X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi__ wrote:
    Pomożecie mi zinterpretować wynik? Do 27 jeszcze dużo czasu, a ja chcę wiedzieć już 😁

Na czczo: 89
    Po 1 godz: 108
    Po 2 godz: 122

Widzę, że wszystko jest w normach, ale po 2h nie powinno być mniej niż po 1h? Czemu po 2h jeszcze wzrosło?

Ja po dwóch godzinach też miałam wyższa niż po godzinie ale mieści się w normach więc mi lekarz powiedział że jest super mogę spokojnie jeść słodycze

age.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Ja po dwóch godzinach też miałam wyższa niż po godzinie ale mieści się w normach więc mi lekarz powiedział że jest super mogę spokojnie jeść słodycze

U mnie też była wyższa po 2h :)

Mam pytanko do już doświadczonych 😁 podobno super są biustonosze z hm i się zastanawiam czy te usztywniane też są fajne czy jednak tylko te miękkie brać na początek karmienia?

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    U mnie też była wyższa po 2h :)

Mam pytanko do już doświadczonych 😁 podobno super są biustonosze z hm i się zastanawiam czy te usztywniane też są fajne czy jednak tylko te miękkie brać na początek karmienia?
    A są tam wgl większe rozmiary niż D? 😅
    Do tej pory miałam zwykle biustonosze z HM, ale teraz są już za małe a nie widziałam większych rozmiarów :/

• Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    A są tam wgl większe rozmiary niż D? 😅
    Do tej pory miałam zwykle biustonosze z HM, ale teraz są już za małe a nie widziałam większych rozmiarów :/

Widzę, że usztywniane są jeszcze E a z miękkich rozmiarówka S-XL
    Mnie ten problem nie dotyczy, bo przed ciążą wszystkie były za duże, teraz w końcu kupię zwykłe 70B 😂 a nie B specjalnie zwężane do 65 🫣

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my meldujemy się dzisiaj 710 g żywej wagi, tętnice płucne drożne, więc najważniejsze że nie jest gorzej 😁

Mam pytanie, czy któraś z was robi może badania krwi diagnostyce na NFZ?
    Dostając na przykład w przychodni przyszpitalnej skierowanie mogę zrobić badania krwi gdzie indziej? Kojarzy któraś z Was?

(:Ania:), Magii, Marcycha, Emimalina, Adeline lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Cześć, my meldujemy się dzisiaj 710 g żywej wagi, tętnice płucne drożne, więc najważniejsze że nie jest gorzej 😁

Dostając na przykład w przychodni przyszpitalnej skierowanie mogę zrobić badania krwi gdzie indziej? Kojarzy któraś z Was?
    Ja robię w diagnostyce, wcześniej dostawałam kod SMS i często na kartce co mam zrobić, bez żadnej adnotacji o miejscu konkretnym to robiłam w której mi pasowało, teraz mam też przez diagnostykę ale punkt pobrań w przychodni gdzie mam lekarza i mam skierowanie tylko pisemne od lekarza do pań położnych z tej przychodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 13:07

Patutka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Ja robię w diagnostyce, wcześniej dostawałam kod SMS i często na kartce co mam zrobić, bez żadnej adnotacji o miejscu konkretnym to robiłam w której mi pasowało, teraz mam też przez diagnostykę ale punkt pobrań w przychodni gdzie mam lekarza i mam skierowanie tylko pisemne od lekarza do pań położnych z tej przychodni :)
    Kurde ja zawsze skierowanie mam papierowe, akurat u mnie punkt pobrań w przychodni to zupełnie osobne wejście, No ale właśnie zastanawia mnie to Czy mogę zrobić gdzieś indziej, co mam znów jechać aż tam.

No i w sumie 27 mam wizytę kontrolną z badaniami, i tak się zastanawiam kiedy jechać na badania krwi 23? 24? Zadzwonić się tam to graniczy z cudem 😂

Ps. Nigdy na komórke nic nie dostawałam, jak ty dostawałaś kod SMS to badania były na NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 13:22

2016 🩷

2020 🩵

• Karolina 26 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Przychodzę do Was z pytaniem, czy któraś z Was ma nisko łożysko? Jestem 23+2 obecnie i od wczoraj mam delikatne krwawienie i nie wiem czy to jest bardzo niebezpieczne, czy mam jechać do lekarza?

• Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Przychodzę do Was z pytaniem, czy któraś z Was ma nisko łożysko? Jestem 23+2 obecnie i od wczoraj mam delikatne krwawienie i nie wiem czy to jest bardzo niebezpieczne, czy mam jechać do lekarza?
    Łożyska nisko nie mam, ale jeżeli u ciebie jest sytuacja że może być ono przodujące, szczególnie że piszesz że jest nisko powinnaś skontrolować sytuację na ip czy u swojego doktora. ;)

2016 🩷

2020 🩵

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Łożyska nisko nie mam, ale jeżeli u ciebie jest sytuacja że może być ono przodujące, szczególnie że piszesz że jest nisko powinnaś skontrolować sytuację na ip czy u swojego doktora. ;)

Dziękuję za odpowiedź. To moja pierwsza ciąża i jestem w tym wszystkim zielona :(.

Jadę do swojego lekarza na wizytę. :)

• Magii Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Mi lekarka za każdym razem powtarza żeby każde krwawienie jej zgłosić i to skontrolować. Wiec dla świętego spokoju lepiej się zgłosić :)

• Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Ja mam od endokrynologa badania w diagnostyce i robię w jakimkolwiek punkcie diagnostyki tak ze 3 dni przed kolejną wizytą żeby zdążyli wysłać wyniki do lekarza :)

Patutka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ja dziś mam jakiś spadek formy,od rana tylko leżałam na kanapie,zasnęłam nawet na godzinę i na szczęście nastawiłam sobie budzik,bo zaspalabym po dziecko na autobus ze szkoły.Procz obiadu nic konkretnego nie zrobiłam...

Dziewczyny temat może wstydliwy,ale od tego w sumie jesteście...czy któraś z was ma problem z popuszczaniem moczu w ciąży,ja zauważyłam u siebie teraz przy przeziębieniu(przy psikaniu i kaszlu) i jak mam bardziej aktywny dzień,więcej chodzę.Na pewno zgłoszę to lekarzowi przy następnej wizycie,bo już w sumie zastanawiałam się czy nie są to wody płodowe...

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Hej dziewczyny,ja dziś mam jakiś spadek formy,od rana tylko leżałam na kanapie,zasnęłam nawet na godzinę i na szczęście nastawiłam sobie budzik,bo zaspalabym po dziecko na autobus ze szkoły.Procz obiadu nic konkretnego nie zrobiłam...

Dziewczyny temat może wstydliwy,ale od tego w sumie jesteście...czy któraś z was ma problem z popuszczaniem moczu w ciąży,ja zauważyłam u siebie teraz przy przeziębieniu(przy psikaniu i kaszlu) i jak mam bardziej aktywny dzień,więcej chodzę.Na pewno zgłoszę to lekarzowi przy następnej wizycie,bo już w sumie zastanawiałam się czy nie są to wody płodowe...

Czasem też się nad tym zastanawiałam czy mnie dotyczy ten problem, ale wydaje mi się, że wydzieliny z pochwy jest u mnie więcej takiej rzadszej, a nie mocz 🤔 czasem już głupieje 😅
    bardziej w tej kwestii pomoże fizjoterapeuta uroginekologiczny żeby wzmocnić mięśnie odpowiedzialne za trzymanie moczu, bo jak już teraz jest problem to się tylko pogłębi, bo to jeszcze 4 miesiące nam zostały 🙈 szczególnie jeśli planujesz rodzić SN
    A widziałam kiedyś, że można kupić takie paski/testy żeby sprawdzić czy ro wody płodowe, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda

preg.png
  • MałaMi__ Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj zdarzyła się taka sytuacja, że chciało mi się siku, a mąż mnie tak rozbawił, że pobeczałam się ze śmiechu i trochę popuściłam. Pierwszy raz miałam taką sytuację. 😂 Jestem ciekawa co będzie dalej, czy będę popuszczać bez powodu na późniejszym etapie.

Mam też więcej rzadkiego śluzu niż wcześniej, ale ponoć to normalne.

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Ja mam od endokrynologa badania w diagnostyce i robię w jakimkolwiek punkcie diagnostyki tak ze 3 dni przed kolejną wizytą żeby zdążyli wysłać wyniki do lekarza :)
    Czyli myślisz na spokojnie że mogę pójść do punktu pobrań które mam naprzeciwko domu, i na spokojnie będą do wglądu z tej przychodni?

2016 🩷

2020 🩵

• Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem być może to śluz,nie miałam takiego problemu w poprzednich ciążach,co prawda w 41 tyg zaczęły mi się sączyć wody płodowe,więc co wizyta pytam lekarza o to i mówi że stan wód jest ok.

Peony ja będę mieć 3 ciecie.

Będę to obserwować,nie jest tego dużo ale już człowiek się zastanawia co jest ze mną nie tak 😄

Czytałam co prawda gdzieś w necie że jest większa ilość śluzu i może być bardziej rzadki.

Uwierzcie mi kobietki że to moja 3 ciąża zaawansowana,a ja się czuję kompletnie zielona i nowa w tym wszystkim.Ja to się pomału zastanawiam czy będę potrafiła na nowo noworodka ogarnąć 😁

Nie wiem czy to kwestia wieku,że wcześniej człowiek nie myślał tyle o tym,przy pierwszym pomogła mi szkoła rodzenia,przy drugim byłam w sumie świeżo po 1 dziecku wiec tez ogarnialam,a teraz ....po 8 latach wszystko jest takie nowe i przerazajace

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Ja mam łożysko centralnie przodujące. Z każdym plamieniem/krwawieniem mam jeździć na izbę. Najlepiej, aby zobaczył Cię lekarz.

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czyli myślisz na spokojnie że mogę pójść do punktu pobrań które mam naprzeciwko domu, i na spokojnie będą do wglądu z tej przychodni?

Myślę, że nie powinno być problemu. Zawsze możesz podejść nawet po południu jak masz blisko i dopytać czy Cię przyjmą z tym skierowaniem :)

preg.png

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Ja mam łożysko centralnie przodujące. Z każdym plamieniem/krwawieniem mam jeździć na izbę. Najlepiej, aby zobaczył Cię lekarz.

Dziękuję za odpowiedź. :) byłam na wizycie, wszystko w porządku, ale będziemy teraz kontrolować to co 2 tygodnie, chyba, że w między czasie będzie się coś dziać to mam przyjechać.

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ