X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też fundowałam sobie drzemkę po krzywej :)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda- utrata wagi wpływa na dziecko? Ja wszędzie czystam ze nie. Tak samo jak wymioty... Można zglupiec...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    hej my wczoraj na wizycie byliśmy i wszystko dobrze, maly waży już 979 gr i fikał mocno :) wszystko jest dobrze :)
    super gratulacje ;D

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Edwarda- utrata wagi wpływa na dziecko? Ja wszędzie czystam ze nie. Tak samo jak wymioty... Można zglupiec...

Nie mam pojecia jak to jest na tym etapie. Na etapie 1 trymestru wiem, że nie ma to wplywu. Ale teraz? nagle przestalam jesc, a apetyt mialam, szczegolnie po swietach, teraz tylko na suchych bulkach... Nie wiem kurde :( Myslisz, ze dzidziol nie chudnie wtedy? czy zabiera ze mnie wszystko? troche tluszczyku jeszcze mam, moze zabierac. Martwie sie po prostu o niego.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po glukozie wczoraj też spałam, chyba coś w tym jest :)

Dziewczyny robię zamówienie kolejne i mam kilka pytań do Was. Jaki kupujecie smoczek na start? Raczej 0-3 czy 0-6? Ktoś też doradził mi, żeby wziąć dwa z różnej firmy, bo jedna może nie podpasować, bawić się w to?
    Zastanawiam się też nad prześcieradłem do wózka, może być frotte, czy lepiej szukać 100 % bawełny? Bo u tego sprzedawcy nie ma akurat w 100% bawełnianego.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 0-3m bo bałam się żeby nie były za duże. :)
    Jeden kupiłam z AVENT - Soothie, a drugi LOVI - "smoczek dynamiczny"/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak glukoze robiłam tez spalam jak wrocilam do domu ;)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda- myślę ze gdy będzie czegoś potrzebował to z Ciebie ściągnie :) tak gdzieś czytałam. Mało tego-sa kobiety które chudną w ciąży i wszystko jest ok. Tego się trzymam. Ja myślę ze też nie dużo jem. Podam Ci przykładowy jadłospis: Rano- owsianka- pól szklanki potem bulka z czymś albo slodka. W międzyczasie jeden wafel ryżowy a wieczorem np. Serek bialy wiejski i 1-2 kromki chleba. Jakieś 2 herbaty w przerwach i woda.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Edwarda- myślę ze gdy będzie czegoś potrzebował to z Ciebie ściągnie :) tak gdzieś czytałam. Mało tego-sa kobiety które chudną w ciąży i wszystko jest ok. Tego się trzymam. Ja myślę ze też nie dużo jem. Podam Ci przykładowy jadłospis: Rano- owsianka- pól szklanki potem bulka z czymś albo slodka. W międzyczasie jeden wafel ryżowy a wieczorem np. Serek bialy wiejski i 1-2 kromki chleba. Jakieś 2 herbaty w przerwach i woda.

To Ty kochana nic nie jesz! czemu tak malo? tak caly czas?

Ja to ostatnio jadlam calkowicie normalnie, duze sniadanie, potem jakis owoc, duzy obiad, potem owoc lub jakas slodkosc i wieczorem kanapki. A teraz od soboty na suchych bulkach. Ale pewnie masz racje, po to kobieta ma zapasy zeby dziecko z nich korzystalo. Natura wie co robi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia schudla w ciazy blizniaczej ale cala ciaze wymiotowala :) Kiedys spotkalam Pania ginekolog ktora mowila ze wymiotowala cala ciaze i musiala brac czopki Torecan i tez nie przytyla :)

Ej jak czytam wagi Waszych maluchow to ja jestem przerazona moim 1.5kg :P A chcialam probowac VBAC :)

Jesli sie przeszlo juz toxoplazmoze to nie trzeba powtarzac tego badania. Ja na nastepnej wizycie bede miala juz sprawdzana czystosc pochwy pod katem gbs.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 15:23

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o toxo ujemne to moj lekarz mowil, ze takie badanie powinno powtarzać sie raz na trymestr. Ja juz dwa razy miałam robione.

Co do smoczków to ja kupiłam z Lovi rozmiar 0-2. Długo szukałam z aventu bo kupuje butelki avent wiec chciałam zeby były smoczki z tej samej firmy, ale były tylko te duze misie nie pamietam jak sie nazywały wiec zrezygnowałam zeby o nosek nie zachaczylo. Te z Lovi 0-2 sa malusie, potem wymienię na teoszke większe 0-3 o bede tak stopniowo wymieniać

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

Polozylam sie kolo 10 bo strasznie mi sie spac chcialo i dopiero wstalam :o

Pewnie po krzywej, ja też dziś miałam i spałam po niej 3 godziny :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda- tak, caly czas i jestem najedzona. A oprócz tego wiem ze jakbym dolozyla np. Bułkę/ baton / ciastko to następnego dnia na wadze będzie na plus. Ja ogólnie bardzo szybko się najadam...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zamawiała któraś u HubiWorld? Bo widzę, że na allegro ma ograniczenie sztukowe w paczce, a na jego sklepie internetowym już nie widzę czegoś takiego. Trochę się boję, że później będą jakieś przeboje, a trochę tego nawrzucałam do koszyka na tym jego sklepie.

Widziałam ten z lovi 0-2, to może i ja się skuszę, bo też u niego widziałam.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna- mój maly 2 tygodnie temu ważył 1050 gram(➕ /- 150 g) wiec teraz może podobnie ważyć :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Edwarda- tak, caly czas i jestem najedzona. A oprócz tego wiem ze jakbym dolozyla np. Bułkę/ baton / ciastko to następnego dnia na wadze będzie na plus. Ja ogólnie bardzo szybko się najadam...

To jestem zaskoczona ;p

Nie bede sie juz martwic o dziecko. Na razie o siebie, bo chce znowu normalnie jesc. Nie wiem skad ten bol.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam 2 smoczki a właściwie to 3 różne bo jeszcze jeden dostałam w paczce po narodzinach. Nie chciałam jako tako używać ale moje dziecko okazało się mega smoczkowe.
    Zresztą jeszcze jest o smoczku za miesiąc myślimy nad odsmoczkowaniem zanim pojawi się brat.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planując karmienie piersią powinnam mieć jakąś butelkę na wszelki wypadek? Jeśli tak, to jaką?

gondi lubi tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Planując karmienie piersią powinnam mieć jakąś butelkę na wszelki wypadek? Jeśli tak, to jaką?

Powinnaś bo możesz nie dostać od razu mleka lub dziecko może nie potrafić chwytać piersi. U nas w szpitalu dokarmiało sie sie wtedy glukozą. Kup małą, zwykłą buteleczke

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A zamawiała któraś u HubiWorld? Bo widzę, że na allegro ma ograniczenie sztukowe w paczce, a na jego sklepie internetowym już nie widzę czegoś takiego. Trochę się boję, że później będą jakieś przeboje, a trochę tego nawrzucałam do koszyka na tym jego sklepie.

Widziałam ten z lovi 0-2, to może i ja się skuszę, bo też u niego widziałam.
    Nawet nie wiedziam, że jest limit... Jeszcze u niego nie kupowałam, ale planuje. Czyli listę będę musiała trochę skrócić. A wiesz ile max można rzeczy kupić?

Co do smoczków to mam dwa z Lovi i jeden z Chicco bo kiedyś go wygrałam

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ