Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Daisy___ wrote:Dzięki, a miałaś pessar? Są różne szkoły, więc jestem ciekawa, jak będzie w moim przypadku. No i co wyjdzie w wymazie...
-
My po wizycie, maluszek waży 662g. Wszystko dobrze, szyjka też ok (3,92 cm).
🫶
Odetchnęłam, bo przecież się przewróciłam 1,5 tyg temu 😬
Ale zawsze coś- mąż ma grypę, gorączkę od 3 dni nie do zbicia i wyjechałam do siostry, ale boję się że mnie to też rozłoży, coś czuję już jakby mnie brało, jeszcze nic nie boli ale tak sucho w gardle ;( . Ma stwierdzoną typową grypę z testu w przychodni..
Gratuluję kobitki dobrych wyników krzywej cukrowej i wizyt ☺️ 💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia, 19:03
Tika, bajkowadama lubią tę wiadomość
28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Daisy, zgadzam się, medal dla Ciebie za szybką reakcję 😊 Teraz nic tylko brać leki, troszkę więcej leżeć, czekać na wynik i kolejny pomiar. Może nie będzie tak źle. Ja jak byłam w szpitalu to dziewczyna, która miała już wywoływaną ciążę ostatnie 1,5 mies. chodziła z 1,5 cm szyjką. Nic jej nie zrobili i szyjka stała w miejscu. Także przypadki są różne.
-
Marcycha wrote:Daisy, zgadzam się, medal dla Ciebie za szybką reakcję 😊 Teraz nic tylko brać leki, troszkę więcej leżeć, czekać na wynik i kolejny pomiar. Może nie będzie tak źle. Ja jak byłam w szpitalu to dziewczyna, która miała już wywoływaną ciążę ostatnie 1,5 mies. chodziła z 1,5 cm szyjką. Nic jej nie zrobili i szyjka stała w miejscu. Także przypadki są różne.
Marcycha, liczę, że to u mnie błąd pomiaru (choć lekarz dobry) - jak u Ciebie - no i że szyjka wydłuży się od odpoczynku i luteiny. Sam mówił, że szyjka to mięsień, który pracuje, różnie może się zadziać.
Ja miałam długą szyjkę do 36 tc, potem skracała się książkowo... wręcz chodziłam 2-3 tygodnie bez szyjki przed indukowanym porodem ^^'
Bardzo się bojęMarcycha lubi tę wiadomość
👧 07.2022 -
Madlen90 wrote:Hejka, dziewczyny czy wy też tak macie że jak się połóżcie to macie takie tępy ucis w klatce, w okolice mostku? Nawet jak idę na spacer to po 30 min też mam taki ucisk w klatce i muszę przystanac? Czy możliwe że bobo uciska przeponę i stąd te problemy?
Właśnie myślałam, że to objawy anemii, a to chyba bobo uciska 😂 bo się dziwiłam czemu mi duszno i serce dziwnie łomocze jak leżę, a wczoraj zauważyłam, że problem jest szczególnie na prawym boku, na plecach czasem, na lewym boku nic się nie dzieje 🙈😅Madlen90 lubi tę wiadomość
-
Hej. Ja tu tylko wpadłam na chwilkę dać wam znać że walczyliśmy z zapaleniem i niestety nasze dziecko w czwartek urodziło się martwe. Dzięki za przyjęcie mnie do grupy. Przez jakiś czas nie będę wchodzić na forum. Trzymam za was kciuki i życzę wszystkim szybkich i łatwych porodów i zdrowych dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia, 00:39
Monika.a lubi tę wiadomość
💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔19.12.24 👼 -
SylwiaG wrote:Hej. Ja tu tylko wpadłam na chwilkę dać wam znać że walczyliśmy z zapaleniem i niestety nasze dziecko w czwartek urodziło się martwe. Dzięki za przyjęcie mnie do grupy. Przez jakiś czas nie będę wchodzić na forum. Trzymam za was kciuki i życzę wszystkim szybkich i łatwych porodów i zdrowych dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia, 00:47
28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
SylwiaG wrote:Hej. Ja tu tylko wpadłam na chwilkę dać wam znać że walczyliśmy z zapaleniem i niestety nasze dziecko w czwartek urodziło się martwe. Dzięki za przyjęcie mnie do grupy. Przez jakiś czas nie będę wchodzić na forum. Trzymam za was kciuki i życzę wszystkim szybkich i łatwych porodów i zdrowych dzieci.
Bardzo mi przykro 💔 Trzymaj się jakoś… Jak będziesz potrzebowała to pisz śmiało -
Dziewczyny, mam opryszczkę na ustach. Nie pierwszy raz w życiu więc nie ma paniki. Wiecie co można brać w ciąży? Jakieś maści?
-
Daisy___ wrote:Miałam dziś małe plamienie na papierze toaletowym, kilka kropelek żywej krwi. Na wszelki wypadek przyspieszyłam wizytę, byłam u partnera mojej lekarki, bo ona dziś nie pracowałam, i co się okazało? 2,5 tygodnia temu szyjka długa, zamknięta, chyba z 4 cm. Dziś dopochwowo szyjka 2,2 cm, v-shape... a pomiar w zależności od ustawienia 1,7-2,6 cm. Mam leżeć, luteina rano i wieczorem, na wszelki wypadek magnez, w poniedziałek kontrola, no i wymaz. Pewnie rozważymy pessar, zobaczymy.
Ja - ciąża przenoszona do 41+2, zero problemów z szyjką w poprzedniej ciąży, wzorowe się skracanie po trzydziestym którymś tygodniu do 3 cm, potem 38 tc... ech płakać mi się chce.
no to masz tak samo jak ja, tylko u mnie wcześniej sie skróciła bo w 16tc! i też w kształcie V! przy 1,7cm miałam zakładany ten szew i teraz wydłużył do 2,38cm i narazie sie jakoś trzyma! pessar też jest dobrym wyjściem w takiej sytuacji, dużo dziewczyn donosi ciąże do końca na pessarze! odpoczywaj sporo i nic ciężkiego nie podnoś!listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
sierpień 2023 poronienie 8tc
styczeń 2024 puste jajo płodowe
decyzja o in virtro z KD
maj 2024 histeroskopia OK
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
30dpt mamy ❤️🤗
9w3d: 2,56cm człowieka😁
11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
14.11 szpital, założony szew okrężny
20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min -
Tak bardzo mi przykro...💔 -
Bardzo mi przykro👧 07.2022 -
Chmurka87 wrote:no to masz tak samo jak ja, tylko u mnie wcześniej sie skróciła bo w 16tc! i też w kształcie V! przy 1,7cm miałam zakładany ten szew i teraz wydłużył do 2,38cm i narazie sie jakoś trzyma! pessar też jest dobrym wyjściem w takiej sytuacji, dużo dziewczyn donosi ciąże do końca na pessarze! odpoczywaj sporo i nic ciężkiego nie podnoś!
Chmurko87, dzięki za pocieszenie Zaprosiłam Cię do przyjaciółek, chciałabym wypytać Cię o lekarza i zakładanie szwu, bo też jestem ze Śląska, będę wdzięczna za zaakceptowanie zaproszenia.👧 07.2022 -
Daisy___ wrote:Chmurko87, dzięki za pocieszenie Zaprosiłam Cię do przyjaciółek, chciałabym wypytać Cię o lekarza i zakładanie szwu, bo też jestem ze Śląska, będę wdzięczna za zaakceptowanie zaproszenia.
jasne😉listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
sierpień 2023 poronienie 8tc
styczeń 2024 puste jajo płodowe
decyzja o in virtro z KD
maj 2024 histeroskopia OK
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
30dpt mamy ❤️🤗
9w3d: 2,56cm człowieka😁
11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
14.11 szpital, założony szew okrężny
20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min -
Jul1 wrote:Dziewczyny dopadła mnie jelitówka …
Macie jakieś sprawdzone sposoby ?
Na jelitówkę chyba za wiele nie poradzisz 🫣
Pij elektrolity, spróbuj zjeść chociaż jakąś samą bułkę i przeczekać... 😔
Właśnie miałam dzisiaj iść do mamy lepić pierogi i w nocy ją złapała jelitowka 🫣 dobrze, że wczoraj nie poszłam, bo miałam taki plan... -
Peony22 wrote:Na jelitówkę chyba za wiele nie poradzisz 🫣
Pij elektrolity, spróbuj zjeść chociaż jakąś samą bułkę i przeczekać... 😔
Właśnie miałam dzisiaj iść do mamy lepić pierogi i w nocy ją złapała jelitowka 🫣 dobrze, że wczoraj nie poszłam, bo miałam taki plan...
Chociaż na dwa razy zwymiotowałam i jakby mi przeszło , tylko trochę żołądek pobolewa. -
Jul1 wrote:Dziewczyny dopadła mnie jelitówka …
Macie jakieś sprawdzone sposoby ?
To co można, to węgiel, elektrolity. Mi pomagała też zimna cola i paluszki / suchary ale to jak byłam na etapie, że mogłam już cokolwiek zjeść -
SylwiaG, zmroziło mnie, tak bardzo Was przytulam 🫂🫂 Wracajcie szybko do siebie z nadzieją na nowy piękny początek.
Tak jak wspomniała Adeline, jak będziesz w stanie napisz proszę co to za zapelenie i jak je rozpoznałaś.
Jul1, będąc w szpitalu moja znajoma z sali miała i podawali jej Nifuroksazyd, więc na 100% można w ciąży. Ja brałam kiedyś nie będąc w ciąży i zwykle dwie tabletki na lekką postać mi pomagały nie zatykając mnie przy tym.
Daisy___, ja co ciekawe jeszcze przed tym "dłuższym" pomiarem biegłam kilkaset metrów (w inny dzień) i przenosiłam cięższy karton. Myślę, że jakieś jednorazowe akcje przy takiej długości nic złego nie zrobią jeśli w większości będziesz się oszczędzać. Nie ma się co martwić na zapas i kontrolować. -
Sylwia G. dopiero teraz prześledziłam wątek. Od rana byłam tak przejęta tą opryszczka że nie patrzyłam nawet na poprzednie wpisy.
Bardzo mi przykro, życzę Ci dużo siły i wytrzymałości. Mam nadzieję że dostaniesz wsparcie którego potrzebujesz