Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
I już teraz wiem czemu bałam się ujawnić..... podświadomie czułam że coś takiego może się wydarzyć...... nie spałam pół nocy bo ciągle śniły mi się te okropne dla wszystkich posty i wyobrażałam sobie Wasze myśli dotyczące nas "nowych"...... mam strasznego doła moralnego..... czuję się bardzo bardzo winna tej sytuacji i jest mi z tym paskudnie.... z całego serca Was PRZEPRASZAM!!!!!!
Tusia89 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68994.png -
Mi też się śniło forum. I też liczyłam, że zobaczę jeszcze jakieś info od dziewczyn. Ja mam trochę inne podejście - to ich decyzja i należy ją uszanować, bo podejrzewam, że zwłaszcza Walabia ma powody, żeby się obawiać. Szkoda, że nie pomyślałyśmy wcześniej nad tym, żeby założyć zamkniętą grupę na FB albo gdziekolwiek idziej, zrobiły tak chyba styczniówki przed nami. Może dziewczyny ochłoną i zatęsknią, wtedy coś się pokombinuje.
Dziewczyny, które się ujawniłyście - za co WY przepraszacie? Przecież każda z nas zdaje sobie sprawę, że nie jest tu anonimowa. To każda z nas decyduje, o czym będzie pisała i czym chce się podzielić. Wasze nagłe pojawienie się tylko nam o tym przypomniało.
Już widzę, jak Kozgo będzie przykro .
Makcza, powodzenia na zajęciach!
U nas nocka z cyklu pobudka na smoczek, ale tylko kilka razy, więc nie ma co narzekać.
Martuśka, jak Julcia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:24
Tusia89, Karina1989, doris85, Niesmiala lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Kurde, Tapirek, przez przypadek kliknęłam lubie to na Twoim poscie, wcale nie lubię tego, ze masz dola moralnego...
a my dzis zrobilismy eksperyment, włożyliśmy gondolę do łóżeczka i Franek spał w gondoli. I wiecie co? Lepiej spał. Nie idealnie ale lepiej. Moze w gondoli czuje sie bezpiecznej... Dzis powtórzymy ten eksperyment... Jak będzie spal dobrze, to cos będziemy musieli kombinować...
Miriam, Ty tez zaczynasz zajecia teraz? -
Dziewczyny nowe, podpisuję się pod tym co napisała Ewelina. Piszcie i bądźcie z nami
Tusia hardcorowy pomysł z tą gondolä w łóżeczku haha zdesperowani rodzice ktorzy chcą dluzej pospać stają się bardzo kreatywni
Ja jestem po godzinnej sesji usypiania Frania. Najgorzej jak z przemęczenia nie może zasnąć. Wierci się, steka płacze. Ech padł dopiero po posmarowaniu dziąsełek Dentinoxem. Mam jakieś podejrzenia, ze jest tam jakiś srodek usypiajacy chyba :pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:10
-
Ja też się czuje współwinna całej tej sytuacji. Jakby przyłożyła się do rozpadu idealnej rodziny. Chociaż moim celem jako podczytywaczki nie było wyłapywanie smaczków na temat np Waszych teściowych i rozsyłanie ich gdzie popadnie. Jestem jedyna mama w swoim otoczeniu dlatego tutaj znajdywałam rady i pomysły, które mogłam odnieś do mojego maluszka. Rozumiem też potrzebę chronienia prywatności naszych dzieci. Zdjęcie, które mam w avatarze to póki co jedyne zdjęcie mojego Szymka w sieci.
-
Ja też się podpisuję pod postem Eweliny!! Dziewczyny, piszcie dalej
A tak sobie tylko pomyślałam, może by właśnie założył gdzieś nasz prywatny wątek i zostawił chociaż smsem dziewczynom namiary - by w razie czego mogły do nas dołączyć jeśli takie rozwiązanie by im pasowało...ja się za bardzo nie znam jak to wszystko działa, ale jeżeli takie cos byłoby możliwe...
Tusia - kreatywność rodziców nie zna granic Ale coś w tych gondolach jest bo Mateusz przespał swoją pierwszą noc właśnie wtedy, gdy pierwszy raz nie przeniosłam go z gondoli do łóżka!!
Makcza - powodzenia na zajęciach
Ja też niestety od jutra zaczynam szkołę...i powiem Wam, że baaaardzo mi się nie chce Straciłam zapał do jakiejkolwiek nauki, nie mówiąc o tym, że tamtejsi ludzie działają mi na nerwy... -
szczerze mówiąc też mam wyrzuty sumienia.nie należałam do osób czynnie piszących ponieważ szybko po porodzie wróciłam do pracy.opieka nad młodym była zielona między mnie a męża i nie było czasu żeby pisać a tutaj właśnie znajdowałam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania - bo musicie uwierzyć że każda z nas ma takie same problemy. ani razu nie obejrzałam filmów zamieszczanych przez was ponieważ nie czułam się upoważniona.dlaczego tym bardziej dziwią mnie decyzje o odejściu z forum tuż po tym gdy wiele dziewczyn zaznaczyło swoją obecność.
-
Sprzatnieto mi niezła partie dla Zoski sprzed nosa
Dziwi mi tylko takie nagle przejście z wszystko na wierzchu do wszystko w ukryciu. Pousuwac stare posty można bez dochodzenia z forum.
Można powiedzieć ze forum uzależnia, zabiera czas, ale paradoksalnie ja oszczedzalam czas a napewno psychikę. Zamiast przeglądać tysiące stron w poszukiwaniu informacji, rzucalam hasło na forum i odpowiedzi same sie znajdowały np kwestia szczepień. Bardziej ufalam waszemu zdaniu niż Internetowi.
Na babyboom są chyba zamknięte wątki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:42
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim. Oby dzisiaj był lepszy niż wczoraj.
Jestem pewna, że dziewczyny będą nas czytać dalej. Sama, jak się przez kilka miesięcy nie odzywałam to Was podczytywałam jak miałam możliwość.
Może jeszcze zmienią zdanie. Nie jest tak łatwo zerwać z naszym wątkiem Coś o tym wiem. A jak obawiają się o swoją prywatność, to wystarczy, że nie będą zamieszczać zdjęć i nie będą pisać szczegółowo o swoim życiu prywatnym czy tez służbowym. Przecież głównym tematem naszego wątku jest rozwój naszych dzieci.
U nas w nocy Emilka stwierdziła, że obudzi się o 2 w nocy i to z płaczem. Musiałam szybko po mleko do kuchni biec. Na szczęście jak zjadła to spała dalej. Może dlatego, że wczoraj zakłóciliśmy jej trochę rytm dnia.
A mi się śniło, że zdobyłam złoty medal w mistrzostwach świata w czołganiu Masakra. Skąd takie głupoty biorą się w mojej głowie. -
Dziewczyny, czy objawem alergii na marchewkę może być krew w kupce? Nie wiem czy to od nadmiaru nabiału w mojej diecie czy od marchewki... Piłam też wczoraj sok z marchewki. Próbuje się umówić do lekarza ale i tak wiem co usłyszę...Niestety beznadziejnego mam pediatrę.