X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddzwonili i babeczka zaproponowała mi lek przeciwwirusowy Ebilfumin. Jak powiedziałam, że się szczepilam to stwierdziła że mogę poczekać do jutra i zobaczyć jaka będzie noc. Receptę już wykupiłam. Jak będą napady kaszlu, ból po bokach czy wymioty to mam wziąć leki. Na razie zbijam gorączkę paracetamolem i całe szczęście pomaga. Na kaszel mam inhalacje i syrop.

Przed chwilą miałam napad kaszlu ale mam wrażenie, że te inhalacje nawilżyły mi trochę drogi oddechowe i jest lepiej. Nadal jednak mnie dusi i boje się niedotlenienia. Czekam aż znowu mnie kopnie żebym się uspokoiła :(

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam kaszel nie jest groźny, ja byłam chora w listopadzie, 1.5 tygodnia kaszlalam dzień i noc dosłownie bez przerwy, dzidziuś ma się dobrze :)
    W pierwszej ciąży też byłam chora właśnie z okropnym kaszlem.

Paflina lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Magii Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robię drugie podejście do glukozy.
    Kupiłam cytrynową jak radzilyscie i faktycznie jest dużo lepsza.
    Na razie czekam, zobaczymy 😁
    Ale w głowie mi się kręci trochę wiec muszę leżeć na leżance. Ehh oby teraz się udało

Natalia0212, Tika lubią tę wiadomość

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Sam kaszel nie jest groźny, ja byłam chora w listopadzie, 1.5 tygodnia kaszlalam dzień i noc dosłownie bez przerwy, dzidziuś ma się dobrze :)
    W pierwszej ciąży też byłam chora właśnie z okropnym kaszlem.

Dziękuję za te odpowiedź. Strasznie się martwię bo zaczął kłuć mnie brzuch od tego kaszlu. Noc była spokojna. Na spanko 1g paracetamolu i do 6 spałam. Gorączki nie mam, właśnie leżę i czuję jak bobas się rusza. Mam jednak wrażenie że trochę mniej niż zwykle :(

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Dziewczyny robię drugie podejście do glukozy.
    Kupiłam cytrynową jak radzilyscie i faktycznie jest dużo lepsza.
    Na razie czekam, zobaczymy 😁
    Ale w głowie mi się kręci trochę wiec muszę leżeć na leżance. Ehh oby teraz się udało
    Będzie dobrze. Najgorzej bo to duża dawka słodkiego na czczo. 🙈 Trzymam kciuki za dobry wynik. 💪🏻

A ja na 29.01. mam umówioną sesję ciążową i badania prenatalne III trymestru. Już nie mogę się doczekać. 🙈 Niby miesiąc, ale czas będzie się dłużyć, szczególnie jak czekamy na coś, na czym nam bardzo zależy. 😄

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Dziękuję za te odpowiedź. Strasznie się martwię bo zaczął kłuć mnie brzuch od tego kaszlu. Noc była spokojna. Na spanko 1g paracetamolu i do 6 spałam. Gorączki nie mam, właśnie leżę i czuję jak bobas się rusza. Mam jednak wrażenie że trochę mniej niż zwykle :(
    Ja się też martwiłam właśnie, bo tak okropnie kaszlalam, że ten brzuch non stop się ruszał, zebra mnie całe bolały od kaszlu, ale właśnie gin powiedział, że wbrew pozorom kaszel nic złego dziecku nie robi.
    Co do ruchów, to może się ruszać trochę mniej niż zwykle, raz że dzieci mają różne dni, a dwa, że jednak odczuwają nasze samopoczucie i nastrój.
    Ja teraz nie choruję, a też widzę że bobas czasem jest bardziej aktywny, a czasem mniej.

Paflina, Tika lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Ja się też martwiłam właśnie, bo tak okropnie kaszlalam, że ten brzuch non stop się ruszał, zebra mnie całe bolały od kaszlu, ale właśnie gin powiedział, że wbrew pozorom kaszel nic złego dziecku nie robi.
    Co do ruchów, to może się ruszać trochę mniej niż zwykle, raz że dzieci mają różne dni, a dwa, że jednak odczuwają nasze samopoczucie i nastrój.
    Ja teraz nie choruję, a też widzę że bobas czasem jest bardziej aktywny, a czasem mniej.

Zgodzę się ja już myślałam że mam spokój w święta ( bobas był dość spokojny) a od wczoraj impreza w brzuchu. Musiał się odwrócić tak że bardziej czuje obudziłam się o 6 jak pukał i już spać nie dało się 😅 te uderzenia coraz mocniejsze są.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
‹‹ 174 175 176 177 178
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ