Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia_pia wrote:no właśnie ja może powinnam w końcu tupnąć nogą, ale zawsze byłam okrąglejsza i walczyłam z tym on mi kibicował ale po ślubie całe te przygotowania do dziecka starania, odpuściłam diety żeby nie zaszkodzić. smutno mi bo staram się
-
nick nieaktualny
-
Kinga. wrote:Skoro się starasz i pilnujesz sposobu odżywiania, to się nie przejmuj. Opowiedz mężowi ile ważą wody płodowe, łożysko itp. Do tego opowiedz mu jakie zmiany zachodzą w organizmie i dlaczego wiele kobiet męczy się dużo szybciej, potrzebuje drzemek w dzień itp. Powiedzmy że robi ci przykrość takimi docinkami, bo też wolałabyś patrzeć na swoje dawne ciało, ale tak się nie da. Jeśli jest dojrzałym facetem, to zrozumie(a przynajmniej powinien spróbować, bo sam nie ma możliwości by doświadczyć tych zmian na własnej skórze.
owszem zdarzaja mi się grzeszki ale wiadomo jestem człowiekiem i nie mogę sobie wszystkiego odmawiać, ale mój mąż tak ma że czasem do rany przyłóż a czasem jak przytnie to aż w pięty idzie a ja taka cipa jestem i nie umiem się postawić.
do tego mam dziś doła, bo brakuje mi moich rodziców... -
Widocznie juz taki jest i pewnie nic nie poradzisz. Postaraj sie przetlumaczyc, dac do zrozumienia, ze to i dla Ciebie nie jest latwa sytuacja. Jak trzeba postaw sie, tupnij noga, nie warto tak sie denerwowac, bo dziecko to czuje. Kazda z nas przytyje,jedna wiecej,druga mniej, nie unikniemy tego, a lepiej zeby zrozumial to teraz.
Mam pytanie do Was. Czy Wy tez odczuwacie spory bol podbrzusza kiedy lezycie na plecach lub chcecie tak porzadnie sie rozprostowac? -
Agusia_pia oooj ale bym mężowi dosrała 3:) Ja jestem przeczulona na tym punkcie. I też generalnie nie jestem zadowolona obecnie z mojego ciała. Przed ciążą byłam superhiperfit, brzuszek zarysowany, tyłek okrągły, a teraz nie ćwiczę, ruszam się duuuużoooo mniej i trudno. Czasem mnie łapią doły z tego powodu, ale mam duże oparcie w mężu. Cały czas mi powtarza, że poza cyckami i piłeczką z przodu nigdzie więcej nie przytyłam (no no, tego się trzymajmy...
.Jak mnie na żale zbiera, że nie ćwiczę, nie ruszam się itd. to mąż zawsze powtarza, że jestem w ciąży i będę się brała za siebie jak urodzę a nie teraz, że tyle czekaliśmy na dzidzię to teraz luz i odpoczywanko. Co do jedzenia to jeszcze do ubiegłego tygodnia jadłam zdrowo, w tym wróciły mi na maxa mdłości po śniadaniu i najchętniej jadłabym tylko kanapki i słodkie;/ a mąż jeszcze mi podsuwa to wafelka, to czekoladkę..
Tak więc opitol chłopa, że jak będzie w ciąży to pogadacie i że ciąża jest trochę "trudniejsza" od męskiego "śmiertelnego" przeziębienia, więc niech sobie spróbuje to wyobrazićSassy, Katy, Andzia123 lubią tę wiadomość
-
No i kurcze odwolali mi wizyte bo cos lekarzowi wypadlo. Trudno, duzo odpoczywam i czekam dalej.
Co do rozstepow to ja ogolnie mam tendencje do nich ale o dziwo w pierwszej ciazy pojawilo sie tylko kilka z boku brzucha, na cycach pozniek sie pojawiły jak tablekti anty zaczelam brac i urosly nagle 2 rozmiary. Zobaczymy jak teraz bedzie -
witajcie kochane, dziękuję za miłe słowa. już mi lepiej, wyspałam się i stwierdziła że nie będę się przejmować docinkami męża. jak mnie wkurzy to mu powiem otwarcie że mam dosyć i mi przykro i żeby przestał bo dzidzia czuje moje złe emocje.
ja już zajadam śniadanko, buka ciemna, masełko, wędlinka swoja i warzywka pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, papryk czerwonaoczywiście każdego warzywa kawałek hehe
acygan, Paatka lubią tę wiadomość
-
Agusia super podejście, musisz czasem postawić na swoim, zadbać o Wasze dobre samopoczucie
U mnie serek malinowy z musli i na deser mandarynkaTak w ogóle to mandarynki jem od dwóch tygodni i jeszcze mi się nie znudziły
Mąż tylko zapasy robi
justysbp, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcygan ja sie naogladalam butelek do karmienia i cala noc tylko butelki w glowie
))
Wczoraj odebralam kolejna darmowa paczke ze sklepu dla babeczek w ciazymam juz dwie takie
fajnie tak dostac cos za darmo hehe
wrzucam zdjecie
tak tak w paczce sa 2 piwa bezalkoholowe i jakis energetyk.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8b880b44802.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d26220c7bd2.jpg
Aliskaa, justysbp, patusia90, AJrin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulettaa wrote:Wow a z jakiego sklepu można takie prezenty otrzymać ? Trzeba się gdzieś zapisać ?
W Rossmann do odbioru są pampersy 22szt. Od 36tc
Mieszkam w Holandii. Tutaj wystarczy sie zalogowac na stronie i dostaje sie kupon z ktorym mozna odebrac paczke. Sa takze paczki po porodzie
Acygan ja na wszelki wypadek chce kupic butelkidostalam w paczce mala z Avent 60ml ale jest za mala wiec dokupie jaka wieksza
-
Paulettaa wrote:Wow a z jakiego sklepu można takie prezenty otrzymać ? Trzeba się gdzieś zapisać ?
W Rossmann do odbioru są pampersy 22szt. Od 36tc
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualny
-
Zarejestrujcie sie na stronach bebilon, bebiko, hipp, enfamil, nestle. Czasem przed porodem cos wysla i jak dziecko sie urodzi, wiadomo to jakies pierdoly typu sliniak itp ale sa tez probki mlek, z hippa przy pierwszym dziecku dostawalam chyba co kwartal 2 słoiczki, bebilon wyslal maskotke probki i sliniaczki.
Aliskaa lubi tę wiadomość
-
acygan wrote:Agusia super podejście, musisz czasem postawić na swoim, zadbać o Wasze dobre samopoczucie
U mnie serek malinowy z musli i na deser mandarynkaTak w ogóle to mandarynki jem od dwóch tygodni i jeszcze mi się nie znudziły
Mąż tylko zapasy robi
-
ja zarejestrowałam się na kilku stronach ale póki co nic nie dostałam, a wiem że moja znajoma odbierała tu w PL jakieś paczki darmowe
ja zaczynam powoli przeglądać strony z wyprawkami i wybieram kocyki, poduszki itp. jak pomyślę ile trzeba dla takiego maleństwa to głowa boli hehe -
Hej Dziewczyny:) Juz po ślubie! Było genialnie i nawet pierwszy taniec wyszedł
Wszystko idealnie, cudowna pogoda. Brzuszka nie było widać, zastanawiam sie czy to normalne że nie przytyłam jeszcze ani grama? Startowałam od wagi 56.6 i ciągle waga na tym samym poziomie, dziekuje wam wszystkim bardzo za wspaniale slowa:)
Tęskniąca, acygan, Halina90, Totoro, justysbp, darika, Aliskaa, patusia90, grzanewino, tanith, Andzia123, AJrin lubią tę wiadomość