X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A zamawiała któraś u HubiWorld? Bo widzę, że na allegro ma ograniczenie sztukowe w paczce, a na jego sklepie internetowym już nie widzę czegoś takiego. Trochę się boję, że później będą jakieś przeboje, a trochę tego nawrzucałam do koszyka na tym jego sklepie.

Widziałam ten z lovi 0-2, to może i ja się skuszę, bo też u niego widziałam.
    Ja zamawiałam w Hubi przez allegro- 10 pieluch, rożek, komplet kocyk i poduszka minky i poduszka do karmienia. Przyszło w jednej sporej paczce i nie było żadnych problemów :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Planując karmienie piersią powinnam mieć jakąś butelkę na wszelki wypadek? Jeśli tak, to jaką?
    U mnie w szpitalu dokarmiali ich buteleczkami jednorazowymi. Ja do 9 miesiecy nawet nie rozpakowalam swoich kupionych butelek bo mloda aie dlawila butlami... Jak masz pod nosem jakis sklep dla dzieci to mozesz sie wstrzymac a jak chcesz to kup jedną malą butelke to najwyzej wykorzystasz za kilka miesiecy do dopajania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 16:36

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi wam o limit w paczce? Pozniej na koniec przy platnosci chyba ta cena jest cos wieksza zeby sie w dana przesylke zmiescilo. Np.przescieradlo jedno paczmomat 14,99 a ja mam w koszyku 21 sztuk rzeczy od niego i paczmomat pokazuje mi 16,99zl :) Ale ograniczen chyba nie ma ;)

xk81pfk.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was posiada kolorowe ręczniczki z kapturkiem z Babyono? Są frotte i welurowe - o welurowych pierwszy raz słyszę i nie wiem jak z chłonnością wody. A druga sprawa to czy kupować 76x76 czy 100x100?

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak bede zamawiala z ich strony www bo mozna od razu sobie kolor czy wzor wybrac a nie bawic sie przy zamawianiu w wybieranie zeby dac znac w wiadomosc do sprzedajacego :D

xk81pfk.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Nawet nie wiedziam, że jest limit... Jeszcze u niego nie kupowałam, ale planuje. Czyli listę będę musiała trochę skrócić. A wiesz ile max można rzeczy kupić?

Co do smoczków to mam dwa z Lovi i jeden z Chicco bo kiedyś go wygrałam

Patrzę teraz i chodzi o to chyba, że zależy od przedmiotu, bo np pieluchy w szczegółach dostawy są maksymalnie 20 szt kurierem a już np rożek 3 szt w jednej paczce. Bez sensu takie patrzenie, czy oby na pewno nie przekroczę limitu. Zresztą załadowałam koszyk na jego sklepie bez rejestrowania wcześniejszego i wszystko mi się usunęło, jestem wściekła :/ Tyle czasu nad tym siedziałam. Polećcie mi na allegro jakiegoś użytkownika, który ma akcesoria dziecięce, jest zaufany i nie ma żadnych ograniczeń. Chciałabym kupić większość u jednej osoby, a nie płacić kilka razy przesyłkę.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ręczniki kupiłam 100x100 tak mi doradziła koleżanka, bo ona miała jeden mniejszy i jak mały po 4 miesiącach podrósł to trudno już było nim wycierać go na spokojnie ;)

patusia90, MaGo lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Hubiego pisze ze za przesylke placisz raz :D tylko przy podliczeniu cena wysylki sie rozni tak jak pisalam :)

xk81pfk.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Ja i tak bede zamawiala z ich strony www bo mozna od razu sobie kolor czy wzor wybrac a nie bawic sie przy zamawianiu w wybieranie zeby dac znac w wiadomosc do sprzedajacego :D
    Podasz linka?

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Recznik 100×100 ten mniejszy nawet 3 miesiecy nam nie posłużył szkoda kasy jak dla mnie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• darika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam na allegro z Hubi i nie było problemów - wszystko przyszło w jednej paczce. Ten smoczek z Lovi 0-3 też zamówiłam i jest naprawdę malutki :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A zamawiała któraś u HubiWorld? Bo widzę, że na allegro ma ograniczenie sztukowe w paczce, a na jego sklepie internetowym już nie widzę czegoś takiego. Trochę się boję, że później będą jakieś przeboje, a trochę tego nawrzucałam do koszyka na tym jego sklepie.

Widziałam ten z lovi 0-2, to może i ja się skuszę, bo też u niego widziałam.

akurat dzisiaj przyszla mi paczka. Za wysylke placilam.raz kurier cos ok 13zl a mialam z 10 rzeczy. Kocyki minky piekne...jeszcze i tak raz zrobie u niego zakupy bo ma fajne a tanie rzeczy;)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki nie kupuję. Jak będą problemy, to w każdym sklepie są butelki. Smoczki mamy avent (te z misiem) co niby nie zakłócają kp (one nie różnią się wielkością, a tylko twardością). Ręczniki dostałam. Dla mnie rozmiar nie jest istotny. Wycieranie to moment. Z kapturkiem mamy 3, 2 frotte i jeden taki ala poliestrowy kocyk (z prania wychodzi praktycznie suchy)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 pewnie :) https://babyboom.net.pl/

patusia90 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wczoraj na wizycie wystraszyłam, bo mały ma 1200g i lekarz dodał, że jeżeli dotrwam do terminu to może mieć nawet 4000g. A takiego klocaa to ciężko urodzić.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja brałam 0-3m bo bałam się żeby nie były za duże. :)
    Jeden kupiłam z AVENT - Soothie, a drugi LOVI - "smoczek dynamiczny"/
    Tak wygląda soothie u kilkudniowego dziecka (one różnią się tylko twardością, a nie wielkością)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/879d0fb46d56.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 17:49

Paatka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    ja się wczoraj na wizycie wystraszyłam, bo mały ma 1200g i lekarz dodał, że jeżeli dotrwam do terminu to może mieć nawet 4000g. A takiego klocaa to ciężko urodzić.
    Spokojnie kochana. Dzieci rosną skokowo, to raz, po drugie zależy od usg i dokładności pomiarów. Mi w dniu porodu pomyli się o 700 g (urodziła się mniejwięcej tak jak gin prowadząca ciążę wskazywała, a ci w szpitalu nieźle minęli się z prawdą. Po trzecie waga wcale nie determinuje trudności porodu. Dużo ważniejsze jest prawidłowe ułożenie. Czasem duże dzieci wyskakują jak gdyby nigdy nic, a małe potrafią się zaklinować. Nam położna mówiła ze jej rekordowo duże dziecko urodziło się z wagą 8 kg (mama też była duża i nawet jej to dziecko nie pokiereszowała, nie porozrywało, wszystko poszło gładko jakby miało 3 kg) Ta historia pomaga mi zachować spokôj, bo Emi też będzie raczej duża

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    trochę mi się w zyciu wyluzowało, więc mogę na spokojnie zająć się tym wózkiem , haha...po raz setny. Mam brać pod uwagę :
    Stokke,
    Quinny,
    Anex
    Tako,
    Cybex
    Invictus
    Bebetto
    Jumana
    Mutsy
    Roan

czy jeszcze jakiegoś producenta mam brać pod uwagę, o czymś zapomniałam?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zrobiłam zamówienie jeszcze raz i teraz czekać na paczkę :) Powoli wariuje z tą wyprawką i sama już nie wiem ile czego mi potrzeba, chyba życie zweryfikuje.

Ciocia mi poprawiła humor, bo przywiozła mi ubranka, które upolowała w ciuchu, głownie z Nexta, dwa przesłodkie płaszczyki w groszki i panterkę, każdy po 1 zł haha :D To się nazywa okazja :) Ja to w ogóle jestem w szoku jak widzę jakie one rzeczy sobie kupuje, naprawdę trzeba wiedzieć gdzie i kiedy szukać, a płaci grosze dosłownie.

grzanewino lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2076c69e79e6.png

Moje zamówienie z 9.12 next... w podsumowaniu 0zl czyli niczego nie było :( zraziłam się

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ