Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:45

• Mała_M Koleżanka

Wysłany: 23 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z utajonych czytam Ja. Czasami, jeszcze w ciąży włączałam się w dyskusję, a później przez wszystkie wydarzenia usunęłam konto, ale ciągnęło mnie do podczytywania... najczęściej jednak wywoływało to załamanie, że mój Syn jeszcze czegoś nie robi...

o148ha00ta895lpq.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_m nie przejmuj się. Każda z nas chwali sie kiedy nasze dziecko zrobi cos nowego ale to nie oznacza, ze juz to UMIE. Zoska przekręciła się 1 raz z brzuszka na plecy jak skończyła 4 miesiace ale dopiero po kolejnych 2 robi to sprawnie i czesto. Nie da sie opisac rozwoju dziecka słowami. Trzeba je zobaczyc, żeby móc ocenić poziom rozwoju.

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 23 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Doris, ale jak Bobas startuje z Apgarem 5 i ciągle widzi lekarzy, to mozgi rodziców nie przyjmują do wiadomości, że będzie ok ;)

o148ha00ta895lpq.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mała_m nie bój żaby :) zapraszamy do aktywnego pisania

Kaja, Tusia89 lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa

Wysłany: 23 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:48

Makcza, Tusia89 lubią tę wiadomość

• madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, przyznam ze tez was podczytuje od baaardzo dawna (praktycznie od samego poczatku)... Mój synek jest w wieku Zojki i podobnie jak Małej M czasami ciezko sie was czyta, widzac jak bardzo w tyle jest moje dziecko....

• madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi dziwnie, ze sie "ujawnilam"... mam nadzieje, ze nie odbierzecie mnie zle

Makcza, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę, jaki coming out ;) madziax do Zojki lepiej sie nie porównują bo ona prawie chodzi ;)

Spoko, pierwsze posty zawsze są dziwne. Takie ekshibicjonistyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 17:30

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem,wiem;) moj synek ledwo na boki sie przekreca jak ma dobry nastrój... ale za to jest najwiekszy, bo wazy prawie 11 kg ;P

Wysłany: 23 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:47

• madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko zeby nie bylo ze wyglada jak ludzik Michellina, nie, on jest po prostu bardzo zbity i wysoki no i ma dobre geny - po mezu;)

• madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie wiem czy jest czego zazdroscic;) troche rece bola zwlaszcza jak trzeba wejsc na 4 pietro;)

• Mała_M Koleżanka

Wysłany: 23 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas niestety nie tyle my,co lekarze zamiast dawać duże okno na rozwój - wymagają od Syna więcej ;) np. pod koniec lipca powinien juz leżąc na brzuchu opierać się na przedramionach zdaniem neurologów, gdzie w tym samym czasie dziewczybce urodzonej studzien później dawali jeszcze czas.bo ona dostała 10 punktów na start...

o148ha00ta895lpq.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się ujawniam podczytuje was cały czas i korzystam z waszych rad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:17

Makcza, doris85 lubią tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lekarzy juz dawno nie slucham, bo jedni twierdza ze rozwija sie w granicach normy a inni szukaja mu zespolu genetycznego... i tak w kolo.
    tylko nie wiem co juz sama mam myslec, wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie ale jednoczesnie zyje caly czas w stresie bo gdzies tam czuje ze jest cos nie tak... a moze to moje zboczenie zawodowe sie odzywa

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinaaaaaaa wrote:
    Mała_mi bo skoro dobrze przybiera to lekarz raczej niechętnie będzie w ogóle rozważał tą sytuację, raczej powie "niemowlęta tak mają". Próbowałaś podawać zagęszczone Nutritionem mleko? Może umówisz się chociaż na usg brzuszka?

Aha i alergia na białka mleka krowiego może się utrzymywać w organiźmie dziecka nawet do trzech tygodni. U nas sytuacja była fatalna, ulewanie, kupy z krwią, ja na właściwie niczym przez miesiąc a tu jeszcze doszła bardzo mocna alergia na laktozę, Alicja miała zaczątki hemoroidów przełyku i odbytu więc alergolog, gastrolog i nasz pediatra kazali mi ją odstawić. Kolejna porażka pt.: można wykarmić swoje dziecko, a moje mleko dla mojego dziecka było czymś strasznym. Ale u nas sytuacja naprawdę była zła.

A Mała płacze przy ulewaniu, czy po prostu ulewa i kompletnie tego nie zauważa?

Oj, widzę, że naprawdę przeszłaś gehennę :O
    Owszem, mała niekiedy płacze przy ulewaniu, czasem się zakrztusi tak bardzo, że nie potrafi złapać tchu. Wygląda to strasznie.
    Dziś byłam u lekarki. Okazało się, że jednak nie przybiera tak pięknie jak to było na początku i jedno karmienie mam zastąpić sztucznym mlekiem. Cóż, przykro mi, ale jeśli będzie trzeba to przejdę całkiem na mm, byle mała się nie męczyła.
    Dziękuję za odp :)

MIRIAM, 100 lat i spełnienia najskrytszych życzeń!!! :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 23 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziax ja niestety tez zawodowo szukam ludziom dziury w całym;)

o148ha00ta895lpq.png

Wysłany: 23 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:47

• olala81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo witamy "nowe" dziewczyny:)
    Ja też nie jestem tu od początku, dołączyłam chyba w styczniu i pamiętam jak i było ciężko na początku, czuła się jak intruz bo dziewczyny znały sie już tak dobrze, ale przyjęły mnie ciepło:)
    jeśli chodzi o ulewanie to mój Oli tez okropnie ulewał, później mu trochę minęło aha i też nie przybierał, więc ja miałam mu dawać mm po każdym moim karmieniu, ale nie spodobał mi się ten pomysł i dawałam mu tylko wtedy kiedy miałam mało mleka i był głodny a tak to mocno pracowałam z laktatorem żeby zwiększyć po prostu ilość mojego. teraz odkąd daję inne pokarmy ulewnie wróciło i to mocno niestety najczęściej pomarańczowe od marchewki, więc trudno sprać. wydaje mi się że znowu żołądek i jelitka muszą przyzwyczaić się powoli do nowego. podobno ulewanie może trwać ponad rok.

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ