Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sweetmalenka wrote:Edwarda- utrata wagi wpływa na dziecko? Ja wszędzie czystam ze nie. Tak samo jak wymioty... Można zglupiec...
Nie mam pojecia jak to jest na tym etapie. Na etapie 1 trymestru wiem, że nie ma to wplywu. Ale teraz? nagle przestalam jesc, a apetyt mialam, szczegolnie po swietach, teraz tylko na suchych bulkach... Nie wiem kurdeMyslisz, ze dzidziol nie chudnie wtedy? czy zabiera ze mnie wszystko? troche tluszczyku jeszcze mam, moze zabierac. Martwie sie po prostu o niego.
-
Ja po glukozie wczoraj też spałam, chyba coś w tym jest
Dziewczyny robię zamówienie kolejne i mam kilka pytań do Was. Jaki kupujecie smoczek na start? Raczej 0-3 czy 0-6? Ktoś też doradził mi, żeby wziąć dwa z różnej firmy, bo jedna może nie podpasować, bawić się w to?
Zastanawiam się też nad prześcieradłem do wózka, może być frotte, czy lepiej szukać 100 % bawełny? Bo u tego sprzedawcy nie ma akurat w 100% bawełnianego. -
Edwarda- myślę ze gdy będzie czegoś potrzebował to z Ciebie ściągnie
tak gdzieś czytałam. Mało tego-sa kobiety które chudną w ciąży i wszystko jest ok. Tego się trzymam. Ja myślę ze też nie dużo jem. Podam Ci przykładowy jadłospis: Rano- owsianka- pól szklanki potem bulka z czymś albo slodka. W międzyczasie jeden wafel ryżowy a wieczorem np. Serek bialy wiejski i 1-2 kromki chleba. Jakieś 2 herbaty w przerwach i woda.
-
sweetmalenka wrote:Edwarda- myślę ze gdy będzie czegoś potrzebował to z Ciebie ściągnie
tak gdzieś czytałam. Mało tego-sa kobiety które chudną w ciąży i wszystko jest ok. Tego się trzymam. Ja myślę ze też nie dużo jem. Podam Ci przykładowy jadłospis: Rano- owsianka- pól szklanki potem bulka z czymś albo slodka. W międzyczasie jeden wafel ryżowy a wieczorem np. Serek bialy wiejski i 1-2 kromki chleba. Jakieś 2 herbaty w przerwach i woda.
To Ty kochana nic nie jesz! czemu tak malo? tak caly czas?
Ja to ostatnio jadlam calkowicie normalnie, duze sniadanie, potem jakis owoc, duzy obiad, potem owoc lub jakas slodkosc i wieczorem kanapki. A teraz od soboty na suchych bulkach. Ale pewnie masz racje, po to kobieta ma zapasy zeby dziecko z nich korzystalo. Natura wie co robi.
-
nick nieaktualnyMoja babcia schudla w ciazy blizniaczej ale cala ciaze wymiotowala
Kiedys spotkalam Pania ginekolog ktora mowila ze wymiotowala cala ciaze i musiala brac czopki Torecan i tez nie przytyla
Ej jak czytam wagi Waszych maluchow to ja jestem przerazona moim 1.5kgA chcialam probowac VBAC
Jesli sie przeszlo juz toxoplazmoze to nie trzeba powtarzac tego badania. Ja na nastepnej wizycie bede miala juz sprawdzana czystosc pochwy pod katem gbs.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 15:23
-
Dziewczyny jeśli chodzi o toxo ujemne to moj lekarz mowil, ze takie badanie powinno powtarzać sie raz na trymestr. Ja juz dwa razy miałam robione.
Co do smoczków to ja kupiłam z Lovi rozmiar 0-2. Długo szukałam z aventu bo kupuje butelki avent wiec chciałam zeby były smoczki z tej samej firmy, ale były tylko te duze misie nie pamietam jak sie nazywały wiec zrezygnowałam zeby o nosek nie zachaczylo. Te z Lovi 0-2 sa malusie, potem wymienię na teoszke większe 0-3 o bede tak stopniowo wymieniać -
Katy wrote:
Polozylam sie kolo 10 bo strasznie mi sie spac chcialo i dopiero wstalam :o
Pewnie po krzywej, ja też dziś miałam i spałam po niej 3 godziny12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
A zamawiała któraś u HubiWorld? Bo widzę, że na allegro ma ograniczenie sztukowe w paczce, a na jego sklepie internetowym już nie widzę czegoś takiego. Trochę się boję, że później będą jakieś przeboje, a trochę tego nawrzucałam do koszyka na tym jego sklepie.
Widziałam ten z lovi 0-2, to może i ja się skuszę, bo też u niego widziałam. -
sweetmalenka wrote:Edwarda- tak, caly czas i jestem najedzona. A oprócz tego wiem ze jakbym dolozyla np. Bułkę/ baton / ciastko to następnego dnia na wadze będzie na plus. Ja ogólnie bardzo szybko się najadam...
To jestem zaskoczona ;p
Nie bede sie juz martwic o dziecko. Na razie o siebie, bo chce znowu normalnie jesc. Nie wiem skad ten bol.
-
Ja też miałam 2 smoczki a właściwie to 3 różne bo jeszcze jeden dostałam w paczce po narodzinach. Nie chciałam jako tako używać ale moje dziecko okazało się mega smoczkowe.
Zresztą jeszcze jest o smoczku za miesiąc myślimy nad odsmoczkowaniem zanim pojawi się brat. -
acygan wrote:Planując karmienie piersią powinnam mieć jakąś butelkę na wszelki wypadek? Jeśli tak, to jaką?
Powinnaś bo możesz nie dostać od razu mleka lub dziecko może nie potrafić chwytać piersi. U nas w szpitalu dokarmiało sie sie wtedy glukozą. Kup małą, zwykłą buteleczkeStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
acygan wrote:A zamawiała któraś u HubiWorld? Bo widzę, że na allegro ma ograniczenie sztukowe w paczce, a na jego sklepie internetowym już nie widzę czegoś takiego. Trochę się boję, że później będą jakieś przeboje, a trochę tego nawrzucałam do koszyka na tym jego sklepie.
Widziałam ten z lovi 0-2, to może i ja się skuszę, bo też u niego widziałam.
Co do smoczków to mam dwa z Lovi i jeden z Chicco bo kiedyś go wygrałam