Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurde, nie wiem o co chodzi, ale po dłlugim zastoju wagi schudłam 0,5kg. Nic nie zmieniłam w jadłospisie. Każdego miesiąca od początku tyłam po kilogramie, a teraz spadek. Dobrze, że jutro wizyta, przekonam się czy Mała rośnie prawidłowo.
-
Ale mam lipe. Skonczyl mi sie euthyrox , wizyta dopiero za tydzien w piatek a lekarz rodzinny został teraz od stycznia tylko jeden i przyjmuje tylko 2x w tyg i ludzie juz od 5 rano czekaja by sie dostać... +jutro czwartek jest dzien szczepień to jeszcze mniej ludzi przyjmie..
-
Ja kupiłam na allegro od użytkownika flora_art i jestem zadowolona - to znaczy staniki bardzo wygodne, łatwo się odpina. Jak w praktyce to zobaczymy. Kupiłam też u nich 2 koszule do karmienia i też fajna jakość i przystępne ceny29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Przecież miałaś męża do Smyka wysłać
właściwie to wysłałamale całkiem inne zakupy zrobił i leciał oddawać, co się bardzo wkurzył ;p ... i tym sposobem jak dojdę do siebie to sama muszę jechać kupić
albo zamówię przez neta...
-
Sylwiaa95 wrote:Ale mam lipe. Skonczyl mi sie euthyrox , wizyta dopiero za tydzien w piatek a lekarz rodzinny został teraz od stycznia tylko jeden i przyjmuje tylko 2x w tyg i ludzie juz od 5 rano czekaja by sie dostać... +jutro czwartek jest dzien szczepień to jeszcze mniej ludzi przyjmie..29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Aliskaa wrote:no i w końcu nie wysłałam ;p
właściwie to wysłałamale całkiem inne zakupy zrobił i leciał oddawać, co się bardzo wkurzył ;p ... i tym sposobem jak dojdę do siebie to sama muszę jechać kupić
. Dwa dni czekania, kurier przywozi, nie trzeba latać
. Poza tym Ty masz odpoczywać a nie latać po zakupach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 11:57
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Andzia123 wrote:Dziewczyny a z jakiej firmy polecacie staniki do karmienia?
-
Aliskaa wrote:no i w końcu nie wysłałam ;p
-
Do mnie dzisiaj przyszły mebelki
Całe mieszkanie zastawione kartonami - jeszcze nie rozpakowywałam, czekam, aż mąż będzie po pracy.
Po pobraniu krwi skoczyłam na małe zakupy i kupiłam Pampersy 2ki w rossmannie w promocji i Dadę w biedronce 1ki.
Mała mi dzisiaj tak wariowała w brzuchu w nocy, że niewiele spałam, także coś czuję, że zaraz jakąś drzemkę będę musiała sobie zrobić bo, aż mi się oczy same zamykają -
nick nieaktualny
-
A chodzicie na szkołę rodzenia/ warsztaty? Ja od pn. jestem na szkole rodzenia w szpitalu inflanckim. I do tego dziś warsztaty z familie "Przygoda z macierzyństwem", jutro "Świadoma mama" i pod koniec stycznia "Bezpieczny maluch". Któraś z Was była na tych warsztatach?
-
Asiula27 wrote:A chodzicie na szkołę rodzenia/ warsztaty? Ja od pn. jestem na szkole rodzenia w szpitalu inflanckim. I do tego dziś warsztaty z familie "Przygoda z macierzyństwem", jutro "Świadoma mama" i pod koniec stycznia "Bezpieczny maluch". Któraś z Was była na tych warsztatach?
Mam pytanie będziesz rodzić na Inflandzkiej? Byłaś już oglądać porodówke? Na bank na zajeciach w szkole rodzenia zrobią wam tour -
Ja jestem zapisana na Bezpiecznego Malucha, ale nie wiem czy nie zrezygnuję, bo będą pewnie mówić sporo o fotelikach a to działka mojego faceta, który jest za granicą i nie będzie mógł ze mną pójść.
Na szkołe rodzenia zaczęłam chodzić, ale jak narazie to nudy- więcej rzeczy dowiedziałam się tutaj z forum :p -
Bezpiecznego Malucha polecam - było bardzo sympatycznie i pouczająco. Panowie prowadzący super + ćwiczenia na lalkach pierwszej pomocy.
Świadoma Mama - hmm nie porwała mnie, było ok, ale dużo bardziej nudno niż na BM, czas mi się bardzo dłuzył. Za to więcej prezentów do wygrania na koniec. Męża wylosowali na zestaw książeczek dla dzieci, a ja wygrałam kosmetyki z Ziaji.Asiula27 lubi tę wiadomość
-
Nie ma wycieczki na porodówkę - za to można indywidualnie umówić się z prowadzącą jak ma dyżur i ona wtedy oprowadzi. Grupowo niestety nie ma opcji. Nie wiem na 100% czy będę tam rodziła czy w bielańskim. Na inf. są tylko jednoosobowe sale porodowe z wanną lub prysznicem w każdej co mi by odpowiadało. Położna powiedziała też, że nie odsyłają do innych szpitali, bo mają dużo miejsc. Ja zapisuję się na te warsztaty, bo mnie mobilizują, żeby tyłek ruszyć hihi.