściem (dosłownie i w przenośni) :) 1,5 godzinne opóźnienie zostało mu wynagrodzone :) :) a te trochę różowych ciuszków to wydam :) nawet dostaliśmy zdjęcie genitaliów bo mąż poprosił o udokumentowanie tej ważnej chwili, w takim był szoku :) malutki rośnie jak na drożdżach ma już 869 gram:) mega szczęśliwy dzień :) pozdrowienia dla Was kobietki ;)

walabia, Niesmiala, lusia22, Mirella lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia 6kg to nie dużo czy tylko ja tak tyje ze już 15 aaa muszę sie opanować

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest fajny kalkulator http://dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=28&dzien=24&miesiac=6&rok=2013&bg=000

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia o dzień starsza ciążę masz i 5 kg mniej ale pocieszenie :P

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja mogę podać ci rękę - 15 kg.Ale pogadamy po świętach :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie jestem sama :) no dokładnie pogadamy po świętach :) jak będę miała 20 na plusie hehe

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj, że jedzonko po świętach też zostaje :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszczęście jadę do teściów na święta haha

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jakiś pakunek na wynos dostaniesz?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ