Kwietniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Joan31 wrote:U mnie się od piątku ok 14 zaczęła się nagle gorączka dochodząca do 39 stopnii straszny ból gardła. Nie mogłam jej zbić. Mały miał puls cały czas ok 180 więc się przestraszyłam i pojechałam na IP w nocy. Zbadali mnie i się okazało że ja mam puls 125. Na szczęście puścili mnie do domu kazali brać co 4 godziny paracetamol i badać przez noc mój i małego puls i jeżeli rano nadal tak będzie to powiedzieli że na oddział już muszę. Ale na szczęście udawalo się w nocy zbijać i ten puls jego spadał do 160. Wczoraj cały dzień sprawdzałam i ten były takie wzrosty pulsu ale spadało do normy więc postanowiłam nie jechać. Dzisiaj już jest lepiej chociaż cały czas walczę z gardlem.
Wydaje mi się tylko że mały wyszedł z kanału rodnego (położna mówiła że to możliwe) bo jak zawsze ostatnio serduszko miał na linii majtek a teraz obok pępka i brzuch mi się podniósł.
Ojej, zdrówka życzę! Oby szybko Ci przeszło!
Ja w zasadzie oprócz takiego spinania brzucha z bólem miesiączkowym raz na jakiś czas, nie mam innych dolegliwości. Czasem mi mały przyłoży w pęcherz, albo inny narząd, to mam nieprzyjemne kłucie. Ale poza tym jestem mega aktywna, więc nie czuję w ogóle jakbym miałam wkrótce rodzić.
Dziś byli u nas znajomi na obiedzie i w zasadzie dopiero niedawno wyszli. Wczoraj w ciągu dnia też była siostra mojego męża z dziećmi. U nas to pełna chata non stop
A jeśli chodzi o bóle porodowe - to są to takie bóle w trakcie których nie ma możliwości aby powiedzieć cokolwiek. Ja miałam bóle wywoływane oksytocyną i bolało tak strasznie, że jak mąż o coś mnie pytał, to na skurczu nie było ze mną żadnego kontaktu. Więc takich bóli to się nie da przegapićJoan31, Mira000 lubią tę wiadomość
38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Ja też normalnie ogarniam 🤷♀️ Robię obiad i inne posiłki w tygodniu. W weekend wykorzystuję męża żeby robił obiad, bo przez te kilka miesięcy ma codziennie obiad podstawiony pod nos w tygodniu. Chodzę na małe zakupy (duże nosi mąż), na spacery, jeżdżę też sama do innego miasta do lekarza i na ktg. Robię pranie, lekkie sprzątanie - nie odkurzam i nie myję już podłóg bo mi po prostu ciężko się schylać. Ogólnie to do tego 9 miesiąca było spoko, tak jak Mokka pisze nie czułam żebym miała zaraz rodzić, ale teraz jak maluch osiąga wagę już prawie 3 kg to jest mi ciężko, bardzo bolą mnie plecy - zwłaszcza gdy siedzę 😪Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Tyś, ja mam bóle trochę okresowe, bóle w pachwinie i często mega kłucie w pochwie - chyba malec naciska mi główką. To może być coś przepowiadającego czy nie koniecznie? Ja to się serio boję że nic nie poczuję jakby się miało zacząć...
Poczujesz uwierz mi tego się nie da pomylić 😅 to są takie skurcze przepowiadające ale dużo mocniejsze, i są regularne, odstęp tylko maleje między nimi.
Kłucie w pochwie może być właśnie od nacisku małego, ale może być też związane z rozchodzeniem spojenia. Na tym etapie może się pojawiać. Przepowiadające to są spięcia macicy, że jest twardy cały brzuch jak kamień, czujesz napięcie, mocny ścisk.————————-
Ona 35, cykle OK, hiperprolaktynemia czynnościowa
On 38, słabe parametry. Czynnik męski, jako przyczyna niepowodzeń.
Chłopiec 💙 termin 7.04.2024
20 dpt 8833 prog 50.80
17 dpt 3412 prog 59.60
12 dpt 408.8 progr 53.07
10 dpt bhcg 136.9 prog 30.46
8dpt bhcg 58.1 prog 46.28
VII transfer mrozaczka. Cykl naturalny.
VI 2023 stymulacja Gameta, pobieranie jajeczek. 17 pobrano, 10 zaplodniono. IMSI-MSOME. Tylko jedna ❄️ 4BA. Transfer odroczony. Hiperka 🥲
V 2022 CP, usunięcie jajowodu
2016 naturalnie 👶🏼 -
ElaLu wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was znalagala sie z krostkami na pośladkach? Zawsze miałam tendencję do zapalenia mieszków włosowych (okolice bikini, uda) często pilingowalam i było względnie ok. Od jakiegoś czasu mam jakieś dziwne ogniska na pośladkach.. lekarka to widziała, sama zapytałam 2 razy czy ma jakieś sugestie, czy nie jest to niebezpieczne.. czym to właściwie może być spowodowane. Ogniska rozsiewają się w szybkim
Tempie, ale nie wychodzą poza strefę pośladków, więc nie jest to nic zaraźliwego. Stosowałam maść cynkową, sudokrem, codziennie dezynfekuję i wychodzą znów. Nie wiem czy iść do dermatologa (lekarz prowadzący powiedział, że niektóre kobiety mają do tego tendencję na tle hormonalnym i przejdzie po porodzie) ale nie daje mi to spokoju i krępuje.. czy ja mogę zrobić jakiś tego posiew? Dostać antybiotyk.. nie wiem, już czuję bezsilność. Trwa to juz z 3 tygodnie.
Tylko kwas mlekowy z ph doctor !!! W połączeniu z myciem płynem cerave wygładzającym! Sztos i nie wolno dłubać!————————-
20 dpt 8833 prog 50.80
17 dpt 3412 prog 59.60
12 dpt 408.8 progr 53.07
VI 2023 stymulacja Gameta, pobieranie jajeczek. 17 pobrano, 10 zaplodniono. IMSI-MSOME. Tylko jedna ❄️ 4BA. Transfer odroczony. Hiperka 🥲
2016 naturalnie 👶🏼 -
caryophyllaceae wrote:A wy sobie jeszcze tak ogarniacie pranie ,obiad ,kolację i w ogóle ?
Tak ja normalnie chociaż nieraz się nastękam przy tym :p
Rano młodego do szkoły, potem jakiś obiad, czasem odkurze, ale ostatnio raczej mąż częściej sprząta.
Teraz w weekend malował korytarz na parterze i piętrze także dałam sobie w kość. Wczoraj sprzątałam wszystko po malowaniu na górze, domywalam resztki farby na kolanach jak gdzieś ciapnelo a akurat nie była podłoga dobrze osłonięta. Dziś czyściłam schody, poręcz, potem odkurzanie cały parter i piętro, myłam podłogi....i pojechaliśmy na urodziny do mojej chrzesnicy. Także cały weekend miałam na grubo, praktycznie nie leżałam nic w ciągu dnia i mam wrażenie że czuje się lepiej niż jak ciągle leżę i plątam się jak ćma po domu.
W tygodniu też się biorę za ostatnie porządki...chyba mam syndrom wicią gniazda, czuję oddech porodu na plecach 😂Mira000, Mokka lubią tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
K_orni wrote:Byłam na izbie. Właśnie wróciłam.
Z małą wszystko ok. Już ponad 3 kg. Szyjka zamknięta. Brak skurczy.
Lekarz powiedział że albo ona tak naciska bo faktycznie cały czas jest na tej prawej stronie albo żeby zrobić badanie moczu czy coś nie od nerek.
Jutro i tak miałam jechać do laba przed środowa wizyta to zobaczymy.
Mam brać nospe spokojnie i jakby coś się działo to jechać na IP
To dobrze że jest ok! Próbuj na boku dłużej leżeć w ciągu dnia i oddychać sobie przeponowo jak bardziej boli. Bez napinania brzucha.🤗K_orni lubi tę wiadomość
————————-
20 dpt 8833 prog 50.80
17 dpt 3412 prog 59.60
12 dpt 408.8 progr 53.07
2016 naturalnie 👶🏼 -
TyŚ wrote:Poczujesz uwierz mi tego się nie da pomylić 😅 to są takie skurcze przepowiadające ale dużo mocniejsze, i są regularne, odstęp tylko maleje między nimi.
Kłucie w pochwie może być właśnie od nacisku małego, ale może być też związane z rozchodzeniem spojenia. Na tym etapie może się pojawiać. Przepowiadające to są spięcia macicy, że jest twardy cały brzuch jak kamień, czujesz napięcie, mocny ścisk.
Właśnie czytałam że niektóre dziewczyny te przepowiadające mają bolesne. Ja nie wiem czy jak kłuje mnie podbrzusze to czy to jest jakiś przepowiadający czy nie. Spinki brzucha też mam ale bezbolesne, takie jak i wcześniej miałam. Najgorsze jest to kłucie, aż podskakuję czasami jak zaboli, ale lekarz mówił że maluch zaczyna schodzić główką niżej pod kość łonową, więc zakładam że pewnie to przez to...Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Ja wszystko robię dalej, jakbym w ciąży nie była a później „płacze” że ledwo żyje 😂
Ja wszystko już posprzątałam, wszystkie szafki, szafy - ale ciągle została do pomalowania nasza sypialnia i ogarnięcie kącika dla Małego i mąż z tym tak zwleka, że śmieje się że będę w szpitalu a on będzie na szybko to robił 🙄Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
Ja normalnie wszystko robię, czy to obiad, czy jeżdżenie samochodem, ćwiczenia jakieś, sprzątanie 🤷♀️ tylko wkładanie butów/skarpetek/golenie nóg mi sprawia problem 😅
Tyko im bardziej się zmęczę to brzuch się spina.
————————-
20 dpt 8833 prog 50.80
17 dpt 3412 prog 59.60
12 dpt 408.8 progr 53.07
2016 naturalnie 👶🏼 -
Mira000 wrote:Rozejścia raczej nie mam. Ostatnio mi fizjo sprawdzała, więc tym się nie martwię.
Właśnie czytałam że niektóre dziewczyny te przepowiadające mają bolesne. Ja nie wiem czy jak kłuje mnie podbrzusze to czy to jest jakiś przepowiadający czy nie. Spinki brzucha też mam ale bezbolesne, takie jak i wcześniej miałam. Najgorsze jest to kłucie, aż podskakuję czasami jak zaboli, ale lekarz mówił że maluch zaczyna schodzić główką niżej pod kość łonową, więc zakładam że pewnie to przez to...
Takie pojedyncze kłucia jakby nożem ktoś dźgał to może być też aparat więzadłowy który się rozciąga 😢 teraz najbardziej. Dobrze jest ćwiczyć sobie już mobilność miednicy, oddechy przeponowe i rozluźnianie mięśni dna miednicy świadome to przynosi ulgęMira000 lubi tę wiadomość
————————-
20 dpt 8833 prog 50.80
17 dpt 3412 prog 59.60
12 dpt 408.8 progr 53.07
2016 naturalnie 👶🏼 -
TyŚ wrote:Tylko kwas mlekowy z ph doctor !!! W połączeniu z myciem płynem cerave wygładzającym! Sztos i nie wolno dłubać![/
Ja wgl w ciąży mam ph 8.. nie wiem czy to nie kwestia zadziałania od środka.
mam aktualnie „kryzysa” 😂😶 ale sprawdzę, dziękuję 🥺
Ja generalnie robię wciąż wszytsko, prowadzę, gotuję, sprzątam. Problem jest tylko z zakładaniem skarpet i goleniem łydek 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2024, 19:27
-
Ja akurat nie narzekam 😁
Mąż dużo pomaga, sprząta, ostatnio mył okna. Często organizuje czas popołudniu dla syna żebym ja mogła odpocząć. Zakupy robię tylko drobne a z nim te duże raz na tydzień
No ale wiadomo jak nieraz mężowie dłużej pracują, czy ogarniają też inne rzeczy to trzeba sobie radzić.
Koleżanka w bliźniaczej ciąży prawie do końca ogarniała dom, zakupy, starszą córkę bo jej mąż od rana do wieczora w pracy i musiała sobie radzić2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
TyŚ wrote:Ale to jakaś infekcja? Coś jeszcze Ci dolega?
Tylko teraz bardzo się bałam żebym nie urodziła bo w związku z tym że już rozwarcie krótka szyjka a mały w kanale i coraz bardziej kłuło i jeszcze ten puls taki wysoki myślałam że będzie chciał wyjść. Już płakałam mężowi że ja nie dam rady rodzic z taką gorączka.
Że na końcówce jeszcze takie choróbska muszą się przypałętać.🙈 -
ElaLu ja miałam takie krostki w i poza ciążą i regularne stosowanie kwasu mlekowego i ten płyn dały super efekt. Także bardzo polecam. Podobnie jak potem ich balsam stosowałam do uzupełniania bariery lipidowej czy peeling.
Wcześniej one się roznosiły jakby podchodziły nawet wydzielina itdElaLu lubi tę wiadomość
————————-
20 dpt 8833 prog 50.80
17 dpt 3412 prog 59.60
12 dpt 408.8 progr 53.07
2016 naturalnie 👶🏼 -
Joan31 wrote:caryophyllaceae, Tyś Wydaje mi się że to znowu będzie to ostre zapalenie gardła. Już to będzie 3 raz od grudnia.
Tylko teraz bardzo się bałam żebym nie urodziła bo w związku z tym że już rozwarcie krótka szyjka a mały w kanale i coraz bardziej kłuło i jeszcze ten puls taki wysoki myślałam że będzie chciał wyjść. Już płakałam mężowi że ja nie dam rady rodzic z taką gorączka.
Że na końcówce jeszcze takie choróbska muszą się przypałętać.🙈
Mnie uregulował się trochę puls dopiero jak zaczełam brać potas . Ale chyba mi się za to podniosło stężenie hormonów ,bo chodzę taka zła ... Ale po prostu jestem dzień w dzień sama w domu i już dostaje na głowę ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2024, 19:48
-
TyŚ wrote:To ja w pierwszej ciąży 😅 nie polecam.
U mnie dziś był nocny ból całego brzucha bo poszłam na długi spacer jak młoda była na treningu i chyba przesadziłam 🥴 ale miałam takie odczucie jakby miał mi brzuch „pęknąć”w pół, taki napięty 🫠
A bóle jak na okres, bóle w pochwie w środku i spinanie brzucha to już są na porządku dziennym..
Dziś złożyliśmy wózek stary i wczoraj kupiliśmy wanienkę małą ze stelażem, tym razem stokke, ale na OLX z dobrą ceną i wydaje się że to był strzał w dziesiątkę.
U mnie to samo - bóle podbrzusza od tygodnia mam mocne. Głównie wieczorem lub w nocy jak na mocny okres. Do tego spinanie nrzucha lub np. dziś mega klucie w szyjce czego wczesniej nie miałam. Więc wszelakie bóle na porządku dziennym
Pamiętajcie że poród boli naprawdę do zwariowania. I to nie parte jak dziecko już wychodzi tylko również rozwieranie, szczególnie mówią na szkołach rodzenia że kryzysem jest 7-10 cm. Nie mówię żeby straszyć tylko właśnie żebyście wiedziały , że nie pomylicie tego z niczym. Jak nie jesteście pewne czy to ból porodowy to na pewno to nie jest porodowyMira000, M_arcysia lubią tę wiadomość
-
caryophyllaceae wrote:A wy sobie jeszcze tak ogarniacie pranie ,obiad ,kolację i w ogóle ?👩🏻28
👨🏻34
IVF
brak plemników po chemioterapii -> zamrożone nasienie sprzed choroby
stymulacja długim protokołem
punkcja jajników -> 17 komórek -> 12 zapłodnionych -> 4 zarodki ❄️4.1.1, ❄️3.2.2, ❄️3.2.2. ❄️3.2.3
05.08.23 - transfer zarodka ❄️4.1.1 - cykl sztuczny
12.08.23 - pozytywna beta 🍀
6+0 CRL 0,35 cm - zarodek z serduszkiem ❤️, 9+3 CRL 2,62 cm, 10+1 CRL 3,59 cm, 11+6 CRL 6,13 cm badanie prenatalne I trymestru - niskie ryzyka ❤️, 13+2 CRL 7,80 cm , 15+0 CRL 9,18 cm, 17+2 211 g, 19+2 318 g, 21+4 497 g, 22+0 usunięcie pęcherzyka żółciowego, 23+2 640 g, 23+3 607 g połówkowe - wszystko ok ❤️, 23+5 680 g, 25+1 802 g, 29+2 1395 g USG III trymestru - wszystko ok ❤️, 32+0 1936 g, 35+0 2718g
40+0 chłopczyk A. ❤️ 23.04.24 ❤️ 17:34 ❤️ 3780 g ❤️ 58 cm ❤️
-
Ok dziewczyny, to chyba nie przegapię w takim razie! A ja naprawdę żyję nadzieją że dostanę znieczulenie do porodu (że moja krzepliwosc nie będzie jakimś przeciwwskazaniem), zwłaszcza że pytałam już i położonej i dziewczyny która pracuje w moim szpitalu na anestezjologii (spotkałam ją przypadkiem w przychodni) i obie powiedziały że są normalnie znieczulenia, chyba że rozwarcie jest już bardzo duże 🙄Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Kasia C idealnie to napisała. Nie da się tego z niczym pomylić 😁
I ten kryzys między 7-10cm to prawda.
My dojechaliśmy do szpitala jak miałam 7cm i wtedy już wbijalam pazury w tapicerkę samochodu jak dojeżdżaliśmy2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️