Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKlarysa wrote:Ja się obawiam, by ten mój (nie wiem czemu, ale od początku sądzę, że to będzie chłopiec) nie uparł się i nie był z marca.
A tak poza tym dziewczyny, to jakie badania wykonać i kiedy najlepiej do ginekologa? Lepiej iść już z jakimiś badaniami czy czekać aż on skieruje?
Badania w pierwszym trymestrze
• Grupa krwi i czynnik Rh
• Przeciwciała anty Rh
• Morfologia krwi
• Glukoza na czczo
• TSH
• Przeciwciała anty-TPO
• WR
• HBs
• HCV
• HIV
• Przeciwciała w kierunku toksoplazmozy
• Przeciwciała w kierunku cytomegalii
• Przeciwciała w kierunku różyczki
• Cytologia
• Badanie ogólne moczu -
nick nieaktualnyAJrin wrote:No to nieśmiało ja sie witam wczoraj i dzis dwie blade krechy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f30c6d1157a.jpg
Ternin wychodzi jakos 10 kwietnia z owulacji z okresu 6 no chyba ze edytuje dlugosci cyklu to też 10 kwietnia.
A wiec poki gin noe pottwierdzi usg zostaje przy 10 kwietnia.
Witam się i zaraz was nadrobie.AJrin, assia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aliskaa to powodzonka.
Ja mialam ten sam schemat jak ty slub bralismy jak Igi mial 6 tygodni i byl z chrzcinami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 11:16
Aenu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja ślubu nie chce. Mój partner chciałby żyć jak prawdziwa rodzina, chciałby ślubu, jest katolikiem. U mnie jednak stanęło na zaręczynach i koniec. Możemy żyć jak rodzina bez durnego papierka. Jeśli dla kogoś to coś znaczy, jest religijny czy coś, to ok, ale dla mnie ślub nie znaczy nic, nie mam takich planów by przywdziewać biała suknie. Po prostu całkiem mnie to nie jara, że tak to ujmę.
W poniedziałek się przejdę na badania i zarejestrować do lekarza. Sama zrobię bete, sprawdzę czy rośnie. Zaraz się wam też testem pochwalę. Tylko nie wiem jak wrzucić obrazek. -
Trochę Wam naśmiecę, bo na telefonie mam trudności z edytowaniem. Zauważyłam, że był temat o lotach. My z pewnością z wakacji w Paryżu zrezygnujemy, bo to za duże obciążenie dla mnie i malucha by było. Zauważyłam też, że niektóre z was nie mieszkają w Polsce, a więc mam pytanie do tych, które jednak zamieszkują Polskę, z jakich są okolic? Być może jesteśmy sąsiadkami xD
-
Hej, gratulacje dla nowych kwietniówek. Ja dziś poszłam na spacer z bratową i bratankami - zaliczyłam porcję delikatnych ćwiczeń Będzie ładniej wyglądało w dzienniczku, do tej pory zero aktywności, nie licząc pracy. Jak u Was teraz z aktywnością fizyczną/sportem?
-
Ja żyłam dość aktywnie przed ciążą, byłam nastawiona na chudnięcie (rolki, rower, orbitrek, wspinaczka, tenis). Rolek, tenisa i wspinaczki w ciąży się nie odważe, ale o rower lekarza zapytam, czy lekkie, wolne przejażdżki, niedlugie dystanse mogą być. No i oczywiście zostawię sobie spacery szybkim marszem. Ponoć jak się ćwiczyli przed ciążą, to w niej będąc nie powinno się rezygnować, tak słyszałam. Jednak wolę by lekarz to kontrolował.
-
Ja już nie mogę doczekać się wyników bety, jutro powtórka. Myślałam że w drugiej ciąży będę mniej swirowac, ale niestety nic z tego. Tym bardziej, że objawów raczej nie mam jeszcze, więc gdzieś ż tyłu głowy pojawia się niepokój.
Co do sportu ja też sporo ćwiczyłam przed ciążą, ale raczej tego typu ćwiczeń nie mogę kontynuować w ciąży, więc skonsultuje ż lekarzem co mogę robić, bo za względu na nadwagę muszę ćwiczyć.
-
nick nieaktualnyGosiaB wrote:Hej, gratulacje dla nowych kwietniówek. Ja dziś poszłam na spacer z bratową i bratankami - zaliczyłam porcję delikatnych ćwiczeń Będzie ładniej wyglądało w dzienniczku, do tej pory zero aktywności, nie licząc pracy. Jak u Was teraz z aktywnością fizyczną/sportem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 10:22
-
nick nieaktualny
-
witaminkab wrote:Dziewczyny a jak u Was ż objawami na tak wczesnym etapie?