X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też fundowałam sobie drzemkę po krzywej :)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda- utrata wagi wpływa na dziecko? Ja wszędzie czystam ze nie. Tak samo jak wymioty... Można zglupiec...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    hej my wczoraj na wizycie byliśmy i wszystko dobrze, maly waży już 979 gr i fikał mocno :) wszystko jest dobrze :)
    super gratulacje ;D

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Edwarda- utrata wagi wpływa na dziecko? Ja wszędzie czystam ze nie. Tak samo jak wymioty... Można zglupiec...

Nie mam pojecia jak to jest na tym etapie. Na etapie 1 trymestru wiem, że nie ma to wplywu. Ale teraz? nagle przestalam jesc, a apetyt mialam, szczegolnie po swietach, teraz tylko na suchych bulkach... Nie wiem kurde :( Myslisz, ze dzidziol nie chudnie wtedy? czy zabiera ze mnie wszystko? troche tluszczyku jeszcze mam, moze zabierac. Martwie sie po prostu o niego.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po glukozie wczoraj też spałam, chyba coś w tym jest :)

Dziewczyny robię zamówienie kolejne i mam kilka pytań do Was. Jaki kupujecie smoczek na start? Raczej 0-3 czy 0-6? Ktoś też doradził mi, żeby wziąć dwa z różnej firmy, bo jedna może nie podpasować, bawić się w to?
    Zastanawiam się też nad prześcieradłem do wózka, może być frotte, czy lepiej szukać 100 % bawełny? Bo u tego sprzedawcy nie ma akurat w 100% bawełnianego.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 0-3m bo bałam się żeby nie były za duże. :)
    Jeden kupiłam z AVENT - Soothie, a drugi LOVI - "smoczek dynamiczny"/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak glukoze robiłam tez spalam jak wrocilam do domu ;)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda- myślę ze gdy będzie czegoś potrzebował to z Ciebie ściągnie :) tak gdzieś czytałam. Mało tego-sa kobiety które chudną w ciąży i wszystko jest ok. Tego się trzymam. Ja myślę ze też nie dużo jem. Podam Ci przykładowy jadłospis: Rano- owsianka- pól szklanki potem bulka z czymś albo slodka. W międzyczasie jeden wafel ryżowy a wieczorem np. Serek bialy wiejski i 1-2 kromki chleba. Jakieś 2 herbaty w przerwach i woda.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Edwarda- myślę ze gdy będzie czegoś potrzebował to z Ciebie ściągnie :) tak gdzieś czytałam. Mało tego-sa kobiety które chudną w ciąży i wszystko jest ok. Tego się trzymam. Ja myślę ze też nie dużo jem. Podam Ci przykładowy jadłospis: Rano- owsianka- pól szklanki potem bulka z czymś albo slodka. W międzyczasie jeden wafel ryżowy a wieczorem np. Serek bialy wiejski i 1-2 kromki chleba. Jakieś 2 herbaty w przerwach i woda.

To Ty kochana nic nie jesz! czemu tak malo? tak caly czas?

Ja to ostatnio jadlam calkowicie normalnie, duze sniadanie, potem jakis owoc, duzy obiad, potem owoc lub jakas slodkosc i wieczorem kanapki. A teraz od soboty na suchych bulkach. Ale pewnie masz racje, po to kobieta ma zapasy zeby dziecko z nich korzystalo. Natura wie co robi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia schudla w ciazy blizniaczej ale cala ciaze wymiotowala :) Kiedys spotkalam Pania ginekolog ktora mowila ze wymiotowala cala ciaze i musiala brac czopki Torecan i tez nie przytyla :)

Ej jak czytam wagi Waszych maluchow to ja jestem przerazona moim 1.5kg :P A chcialam probowac VBAC :)

Jesli sie przeszlo juz toxoplazmoze to nie trzeba powtarzac tego badania. Ja na nastepnej wizycie bede miala juz sprawdzana czystosc pochwy pod katem gbs.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 15:23

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o toxo ujemne to moj lekarz mowil, ze takie badanie powinno powtarzać sie raz na trymestr. Ja juz dwa razy miałam robione.

Co do smoczków to ja kupiłam z Lovi rozmiar 0-2. Długo szukałam z aventu bo kupuje butelki avent wiec chciałam zeby były smoczki z tej samej firmy, ale były tylko te duze misie nie pamietam jak sie nazywały wiec zrezygnowałam zeby o nosek nie zachaczylo. Te z Lovi 0-2 sa malusie, potem wymienię na teoszke większe 0-3 o bede tak stopniowo wymieniać

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

Polozylam sie kolo 10 bo strasznie mi sie spac chcialo i dopiero wstalam :o

Pewnie po krzywej, ja też dziś miałam i spałam po niej 3 godziny :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda- tak, caly czas i jestem najedzona. A oprócz tego wiem ze jakbym dolozyla np. Bułkę/ baton / ciastko to następnego dnia na wadze będzie na plus. Ja ogólnie bardzo szybko się najadam...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zamawiała któraś u HubiWorld? Bo widzę, że na allegro ma ograniczenie sztukowe w paczce, a na jego sklepie internetowym już nie widzę czegoś takiego. Trochę się boję, że później będą jakieś przeboje, a trochę tego nawrzucałam do koszyka na tym jego sklepie.

Widziałam ten z lovi 0-2, to może i ja się skuszę, bo też u niego widziałam.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna- mój maly 2 tygodnie temu ważył 1050 gram(➕ /- 150 g) wiec teraz może podobnie ważyć :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Edwarda- tak, caly czas i jestem najedzona. A oprócz tego wiem ze jakbym dolozyla np. Bułkę/ baton / ciastko to następnego dnia na wadze będzie na plus. Ja ogólnie bardzo szybko się najadam...

To jestem zaskoczona ;p

Nie bede sie juz martwic o dziecko. Na razie o siebie, bo chce znowu normalnie jesc. Nie wiem skad ten bol.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam 2 smoczki a właściwie to 3 różne bo jeszcze jeden dostałam w paczce po narodzinach. Nie chciałam jako tako używać ale moje dziecko okazało się mega smoczkowe.
    Zresztą jeszcze jest o smoczku za miesiąc myślimy nad odsmoczkowaniem zanim pojawi się brat.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planując karmienie piersią powinnam mieć jakąś butelkę na wszelki wypadek? Jeśli tak, to jaką?

gondi lubi tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Planując karmienie piersią powinnam mieć jakąś butelkę na wszelki wypadek? Jeśli tak, to jaką?

Powinnaś bo możesz nie dostać od razu mleka lub dziecko może nie potrafić chwytać piersi. U nas w szpitalu dokarmiało sie sie wtedy glukozą. Kup małą, zwykłą buteleczke

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A zamawiała któraś u HubiWorld? Bo widzę, że na allegro ma ograniczenie sztukowe w paczce, a na jego sklepie internetowym już nie widzę czegoś takiego. Trochę się boję, że później będą jakieś przeboje, a trochę tego nawrzucałam do koszyka na tym jego sklepie.

Widziałam ten z lovi 0-2, to może i ja się skuszę, bo też u niego widziałam.
    Nawet nie wiedziam, że jest limit... Jeszcze u niego nie kupowałam, ale planuje. Czyli listę będę musiała trochę skrócić. A wiesz ile max można rzeczy kupić?

Co do smoczków to mam dwa z Lovi i jeden z Chicco bo kiedyś go wygrałam

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ