X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A zamawiała któraś u HubiWorld? Bo widzę, że na allegro ma ograniczenie sztukowe w paczce, a na jego sklepie internetowym już nie widzę czegoś takiego. Trochę się boję, że później będą jakieś przeboje, a trochę tego nawrzucałam do koszyka na tym jego sklepie.

Widziałam ten z lovi 0-2, to może i ja się skuszę, bo też u niego widziałam.
    Ja zamawiałam w Hubi przez allegro- 10 pieluch, rożek, komplet kocyk i poduszka minky i poduszka do karmienia. Przyszło w jednej sporej paczce i nie było żadnych problemów :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Planując karmienie piersią powinnam mieć jakąś butelkę na wszelki wypadek? Jeśli tak, to jaką?
    U mnie w szpitalu dokarmiali ich buteleczkami jednorazowymi. Ja do 9 miesiecy nawet nie rozpakowalam swoich kupionych butelek bo mloda aie dlawila butlami... Jak masz pod nosem jakis sklep dla dzieci to mozesz sie wstrzymac a jak chcesz to kup jedną malą butelke to najwyzej wykorzystasz za kilka miesiecy do dopajania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 16:36

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi wam o limit w paczce? Pozniej na koniec przy platnosci chyba ta cena jest cos wieksza zeby sie w dana przesylke zmiescilo. Np.przescieradlo jedno paczmomat 14,99 a ja mam w koszyku 21 sztuk rzeczy od niego i paczmomat pokazuje mi 16,99zl :) Ale ograniczen chyba nie ma ;)

xk81pfk.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was posiada kolorowe ręczniczki z kapturkiem z Babyono? Są frotte i welurowe - o welurowych pierwszy raz słyszę i nie wiem jak z chłonnością wody. A druga sprawa to czy kupować 76x76 czy 100x100?

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak bede zamawiala z ich strony www bo mozna od razu sobie kolor czy wzor wybrac a nie bawic sie przy zamawianiu w wybieranie zeby dac znac w wiadomosc do sprzedajacego :D

xk81pfk.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Nawet nie wiedziam, że jest limit... Jeszcze u niego nie kupowałam, ale planuje. Czyli listę będę musiała trochę skrócić. A wiesz ile max można rzeczy kupić?

Co do smoczków to mam dwa z Lovi i jeden z Chicco bo kiedyś go wygrałam

Patrzę teraz i chodzi o to chyba, że zależy od przedmiotu, bo np pieluchy w szczegółach dostawy są maksymalnie 20 szt kurierem a już np rożek 3 szt w jednej paczce. Bez sensu takie patrzenie, czy oby na pewno nie przekroczę limitu. Zresztą załadowałam koszyk na jego sklepie bez rejestrowania wcześniejszego i wszystko mi się usunęło, jestem wściekła :/ Tyle czasu nad tym siedziałam. Polećcie mi na allegro jakiegoś użytkownika, który ma akcesoria dziecięce, jest zaufany i nie ma żadnych ograniczeń. Chciałabym kupić większość u jednej osoby, a nie płacić kilka razy przesyłkę.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ręczniki kupiłam 100x100 tak mi doradziła koleżanka, bo ona miała jeden mniejszy i jak mały po 4 miesiącach podrósł to trudno już było nim wycierać go na spokojnie ;)

patusia90, MaGo lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Hubiego pisze ze za przesylke placisz raz :D tylko przy podliczeniu cena wysylki sie rozni tak jak pisalam :)

xk81pfk.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Ja i tak bede zamawiala z ich strony www bo mozna od razu sobie kolor czy wzor wybrac a nie bawic sie przy zamawianiu w wybieranie zeby dac znac w wiadomosc do sprzedajacego :D
    Podasz linka?

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Recznik 100×100 ten mniejszy nawet 3 miesiecy nam nie posłużył szkoda kasy jak dla mnie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• darika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam na allegro z Hubi i nie było problemów - wszystko przyszło w jednej paczce. Ten smoczek z Lovi 0-3 też zamówiłam i jest naprawdę malutki :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A zamawiała któraś u HubiWorld? Bo widzę, że na allegro ma ograniczenie sztukowe w paczce, a na jego sklepie internetowym już nie widzę czegoś takiego. Trochę się boję, że później będą jakieś przeboje, a trochę tego nawrzucałam do koszyka na tym jego sklepie.

Widziałam ten z lovi 0-2, to może i ja się skuszę, bo też u niego widziałam.

akurat dzisiaj przyszla mi paczka. Za wysylke placilam.raz kurier cos ok 13zl a mialam z 10 rzeczy. Kocyki minky piekne...jeszcze i tak raz zrobie u niego zakupy bo ma fajne a tanie rzeczy;)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki nie kupuję. Jak będą problemy, to w każdym sklepie są butelki. Smoczki mamy avent (te z misiem) co niby nie zakłócają kp (one nie różnią się wielkością, a tylko twardością). Ręczniki dostałam. Dla mnie rozmiar nie jest istotny. Wycieranie to moment. Z kapturkiem mamy 3, 2 frotte i jeden taki ala poliestrowy kocyk (z prania wychodzi praktycznie suchy)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 pewnie :) https://babyboom.net.pl/

patusia90 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wczoraj na wizycie wystraszyłam, bo mały ma 1200g i lekarz dodał, że jeżeli dotrwam do terminu to może mieć nawet 4000g. A takiego klocaa to ciężko urodzić.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja brałam 0-3m bo bałam się żeby nie były za duże. :)
    Jeden kupiłam z AVENT - Soothie, a drugi LOVI - "smoczek dynamiczny"/
    Tak wygląda soothie u kilkudniowego dziecka (one różnią się tylko twardością, a nie wielkością)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/879d0fb46d56.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 17:49

Paatka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    ja się wczoraj na wizycie wystraszyłam, bo mały ma 1200g i lekarz dodał, że jeżeli dotrwam do terminu to może mieć nawet 4000g. A takiego klocaa to ciężko urodzić.
    Spokojnie kochana. Dzieci rosną skokowo, to raz, po drugie zależy od usg i dokładności pomiarów. Mi w dniu porodu pomyli się o 700 g (urodziła się mniejwięcej tak jak gin prowadząca ciążę wskazywała, a ci w szpitalu nieźle minęli się z prawdą. Po trzecie waga wcale nie determinuje trudności porodu. Dużo ważniejsze jest prawidłowe ułożenie. Czasem duże dzieci wyskakują jak gdyby nigdy nic, a małe potrafią się zaklinować. Nam położna mówiła ze jej rekordowo duże dziecko urodziło się z wagą 8 kg (mama też była duża i nawet jej to dziecko nie pokiereszowała, nie porozrywało, wszystko poszło gładko jakby miało 3 kg) Ta historia pomaga mi zachować spokôj, bo Emi też będzie raczej duża

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    trochę mi się w zyciu wyluzowało, więc mogę na spokojnie zająć się tym wózkiem , haha...po raz setny. Mam brać pod uwagę :
    Stokke,
    Quinny,
    Anex
    Tako,
    Cybex
    Invictus
    Bebetto
    Jumana
    Mutsy
    Roan

czy jeszcze jakiegoś producenta mam brać pod uwagę, o czymś zapomniałam?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zrobiłam zamówienie jeszcze raz i teraz czekać na paczkę :) Powoli wariuje z tą wyprawką i sama już nie wiem ile czego mi potrzeba, chyba życie zweryfikuje.

Ciocia mi poprawiła humor, bo przywiozła mi ubranka, które upolowała w ciuchu, głownie z Nexta, dwa przesłodkie płaszczyki w groszki i panterkę, każdy po 1 zł haha :D To się nazywa okazja :) Ja to w ogóle jestem w szoku jak widzę jakie one rzeczy sobie kupuje, naprawdę trzeba wiedzieć gdzie i kiedy szukać, a płaci grosze dosłownie.

grzanewino lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2076c69e79e6.png

Moje zamówienie z 9.12 next... w podsumowaniu 0zl czyli niczego nie było :( zraziłam się

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ