Kwietniowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dziś na pierwszej wizycie NFZ. Dostałam cały pakiet badań za free. I będzie obciążenie glukoza 🤢 Podejrzałam też malucha na usg. Ma już 2 cm. Skubany rośnie jak na drożdżach! Serduszko ok, chociaż lekarka nie mierzyła liczby uderzeń.
Karooolcia :), agacińska, Audrey, martaszymi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Ja z kolei całkiem niedawno marudziłam, że czułbym się lepiej psychicznie mając typowo ciążowe objawy. No i wywołałam wilka z lasu. Od wczoraj mam bez przerwy mdłości, w pracy nastąpił moment kulminacyjny. Leżę w łóżku i popijam ciepłą herbatę żeby trochę rozruszać żołądek.
Ona: 27 lat, mutacja mthfr+pai-1 w heterozygocie (włączono acard i neoparin)
On: 34 lata
07.2021 - puste jajo płodowe, 7tc
08.2021 - -
Edka super wiadomości ale wielkolud 2 cm na początku 8 tyg. mój maluszek miał w 8t4d 1,78cm.
Agacińska wywołałaś wilka z lasu ale to dobrze!
Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer 4AA beta<0,2
12.2024 transfer 4AA beta <0,2 -
Edka toć to już kawał bobasa.
Ja już się nie mogę doczekać wizyty w czwartek to będzie już 11+1 więc liczę na co najmniej 3 cm 🤣🤣🤣
Choć z drugiej strony to nie wiem kiedy mi uciekły te cztery tygodnie 🙈🙈🙈 w poprzedniej ciąży jakoś tak wszystko mocniej przeżywałam a teraz tak mi się czasem zdaży zapomnieć 😅😅 gdyby nie mdłości i wieczne zmęczenie to chyba bym całkiem o ciąży zapomniała;)29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
A ja na wizytę w poniedziałek na rano i będzie to 12+2 i badanie 1 trymestru 🤢. Strasznie się stresuje. Ale stresuje się tylko jak mam chwilkę i o tym myślę bo ogólnie to nie mam nawet czasu myśleć że w ciazy jestem przez to bardzo szybko czas mi leci i 5 tygodni minęło jak z bicza strzelił 🤭
-
Edka super że maluch już taki duży 🙂🙂
My będziemy się podglądać w środę... Mam trochę stracha po wczorajszych bólach, męczyło mnie do wieczora ale od tego czasu już jest lepiej🙂
Tak wiec dzisiaj robię sobie mini spa - tzn ogole się i umyje głowę 😅 muszę chyba częściej znajdować chwilę tylko dla siebie ale znowu te dresy tak demotywuja 🤣 -
Loczek - myślałam że tylko ja się czuję jakbym poszła do spa jak znajdę czas żeby się ogolić 🤣
Audrey - rozumiem twój stres! Ale z drugiej strony - ale fajnie ze to juz ten moment i będziesz miała prenatalne!
Karolcia - mam to samo, czuję się leniwą kluską. A jutro z okazji urodzin męża zabieram go na randkę w kilka miejsc i się zastanawiam jak to przetrwam 😅 -
Dzięki Karolcia! Nie wiem co twój mąż lubi, ale my idziemy do kina, na gokarty i na burgery. Przy okazji burgerów zaczęłam się zastanawiać nad bezpieczeństwem tego mięsa w burgerach (to będzie normalna knajpa, nie żaden fast food). Trochę ostatnio świruje w ogóle z jedzenie, nie wiem czy któraś z was też tak ma? Nawet w pierwszej ciąży się tak nie martwiłam o te wszystkie listerie, toksoplazmozy i inne... a teraz już prawie w paranoję popadam.
-
Monika:) wrote:Dzięki Karolcia! Nie wiem co twój mąż lubi, ale my idziemy do kina, na gokarty i na burgery. Przy okazji burgerów zaczęłam się zastanawiać nad bezpieczeństwem tego mięsa w burgerach (to będzie normalna knajpa, nie żaden fast food). Trochę ostatnio świruje w ogóle z jedzenie, nie wiem czy któraś z was też tak ma? Nawet w pierwszej ciąży się tak nie martwiłam o te wszystkie listerie, toksoplazmozy i inne... a teraz już prawie w paranoję popadam.
Ja to dzisiaj w domu robiłam spaghetti i mialam ser do posypania i jak zjadłam swoją porcję to dopiero coś mnie tkneło i zobaczyłam, że to ser półtwardy, podpuszczkowy i dojrzewający 🙈 oups😅07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Sto lat dla wszystkich jubilatów
Mój stary jest z natury bardzo towarzyski. Z racji stanu błogosławionego zarządziłam żeby trochę zwolnic tempo, ale może faktycznie czas trochę odmulić
Ja dziś po wizycie u genetyka. Mam prenatalne 5.10. Udało się na nfz z uwagi na moje problemy z nadmierną krzepliwoscią krwi. Ale chyba skoczę między czasie sprawdzić, czy bąbel rozwija się prawidłowo. Zazdroszczę Wam spokoju, ja bym co trzy dni latała na usg gdybym mogłaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 21:11
Monika:) lubi tę wiadomość
Ona: 27 lat, mutacja mthfr+pai-1 w heterozygocie (włączono acard i neoparin)
On: 34 lata
07.2021 - puste jajo płodowe, 7tc
08.2021 - -
Agacińska ja wcale spokojna nie jestem tylko trochę spłukana 🤣 jakby te wizyty mnie nie kosztowały tak dużo i nie były tak daleko to bym pewnie chodziła częściej. Także u mnie cierpliwość wymuszona 😉
W którym tyg idziecie na prenatalne? Ja się muszę dopiero zapisać, najchętniej oczywiście poszłabym jak najszybciej -
Monika:) wrote:Agacińska ja wcale spokojna nie jestem tylko trochę spłukana 🤣 jakby te wizyty mnie nie kosztowały tak dużo i nie były tak daleko to bym pewnie chodziła częściej. Także u mnie cierpliwość wymuszona 😉
W którym tyg idziecie na prenatalne? Ja się muszę dopiero zapisać, najchętniej oczywiście poszłabym jak najszybciej
Ja za tydzień czuli będzie to 12+2. Mój lekarz jest za tym aby prenatalne zrobić jak najpóźniej bo wtedy najwięcej widać, bo dziecko nie jest już takie małe ale też nie za duże na to badanie.