WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    a zdarza wam się takie twardnienie brzucha?
    Mi sie zdarzaja i wlasnie z tego powodu ide dzisiaj do lekarza. W pierwszej ciazy tez tak mialam a pozniej musialam lezec płackiem. Teraz staram sie wiecej odpoczywac bo nie wyobrazam sobie przy dziecku powtorki

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... widze po suwaczku ze u nas 1 dzień różnicy ;)

xk81pfk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam no nie jest łatwo byc w ciąży, zdecydowanie. Mnie w niedziele dopadla jakas masakryczna alergia skórna, cale ciało w czerwonych bablach, drapalam sie do krwi. Musiałam jechac na pogotowie. Dostałam zastrzyk w tyłek i jakies leki, które w ciąży bierze sie tylko jak trzeba :/ Tak się martwię o dzidzie... Stwierdziłam, ze rzyganie bylo o wiele przyjemniejsze od tego co mam teraz :/ i juz nie bede narzekać na mdłości czy pawia...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam twardnienia wcześniej tak jak pisałam, teraz już mi się przytrafi bardzo rzadko i chyba zwykle przez zbyt pełen pęcherz, więc wychodzi na to, że zapisane leki pomogły.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, a ile masz wzrostu? :)

Mi twardnieje brzuch tylko jak mam pelny pecherz,a tak to nie zauwazylam :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasem twardnieje a tak to ciągle mnie swędzi skóra na brzuchu. Krostki które miałam chyba zeszły. Za to na twarzy dalej mam ich sporo :(
    Plus jest taki, że moja mama i babcia nie miały żadnego rozstępu w ciąży. U mnie na razie też nic nie widać. A u Was? Pojawiają się jakieś?

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozstępów obecnie brak, ale nie robię sobie nadziei, że się nie pojawią później bo u mojej mamy było ich sporo po 1 ciąży. Druga (czyli ja) zostawiła jeszcze więcej śladów :/ No ale mój brat ważył 3800, a ja 4100, przy czym obie z mamą jesteśmy bardzo drobne. Jeszcze mnie teściowa nastraszyła, że jej dzieci też oba po 4kg miały, także szykuję się na dużą córę i duży brzuchol ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie ma rozstępów, mam nadzieję że się nie pojawią, staram się regularnie smarować brzuch żeby skóra była elastyczna.

mąż mi dogryza że przytyłam :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mówi do mnie "mój grubasku", ale z takim słodkim wydźwiękiem i raczej w żartach jak sobie dogryzamy, także nie sprawia mi tym przykrości. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozstępów brak, ale obecność brzuszka dopiero zaczęłam zauważać, więc pewnie wszystko przede mną :)
    Mój mąż mówi do mnie "ciężarówko" lub "moje dziewczyny", nawet to miłe :) Wcale się nie przejmuję tym, że przytyję nie wiadomo ile lub będę mieć wielki brzuch, to sprawy mało istotne :)

casteam to się namęczysz, faktycznie ciąża to nie jest łatwy okres. Nigdy nie rozumiałam narzekań innych kobiet, który znosiły te dolegliwości, dopóki sama ich nie przeżyłam. Ale pocieszam się, że najgorsze za mną :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a u mnie dziś np jak zjadłam rosół i mówię że mi się spać chce bo rano wstałam i w sumie cały dzień na nogach to takim tonem że no najlepiej najeść się i spać a dupa będzie rosła... i nie było to w żartach. a i tak zaraz jadę do mechanika zaprowadzić auto i wiem że się nie położę. w ciągu dnia nie śpię czasem mi się drzemnie ale to nie codziennie.
    przytyłam ok, no ale jestem w ciąży, jedna tyje więcej, druga mniej.
    dziś nawet mi powiedział żebym jadła mniej na śniadanie! ehh przykro mi że tak mówi, bo w końcu nie tyję że się obżeram. jem normalnie, ćwiczę, chodzę na spacery, na siłownię. nie siedzę cały czas a i tak waga idzie w górę. :(

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    no a u mnie dziś np jak zjadłam rosół i mówię że mi się spać chce bo rano wstałam i w sumie cały dzień na nogach to takim tonem że no najlepiej najeść się i spać a dupa będzie rosła... i nie było to w żartach. a i tak zaraz jadę do mechanika zaprowadzić auto i wiem że się nie położę. w ciągu dnia nie śpię czasem mi się drzemnie ale to nie codziennie.
    dziś nawet mi powiedział żebym jadła mniej na śniadanie! ehh przykro mi że tak mówi, bo w końcu nie tyję że się obżeram. jem normalnie, ćwiczę, chodzę na spacery, na siłownię. nie siedzę cały czas a i tak waga idzie w górę. :(

Uuuu z moim charakterkiem to nie dość, że bym mojemu wygarnęła za takie coś, to przez tydzień bym się nie odezwała. Jesteśmy w ciąży, będziemy tyć - naturalny proces. Jedne przytyją więcej, drugie mniej to też jest oczywiste bo każdy organizm jest inny. A ja mam zamiar jeść tyle ile mój organizm tego potrzebuje, a nie ograniczać porcje, bo kilogramy... a później maleństwo niedożywione. Głowa do góry nie ma co się przejmować, bo czasami facetom chyba bardziej się udzielają hormony ciążowe niż nam ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zadnego rozstepu na brzuchu ale na piersiach kilka mi wyszlo podczas karmienia. Teraz tez sie smaruje tak ja poprzednio ale mysle ze to kwestia genów. Ja mialam moze ze 2 razy twardnienie brzucha ale mi pomagala nospa i po sprawie...

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Jesteś w ciąży więc jak masz nie przytyć. Nie przejmuj się... Faceci i tak nie zrozumieją. Tak samo mój na początku komentował, że ciągle mi się spać chce, że ciągle mnie mdli czy coś boli - tylko jak ma zrozumieć skoro to nie on jest w tej ciąży. I komentarz, że przecież inne kobiety w ciąży chodzą po mieście i wyglądają świetnie.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja twardnien nie mam. I oby tak zostało.
    Co do rozstępów to niestety dwa mi wyskoczyły - po jedym na obu piersiach. Ogólnie to mi one wyskoczyły już w poprzedniej ciąży a teraz trochę się powiększyły - piersi sporo urosły. Na brzuszku na szczęście żadnego nie mam ale obawiam się, że mogą się pojawić tak jak na biuście. No ale na razie się tym nie przejmuje, zobaczymy z czasem :-). Najważniejsze, żeby córeczka była zdrowa i ciąża bez komplikacji to przeżyje każdy rozstep ile by nie było :-).
    Co do męża to oboje sobie żartujemy, że wyglądam jak wieloryb czy foczka :-D mimo, że przytyłam raptem 1,5 kg i jestem raczej szczupła osoba :-). Nigdy nie robił mi przytykow, że za dużo jem czy coś (a są dni, że jem sporo ;-)). Zresztą często mówi mi, że wygladam ślicznie, zwłaszcza wtedy gdy mam gorszy dzień i trochę narzekam na swój wygląd ;-). Więc w tej kwestii (tak jak i w wielu innych) mam w nim mega wsparcie i tak naprawdę to nigdy nie poczułam się przy nim "brzydka" czy nieatrakcyjna, nawet nie będąc w ciąży :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:

oj zdenerwowałabym się... Ja jestem porywcza, ale na szczęście mój mąż wyrozumiały i nie wypomina mi nic z takich rzeczy. A decyzja o dziecku nie jest tylko Twoja, do tego trzeba dwojga, więc nie rozumiem czego on się spodziewał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi twardnieje brzuch jak za dużo chodzę ;/ to chyba źle...muszę to skonsultować z lekarzem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy 160cm mam ;)

Ja sie smaruje ale u mnie genetycznie zadna babka nie miala rozstepow w ciazy :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chudzinka z Ciebie :p ja mam 1,52m..taki ze mnie kurdupelek :D

Tez sie smaruje, nie wiem jak z rozstepami bylo u mamy i babci, ale za to siostra ma caly brzuch w rozstepach bo przytyla w dosc krotkim czasie sporo...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja może powinnam w końcu tupnąć nogą, ale zawsze byłam okrąglejsza i walczyłam z tym on mi kibicował ale po ślubie całe te przygotowania do dziecka starania, odpuściłam diety żeby nie zaszkodzić. smutno mi bo staram się :(

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ