Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! nie mogę spać! po wczorajszej wizycie banan nie schodzi mi z ust
Wczoraj się okazało że w brzuszku mieszka mały mężczyzna i ma już piękne swoje przyrodzenie
nie chciał mały skurkowaniec pokazać bo ułożony był główką do góry nogi skrzyżowane i pępowina między nogami ale lekarz zaproponował usg dopochwowe i od dołu ukazał się naszym oczom piękny dzyndzelek z woreczkiem mosznowym
także nie ma wątpliwości. Ja czułam od początku że będzie chłopak hehe i przeczucie mnie nie zmyliło
dzidzia waży 224 g trochę więcej jak na ten tydzień ale jest ok 
wczoraj stanęłam rano na wadze jak pisałam i szok bo prawie + 3 kg w dwa tyg. u lekarza myślę sobie będzie jeszcze więcej bo wieczorem itp, a tu klops u lekarza waga pokazała tyle samo co moja rano! czyli moja z rana kłamała!! i w karcie ciąży wyszło że w mc mam + 2 kg i lekarz powiedział że to w normie
no ale nie ma co się oszukiwać że jeść muszę zdrowiej, aby może ciut zwolnić 
dziś planuję kupić w pepco pierwsze body albo śpiochy dla naszego synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 06:50
Katy, Tęskniąca, acygan, darika, jasmina6, Aliskaa, patusia90, Sassy, grzanewino, Kinga., tanith lubią tę wiadomość
-
Cześć
Nie udzielam się za często ale cały czas podczytuje.
Wspominałyście o infekcjach w ciąży, przeszłam ją właśnie parę tygodni temu ale na szczęście miałam w domu krem dopuszczalny do użytku w ciąży i po 3 dniach było po problemie co potwierdziłam na wizycie. Za to męcze się z pleśniawkami jak małe dziecko, jak tylko wylecze to po paru tygodniach znowu to samo.
Co do tycia to moja waga nadal w miejscu, czuje że będzie pewnego dnia po prostu nagły skok wagi skoro do teraz nawet nie drgneła. -
sylvia94 tak może być że waga nagle skoczy, albo przybierzesz minimalnie
ja od początku ciąży wg karty ciąży + 7 kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:26
-
Dzieki Kinga, zazwyczaj człowiek ufa takim instytucjom, a teraz sie ukazuje, ze trzeba uwazac na wszystko. Ja przeboje z ZUS mam od poczatku mojego L4, teraz czekam na ich odpowiedz, na ktora maja 60 dni ;(Kinga. wrote:Dziewczyny, nie wiem czy to prawda, ale na wszelki wypadek niech przeczytają to mamy, które prowadzą własn działaności gospodarczą
https://helpdeskkadrowy.pl/blog/sprawy-zus/zwrot-nienaleznie-pobranego-zasilku/zus-zada-zwrotu-zasilkow-macierzynskich-za-lata-2012-2017
-
jasmina6 wrote:Acygan jeśli jest w karcie ciąży to powinien wypisać Ci te badania.
Nie dostalam od nich jeszcze karty ciazy, wiec nie wiem jak tam nfz sobie to widzi.
Agusia gratulacje
a duzy bo moze Wy jesteście wysocy i odziedziczyl po Was?
ja znowu martwie sie,ze moja dziewczyna jest ciagle co wizyte za mala troche, ale moze schizuje
-
Dziewczynki zawsze są trochę drobniejszeacygan wrote:Nie dostalam od nich jeszcze karty ciazy, wiec nie wiem jak tam nfz sobie to widzi.
Agusia gratulacje
ja znowu martwie sie,ze moja dziewczyna jest ciagle co wizyte za mala troche, ale moze schizuje 
. Moja też nie jest jakaś mega wielka- w 18t1d ważyla 223 g czyli nawet mniej niż chłopiec Agusi w 17t2d. Nie ma co się martwić
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️

-
A ja już mam 19 pełnych tygodni za sobą. Wierzyć mi się nie chce, że za tydzień będzie już połowa za mną

Wczoraj przed spaniem miałam takie łaskotko - bulgotki w brzuchu tam gdzie leży maleństwo, że zamiast spać miałam ubaw przez pół godziny
Królewena chyba będzie lubiła pokopać mamę w nocy
acygan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhehe też tak mamPaatka wrote:A ja już mam 19 pełnych tygodni za sobą. Wierzyć mi się nie chce, że za tydzień będzie już połowa za mną

Wczoraj przed spaniem miałam takie łaskotko - bulgotki w brzuchu tam gdzie leży maleństwo, że zamiast spać miałam ubaw przez pół godziny
Królewena chyba będzie lubiła pokopać mamę w nocy 
mi rośnie mały piłkarz
-
Żartujesz prawda? Przecież kartę ciąży trzeba mieć ze sobą by w razie czegokolwiek jak choćby zasłabnięcie by ratownicy wiedzieli że jesteś w ciąży! Strasznie nieodpowiedzialni Ci z tej przychodni, zapytaj o kartę! No chyba że to tacy idioci co uznają że dziecko jest od 22tc ale przecież to niezgodne z polityką księdza Rydzyka i PiS którzy uważają ze połączenie komórki i plemnika to już dziecko.acygan wrote:Nie dostalam od nich jeszcze karty ciazy, wiec nie wiem jak tam nfz sobie to widzi.
Agusia gratulacje
Kochana powiedz że ostatnio chciałaś iść do kasy uprzywilejowanej ale Pani z racji tego ze nie widać po Tobie ciąży poprosiła o kartę i nie miałaś jej czego dać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 10:36

Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualnyJa swoja karte caly czas przy sobie nosze

Moja glowa jak to glowa.. przyzwyczailam sie ze boli
dzisiaj chyba ide ostatni raz na fizjo bo nic to nie daje a po kazdej fizjo jest jeszcze gorzej 
Zazdroszcze Wam tych usg
ja jeszcze 2 tyg musze czekac. Zaczelam nosic ciazowe spodnie
o wiele wygodniejsze! Musze kupic druga pare
-
Jasmina mi nie zależy na karcie ciazy od nich, bo mam od lekarza prywatnego i ta tez zabiore do porodu. A na kase chorych bylam tylko raz do tej pory, bo pozno dostalam sie na wizyte,wiec moze dlatego i dopiero teraz na drugiej wizycie mi dadza jutro. Szczerze to wszystko mi jedno, doatalam od nich co chcialam, zastanawiam sie czy w ogole nie zrezygnowac z ich uslug bo nie chce mi sie latac do dwoch lekarzy.
Casteam myslalam, ze moze czujesz roznice. U mnie jest ona zaywazalna, choc bol do konca jeszcze nie zniknal. Co do wizyty to dopiero bylam, a juz bym chciala nastepna
teraz mam 1 grudnia a pozniej 14 grudnia polowkowe
na nfz niestety tylko 3 usg przysluguja, jedno juz mialam
-
no u mnie dzidzia jest większa o kilka dni niż termin OM ale lekarz powiedział że to nie powód do zmartwień, najwyżej wcześniej się urodzi

my jesteśmy raczej średniego wzrostu, ja 163 cm a mąż ok 176 cm więc zobaczmy jak będzie dalej rosło nasze maleństwo ale wierzę że zdrowo.
ja właśnie wróciłam z siłowni, jem sałatkę - podsmażony jarmuż, pierś kury, pomidor, sos kokerkowo-ziołowy z oliwą
i tost z pesto
mniam.
acygan lubi tę wiadomość
-
Ja juz ruchy czuje naprawdę wyraźnie
. Nie wiem czy to dlatego, że cora jest większa czy dlatego, że potrafię je bez problemu rozpoznać
. Ale są to wyraźne pukniecia (nie mówiąc, że kopniaki
). Nawet wczoraj wieczorem z mężem widzieliśmy jak brzuszek się rusza w miejscu kopniec - wreszcie mi się udało mężowi pokazać, bo ja już widziałam kilka dni temu
.
Młodą też jest zresztą dość aktywna - zarówno w dzień jak i wieczorami (teraz też sobie leżę i czuję jak mnie stuka
). Pewnie będzie po tacie - niby dobrze, bo moj mąż jest bardzo opanowany i spokojny i rzadko kiedy go się uda z równowagi wyprowadzić ale znowu jest taki, że nie potrafi się położyć i odpocząć tylko musi coś robić
. I to pewnie właśnie po nim nasza Amela fika koziołki w brzuszku tak często
.
acygan lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️

-
Gratuluję synkaAgusia_pia wrote:Hej! nie mogę spać! po wczorajszej wizycie banan nie schodzi mi z ust
Wczoraj się okazało że w brzuszku mieszka mały mężczyzna i ma już piękne swoje przyrodzenie
nie chciał mały skurkowaniec pokazać bo ułożony był główką do góry nogi skrzyżowane i pępowina między nogami ale lekarz zaproponował usg dopochwowe i od dołu ukazał się naszym oczom piękny dzyndzelek z woreczkiem mosznowym
także nie ma wątpliwości. Ja czułam od początku że będzie chłopak hehe i przeczucie mnie nie zmyliło
dzidzia waży 224 g trochę więcej jak na ten tydzień ale jest ok 
wczoraj stanęłam rano na wadze jak pisałam i szok bo prawie + 3 kg w dwa tyg. u lekarza myślę sobie będzie jeszcze więcej bo wieczorem itp, a tu klops u lekarza waga pokazała tyle samo co moja rano! czyli moja z rana kłamała!! i w karcie ciąży wyszło że w mc mam + 2 kg i lekarz powiedział że to w normie
no ale nie ma co się oszukiwać że jeść muszę zdrowiej, aby może ciut zwolnić 
dziś planuję kupić w pepco pierwsze body albo śpiochy dla naszego synka
spory chłopak z niego. Aż się boję piątkowej wizyty i wagi mojego 
Wczoraj mieliśmy pierwsze pół roku od ślubu
czas leci tak szybko, że zaraz wszystkie będziemy z maluchami
-
Wiem o czym mówisz bo ja do Lux medu tak biegam by dostawać skierowania od nich na badania krwi, ale by to dostać muszę zaliczyć ginekologa.acygan wrote:Jasmina mi nie zależy na karcie ciazy od nich, bo mam od lekarza prywatnego i ta tez zabiore do porodu. A na kase chorych bylam tylko raz do tej pory, bo pozno dostalam sie na wizyte,wiec moze dlatego i dopiero teraz na drugiej wizycie mi dadza jutro. Szczerze to wszystko mi jedno, doatalam od nich co chcialam, zastanawiam sie czy w ogole nie zrezygnowac z ich uslug bo nie chce mi sie latac do dwoch lekarzy.
Casteam myslalam, ze moze czujesz roznice. U mnie jest ona zaywazalna, choc bol do konca jeszcze nie zniknal. Co do wizyty to dopiero bylam, a juz bym chciala nastepna
teraz mam 1 grudnia a pozniej 14 grudnia polowkowe
na nfz niestety tylko 3 usg przysluguja, jedno juz mialam 

Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Patusia u nas bedzie 27.11 pol roku
mamy bardzo zlizone daty slubu 
Jasmina no wlasnie troche to uciazliwe, dlatego chyba zrezygnuje. Teraz zostaje do zrobienia kontrolnie mocz i morfologia a to sa grosze. Pod koniec chyba czystość pochwy jeszcze. Sa jeszcze jakies ważne badania w trakcie? Krzywa tez bede robic prywatnie, chce wtedy czuc sie komfortowo, a nie siedziec w kolejce pelnej ludzi
-
nick nieaktualnyKaty ja waze tez 46kg. Wazylam 48kg ale tez wymiotowalam, malo jadlam, za to teraz nadrabiam

Acygan u mnie po kazdej fizjo coraz gorzej. Bylam dzisiaj i terapeuta powiedzial ze powinnam isc ponownie do mojego domowego lekarza zeby moze dobral mi inne leczenie. Do tego powrocily moje nerwobole w klatce piersiowej. Ataki mam po kilka razy dziennie, gdzie wczesniej mialam raz na kilka mcy. Stresuje sie bardzo wszystkim stad te ataki
powiedzialam to terapeucie i on stwierdzil ze u mnie problem moze byc zlozony. Bol glowy nie tylko od bolu miesni ale tez na tle nerwowym i moze mi potrzebny psycholog.
Nie jest latwo byc w ciazy.
Ja mialam do tej pory 2x usg robione przez polozne. Do tego 1x w Niemczech jak mialam krwawienie i 1x w Polsce to przy okazji robilismy. Ostatnie bylo 2 pazdziernika jako prenatalne. Tutaj tylko 3x robia usg i prawie w ogole badan nie robia. -
nick nieaktualny