X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchew często uczyła ale nie aż tak mocno.krew w stolicach częściej związana jest z długa ekspozycja na alergen,czyli najczęściej gluten i laktoza.ale lepiej udaj się do lekarza dodatkowo odstswiajac nabiał.może to być tez jednorazowy epizod niezwiązany z alergia

o148ha00ta895lpq.png
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina1989 wrote:
    tapirek - a jesteś pewna, że to krew, a nie np kawałek marchewki lub podbarwiona kupka?
    Tak, jestem pewna. Takie kuleczki śluzu w kolorze bordowym. I kilka niteczek czerwonych. Nie było tego dużo, ale to nie pierwszy raz nam się trafiło. Ostatnio podejrzane było jajko.

• tapirek Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_M wrote:
    Marchew często uczyła ale nie aż tak mocno.krew w stolicach częściej związana jest z długa ekspozycja na alergen,czyli najczęściej gluten i laktoza.ale lepiej udaj się do lekarza dodatkowo odstswiajac nabiał.może to być tez jednorazowy epizod niezwiązany z alergia
    Nabiał miałam ograniczony od samego początku do kawy z mlekiem, małego jogurtu i masła. Nic się nie działo. Po jakimś czasie zaczęłam jeść lody, dolewać śmietanę do dań i też nic. Ostatnio po jajecznicy pojawiła się krew i po żółtym serze (???). Dzisiaj nie było tego dużo ale sama nie wiem od czego...

• Mała_M Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żółty ser jest zakazany przy nietolerancji laktozy ;) a jajka tez mocno uczulaja,BTW masło tez jest niewskazane chyba ze roślinne.

o148ha00ta895lpq.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ciężko tu teraz zaglądać :( ale się porobiło. Ja też tak mam jak większość forumowych dziewczyn że zaczynam dzień od moich "majówek", nieważne śniadanie czy prysznic, najważniejsze co u moich dziewczyn i dzieciaczków. Też nie zawsze mam czas żeby napisać ale przeczytać muszę koniecznie. Nie wyobrażam sobie żebym mogła z dnia na dzień podjąć decyzję "od teraz nie uczestniczę" W grudniu wracam do pracy i już się boję jak wytrzymam cały dzień bez belly. I tak Doris napisała tu (czy na majówkach czy innych wątkach zawsze znajdę odpowiedź na nurtujące mnie pytania czy problemy bo chodzi o nasze dzieci, których dobro jest najważniejsze) i przyznam że porady Koral były zawsze bardzo cenne.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• tapirek Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_M wrote:
    Żółty ser jest zakazany przy nietolerancji laktozy ;) a jajka tez mocno uczulaja,BTW masło tez jest niewskazane chyba ze roślinne.
    Mały właśnie nie miał nigdy "zdiagnozowanej" nietolerancji laktozy. Nabiał ograniczałam po wizycie położnej, która zwróciła uwagę na jego wysypkę. Kazała nie jeść dwa tygodnie, potem odczekać kolejne dwa i zrobić próbę. Zrobiłam nic się nie działa więc stopniowo zaczęłam zwiększać ilość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:06

• Martusska Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no nie nieciekawie, ten katar mimo odciągania i kropel ma problem z oddychaniem. nie wiem co to będzie.. ;(

walabia nie opuszczaj nas... Twój spokój jest tutaj potrzebny.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E no, na 16 idę, w końcu to zaoczne. Ale muszę wszystko także przygotować na jutro - od 8 do 20!

Nastał nowy dzień, a mnie nadal przykro. I nadal czuję się potraktowana z buta.

Kozgo, zlituj się, powiedz coś.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy nietolerancji objawy ustępują po ok 3tyg od odstawienia alergeny,często objawy trzewne pojawiają się tez po dłuższym czasie.nic tylko lekarz i to dobry alergolog.

o148ha00ta895lpq.png
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic, za 10 minut ma być w przychodni i zobaczymy...

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno jakoś tak.
    Cały czas zaglądam, czy może któraś z dziewczyn coś napisała.
    Tyle mam do zrobienia dzisiaj, a jakoś ciężko się zebrać. No nic, biorę się za pieczenie tortu.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, Tapirek niestety pediatra jest tu konieczny

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale czemu te posty znikają ??? kto je usuwa ???

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa co to za pierdzielnik masakra jakas ja sie nie zgadzam !!!!
    Wracam 1.10 i wtedy moge cos ruszyć z pisaniem do administratorów bo tu taki net ze masakra co chwile belly mi wywala.

Tymek miał masakryczna noc i chyba przeczuwał co sie dZieje.

Kurde dziewczyny zdjevia zawsze kasujemy po jakimś czasie jak były jakies posty dla was zbyt intymne trzeba było wywalić ale dalej z nami byc odzywać sie itd no kurde rok znajomosci i pożegnanie w 5slowach wiem wiem ze z większością znacie sie przez internet ale ponad rok pisania razem i przezywania najpiękniejszych chwil!!!!

Jest mi mega smutno prosze zeby inne dziewczyny nie odchodzily wrócę i ogarniemy prywatny wątek nie tu to gdzie indziej !!!!!

Moje forumow mamy Tesknie za Wami i trzymajcie się ciepło:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:29

Miriam, Makcza, Tusia89, doris85, Kaja, Niesmiala, Karina1989 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to czekamy na Kozgo. Kurcze juz dawno trzeba było temat prywatności przewalkowac. Ja co jakiś czas o tym myślałam, ale jakoś nic nie przedsiewzielam :/ i mleko sie rozlalo.

Tez mam dzisiaj sporo do zrobienia, ale nie mogę sie zabrać.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo nas czyta ale belly jej szwankuje wraca 1

Walabia i Koral nie wrócą :(

• Martusska Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powie mi ktoś kurczę :P czemu posty się usuwają ?? bo tez odejdę :P

nikt mnie nie widzi .

Bea_tina lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Mała_M Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie o konta zostały usunięte albo ktoś je kasuje ręcznie

o148ha00ta895lpq.png
  • doris85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo wróci i weźmie sprawy w swoje ręce. Hurra! ;)

Ja właśnie usuwam niektóre posty i zdjęcia. Wyglada na to ze Walabia usunęła 100%. Dobrze, ze chociaż przywitanie zostawiła. Będzie tu brakowało jej subtelnego poczucia humoru no i porad Koral.

Tusia89, Kaja lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa Makcza, jutro przed Toba prawdziwy egzamin, dacie radę

Makcza lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ