Kwietniowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie
Dobrze słyszeć, że wszystko ok i maluchy rozwijają się prawidłowo. Te z Was, które już odpoczywają trafiły na wyśmienitą pogodę. Jak widzę takie słońce za oknem to kusi mnie wcześniejsze L4. Póki co mam w planach iść na zwolnienie po skończonym pierwszym trymestrze.
W piątek wzięłam wolne żeby zrobić na spokojnie wszystkie badania. Najbardziej obawiam się toksoplazmozy. Ostatnio przygarnęliśmy dwa bezdomne koty i czasami za bardzo się z nimi spoufalałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 15:27
Moon lubi tę wiadomość
Ona: 27 lat, mutacja mthfr+pai-1 w heterozygocie (włączono acard i neoparin)
On: 34 lata
07.2021 - puste jajo płodowe, 7tc
08.2021 - -
agacińska wrote:Cześć dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie
Dobrze słyszeć, że wszystko ok i maluchy rozwijają się prawidłowo. Te z Was, które już odpoczywają trafiły na wyśmienitą pogodę. Jak widzę takie słońce za oknem to kusi mnie wcześniejsze L4. Póki co mam w planach iść na zwolnienie po skończonym pierwszym trymestrze.
W piątek wzięłam wolne żeby zrobić na spokojnie wszystkie badania. Najbardziej obawiam się toksoplazmozy. Ostatnio przygarnęliśmy dwa bezdomne koty i czasami za bardzo się z nimi spoufalałam.
Ja mam dwa koty już prawie 10 lat, śpią ze mną, przytulają się i przy zachowaniu higieny nic nie grozi tyle, że moje to siedzą w domu.07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Nasze nie wchodzą do domu, na razie jestem na etapie odpchlania i odrobaczania. Później z przyjemnością bym je zaprosiła do środka, ale chyba jestem osamotniona w tych planach
Karooolcia, ja to raczej od początku nie mam objawów. Coś tam mnie zemdli kiedy jestem głodna i piersi pobolewają. No i wcześniej kładę się spać. Jakbym nie wiedziała, że jestem w ciąży to nie powiązałabym takich subtelnych symptomów z błogosławionym stanem A Wy jak się czujecie?
Ona: 27 lat, mutacja mthfr+pai-1 w heterozygocie (włączono acard i neoparin)
On: 34 lata
07.2021 - puste jajo płodowe, 7tc
08.2021 - -
Ja nie mam kota, ogólnie jestem na nie jeśli chodzi o noworodku i kocie/psie w domu. Nie ze jestem anty do zwierząt ale widzę jak moja mała reaguje na psy, że id razu by tarmosiła, ciągnęła, no i w tym przypadku nie ufam reakcji zwierzęcia.
Ja przechorowałam już toksoplazmozę, za to nigdy nie miałam styczności z cytomegalia. Moja położna mówi że zwykle jest na odwrót.
Ogólnie moja bratowa jest też w ciazy, termin na marca, i czekam aż będziemy wiedzieć co mieszka w brzuszkach bo jeśli u mnie chłopiec to czeka mnie kompletowanie całej wyprawki od nowa, bo ciuchy dla dziewczynki mam po córce. Na dodatek wszystko nowe kupuje zawsze wiec to tez spory wydatek. Chociaż teraz wiec gdzie tanio kupować.
Mamy maluchów z małą różnica wieku.
Edka, na pewno do Ciebie - trzeba kupic wózek podwójny? Jak się dzidzia urodzi to Agata będzie miała 1,5 roku czyli będzie jeszcze jeździć wózkiem. Jak z takimi maluchami wyjść na spacer?
-
Ja po wizycie, okruszek ma 3,5 cm i tak fikał na usg ze ciężko było zrobić zdjęcie. Pani doktor pokazała dwie raczki i dwie nóżki, nawet widziałam jak się przeciąga 😍 https://zapodaj.net/64554a4c939d3.jpg.html
edka85, Loczek:), martaszymi, Karooolcia :), Kijanka, Izabela lubią tę wiadomość
12.20 - 17tc 💔👼🏼H & I👼🏼
01.01.22 - 26tc 👶🏼❣️ -
Hej dziewczyny, u mnie praktycznie zero objawów, gdyby nie rosnący strasznie brzuch to nic by mi chyba nie przypominało o ciąży 🙈 w poprzedniej generalnie było to samo u nas najblizsza wizyta we wtorek, na niej też założą mi już kartę ciąży
edka85, Loczek:) lubią tę wiadomość
-
Audrey, ja mam podwójny wózek tzw.rok po roku. Najpierw była spacerówka + gondola, a teraz już dwie spacerówki. Na spacery z dwójką maluchów to jest bardzo potrzebne. Nawet teraz syn - mimo że jest już sporo starszy - to nadal korzysta z wózka np.jak wracamy ze spaceru, a on jest zmęczony bieganiem. Wtedy wsiada i jedzie razem z siostrą. Na pewno przy różnicy 1,5 roku taki wózek to must have.
Lis gratuluję. To już kawał dziecka! -
agacińska wrote:Cześć dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie
W piątek wzięłam wolne żeby zrobić na spokojnie wszystkie badania. Najbardziej obawiam się toksoplazmozy. Ostatnio przygarnęliśmy dwa bezdomne koty i czasami za bardzo się z nimi spoufalałam.
Mi kiedyś gin powiedział że żeby złapać od kota toxo to chyba by trzeba zjeść trochę jego💩. I prędzej człowiek zarazi się z brudnych owoców i warzyw lub mięsa niż od kota.29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
U mnie samopoczucie raz lepiej a raz gorzej. Objawy puściły i już sobie wkręcam różne rzeczy.. Za tydzień wizyta. Będzie 11+1 więc liczę na kawałek dzudziuta już. Ja będę szukać dostawki do wózka. Młoda będzie mieć 2,5 roku i liczę że to wystarczy. Bardziej przeraża mnie schodzenie /wchodzenia po schodach z nią i z maluchem. Chyba będę musiLa ogarnąć motanie w chuście. Przy młodej trochę motałam ale miłości nie było. Za to pokochałam nosidlo ale dla noworodzia to słaba opcja29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
Super słyszeć tyle dobrych wiadomości od was! Gratuluje wszystkim rosnących dzidziaków
Kasia - byłam w Boramedzie dwa razy, na zwykłym USG ciążowym na potwierdzenie ciąży, ale byłam bardzo zadowolona. Byłam u dr Fajfrowskiej-Ali i dr Doruchowskiego.
My mieliśmy kiedyś dwa koty i też się martwiłam w pierwszej ciąży o tokso, ale potem właśnie się dowiedziałam, że łatwiej się zarazić z brudnej sałaty niż od kota i mi przeszło. Niestety kotki były średnio szczęśliwe z dwójką chłopaków, którzy je ganiali i na nie "ryczeli" mimo ciągłego napominania.
Kasia 1987 lubi tę wiadomość
-
martaszymi wrote:U mnie samopoczucie raz lepiej a raz gorzej. Objawy puściły i już sobie wkręcam różne rzeczy.. Za tydzień wizyta. Będzie 11+1 więc liczę na kawałek dzudziuta już. Ja będę szukać dostawki do wózka. Młoda będzie mieć 2,5 roku i liczę że to wystarczy. Bardziej przeraża mnie schodzenie /wchodzenia po schodach z nią i z maluchem. Chyba będę musiLa ogarnąć motanie w chuście. Przy młodej trochę motałam ale miłości nie było. Za to pokochałam nosidlo ale dla noworodzia to słaba opcja
Ja prawdziwią miłością pokochałam chusty I podczas motania kiedy się uczyłam to moja córka trochę protestowała ale jak już była ochustowana to mogłaby tak cały dzień spędzić jak skończyła 6mcy (co zbiegło się z zimą) to przerzuciłam się na nosidło Tula - free to grow, to jest niemal taka chusta / nosidło z regulowanym panelem na dole, więc dla malucha można zacząć od wąskiego zapięcia i potem poszerzyć tylko to jest niestety spory wydatek, 4 lata temu kosztowało 500zł a wiem, że są jeszcze lepsze nosidła dla maluchów ale odpowiednio droższe...07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Ja też mam kota, co prawda nie wychodzący - tzn. wypuszczamy go trochę na klatkę dla rozrywki bo się nudzi biedak w domu, wiec urządzamy mu spacery Ryzyko zakażenia jest znikome, ale warto podczas ciąży nie sprzątać kuwety.
Moja siostra miała nosidełko Tula i była zachwycona pomijam fakt, że są piękne jeśli chodzi o wzory.Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer 4AA beta<0,2
12.2024 transfer 4AA beta <0,2 -
Majetta wrote:Ja prawdziwią miłością pokochałam chusty I podczas motania kiedy się uczyłam to moja córka trochę protestowała ale jak już była ochustowana to mogłaby tak cały dzień spędzić jak skończyła 6mcy (co zbiegło się z zimą) to przerzuciłam się na nosidło Tula - free to grow, to jest niemal taka chusta / nosidło z regulowanym panelem na dole, więc dla malucha można zacząć od wąskiego zapięcia i potem poszerzyć tylko to jest niestety spory wydatek, 4 lata temu kosztowało 500zł a wiem, że są jeszcze lepsze nosidła dla maluchów ale odpowiednio droższe...29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
Edka, a to był wózek typowo rok po roku czy dostawa? Bo ostatnio na mieście widziałam babkę jak miała gondole i przed gondolą dostawkę ze spacerówką. Jeszcze się nie orientowałam jakie są. Bo na pewno Agata nie będzie na tyle duża ze będzie jeździła obok nas jakimś jezdzikiem czy pieszo, no nie da rady. Siostra rodzi w grudniu, ma też syna w wieku Agaty i upiera się że młodu juz nie będzie jeździł w wózku a już na pewno nie na wiosnę, no jakoś nie wydaje mi się.
-
Hej kochane. Przepraszam że się słabo udzielam. Nasze maleństwo obumarło w 6 tc 💔. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki ✊. Trzymajcie się kobietki.
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta