Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaBS wrote:Ja wiem że tak się liczy książkowo, ale jeśli wiadomo że zagnieżdżenie było dużo później niż książkowe? Bo ja powinnam była mieć @ 19.07 a zagnieżdżenie było 17.07 więc ok tydzień później niż to standardowe Dlatego pytam
W poprzedniej ciąży miałam bardzo późno owulację coś koło 22dc przy cyklach 26dniowych. Lekarz termin wyznaczył normalnie wg miesiączki (mimo ze miałam monitoring cyklu robiony), dziecko i tak się wcześniej urodziło (jak odstawiłam leki), także ten termin to tylko orientacyjny... Można urodzić przed lub przenosić. Każda ciąża (jak i później dzieci) inne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartaBS wrote:Dziewczyny a jakie macie terminy ostatniej @ i długości cykli? Bo ja jestem zapisana do marcówek aaale nie wiem czy nie wyjdzie kwiecień bo jakoś późno miałam dodatnią betę
-
nick nieaktualny
-
Aliskaa wrote:Dziewczyny zrobiłam listę do wpisywania
https://docs.google.com/spreadsheets/d/13dWp3unyO24xmMkYTEdRChJn-teFSmL_tCkIA71b210/edit?usp=sharing
Co sądzicie? I czy możecie tam coś wpisać? Bo zastanawiam się czy dobrze zrobiłam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 19:26
-
nick nieaktualnyGosiaB wrote:Wpisywać można tylko po zalogowaniu na konto Google. Strona wyświetla wtedy komunikat o konieczności zezwolenia autora na edycję. Musiałabyś zmienić w ustawieniach dane dotyczące edycji przez inne osoby.
a teraz działa?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/13dWp3unyO24xmMkYTEdRChJn-teFSmL_tCkIA71b210/edit?usp=sharing -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKinga. wrote:Ciężko powiedzieć. Ja brałam leki więc cykl się przesunął.
W poprzedniej ciąży miałam bardzo późno owulację coś koło 22dc przy cyklach 26dniowych. Lekarz termin wyznaczył normalnie wg miesiączki (mimo ze miałam monitoring cyklu robiony), dziecko i tak się wcześniej urodziło (jak odstawiłam leki), także ten termin to tylko orientacyjny... Można urodzić przed lub przenosić. Każda ciąża (jak i później dzieci) inne. -
Aliskaa wrote:Czy lot samolotem we wczesnej ciąży jest bezpieczny? Czy lepiej nie lecieć?
Aliskaa lubi tę wiadomość
-
Kinga. wrote:Ciężko powiedzieć. Ja brałam leki więc cykl się przesunął.
W poprzedniej ciąży miałam bardzo późno owulację coś koło 22dc przy cyklach 26dniowych. Lekarz termin wyznaczył normalnie wg miesiączki (mimo ze miałam monitoring cyklu robiony), dziecko i tak się wcześniej urodziło (jak odstawiłam leki), także ten termin to tylko orientacyjny... Można urodzić przed lub przenosić. Każda ciąża (jak i później dzieci) inne.
Z porodem to oczywiście że może być bardzo różnie, bardziej chodziło mi właśnie o to czy lekarz mimo wszystko ocenia po ostatniej @ czy jednak zmieni termin względem wzrostu zarodka np. Ale już mniej więcej wiem, że najpierw termin z OM jako orientacyjny a później po dokładnych pomiarach będzie termin przypuszczalny adekwatny do ciąży faktycznej
Aliskaa wrote:A na kiedy masz termin porodu? Dopiszemy Cię do nas do listy
Termin mam teoretycznie na 27 marca. Ale właśnie w związku z późnym rozwojem całej sytuacji wiem że ciąża wcale taka książkową nie jest a do kwietnia od 27 marca już bardzo niedaleko Ale u nas to chyba rodzinne, siostra w obu ciążach tak miała jak ja, że niby w terminie @ to już wszystko jasne i wiadomo a ona miała np dwa dni po terminie betę 26 a ja trzy dni po terminie betę 57 Prawie wszystkie dziewczyny w wątku marcowym badające betę kilka dni przed terminem @ miały ok 150-300 a ja gdybym zbadała przed terminem to w ogóle nic by nie było Stąd moja pewność o przesunięciu wszystkiego 07.08 idę do lekarza to się dowiem co i jak
Aliskaa wrote:Czy lot samolotem we wczesnej ciąży jest bezpieczny? Czy lepiej nie lecieć?
Mamaginekolog na swoim fb pisała że w zdrowej ciąży nie ma przeciwwskazań, utarło sie że oczywiście najbezpieczniej od 2 trymestru ale jeśli ciąża jest zdrowa i nie zagrożona to w pierwszym też nie ma ryzykaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 08:25
Aliskaa lubi tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
03.02.2025 kolejna wizyta
17.02.2025 prenatalne + pappa
-
w I trymestrze nie zaleca się lotem samolotem z racji zmiany ciśnienia które może (a nie musi) doprowadzić do poronienia. Lepiej odczekać do II trymestru.Aliskaa lubi tę wiadomość
-
Aliskaa wrote:Dziewczyny zrobiłam listę do wpisywania
https://docs.google.com/spreadsheets/d/13dWp3unyO24xmMkYTEdRChJn-teFSmL_tCkIA71b210/edit?usp=sharing
Co sądzicie? I czy możecie tam coś wpisać? Bo zastanawiam się czy dobrze zrobiłam...
Wybacz, ale ja wolę pozostać w miarę anonimowa. W internecie nic nie ginie, a ta lista zostanie na tym forum na wieki, więc proszę o nieuzupełnianie moich danychAliskaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyoptymistkaaa wrote:Wybacz, ale ja wolę pozostać w miarę anonimowa. W internecie nic nie ginie, a ta lista zostanie na tym forum na wieki, więc proszę o nieuzupełnianie moich danych
Widziałam na innych forach takie tabelki, dlatego stworzyłam.
Ale sama nie będę nikomu tam nic wpisywać Dodałam tylko nicki wg terminu porodu... a reszta zależy tylko od was, czy coś wpiszecie czy nie
I chodziło mi o to czy jest już możliwość wpisywania czegoś... bo zmieniłam w ustawieniach możliwość edycji -
nick nieaktualny
-
Aliskaa wrote:Dziękuję Wam za radę.
I jednak nie będę ryzykować i nie polecę samolotem
Tak jak pisały poprzedniczki lepiej poczekać do drugiego trymestru. Ja w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze latałam samolotem bo wesela się trafiły, pierwszy lot miałam chyba w 7 tygodniu i na szczęście nie miało to wpływu na fasolkę. Teraz wychodzi na to że znów bede lecieć ok 7 tygodnia. -
nick nieaktualnyMilla_ wrote:Tak jak pisały poprzedniczki lepiej poczekać do drugiego trymestru. Ja w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze latałam samolotem bo wesela się trafiły, pierwszy lot miałam chyba w 7 tygodniu i na szczęście nie miało to wpływu na fasolkę. Teraz wychodzi na to że znów bede lecieć ok 7 tygodnia.
Ja chyba jednak odpuszczę loty w pierwszym trymestrze. Poczekam na ładną pogodę u nas. Oby jeszcze taka była U mnie wciąż leje... ;/
Dziewczyny robiłyście betę?
-
nick nieaktualny