Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Wygląda że się udało. Pierwszą wizytę mam dopiero na koniec lipca i mam nadzieję że już będzie widać zarodek. Wg Belly termin mam mieć na 2.04. Fajnie jeśli znów się uda z kwietniowym bobasem.
Co do objawów, to standardowo kłócie w jajnikach, lekka nadwrażliwość na zapachu i lekkie mdłości, ale to pewnie od suplementacji progesteronu. Życzę nam wszystkim nudnej ciąży oraz by 1 trym. szybko zleciał.Aliskaa, Hoff lubią tę wiadomość
-
Aliskaa wrote:Super dziewczyny, że jest nas coraz więcej
A macie już jakieś objawy? Bo ja nie mogę zbytnio jeść, bo od razu mi nie dobrze I jestem bardzo zła na to, bo i tak mało ważę, tylko 48 kg Boję się, że to zaszkodzi dzidzi .Aliskaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKinga. wrote:Nie przejmuj się. W poprzedniej ciąży schudłam 5-6 kg na początku, nie mogłam pić, bo po wszystkim wymiotowałam. Też się stresowałam odwodnieniem itp, ale wszystko było ok. Na koniec i tak było + 10 kg, a biorąc pod uwagę go co schudłam w trakcie to nawet +15
-
nick nieaktualny
-
optymistkaaa wrote:oooo Rene super!!! Napisz na jakim etapie jesteś, bo z poziomu bbf nie ma możliwosci podglądu wykresów..
optymistkaaa lubi tę wiadomość
-
Aliskaa wrote:będziemy czekać i mamy nadzieję, że dołączysz do nas
nie chce wam zaśmiecać wątku,jeszcze nie jestem kwietniówką,ale co jakiś czas będę tu zaglądać:-)mam nadzieję że oficjalnie przyjmiecie mnie do waszego grona -
optymistkaaa wrote:Staraj się jeść mało a często Spróbuj z koktajlami - może będą strzałem w dziesiątkę
Ja póki co to zero objawów - jedynie w sumie co odczuwam - to takie ,,ciągnięcie'' w okolicach jajników.
Kiedy wybieracie się na pierwszą wizytę??
No ja mam dziś takie pobolewanie, niby kłucie jakby w okolicy lewego jajnika, i piersi wrażliwe się zrobiły.
Co do pierwszej wizyty to mam zamiar iść w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że będzie widać pęcherzyk ciążowy żeby można było określić czy fasolka się prawidłowo umiejscowiła. Mamy wyjazd na dwa tygodnie i chcę być spokojna. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jakie macie terminy ostatniej @ i długości cykli? Bo ja jestem zapisana do marcówek aaale nie wiem czy nie wyjdzie kwiecień bo jakoś późno miałam dodatnią betę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 10:48
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
23.12.2024 wizyta
-
MartaBS wrote:Dziewczyny a jakie macie terminy ostatniej @ i długości cykli? Bo ja jestem zapisana do marcówek aaale nie wiem czy nie wyjdzie kwiecień bo jakoś późno miałam dodatnią betę
wylicz sobie sama - 40 tygodni od pierwszego dnia ostatniej @ -
optymistkaaa wrote:wylicz sobie sama - 40 tygodni od pierwszego dnia ostatniej @
Ja wiem że tak się liczy książkowo, ale jeśli wiadomo że zagnieżdżenie było dużo później niż książkowe? Bo ja powinnam była mieć @ 19.07 a zagnieżdżenie było 17.07 więc ok tydzień później niż to standardowe Dlatego pytam26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
23.12.2024 wizyta
-
Marta - lekarz i tak i tak wyznaczy Ci datę porodu wg tej zasady, bo nie jest w stanie zweryfikować Twoich przypuszczeń.
Zapamiętaj datę porodu wyznaczoną podczas badania usg pomiędzy 11-13 tygodniem ciąży, gdyż to będzie najbardziej prawdopodobny termin porodu.