Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMi__ wrote:Pomożecie mi zinterpretować wynik? Do 27 jeszcze dużo czasu, a ja chcę wiedzieć już 😁
Na czczo: 89
Po 1 godz: 108
Po 2 godz: 122
Widzę, że wszystko jest w normach, ale po 2h nie powinno być mniej niż po 1h? Czemu po 2h jeszcze wzrosło?
Ja po dwóch godzinach też miałam wyższa niż po godzinie ale mieści się w normach więc mi lekarz powiedział że jest super mogę spokojnie jeść słodycze -
Kasiula09 wrote:Ja po dwóch godzinach też miałam wyższa niż po godzinie ale mieści się w normach więc mi lekarz powiedział że jest super mogę spokojnie jeść słodycze
U mnie też była wyższa po 2h
Mam pytanko do już doświadczonych 😁 podobno super są biustonosze z hm i się zastanawiam czy te usztywniane też są fajne czy jednak tylko te miękkie brać na początek karmienia? -
Peony22 wrote:U mnie też była wyższa po 2h
Mam pytanko do już doświadczonych 😁 podobno super są biustonosze z hm i się zastanawiam czy te usztywniane też są fajne czy jednak tylko te miękkie brać na początek karmienia?
Do tej pory miałam zwykle biustonosze z HM, ale teraz są już za małe a nie widziałam większych rozmiarów -
Magii wrote:A są tam wgl większe rozmiary niż D? 😅
Do tej pory miałam zwykle biustonosze z HM, ale teraz są już za małe a nie widziałam większych rozmiarów
Widzę, że usztywniane są jeszcze E a z miękkich rozmiarówka S-XL
Mnie ten problem nie dotyczy, bo przed ciążą wszystkie były za duże, teraz w końcu kupię zwykłe 70B 😂 a nie B specjalnie zwężane do 65 🫣 -
Cześć, my meldujemy się dzisiaj 710 g żywej wagi, tętnice płucne drożne, więc najważniejsze że nie jest gorzej 😁
Mam pytanie, czy któraś z was robi może badania krwi diagnostyce na NFZ?
Dostając na przykład w przychodni przyszpitalnej skierowanie mogę zrobić badania krwi gdzie indziej? Kojarzy któraś z Was?(:Ania:), Magii, Marcycha, Emimalina, Adeline lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:Cześć, my meldujemy się dzisiaj 710 g żywej wagi, tętnice płucne drożne, więc najważniejsze że nie jest gorzej 😁
Dostając na przykład w przychodni przyszpitalnej skierowanie mogę zrobić badania krwi gdzie indziej? Kojarzy któraś z Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 13:07
Patutka lubi tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Naay95 wrote:Ja robię w diagnostyce, wcześniej dostawałam kod SMS i często na kartce co mam zrobić, bez żadnej adnotacji o miejscu konkretnym to robiłam w której mi pasowało, teraz mam też przez diagnostykę ale punkt pobrań w przychodni gdzie mam lekarza i mam skierowanie tylko pisemne od lekarza do pań położnych z tej przychodni
No i w sumie 27 mam wizytę kontrolną z badaniami, i tak się zastanawiam kiedy jechać na badania krwi 23? 24? Zadzwonić się tam to graniczy z cudem 😂
Ps. Nigdy na komórke nic nie dostawałam, jak ty dostawałaś kod SMS to badania były na NFZWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 13:22
2016 🩷
2020 🩵
Karolina 26 wrote:Cześć dziewczyny
Przychodzę do Was z pytaniem, czy któraś z Was ma nisko łożysko? Jestem 23+2 obecnie i od wczoraj mam delikatne krwawienie i nie wiem czy to jest bardzo niebezpieczne, czy mam jechać do lekarza?2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Łożyska nisko nie mam, ale jeżeli u ciebie jest sytuacja że może być ono przodujące, szczególnie że piszesz że jest nisko powinnaś skontrolować sytuację na ip czy u swojego doktora.
Dziękuję za odpowiedź. To moja pierwsza ciąża i jestem w tym wszystkim zielona.
Jadę do swojego lekarza na wizytę. -
Przychodzę do Was z pytaniem, czy któraś z Was ma nisko łożysko? Jestem 23+2 obecnie i od wczoraj mam delikatne krwawienie i nie wiem czy to jest bardzo niebezpieczne, czy mam jechać do lekarza? -
Patutka wrote:Cześć, my meldujemy się dzisiaj 710 g żywej wagi, tętnice płucne drożne, więc najważniejsze że nie jest gorzej 😁
Dostając na przykład w przychodni przyszpitalnej skierowanie mogę zrobić badania krwi gdzie indziej? Kojarzy któraś z Was?
Ja mam od endokrynologa badania w diagnostyce i robię w jakimkolwiek punkcie diagnostyki tak ze 3 dni przed kolejną wizytą żeby zdążyli wysłać wyniki do lekarzaPatutka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,ja dziś mam jakiś spadek formy,od rana tylko leżałam na kanapie,zasnęłam nawet na godzinę i na szczęście nastawiłam sobie budzik,bo zaspalabym po dziecko na autobus ze szkoły.Procz obiadu nic konkretnego nie zrobiłam...
Dziewczyny temat może wstydliwy,ale od tego w sumie jesteście...czy któraś z was ma problem z popuszczaniem moczu w ciąży,ja zauważyłam u siebie teraz przy przeziębieniu(przy psikaniu i kaszlu) i jak mam bardziej aktywny dzień,więcej chodzę.Na pewno zgłoszę to lekarzowi przy następnej wizycie,bo już w sumie zastanawiałam się czy nie są to wody płodowe... -
Marta1988 wrote:Hej dziewczyny,ja dziś mam jakiś spadek formy,od rana tylko leżałam na kanapie,zasnęłam nawet na godzinę i na szczęście nastawiłam sobie budzik,bo zaspalabym po dziecko na autobus ze szkoły.Procz obiadu nic konkretnego nie zrobiłam...
Dziewczyny temat może wstydliwy,ale od tego w sumie jesteście...czy któraś z was ma problem z popuszczaniem moczu w ciąży,ja zauważyłam u siebie teraz przy przeziębieniu(przy psikaniu i kaszlu) i jak mam bardziej aktywny dzień,więcej chodzę.Na pewno zgłoszę to lekarzowi przy następnej wizycie,bo już w sumie zastanawiałam się czy nie są to wody płodowe...
Czasem też się nad tym zastanawiałam czy mnie dotyczy ten problem, ale wydaje mi się, że wydzieliny z pochwy jest u mnie więcej takiej rzadszej, a nie mocz 🤔 czasem już głupieje 😅
bardziej w tej kwestii pomoże fizjoterapeuta uroginekologiczny żeby wzmocnić mięśnie odpowiedzialne za trzymanie moczu, bo jak już teraz jest problem to się tylko pogłębi, bo to jeszcze 4 miesiące nam zostały 🙈 szczególnie jeśli planujesz rodzić SN
A widziałam kiedyś, że można kupić takie paski/testy żeby sprawdzić czy ro wody płodowe, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda -
Mi wczoraj zdarzyła się taka sytuacja, że chciało mi się siku, a mąż mnie tak rozbawił, że pobeczałam się ze śmiechu i trochę popuściłam. Pierwszy raz miałam taką sytuację. 😂 Jestem ciekawa co będzie dalej, czy będę popuszczać bez powodu na późniejszym etapie.
Mam też więcej rzadkiego śluzu niż wcześniej, ale ponoć to normalne. -
Peony22 wrote:Ja mam od endokrynologa badania w diagnostyce i robię w jakimkolwiek punkcie diagnostyki tak ze 3 dni przed kolejną wizytą żeby zdążyli wysłać wyniki do lekarza2016 🩷
2020 🩵
Nie wiem być może to śluz,nie miałam takiego problemu w poprzednich ciążach,co prawda w 41 tyg zaczęły mi się sączyć wody płodowe,więc co wizyta pytam lekarza o to i mówi że stan wód jest ok.
Peony ja będę mieć 3 ciecie.
Będę to obserwować,nie jest tego dużo ale już człowiek się zastanawia co jest ze mną nie tak 😄
Czytałam co prawda gdzieś w necie że jest większa ilość śluzu i może być bardziej rzadki.
Uwierzcie mi kobietki że to moja 3 ciąża zaawansowana,a ja się czuję kompletnie zielona i nowa w tym wszystkim.Ja to się pomału zastanawiam czy będę potrafiła na nowo noworodka ogarnąć 😁
Nie wiem czy to kwestia wieku,że wcześniej człowiek nie myślał tyle o tym,przy pierwszym pomogła mi szkoła rodzenia,przy drugim byłam w sumie świeżo po 1 dziecku wiec tez ogarnialam,a teraz ....po 8 latach wszystko jest takie nowe i przerazajace -
Przychodzę do Was z pytaniem, czy któraś z Was ma nisko łożysko? Jestem 23+2 obecnie i od wczoraj mam delikatne krwawienie i nie wiem czy to jest bardzo niebezpieczne, czy mam jechać do lekarza?
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Patutka wrote:Czyli myślisz na spokojnie że mogę pójść do punktu pobrań które mam naprzeciwko domu, i na spokojnie będą do wglądu z tej przychodni?
Myślę, że nie powinno być problemu. Zawsze możesz podejść nawet po południu jak masz blisko i dopytać czy Cię przyjmą z tym skierowaniem -
Natalia0212 wrote:Ja mam łożysko centralnie przodujące. Z każdym plamieniem/krwawieniem mam jeździć na izbę. Najlepiej, aby zobaczył Cię lekarz.
Dziękuję za odpowiedź.byłam na wizycie, wszystko w porządku, ale będziemy teraz kontrolować to co 2 tygodnie, chyba, że w między czasie będzie się coś dziać to mam przyjechać.