X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makcza super że kończysz prawko, nowa motywacja i widzisz okazało się że to lubisz :) to chyba zmiany jakie w nas zachodzą, we mnie odzywa się dusza artystyczna he he he robię to na co nie miałam czasu i wydawało mi się dziecinne.....

co do spania to też się budzę na siusianie i potem mam problem z zaśnięciem ale mam możliwość spania do której chce bo jestem na L4 tak bym się stresowała że się nie wyśpię, wiercę się strasznie a co będzie za 2 miesiące nie mam pojęcia ;)

dziewczyny ja USG mam nie często w zasadzie miałam (na początku ciązy)potem w 14-22 (2 razy) i teraz połówkowe w 19tc i 13 stycznia kolejne żeby lekarz zaobserwował serduszko teraz nie dość dobrze widział i potem USG w III trymestrze nie mam USG co wizytę u gin. Jakoś zyję :)Tłumaczę sobie że kiedyś kobiety nie miały USG i szczęśliwie rodziły dzieci ale to pewnie moje wytłumaczenie mam wykupiony abonament i on przewiduje 3 USG no chyba że coś jest nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 10:35

Makcza lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Kozgo, czyli też 10 tygodni przerwy - połówkowe, a potem USG III trymestru. A jak często miałaś USG robione wcześniej? Być może faktycznie teraz o dobrej kondycji dziecka mówią nam ruchy i częste USG nie jest już konieczne? To może odwołam wizytę?

Nie wiem już sama, a jak to wygląda u reszty z Was?
    Maczka ja po połówkowym jestem umówiona za miesiąc ale dlatego, że jestem na zwolnieniu. Lekarz mi powiedział,że od kolejnej wizyty widywać się będziemy częściej bo to już III trymestr

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że usg już później nie jest takie ważne. Przy każdej wizycie mam sprawdzane tętno dziecka specjalnym aparatem. Jakaś dziwna jestem, ale wizyty i usg mnie nudzą. Chciałabym już mieć dziecko na rękach. Teraz mam usg w styczniu, ale tylko dlatego, że chce zobaczyć czy łożysko się podniosło.

Dziś rano stanęłam na wadze i co widzę? 70,2 kg szaleństwo!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Elle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Kozgo, czyli też 10 tygodni przerwy - połówkowe, a potem USG III trymestru. A jak często miałaś USG robione wcześniej? Być może faktycznie teraz o dobrej kondycji dziecka mówią nam ruchy i częste USG nie jest już konieczne? To może odwołam wizytę?

Nie wiem już sama, a jak to wygląda u reszty z Was?

Makcza, ja mam usg na każdej wizycie, ale to takie usg "poglądowe", bardzo szybciutkie, nawet bez pomiarów, na niezbyt dobrym sprzęcie. Natomiast na pierwsze usg, potem genetyczne i teraz połówkowe chodzę do specjalisty od usg, który dodatkowo ma bardzo dobry sprzęt. Myślę, że jak nic się nie dzieje, te 10 tygodni przerwy nie są niczym złym. Ja będę miała jeszcze usg w 30 tyg. mniej więcej, bo u mnie trzeba sprawdzać przepływy, ze względu na to, że w poprzedniej ciąży miałam z tym problem i trzeba to bardzo dokładnie kontrolować. Natomiast w ciąży niczym niepowikłanej usg na każdej wizycie nie wydaje mi się koniecznością.

Ale wiesz, jak masz dzięki temu poczuć się bezpieczniej to idź, pewnie :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja miałam pierwsze na potwierdzenie ciąży, potem w 8 tygodniu, w 15 tygodniu i teraz w 20 jakoś.

Doris a od jakiej wagi zaczynałaś?
    Ja zauważyłam, że największy skok wagi miałam od 19 tygodnia.

Mnie dziś budził jak się właśnie przekręcałam na prawą stronę, nie podobało mu się absolutnie i jak wracałam na lewą to było już ok.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 63 kg. Tez mi waga skoczyła ok 17-19tc. Teraz to tak bardziej stopniowo. Waga z 7 na przedzie to dla mnie kosmos. Eh, trzeba się przyzwyczaić.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ja natomiast robię teraz prawo jazdy i za kółkiem czuję się wspaniale! Już nie mogę się doczekać, aż będę mogła jeździć. Jest to dziwne, bo kurs zrobiłam 5 lat temu, nie podeszłam do egzaminu, bo nie czułam się przygotowana i ogólnie miałam poczucie, że będę beznadziejnym kierowcą, a teraz proszę! Mam odpowiednią motywację i wyszło na to, że kocham jeździć!

Tez robiłam teraz podobno ciężarnym łatwiej jest zdać :D nie wiem czy to przez brzuch i egzaminatorzy nie chcą stresowac czy przez wsparcie małej testy zdałam za pierwszym razem i jazdę dziś tez :)

doris85, Makcza, lusia22, magdalena lubią tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Tez robiłam teraz podobno ciężarnym łatwiej jest zdać :D nie wiem czy to przez brzuch i egzaminatorzy nie chcą stresowac czy przez wsparcie małej testy zdałam za pierwszym razem i jazdę dziś tez :)

Gratulacje!

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam gratulacje! :)

Miriam lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!
    Ja ostatnio niestety porysowałam sąsiadowi samochód :( Nawet nie wiem jakim cudem to zrobiłam bo dużo miejsca miałam. Rozkojarzenie ciążowe.

Miriam lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania. To budzę się w nocy co jakiś czas, aby zmienić pozycję. Na chwilkę na plecki muszę się połozyc, jakoś takie mam wrażenie, że mój kręgosłup to lubi. Za to sny mam teraz dziwne. Czasami okropne. Raz śniło mi się, że byłam na USg i srduszko przestawało bić. To był orkopny sen. Następnej nocy śniło mi się, że rodziłam u siebie w sypialni i poród odbierał mój mąż. Urodziłam za wcześnie ale bobas był zdrowy i taka kluska grubiutka. Miałam wrażenie, że to był chłopak.
    Podobno w ciąży są dziwne sny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 14:29

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze wrócę do tych ruchów. z jaką siłą kopią was wasze maleństwa. Bo (jak pisałam wcześniej) mały mnie tak mocno kopnął że zastanawiałam się czy czasami tatuś mnie nie uderzył!No i teraz mam schize że coś jest nie tak.
    Miriam gratulację super w takim bądź razie z ciebie kierowca

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam gratulacje.

Miriam lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinien pojawić się suwaczek

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie czasem potrafi mocno kopnąć, rzadko się zdarza ale czasem aż pisne hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makacza ja przytyłam 15kg brzuch widać do tego kurtkę zdjęłam bo mi nie wygodnie bo już ciasna się robi :) wiec nie wiem czy to ten brzuch czy dobrze jeździłam hihi :P w sumie ja kupe czasu jeździłam bez prawajazdy wiec to też inaczej nie musiałam uczyć się wszystkiego od zera tylko wyeliminować złe przyzwyczajenia jak to instruktor mówił "jeździsz jak stary warszawski kierowca wszędzie szybko i się wpychasz "

Trzymam kciuki za 16 stycznia :)

magdalena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ruchow to mnie czasami tak kopnie że aż jęknę a na brzuchu chociaż jest ogromny pojawia się wypukłość jak z filmów saienfiction

haybeauti lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:

no super gratuluje miriam:-) :-) :-) :-) :-) :-) ciesze sie jakbym to ja zdala he he

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    No to masz napisane na suwaczku, że Twoja macica to teraz sala gimnastyczna :)
    No właśnie pokazałam jaka jestem bystra. Nawet nie przeczytałam tego.

Makcza lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ