Kwietniowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dziś na pierwszej wizycie NFZ. Dostałam cały pakiet badań za free. I będzie obciążenie glukoza 🤢 Podejrzałam też malucha na usg. Ma już 2 cm. Skubany rośnie jak na drożdżach! Serduszko ok, chociaż lekarka nie mierzyła liczby uderzeń.
Karooolcia :), agacińska, Audrey, martaszymi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Ja z kolei całkiem niedawno marudziłam, że czułbym się lepiej psychicznie mając typowo ciążowe objawy. No i wywołałam wilka z lasu. Od wczoraj mam bez przerwy mdłości, w pracy nastąpił moment kulminacyjny. Leżę w łóżku i popijam ciepłą herbatę żeby trochę rozruszać żołądek.
Ona: 27 lat, mutacja mthfr+pai-1 w heterozygocie (włączono acard i neoparin)
On: 34 lata
07.2021 - puste jajo płodowe, 7tc
08.2021 -
-
Edka super wiadomości
ale wielkolud 2 cm na początku 8 tyg. mój maluszek miał w 8t4d 1,78cm.
Agacińska wywołałaś wilka z lasu
ale to dobrze!
Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer 4AA beta<0,2
12.2024 transfer 4AA beta <0,2 -
Edka toć to już kawał bobasa.

Ja już się nie mogę doczekać wizyty w czwartek
to będzie już 11+1 więc liczę na co najmniej 3 cm 🤣🤣🤣
Choć z drugiej strony to nie wiem kiedy mi uciekły te cztery tygodnie 🙈🙈🙈 w poprzedniej ciąży jakoś tak wszystko mocniej przeżywałam a teraz tak mi się czasem zdaży zapomnieć 😅😅 gdyby nie mdłości i wieczne zmęczenie to chyba bym całkiem o ciąży zapomniała;)29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
A ja na wizytę w poniedziałek na rano i będzie to 12+2 i badanie 1 trymestru 🤢. Strasznie się stresuje. Ale stresuje się tylko jak mam chwilkę i o tym myślę bo ogólnie to nie mam nawet czasu myśleć że w ciazy jestem przez to bardzo szybko czas mi leci i 5 tygodni minęło jak z bicza strzelił 🤭
-
Edka super że maluch już taki duży 🙂🙂
My będziemy się podglądać w środę... Mam trochę stracha po wczorajszych bólach, męczyło mnie do wieczora ale od tego czasu już jest lepiej🙂
Tak wiec dzisiaj robię sobie mini spa - tzn ogole się i umyje głowę 😅 muszę chyba częściej znajdować chwilę tylko dla siebie ale znowu te dresy tak demotywuja 🤣
-
Loczek - myślałam że tylko ja się czuję jakbym poszła do spa jak znajdę czas żeby się ogolić 🤣
Audrey - rozumiem twój stres! Ale z drugiej strony - ale fajnie ze to juz ten moment i będziesz miała prenatalne!
Karolcia - mam to samo, czuję się leniwą kluską. A jutro z okazji urodzin męża zabieram go na randkę w kilka miejsc i się zastanawiam jak to przetrwam 😅
-
Dzięki Karolcia!
Nie wiem co twój mąż lubi, ale my idziemy do kina, na gokarty i na burgery. Przy okazji burgerów zaczęłam się zastanawiać nad bezpieczeństwem tego mięsa w burgerach (to będzie normalna knajpa, nie żaden fast food). Trochę ostatnio świruje w ogóle z jedzenie, nie wiem czy któraś z was też tak ma? Nawet w pierwszej ciąży się tak nie martwiłam o te wszystkie listerie, toksoplazmozy i inne... a teraz już prawie w paranoję popadam.

-
Monika:) wrote:Dzięki Karolcia!
Nie wiem co twój mąż lubi, ale my idziemy do kina, na gokarty i na burgery. Przy okazji burgerów zaczęłam się zastanawiać nad bezpieczeństwem tego mięsa w burgerach (to będzie normalna knajpa, nie żaden fast food). Trochę ostatnio świruje w ogóle z jedzenie, nie wiem czy któraś z was też tak ma? Nawet w pierwszej ciąży się tak nie martwiłam o te wszystkie listerie, toksoplazmozy i inne... a teraz już prawie w paranoję popadam.
Ja to dzisiaj w domu robiłam spaghetti i mialam ser do posypania i jak zjadłam swoją porcję to dopiero coś mnie tkneło i zobaczyłam, że to ser półtwardy, podpuszczkowy i dojrzewający 🙈 oups😅07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Sto lat dla wszystkich jubilatów

Mój stary jest z natury bardzo towarzyski. Z racji stanu błogosławionego zarządziłam żeby trochę zwolnic tempo, ale może faktycznie czas trochę odmulić
Ja dziś po wizycie u genetyka. Mam prenatalne 5.10. Udało się na nfz z uwagi na moje problemy z nadmierną krzepliwoscią krwi. Ale chyba skoczę między czasie sprawdzić, czy bąbel rozwija się prawidłowo. Zazdroszczę Wam spokoju, ja bym co trzy dni latała na usg gdybym mogła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 21:11
Monika:) lubi tę wiadomość

Ona: 27 lat, mutacja mthfr+pai-1 w heterozygocie (włączono acard i neoparin)
On: 34 lata
07.2021 - puste jajo płodowe, 7tc
08.2021 -
-
Agacińska ja wcale spokojna nie jestem tylko trochę spłukana 🤣 jakby te wizyty mnie nie kosztowały tak dużo i nie były tak daleko to bym pewnie chodziła częściej. Także u mnie cierpliwość wymuszona 😉
W którym tyg idziecie na prenatalne? Ja się muszę dopiero zapisać, najchętniej oczywiście poszłabym jak najszybciej
-
Monika:) wrote:Agacińska ja wcale spokojna nie jestem tylko trochę spłukana 🤣 jakby te wizyty mnie nie kosztowały tak dużo i nie były tak daleko to bym pewnie chodziła częściej. Także u mnie cierpliwość wymuszona 😉
W którym tyg idziecie na prenatalne? Ja się muszę dopiero zapisać, najchętniej oczywiście poszłabym jak najszybciej
Ja za tydzień czuli będzie to 12+2. Mój lekarz jest za tym aby prenatalne zrobić jak najpóźniej bo wtedy najwięcej widać, bo dziecko nie jest już takie małe ale też nie za duże na to badanie.