Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
jasmina6 wrote:Edwarda Twój syn da Ci masę radości, zobaczysz! A jak odezwiemy się na forum w czerwcu to pierwsza napiszesz że nie zamienilabyś go na żadną dziewuchę
Dokladnie tak, tez tak uwazami ciesze sie, ze nastawienie sie zmienilo, to najwazniejsze
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:Totoro spokojnie, ja jestem w 19 tc i też szału nie ma z ruchami, czasem cos puknie, coś zabuglocze ale nie ma w tym żadnej regularności. na usg wszystko było ok 2 tyg temu więc liczę że dzidzia da nam jeszcze popalić
Dzięki za pocieszeniemnie spina, że już 21. tydz. a tu lipa...
w ogóle mam strasznie stresujący tydzień, niech się już skończy...
i byle do prenatalnych.
-
Hej, dawno mnie nie było... Jak tylko lepiej się poczułam to jakby czasu mniej .. Za 8 dni połówkowe, stresuję się i jednocześnie nie mogę doczekać. Na tę chwilę bedzie Lucynka - wybór męża.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 18:45
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3062579ea9e0.jpg
Dziewczyny chciałam wam pokazać różnice pomiędzy rozmiarem 56,a... również 56. Po lewej polspiochy z Pepco, po prawej ze Smyka (Disney). I teraz bądź tu mądry i kup naprawdę 56...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Asiula27 wrote:Hej, dawno mnie nie było... Jak tylko lepiej się poczułam to jakby czasu mniej .. Za 8 dni połówkowe, stresuję się i jednocześnie nie mogę doczekać. Na tę chwilę bedzie Lucynka - wybór męża.
Bedzie dobrze, nie martw sie
Darika tez dzis o tym myslalam, bo przegladalam te ciuszki i zglupialam tak naprawde. Przykladalam jedne do drugich i wychodzi na to, ze z 56 to mam moze jedne pajace i ze trzy body. Reszta 56 to jak 62. I boje sie, ze jak kupie w internecie 56 to wcale takie nie bedaa przeciez do szpitala musze cos miec malego.
-
acygan wrote:Bedzie dobrze, nie martw sie
Darika tez dzis o tym myslalam, bo przegladalam te ciuszki i zglupialam tak naprawde. Przykladalam jedne do drugich i wychodzi na to, ze z 56 to mam moze jedne pajace i ze trzy body. Reszta 56 to jak 62. I boje sie, ze jak kupie w internecie 56 to wcale takie nie bedaa przeciez do szpitala musze cos miec malego.
Acygan to kupuj 56 znanych marek np. Next,hm, cocodrillo choć wg mnie najmniejsze 56 jest tzw NO NAMEWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 19:13
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Co do ubrań to ja jeszcze nic nie kupiłam choć dużo dostałam. Co prawda są to wysłużone ubranka, nie brudne a raczej troche sprane i zmechacone ale na codzień będą ok. Mam tez karton ubrań nowych ale nie wiem co w jaki rozmiarze bo leży to gdzieś na strychu u mamy. Także dokupie kilka nowych wyjściowych komplecików i będę miała pełną wyprawkęStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Totoro wrote:Nie mam pojęcia
Dobrze, że piszecie o PatPat, bo już się śliniłam do tych >pozornie< cudnych ciuszków;/
Rany, u mnie z ruchami taka bida jeszcze, że aż sie stresuję... Czasem jakieś delikatne puknięcie poczuję, ale bardzo nieregularnie i na ścislość to się zastanawiam czy to kopnięcia czy nie czasem takie skurcze mięśniowe...Mam nadzieję, że to przez to łożysko na przedniej ścianie... Pocieszam się, że dwie wizyty temu, w 18. tyg dzidziek akrobacje takie odprawiał w czasie usg a nic nie czułam... Ale teraz 21. tydzień już kurcze... w przyszłym to już będe panikować;/
U mnie tak samo - łożysko z przodu i ruchy bardzo słabiutko wyczuwalne. Zazwyczaj jak się położę spać i poleżę w ciszy na płasko to czuje delikatne stukania, ale w dzień to mało kiedy jestem w stanie coś poczuć.Jutro lekarz to zobaczę co tam u szkraba i czy dziewczynka dziewczynką pozostała
Totoro lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:Nie mam pojęcia
Dobrze, że piszecie o PatPat, bo już się śliniłam do tych >pozornie< cudnych ciuszków;/
Rany, u mnie z ruchami taka bida jeszcze, że aż sie stresuję... Czasem jakieś delikatne puknięcie poczuję, ale bardzo nieregularnie i na ścislość to się zastanawiam czy to kopnięcia czy nie czasem takie skurcze mięśniowe...Mam nadzieję, że to przez to łożysko na przedniej ścianie... Pocieszam się, że dwie wizyty temu, w 18. tyg dzidziek akrobacje takie odprawiał w czasie usg a nic nie czułam... Ale teraz 21. tydzień już kurcze... w przyszłym to już będe panikować;/
Będzie taki czas, że będziemy mieć dosyć kopniakówTotoro lubi tę wiadomość
-
Witajcie, ja pooglądałam sobie ciuszki po bratankach. Wnioski: Pepco wypadają mniejsze, jakość też gorsza. Widać to na tych, kilkakrotnie pranych - są mocniej zmechacone niż inne. W bardzo dobrym stanie i standardowej rozmiarówce są ubranka FF z Tesco. Oglądałam wczoraj właśnie nowe ubranka w Tesco - duży wybór, ładne fasony, dobra jakość i rozsądna cena. Mają też okazyjne wyprzedaże i promocje
-
darika wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3062579ea9e0.jpg
Dziewczyny chciałam wam pokazać różnice pomiędzy rozmiarem 56,a... również 56. Po lewej polspiochy z Pepco, po prawej ze Smyka (Disney). I teraz bądź tu mądry i kup naprawdę 56...
Dobrze wiedzieć z ubrankami z PatPat. Pojawiają mi często na fejsie. Wyglądają cudnie.
Ja mam kilka ciuszków z polskiej firmy Ewa Klucze. Zobaczymy jak będzie z jakością. -
darika wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3062579ea9e0.jpg
Dziewczyny chciałam wam pokazać różnice pomiędzy rozmiarem 56,a... również 56. Po lewej polspiochy z Pepco, po prawej ze Smyka (Disney). I teraz bądź tu mądry i kup naprawdę 56...
-
Totoro wrote:Dzięki za pocieszenie
mnie spina, że już 21. tydz. a tu lipa...
w ogóle mam strasznie stresujący tydzień, niech się już skończy...
i byle do prenatalnych.
a dzisiaj dowiedziałam się, że w moim brzuchu pomieszkuje zdrowiutka dziewczynka
grzanewino, acygan, Paatka, darika, Totoro, Sassy, justysbp, patusia90, Aga78, Aliskaa, sylvia94 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Ja przy aplikacji luteiny też nie raz o nią zaczepię i mam wrażenie, że jest miękka. Ale ostatnio jak byłam u lekarza to już tak sądziłam, a lekarz przy badaniu powiedział, że szyjka twarda i wszystko ok, więc chyba nie bardzo się na tym znam.
Co do rozwarcia to dzisiaj właśnie położna w szkole rodzenia mówiła, że sprawdzanie rozwarcia szyjki nie jest takie proste i że jak ktoś się nie zna dokładnie na jej budowie jak lekarz to może mu się wydawać, że jest coś nie tak i nagle wklęsły dołek mimo, że zamknięty wydaje się rozwarciem. No i ogólnie odradzała sprawdzanie sobie samodzielnie i nakręcanie się - chociaż tak jak piszesz, u mnie to trafia się przypadkiem przy wkładaniu leku i też czasami mam jakieś myśli, że chyba coś nie tak bo dla mnie to miękkie, a nie twarde jest -
nick nieaktualny