Kwietniowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Loczek:) wrote:Audrey a do gina chodzisz na NFZ czy prywatnie?
Ja chodzę prywatnie. Płace sporo więc też mi ida na rękę.
Eminemi, u mnie 7+2 na badaniu dlatego zarodek juz taki duży. U Ciebie to był 6tc wiec to nic dziwnego ze zarodka jeszcze nie było. Zresztą mogłaś tez mieć później owulacje. Głowa do góry, takie myślenie noc Ci nie pomoże.KasiaZb lubi tę wiadomość
-
Eminemi ja rowniez 2 dzieci w niebie a trzecia skonczyla sie zasniadem groniastym czyli mniej wiecej rakiem lozyska.. roznie mi lekarze gadali ze lepiej juz nie ryzykowac bo moze sie powtorzyc i przerzucic na pluca itd a mam obok 3 latkai i teraz 7 tydzien ciazy zaraz. Nauczylam sie miec podejscie bedzie co ma byc bo i tak nic nie jestesmy w stanie zrobic. Buziaki dla Ciebie.
-
U nas jest 0,8 cm człowieczka z bijącym serduchem. Wg CRL ciąża 2 dni starsza niż z OM. Niestety maluch ma nieciekawe sąsiedztwo - małego krwiaczka. Przewrażliwiona jestem na tym punkcie, bo w pierwszej ciąży miałam krwiaka-giganta i niestety nie udało mi się utrzymać ciąży. W drugiej ciąży szczęśliwie zakończonej też miałam krwiaka, ale jakiegoś małego, który się wchłonął.
Dostałam luteinę. No i macmiror, bo mam też jakąś infekcję intymną.
Ale najważniejsze, że jest serducho, reszta się naprostuje.edka85, coma lubią tę wiadomość
-
Eminemi, ja jeszcze nic nie widziałam na usg
Skoro u ciebie był widoczny pęcherzyk żółtkowy, to na bank pojawi się zarodek. Puste jajo ci na pewno nie grozi.
Kijanka, ja po tym niedawnym plamieniu sama zaczęłam zastanawiać się nad tym, czy nie mam krwiaka. Bądź dobrej myśli. Takie małe krwiaki zazwyczaj same się wchłaniają do końca 1 trym.
Blondyna, opowiadaj, co u ciebie!4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
U mnie nie za ciekawie. Jeden pęcherzyk urósł minimalnie i ewidentnie jest pustym jajem. Drugi urósł pięknie ale lekarz oczekiwał zarodka a znalazł echo zarodka. podejrzewa poronienie zatrzymane.
26.08 mam iść do niego do szpitala na dyżur i zobaczy jeśli nic się nie pojawi to da mi tabletki od razu.
On chce żebyśmy oboje byli pewni jeśli rzeczywiście nic z tego nie będzie, bo wiadomo że czasem są takie przypadki że jednak coś się pojawia później.
Według wczorajszych pomiarów ciąża ma 5+6 a według OM 7+6 -
Jak jest echo zarodka, to i jest nadzieja, że za tydzień będzie biło serce. Lekarz ma rację. Już nie z takich przypadków rodziły się dzieci. Czeka Cię niestety tydzień stresu4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:Jak jest echo zarodka, to i jest nadzieja, że za tydzień będzie biło serce. Lekarz ma rację. Już nie z takich przypadków rodziły się dzieci. Czeka Cię niestety tydzień stresu
-
nick nieaktualnyWitam się i ja 🥰. Kasia, lat 39. Termin porodu wg kalkulatorów przypada na 8-9 kwietnia. 23 sierpnia mamy pierwszą wizytę u lekarza. To moja druga ciąża, mam już syna lat 14 ❤️. Póki co bardzo dokuczają mi mdłości 🤢. Całymi dniami.. Macie jakieś sposoby na ich złagodzenie? Imbir za wiele nie pomaga.
Pozdrawiam Was serdecznie ❤️Kijanka, edka85 lubią tę wiadomość
-
Eminemi ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie, jest pęcherzyk ale zarodka jeszcze nie było. Wg OM termin miałabym na 9.04. Nie martwię się, będzie ok, za tydzień kontrolaStarania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szyszka fajnie, że masz takie spokojne podejście, aż miło się czyta. Ja jestem mega niecierpliwa mimo że to moje 3 dziecko (4. Ciąża)
Mam pytanko - jak dodać suwak żeby było widać w którym tyg i dniu jestem?
I jeszcze jedno pytanie - kiedy się wam zaczęły jakieś wyraźniejsze objawy? Już nic nie pamiętam z poprzednich ciąż... -
Naciśnij na mój suwak, to cie automatycznie przekieruje na stronę, gdzie możesz swój założyć.
Moje poprzednie ciąże bezobjawowe. Ta też jak na razie bez wyraźnych objawów. Może nawet lepiej, bo nie musi człowiek analizować, czy aby dziś nadal odczuwa to samo, co wczoraj. A jak nie, to od razu czarny scenariusz w głowie.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Edka, dzięki mam już suwak
Ja też w sumie poprzednie ciąże miałam bez objawów poza mdłościami może tydzień-dwa tygodnie tylko zupełnie nie pamiętam kiedy się zaczęły. I w pierwszej ciąży bolały mnie piersi, w drugiej nic a nic.
Audrey kiedy ci się zaczęły mdłości?
-
Mnie bolą trochę sutki podczas karmienia i tyle.
Alicja, jesteś? Sikałaś jeszcze na owulaka? Ja z ciekawości to zrobiłam i kreska testowa jest czarna4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Ja w pierwszej ciąży mdłości z wymiotami, przeogromna senność, zasypiałam na stojąco. Teraz tylko mdłości bez wymiotów, przeszkadzają mi zapachy z kuchni, ale chyba niedługo się to skończy. Ja mam wizytę 24.08 i mam nadzieję, że wszystko będzie ok i dostanę L4.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024