WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej! nie mogę spać! po wczorajszej wizycie banan nie schodzi mi z ust :) Wczoraj się okazało że w brzuszku mieszka mały mężczyzna i ma już piękne swoje przyrodzenie :) nie chciał mały skurkowaniec pokazać bo ułożony był główką do góry nogi skrzyżowane i pępowina między nogami ale lekarz zaproponował usg dopochwowe i od dołu ukazał się naszym oczom piękny dzyndzelek z woreczkiem mosznowym :) także nie ma wątpliwości. Ja czułam od początku że będzie chłopak hehe i przeczucie mnie nie zmyliło :) dzidzia waży 224 g trochę więcej jak na ten tydzień ale jest ok :)

wczoraj stanęłam rano na wadze jak pisałam i szok bo prawie + 3 kg w dwa tyg. u lekarza myślę sobie będzie jeszcze więcej bo wieczorem itp, a tu klops u lekarza waga pokazała tyle samo co moja rano! czyli moja z rana kłamała!! i w karcie ciąży wyszło że w mc mam + 2 kg i lekarz powiedział że to w normie :) no ale nie ma co się oszukiwać że jeść muszę zdrowiej, aby może ciut zwolnić :)

dziś planuję kupić w pepco pierwsze body albo śpiochy dla naszego synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 06:50

Katy, Tęskniąca, acygan, darika, jasmina6, Aliskaa, patusia90, Sassy, grzanewino, Kinga., tanith lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Nie udzielam się za często ale cały czas podczytuje.
    Wspominałyście o infekcjach w ciąży, przeszłam ją właśnie parę tygodni temu ale na szczęście miałam w domu krem dopuszczalny do użytku w ciąży i po 3 dniach było po problemie co potwierdziłam na wizycie. Za to męcze się z pleśniawkami jak małe dziecko, jak tylko wylecze to po paru tygodniach znowu to samo.
    Co do tycia to moja waga nadal w miejscu, czuje że będzie pewnego dnia po prostu nagły skok wagi skoro do teraz nawet nie drgneła.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 tak może być że waga nagle skoczy, albo przybierzesz minimalnie ;) ja od początku ciąży wg karty ciąży + 7 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:26

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy to prawda, ale na wszelki wypadek niech przeczytają to mamy, które prowadzą własn działaności gospodarczą
    https://helpdeskkadrowy.pl/blog/sprawy-zus/zwrot-nienaleznie-pobranego-zasilku/zus-zada-zwrotu-zasilkow-macierzynskich-za-lata-2012-2017
    Dzieki Kinga, zazwyczaj człowiek ufa takim instytucjom, a teraz sie ukazuje, ze trzeba uwazac na wszystko. Ja przeboje z ZUS mam od poczatku mojego L4, teraz czekam na ich odpowiedz, na ktora maja 60 dni ;(

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Acygan jeśli jest w karcie ciąży to powinien wypisać Ci te badania.

Nie dostalam od nich jeszcze karty ciazy, wiec nie wiem jak tam nfz sobie to widzi.

Agusia gratulacje :) a duzy bo moze Wy jesteście wysocy i odziedziczyl po Was? :) ja znowu martwie sie,ze moja dziewczyna jest ciagle co wizyte za mala troche, ale moze schizuje :)

• darika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Nie dostalam od nich jeszcze karty ciazy, wiec nie wiem jak tam nfz sobie to widzi.

Agusia gratulacje :) a duzy bo moze Wy jesteście wysocy i odziedziczyl po Was? :) ja znowu martwie sie,ze moja dziewczyna jest ciagle co wizyte za mala troche, ale moze schizuje :)
    Dziewczynki zawsze są trochę drobniejsze :-). Moja też nie jest jakaś mega wielka- w 18t1d ważyla 223 g czyli nawet mniej niż chłopiec Agusi w 17t2d. Nie ma co się martwić :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno tak jest, dlatego zbytnio sie nie przejmuje :) skoro lekarz mowi, ze ok, to ok :)

Zaczynamy 17 tydz, na razie bez wymiotow dzisiaj :)

Kachna62, grzanewino lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam 19 pełnych tygodni za sobą. Wierzyć mi się nie chce, że za tydzień będzie już połowa za mną :)
    Wczoraj przed spaniem miałam takie łaskotko - bulgotki w brzuchu tam gdzie leży maleństwo, że zamiast spać miałam ubaw przez pół godziny :) Królewena chyba będzie lubiła pokopać mamę w nocy :)

acygan lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    A ja już mam 19 pełnych tygodni za sobą. Wierzyć mi się nie chce, że za tydzień będzie już połowa za mną :)
    Wczoraj przed spaniem miałam takie łaskotko - bulgotki w brzuchu tam gdzie leży maleństwo, że zamiast spać miałam ubaw przez pół godziny :) Królewena chyba będzie lubiła pokopać mamę w nocy :)
    hehe też tak mam :) mi rośnie mały piłkarz :D

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

Żartujesz prawda? Przecież kartę ciąży trzeba mieć ze sobą by w razie czegokolwiek jak choćby zasłabnięcie by ratownicy wiedzieli że jesteś w ciąży! Strasznie nieodpowiedzialni Ci z tej przychodni, zapytaj o kartę! No chyba że to tacy idioci co uznają że dziecko jest od 22tc ale przecież to niezgodne z polityką księdza Rydzyka i PiS którzy uważają ze połączenie komórki i plemnika to już dziecko.
    Kochana powiedz że ostatnio chciałaś iść do kasy uprzywilejowanej ale Pani z racji tego ze nie widać po Tobie ciąży poprosiła o kartę i nie miałaś jej czego dać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 10:36

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoja karte caly czas przy sobie nosze :)

Moja glowa jak to glowa.. przyzwyczailam sie ze boli ;) dzisiaj chyba ide ostatni raz na fizjo bo nic to nie daje a po kazdej fizjo jest jeszcze gorzej :(

Zazdroszcze Wam tych usg ;) ja jeszcze 2 tyg musze czekac. Zaczelam nosic ciazowe spodnie :) o wiele wygodniejsze! Musze kupic druga pare ;)

• acygan Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina mi nie zależy na karcie ciazy od nich, bo mam od lekarza prywatnego i ta tez zabiore do porodu. A na kase chorych bylam tylko raz do tej pory, bo pozno dostalam sie na wizyte,wiec moze dlatego i dopiero teraz na drugiej wizycie mi dadza jutro. Szczerze to wszystko mi jedno, doatalam od nich co chcialam, zastanawiam sie czy w ogole nie zrezygnowac z ich uslug bo nie chce mi sie latac do dwoch lekarzy.

Casteam myslalam, ze moze czujesz roznice. U mnie jest ona zaywazalna, choc bol do konca jeszcze nie zniknal. Co do wizyty to dopiero bylam, a juz bym chciala nastepna :) teraz mam 1 grudnia a pozniej 14 grudnia polowkowe :) na nfz niestety tylko 3 usg przysluguja, jedno juz mialam :/

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie dzidzia jest większa o kilka dni niż termin OM ale lekarz powiedział że to nie powód do zmartwień, najwyżej wcześniej się urodzi :)
    my jesteśmy raczej średniego wzrostu, ja 163 cm a mąż ok 176 cm więc zobaczmy jak będzie dalej rosło nasze maleństwo ale wierzę że zdrowo.
    ja właśnie wróciłam z siłowni, jem sałatkę - podsmażony jarmuż, pierś kury, pomidor, sos kokerkowo-ziołowy z oliwą :) i tost z pesto :) mniam.

acygan lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam dzis 16 tydzien niestety z wymiotami dalej :( Juz dwa razy przywitalam kibelek...I dziwic sie, ze waga ciagle jak sprzed ciazy...46 kg czyli nawet mniej niz w gimnazjum wazylam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz ruchy czuje naprawdę wyraźnie :-). Nie wiem czy to dlatego, że cora jest większa czy dlatego, że potrafię je bez problemu rozpoznać :-). Ale są to wyraźne pukniecia (nie mówiąc, że kopniaki :-P). Nawet wczoraj wieczorem z mężem widzieliśmy jak brzuszek się rusza w miejscu kopniec - wreszcie mi się udało mężowi pokazać, bo ja już widziałam kilka dni temu :-).
    Młodą też jest zresztą dość aktywna - zarówno w dzień jak i wieczorami (teraz też sobie leżę i czuję jak mnie stuka :-P). Pewnie będzie po tacie - niby dobrze, bo moj mąż jest bardzo opanowany i spokojny i rzadko kiedy go się uda z równowagi wyprowadzić ale znowu jest taki, że nie potrafi się położyć i odpocząć tylko musi coś robić :-P. I to pewnie właśnie po nim nasza Amela fika koziołki w brzuszku tak często :-).

acygan lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Hej! nie mogę spać! po wczorajszej wizycie banan nie schodzi mi z ust :) Wczoraj się okazało że w brzuszku mieszka mały mężczyzna i ma już piękne swoje przyrodzenie :) nie chciał mały skurkowaniec pokazać bo ułożony był główką do góry nogi skrzyżowane i pępowina między nogami ale lekarz zaproponował usg dopochwowe i od dołu ukazał się naszym oczom piękny dzyndzelek z woreczkiem mosznowym :) także nie ma wątpliwości. Ja czułam od początku że będzie chłopak hehe i przeczucie mnie nie zmyliło :) dzidzia waży 224 g trochę więcej jak na ten tydzień ale jest ok :)

wczoraj stanęłam rano na wadze jak pisałam i szok bo prawie + 3 kg w dwa tyg. u lekarza myślę sobie będzie jeszcze więcej bo wieczorem itp, a tu klops u lekarza waga pokazała tyle samo co moja rano! czyli moja z rana kłamała!! i w karcie ciąży wyszło że w mc mam + 2 kg i lekarz powiedział że to w normie :) no ale nie ma co się oszukiwać że jeść muszę zdrowiej, aby może ciut zwolnić :)

dziś planuję kupić w pepco pierwsze body albo śpiochy dla naszego synka :)
    Gratuluję synka :) spory chłopak z niego. Aż się boję piątkowej wizyty i wagi mojego :D

Wczoraj mieliśmy pierwsze pół roku od ślubu :) czas leci tak szybko, że zaraz wszystkie będziemy z maluchami :)

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jasmina mi nie zależy na karcie ciazy od nich, bo mam od lekarza prywatnego i ta tez zabiore do porodu. A na kase chorych bylam tylko raz do tej pory, bo pozno dostalam sie na wizyte,wiec moze dlatego i dopiero teraz na drugiej wizycie mi dadza jutro. Szczerze to wszystko mi jedno, doatalam od nich co chcialam, zastanawiam sie czy w ogole nie zrezygnowac z ich uslug bo nie chce mi sie latac do dwoch lekarzy.

Casteam myslalam, ze moze czujesz roznice. U mnie jest ona zaywazalna, choc bol do konca jeszcze nie zniknal. Co do wizyty to dopiero bylam, a juz bym chciala nastepna :) teraz mam 1 grudnia a pozniej 14 grudnia polowkowe :) na nfz niestety tylko 3 usg przysluguja, jedno juz mialam :/
    Wiem o czym mówisz bo ja do Lux medu tak biegam by dostawać skierowania od nich na badania krwi, ale by to dostać muszę zaliczyć ginekologa.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patusia u nas bedzie 27.11 pol roku :) mamy bardzo zlizone daty slubu :)

Jasmina no wlasnie troche to uciazliwe, dlatego chyba zrezygnuje. Teraz zostaje do zrobienia kontrolnie mocz i morfologia a to sa grosze. Pod koniec chyba czystość pochwy jeszcze. Sa jeszcze jakies ważne badania w trakcie? Krzywa tez bede robic prywatnie, chce wtedy czuc sie komfortowo, a nie siedziec w kolejce pelnej ludzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja waze tez 46kg. Wazylam 48kg ale tez wymiotowalam, malo jadlam, za to teraz nadrabiam ;)

Acygan u mnie po kazdej fizjo coraz gorzej. Bylam dzisiaj i terapeuta powiedzial ze powinnam isc ponownie do mojego domowego lekarza zeby moze dobral mi inne leczenie. Do tego powrocily moje nerwobole w klatce piersiowej. Ataki mam po kilka razy dziennie, gdzie wczesniej mialam raz na kilka mcy. Stresuje sie bardzo wszystkim stad te ataki :( powiedzialam to terapeucie i on stwierdzil ze u mnie problem moze byc zlozony. Bol glowy nie tylko od bolu miesni ale tez na tle nerwowym i moze mi potrzebny psycholog.

Nie jest latwo byc w ciazy.

Ja mialam do tej pory 2x usg robione przez polozne. Do tego 1x w Niemczech jak mialam krwawienie i 1x w Polsce to przy okazji robilismy. Ostatnie bylo 2 pazdziernika jako prenatalne. Tutaj tylko 3x robia usg i prawie w ogole badan nie robia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zdarza wam się takie twardnienie brzucha?

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ