Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oddzwonili i babeczka zaproponowała mi lek przeciwwirusowy Ebilfumin. Jak powiedziałam, że się szczepilam to stwierdziła że mogę poczekać do jutra i zobaczyć jaka będzie noc. Receptę już wykupiłam. Jak będą napady kaszlu, ból po bokach czy wymioty to mam wziąć leki. Na razie zbijam gorączkę paracetamolem i całe szczęście pomaga. Na kaszel mam inhalacje i syrop.
Przed chwilą miałam napad kaszlu ale mam wrażenie, że te inhalacje nawilżyły mi trochę drogi oddechowe i jest lepiej. Nadal jednak mnie dusi i boje się niedotlenienia. Czekam aż znowu mnie kopnie żebym się uspokoiła -
Sam kaszel nie jest groźny, ja byłam chora w listopadzie, 1.5 tygodnia kaszlalam dzień i noc dosłownie bez przerwy, dzidziuś ma się dobrze
W pierwszej ciąży też byłam chora właśnie z okropnym kaszlem.Paflina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny robię drugie podejście do glukozy.
Kupiłam cytrynową jak radzilyscie i faktycznie jest dużo lepsza.
Na razie czekam, zobaczymy 😁
Ale w głowie mi się kręci trochę wiec muszę leżeć na leżance. Ehh oby teraz się udałoNatalia0212, Tika lubią tę wiadomość
-
Soleil_ wrote:Sam kaszel nie jest groźny, ja byłam chora w listopadzie, 1.5 tygodnia kaszlalam dzień i noc dosłownie bez przerwy, dzidziuś ma się dobrze
W pierwszej ciąży też byłam chora właśnie z okropnym kaszlem.
Dziękuję za te odpowiedź. Strasznie się martwię bo zaczął kłuć mnie brzuch od tego kaszlu. Noc była spokojna. Na spanko 1g paracetamolu i do 6 spałam. Gorączki nie mam, właśnie leżę i czuję jak bobas się rusza. Mam jednak wrażenie że trochę mniej niż zwykle
-
Magii wrote:Dziewczyny robię drugie podejście do glukozy.
Kupiłam cytrynową jak radzilyscie i faktycznie jest dużo lepsza.
Na razie czekam, zobaczymy 😁
Ale w głowie mi się kręci trochę wiec muszę leżeć na leżance. Ehh oby teraz się udało
A ja na 29.01. mam umówioną sesję ciążową i badania prenatalne III trymestru. Już nie mogę się doczekać. 🙈 Niby miesiąc, ale czas będzie się dłużyć, szczególnie jak czekamy na coś, na czym nam bardzo zależy. 😄
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Paflina wrote:Dziękuję za te odpowiedź. Strasznie się martwię bo zaczął kłuć mnie brzuch od tego kaszlu. Noc była spokojna. Na spanko 1g paracetamolu i do 6 spałam. Gorączki nie mam, właśnie leżę i czuję jak bobas się rusza. Mam jednak wrażenie że trochę mniej niż zwykle
Co do ruchów, to może się ruszać trochę mniej niż zwykle, raz że dzieci mają różne dni, a dwa, że jednak odczuwają nasze samopoczucie i nastrój.
Ja teraz nie choruję, a też widzę że bobas czasem jest bardziej aktywny, a czasem mniej.Paflina, Tika lubią tę wiadomość
-
Soleil_ wrote:Ja się też martwiłam właśnie, bo tak okropnie kaszlalam, że ten brzuch non stop się ruszał, zebra mnie całe bolały od kaszlu, ale właśnie gin powiedział, że wbrew pozorom kaszel nic złego dziecku nie robi.
Co do ruchów, to może się ruszać trochę mniej niż zwykle, raz że dzieci mają różne dni, a dwa, że jednak odczuwają nasze samopoczucie i nastrój.
Ja teraz nie choruję, a też widzę że bobas czasem jest bardziej aktywny, a czasem mniej.
Zgodzę się ja już myślałam że mam spokój w święta ( bobas był dość spokojny) a od wczoraj impreza w brzuchu. Musiał się odwrócić tak że bardziej czuje obudziłam się o 6 jak pukał i już spać nie dało się 😅 te uderzenia coraz mocniejsze są.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc