Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od zeszłego czwartku już codziennie czuje. Polecam zjeść porządnie i się położyć na plecach lub na lewym boku i potrzymać rękę pod pępkiem. Mi to pomaga i wtedy czuję najbardziej. Za dnia czasami jeszcze nie czuję jak się nie skupiam, głównie wieczorami przed snem.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Radość98 wrote:Dzięki dziewczyny 😇
Z jednej strony dolegliwości ciążowe bywają uciążliwe, ale jak nagle nic się nie dzieje to panika 🤦♀️😆 oszaleć można
Podobno bywa taki etap przejściowy, gdzie zaczyna się czuć jakieś ruchy a potem może być mały zastój - ja to dopiero co przerobiłam u siebie, kilka dni żadnej aktywności i oczywiście różne myśli, ale znowu w najmniej oczekiwanym momencie się zrobił aktywny i teraz już codziennie o podobnej godzinie się ze mną wita 😉Tika lubi tę wiadomość
-
Czytam Was wszystkie na bieżąco i śledzę historię jakbyśmy wszystkie były koleżankami tylko nicki zamiast imion.
Mi dzisiaj wybiła równa połowa.
Od 3dni czuję kopniaczki i to najpiękniejsze uczucie świata 😍
Czy ktoś jeszcze żyje w niewiedzy czy to będzie chłopak czy dziewczynka?
Moje bobo tak się układa, że nie chce zdradzić.
Liczę, że w kolejny poniedziałek może się dowiem 🙈(:Ania:) lubi tę wiadomość
-
Emimalina wrote:Czytam Was wszystkie na bieżąco i śledzę historię jakbyśmy wszystkie były koleżankami tylko nicki zamiast imion.
Mi dzisiaj wybiła równa połowa.
Od 3dni czuję kopniaczki i to najpiękniejsze uczucie świata 😍
Czy ktoś jeszcze żyje w niewiedzy czy to będzie chłopak czy dziewczynka?
Moje bobo tak się układa, że nie chce zdradzić.
Liczę, że w kolejny poniedziałek może się dowiem 🙈
Ja żyję jeszcze w niewiedzy dowiem się pewnie na połówkowych za 2tyg 😱 chyba że będzie taki sam problem jak u Ciebie hahEmimalina lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
A_Agnieszka wrote:Ja chyba nadal nic nie czuję...28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Ja to nawet nie wiem czy coś czuję czy nie czuję haha. Koło 16 tygodnia dwa razy poczułam coś ala przejechanie od wewnątrz kulką z dezodorantu, ale jak powiedziałam to ginekolog to powiedziała, że powinnam czuć skrzydła motyla czy coś takiego podobnego, więc to chyba nie to. To moja pierwsza ciąża i mam łożysko z przodu, pewnie na kopniaki przyjdzie jeszcze czas i muszę uzbroić się w cierpliwość. Czasem widzę gdzie leży dziecko, bo mi wtedy brzuch wykrzywia w jedną stronę, chociaż mam malutki, ale jak dotknę tego miejsca to ewidentnie czuję twardsze "coś", więc tam musi leżeć dziecko.
-
A_Agnieszka wrote:Ja chyba nadal nic nie czuję...
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Hej dziewczyny no właśnie z tymi ruchami różnie bywa bo ja dziś spanikowałam już i byłam prywatnie u lekarza bo od wczoraj od wieczora nie było ruchów, co chwilę lekkie skurcze że mi brzuch spinalo i tak miałam regularnie że już tak się wystraszyłam bo córcie straciłam w tym samym tygodniu co teraz jestem w ciąży. Tak leżałam od południa aż nie mogłam już wysiedzieć w domu i na Cito lekarz i wszystko dobrze na szczęście 😉
Łobuziara obróciła się miednicowo i nie poczułabym ruchów wcale jak to lekarka powiedziała ale zna moje historie i stwierdziła że ona mi się już nie dziwi bo do rana to bym na zawał zeszła ze stresu. Także okazuje się że prawdopodobnie będzie jednak dziewczynka 😂ale za tydzień mam połówkowe to się już powinno wyjaśnić wszystko
Jak mi ulżyło jak usłyszałam że serduszko bije i rusza się i mi na monitorze pokazywała że wszystko w porządku . Tyle stresu ahh(:Ania:), Kasiula09, Kori_, Emimalina, Koko90 lubią tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Hej dziewczyny no właśnie z tymi ruchami różnie bywa bo ja dziś spanikowałam już i byłam prywatnie u lekarza bo od wczoraj od wieczora nie było ruchów, co chwilę lekkie skurcze że mi brzuch spinalo i tak miałam regularnie że już tak się wystraszyłam bo córcie straciłam w tym samym tygodniu co teraz jestem w ciąży. Tak leżałam od południa aż nie mogłam już wysiedzieć w domu i na Cito lekarz i wszystko dobrze na szczęście 😉
Łobuziara obróciła się miednicowo i nie poczułabym ruchów wcale jak to lekarka powiedziała ale zna moje historie i stwierdziła że ona mi się już nie dziwi bo do rana to bym na zawał zeszła ze stresu. Także okazuje się że prawdopodobnie będzie jednak dziewczynka 😂ale za tydzień mam połówkowe to się już powinno wyjaśnić wszystko
Jak mi ulżyło jak usłyszałam że serduszko bije i rusza się i mi na monitorze pokazywała że wszystko w porządku . Tyle stresu ahhPaflina, Koko90 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja już z rana po zakupach w Lidlu kupilam pierwsze ciuszki dla maluszka nie mogłam się powstrzymać 🥰
https://zapodaj.net/plik-ZnqbT7hXpx
https://zapodaj.net/plik-OPr5rrKFKm
szkoda że nie udało mi się jeszcze dorwać dołu dresów do kompletu ale rzeczy są śliczne.
@Monika cieszę się, że wszystko jest w porządku💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 11:54
Emimalina, A_Agnieszka, Tika lubią tę wiadomość
-
Kori_ wrote:Hej dziewczyny ja już z rana po zakupach w Lidlu kupilam pierwsze ciuszki dla maluszka nie mogłam się powstrzymać 🥰
https://zapodaj.net/plik-ZnqbT7hXpx
https://zapodaj.net/plik-OPr5rrKFKm
szkoda że nie udało mi się jeszcze dorwać dołu dresów do kompletu ale rzeczy są śliczne.
@Monika cieszę się, że wszystko jest w porządku💕
Śliczne! 🥰
Ja już kupiłam dużo używanych od dziewczyn, które naprawdę dbały, więc wyglądają na nowiusie. Do tego mama dostała od koleżanki z pracy po córce dużo ubranek, więc na pierwsze pół roku mam w co małą ubrać.
Dokupię jeszcze kilka sztuk takich moich ukochanych perełek 🥰 Jakieś rajstopki kupię, pieluszki tetrowe i bambusowe i z ubrań już wszystko będzie
Ach, i wózek już odebraliśmy tydzień temu, bo wyrwałam tysiaka taniej niż wszyscy sprzedają 😎 -
A_Agnieszka wrote:Śliczne! 🥰
Ja już kupiłam dużo używanych od dziewczyn, które naprawdę dbały, więc wyglądają na nowiusie. Do tego mama dostała od koleżanki z pracy po córce dużo ubranek, więc na pierwsze pół roku mam w co małą ubrać.
Dokupię jeszcze kilka sztuk takich moich ukochanych perełek 🥰 Jakieś rajstopki kupię, pieluszki tetrowe i bambusowe i z ubrań już wszystko będzie
Ach, i wózek już odebraliśmy tydzień temu, bo wyrwałam tysiaka taniej niż wszyscy sprzedają 😎
To zazdroszczę bo ja jeszcze nie mam nic dopiero wszystko przede mną, ciężko się zdecydować bo jest duży wybór, pomału zacznę może od ubranek, pozamawiam coś nowego i z Vinted. -
Jestem po wizycie,u nas wszystko dobrze,mała waży 280g,za 2 tyg genetyczne.
Mi podoba się Laura i Lilianna bądź Liliana,bo podobno można i tak i tak 😁.
Moim chłopcom podoba się Marysia i Basia.
Wiec rozstrzał duży.
Miłego wieczoru.bajkowadama, (:Ania:), Emimalina, Koko90 lubią tę wiadomość
-
U nas będzie Ada lub Kaja... nie możemy podjąć ostatecznej decyzji...
Marta1988, Emimalina lubią tę wiadomość
-
Ja poza zamówionym koszem mojzesza na kołysce nie mam zupełnie nic jeszcze 😅 ale pochłonęło nas nowe mieszkanie, przeprowadzka, urządzanie i teraz na spokojnie pod małego mozemy przygotowywać u nas będzie Marcel. Powiem Wam "lepszy" numer. Jestem we Wrocławiu od lipca, ciężko miałam znaleźć lekarza prowadzącego- dużo nie prowadzi ciąż, jedna Pani doktor to był dramat a gdy w końcu znalazłam i byłam na wizycie w połowie września, tak następna DRUGA! Wizytę u mojej Pani doktor mam drugiego grudnia. A to jej choroba, moja, potem zero terminow bo jest raz w tygodniu. Połówkowe- i 1 prenatalne i 2 razy badanie w szpitalu w międzyczasie mnie uspokoiło, ale w książeczce mam 3 wpisy a już 22 tydzień... Przed tym 2 grudnia umówiłam się na następny tydzień do innego ginekologa żeby chociaż jakies badania mi zlecił... No nie czuje się zaopiekowana a gdzie nie dzwonie to nie prowadzą ciąż.
Ruchy czuje codziennie już, zwłaszcza po jedzeniu i w nocy ale jak cos robię w ciągu dnia albo w pracy to nie czuje praktycznie jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 18:19
Emimalina lubi tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷