X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:45

• Mała_M Koleżanka

Wysłany: 23 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z utajonych czytam Ja. Czasami, jeszcze w ciąży włączałam się w dyskusję, a później przez wszystkie wydarzenia usunęłam konto, ale ciągnęło mnie do podczytywania... najczęściej jednak wywoływało to załamanie, że mój Syn jeszcze czegoś nie robi...

o148ha00ta895lpq.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_m nie przejmuj się. Każda z nas chwali sie kiedy nasze dziecko zrobi cos nowego ale to nie oznacza, ze juz to UMIE. Zoska przekręciła się 1 raz z brzuszka na plecy jak skończyła 4 miesiace ale dopiero po kolejnych 2 robi to sprawnie i czesto. Nie da sie opisac rozwoju dziecka słowami. Trzeba je zobaczyc, żeby móc ocenić poziom rozwoju.

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 23 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Doris, ale jak Bobas startuje z Apgarem 5 i ciągle widzi lekarzy, to mozgi rodziców nie przyjmują do wiadomości, że będzie ok ;)

o148ha00ta895lpq.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mała_m nie bój żaby :) zapraszamy do aktywnego pisania

Kaja, Tusia89 lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa

Wysłany: 23 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:48

Makcza, Tusia89 lubią tę wiadomość

• madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, przyznam ze tez was podczytuje od baaardzo dawna (praktycznie od samego poczatku)... Mój synek jest w wieku Zojki i podobnie jak Małej M czasami ciezko sie was czyta, widzac jak bardzo w tyle jest moje dziecko....

• madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi dziwnie, ze sie "ujawnilam"... mam nadzieje, ze nie odbierzecie mnie zle

Makcza, Miriam lubią tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę, jaki coming out ;) madziax do Zojki lepiej sie nie porównują bo ona prawie chodzi ;)

Spoko, pierwsze posty zawsze są dziwne. Takie ekshibicjonistyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 17:30

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem,wiem;) moj synek ledwo na boki sie przekreca jak ma dobry nastrój... ale za to jest najwiekszy, bo wazy prawie 11 kg ;P

Wysłany: 23 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:47

• madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko zeby nie bylo ze wyglada jak ludzik Michellina, nie, on jest po prostu bardzo zbity i wysoki no i ma dobre geny - po mezu;)

• madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie wiem czy jest czego zazdroscic;) troche rece bola zwlaszcza jak trzeba wejsc na 4 pietro;)

• Mała_M Koleżanka

Wysłany: 23 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas niestety nie tyle my,co lekarze zamiast dawać duże okno na rozwój - wymagają od Syna więcej ;) np. pod koniec lipca powinien juz leżąc na brzuchu opierać się na przedramionach zdaniem neurologów, gdzie w tym samym czasie dziewczybce urodzonej studzien później dawali jeszcze czas.bo ona dostała 10 punktów na start...

o148ha00ta895lpq.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się ujawniam podczytuje was cały czas i korzystam z waszych rad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:17

Makcza, doris85 lubią tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • madziax... Debiutantka

Wysłany: 23 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lekarzy juz dawno nie slucham, bo jedni twierdza ze rozwija sie w granicach normy a inni szukaja mu zespolu genetycznego... i tak w kolo.
    tylko nie wiem co juz sama mam myslec, wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie ale jednoczesnie zyje caly czas w stresie bo gdzies tam czuje ze jest cos nie tak... a moze to moje zboczenie zawodowe sie odzywa

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinaaaaaaa wrote:
    Mała_mi bo skoro dobrze przybiera to lekarz raczej niechętnie będzie w ogóle rozważał tą sytuację, raczej powie "niemowlęta tak mają". Próbowałaś podawać zagęszczone Nutritionem mleko? Może umówisz się chociaż na usg brzuszka?

Aha i alergia na białka mleka krowiego może się utrzymywać w organiźmie dziecka nawet do trzech tygodni. U nas sytuacja była fatalna, ulewanie, kupy z krwią, ja na właściwie niczym przez miesiąc a tu jeszcze doszła bardzo mocna alergia na laktozę, Alicja miała zaczątki hemoroidów przełyku i odbytu więc alergolog, gastrolog i nasz pediatra kazali mi ją odstawić. Kolejna porażka pt.: można wykarmić swoje dziecko, a moje mleko dla mojego dziecka było czymś strasznym. Ale u nas sytuacja naprawdę była zła.

A Mała płacze przy ulewaniu, czy po prostu ulewa i kompletnie tego nie zauważa?

Oj, widzę, że naprawdę przeszłaś gehennę :O
    Owszem, mała niekiedy płacze przy ulewaniu, czasem się zakrztusi tak bardzo, że nie potrafi złapać tchu. Wygląda to strasznie.
    Dziś byłam u lekarki. Okazało się, że jednak nie przybiera tak pięknie jak to było na początku i jedno karmienie mam zastąpić sztucznym mlekiem. Cóż, przykro mi, ale jeśli będzie trzeba to przejdę całkiem na mm, byle mała się nie męczyła.
    Dziękuję za odp :)

MIRIAM, 100 lat i spełnienia najskrytszych życzeń!!! :D

Miriam lubi tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 23 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziax ja niestety tez zawodowo szukam ludziom dziury w całym;)

o148ha00ta895lpq.png

Wysłany: 23 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:47

• olala81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo witamy "nowe" dziewczyny:)
    Ja też nie jestem tu od początku, dołączyłam chyba w styczniu i pamiętam jak i było ciężko na początku, czuła się jak intruz bo dziewczyny znały sie już tak dobrze, ale przyjęły mnie ciepło:)
    jeśli chodzi o ulewanie to mój Oli tez okropnie ulewał, później mu trochę minęło aha i też nie przybierał, więc ja miałam mu dawać mm po każdym moim karmieniu, ale nie spodobał mi się ten pomysł i dawałam mu tylko wtedy kiedy miałam mało mleka i był głodny a tak to mocno pracowałam z laktatorem żeby zwiększyć po prostu ilość mojego. teraz odkąd daję inne pokarmy ulewnie wróciło i to mocno niestety najczęściej pomarańczowe od marchewki, więc trudno sprać. wydaje mi się że znowu żołądek i jelitka muszą przyzwyczaić się powoli do nowego. podobno ulewanie może trwać ponad rok.

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ