X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka też po mału mam takie myśli o przygotowaniach...ekscytuje mnie to i przeraża zarazem.Juz wiem że jak wszystko będzie o czasie to będę mieć ciecie 9 kwietnia czyli zostały mi niecałe 4 miesiące i niby to dużo,a tyle rzeczy trzeba kupić,zamówić.Siedzac tyle w domu trochę rzeczy oglądałam ba necie więc od stycznia będę pomału kupować.Pod koniec stycznia zaplanowałam wypad do Ikei po komodę i przewijak.Na początek marca wszystko musi być gotowe 😁

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Patutka, jak wpiszesz NowywymiarKPI to Ci wyskoczy strona. Ja będę się opierać na zamiennikach. Nie widzę sensu przepłacać, jeśli spełniają identycznie swoje zadanie. A dużo dziewczyn poleca. 😊

Co do torby… w styczniu na ostro zamawiam wyprawkę apteczną, koszulę do porodu i zaczynam się pakować. Ja idę na oddział pod koniec lutego, bo w 34tc. Ale mam wizję, że zawsze może być to wcześniej. W 37tc będę miała CC. Także z kwietniowego chłopaka zrobił mi się marcowy. 😄

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Tak... Strasznie zleciało.. ja w 2 dzień swiąt mam "studniówkę". A z sumie wszystkie zaraz po Nowym Roku będziemy szły na usg 3 trymestru.

A właśnie tak się zastanawiałam z tą siarą, no bo z poprzednią dwójką już miałam. No ale cóż czekam. Tak samo jak z poprzednią dwójką miałam już brzuch, a tu brak 🙈

W środę mam usg bo Pani doktor chce go obejrzeć przed świętami. A prawdziwy maraton dopiero zacznie się po nowym roku. Ahhhh..

Dziewczyny może ktoś z waszych znajomych ma do sprzedania pulsometr dla noworodka taki specjalistyczny na stopkę to chętnie odkupie nim zamówienie.

Ps! Niedługo to trzeba nam będzie pakować torbę do porodu 🤔🫣😵‍💫
    Na tą siare nie ma zasady chyba, moja znajoma ma termin na 25.12 a siary nie miała ani razu bo ostatnio właśnie rozmawialiśmy na ten temat hehe. A co do brzuszka to może dopiero ci wybije, u mnie już widać i to długo (a dziwne bo 1 ciąża) a z kolei u siostry 6-7 miesiąc dopiero było widać też więc może należysz do farciarek co będą miały już piękną figurę chwile po porodzie 😁.

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Patutka też po mału mam takie myśli o przygotowaniach...ekscytuje mnie to i przeraża zarazem.Juz wiem że jak wszystko będzie o czasie to będę mieć ciecie 9 kwietnia czyli zostały mi niecałe 4 miesiące i niby to dużo,a tyle rzeczy trzeba kupić,zamówić.Siedzac tyle w domu trochę rzeczy oglądałam ba necie więc od stycznia będę pomału kupować.Pod koniec stycznia zaplanowałam wypad do Ikei po komodę i przewijak.Na początek marca wszystko musi być gotowe 😁
    Na dobrą sprawę to za 2.5 miesiąca te maluchy mogą być z nami. Przynajmniej w naszym przypadku (termin na 4.05)
    Mamy o tyle dobrego, że z tą wadę serca możemy próbować naturalnie co dla mnie jest mega ważne, bo mam za sobą 2 porody naturalne bez znieczulenia i to mega szybkie.
    Chciałabym zeby wyszedł na koniec marca żeby na święta czyli taty urodziny wyszedł ze szpitala. Mam nadzieję, że po 3 tygodniach już nas puszczą. ☺️

Moge Ci polecić jeśli na liście tego nie masz to podkłady chłodzące poporodowe. 😍 Mistrzem ten kto to wymyślił. Jak rodziłam w 2016 to tego nie było, a byłam naciętą. W 2020 odbyło się bez nacięcia ale jednak dawały mega ulgę!
    Ja w zasadzie dopiero co umeblowałam nowe mieszkanie więc tylko jakieś łóżeczko, pulsometr i monitor oddechu z laktatorem muszę kupić.
    Aaaaa i na pewno więcej kompletów do szpitala, bo nas tam podtrzymają niestety...
    Natalia0212 wrote:
    @Patutka, jak wpiszesz NowywymiarKPI to Ci wyskoczy strona. Ja będę się opierać na zamiennikach. Nie widzę sensu przepłacać, jeśli spełniają identycznie swoje zadanie. A dużo dziewczyn poleca. 😊

Co do torby… w styczniu na ostro zamawiam wyprawkę apteczną, koszulę do porodu i zaczynam się pakować. Ja idę na oddział pod koniec lutego, bo w 34tc. Ale mam wizję, że zawsze może być to wcześniej. W 37tc będę miała CC. Także z kwietniowego chłopaka zrobił mi się marcowy. 😄
    O dzięki Ci bardzo chyba dziś go zamówię i w takim razie poczekam aż przyjdzie żeby sprawdzic jak mówisz.

Przypomnij czemu do szpitala kladziesz się wcześniej?

Ja właśnie też chce być spakowana do 20.02 szczególnie, że donoszona wypadnie 12.03 ale jedna doktor już nam mówi, że chce nas położyć wcześniej na oddział, a druga że możemy chodzić do akcji bo póki przepływy są w porządku, to nic mu nie grozi. I bądź tu mądry....
    Zdecydowanie jestem za opcją ruszyć tam z akcją bo zapłaczę się za dwójką która zostanie w domu... 😔
    Podjęłam też decyzję, że zostane z malutkim w szpitalu tyle co on, choć serce będzie mi pękać to chyba ten najmłodszy będzie najbardziej mnie potrzebował. Oby tylko go unormowali i udało się do korekty do pół roku doczlapac, nie po porodzie :c

I też jestem pogubiona bo naprawdę nie wiem jak popakowac to wszystko mężowi żeby nam dowoził? Chyba w jakies torby 'na tydzień' naprawdę nie wiem...

Adeline wrote:
    Na tą siare nie ma zasady chyba, moja znajoma ma termin na 25.12 a siary nie miała ani razu bo ostatnio właśnie rozmawialiśmy na ten temat hehe. A co do brzuszka to może dopiero ci wybije, u mnie już widać i to długo (a dziwne bo 1 ciąża) a z kolei u siostry 6-7 miesiąc dopiero było widać też więc może należysz do farciarek co będą miały już piękną figurę chwile po porodzie 😁.
    Generalnie w poprzednich 2 ciążach miałam brzuch już dość spory.
    Ogólnie to z tą figurą po porodzie też nie mam problemu ale to vhyba też trochę w genach jest.
    W jednej i drugiej ciąży po prawie 40 kg i 0 rozstępów i 3 tygodnie po porodzie już brzuch w zasadzie płaski więc o to się nie martwię. Bardziej zastanawiam jak to jest że to 3 ciąża sa ten człowiek taki schowany 😂😂
    Zobaczymy w środę ile człowiek waży już 🤔

Mam dziś dzień muszli klozetowej.... Tragedia...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, u mnie łożysko centralnie przodujące, stąd przyjęcie na oddział w lutym i cesarka w połowie marca. Takie zalecenia od mojego lekarza mam. Na szczęście pracuje w tym szpitalu, więc czuję się nieco spokojniejsza w związku z tym. Ale torbę chce mieć na tip top spakowana już w styczniu. Aby nie zostawiać z tym męża.

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • MałaMi__ Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zwracałam wcześniej uwagi na to czy są ślady po mleku. W ogóle nie wiedziałam, że może zacząć tak szybko wypływać. Sprawdziłam z ciekawości i pociskałam sutki to udało mi się wydusić trochę siary, ale odrobinkę.
    Synek jest głową w dół, a mimo to najbardziej czuję ruchy na dole brzucha, a przecież tam są ręce i głowa. Myślałam, że w takim przypadku będę czuć go bardziej pod żebrami, bo przecież tam są nogi. Czy któraś z Was tak ma? Czemu tak może być?

preg.png
  • Danana Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi__ wrote:
    Nie zwracałam wcześniej uwagi na to czy są ślady po mleku. W ogóle nie wiedziałam, że może zacząć tak szybko wypływać. Sprawdziłam z ciekawości i pociskałam sutki to udało mi się wydusić trochę siary, ale odrobinkę.
    Synek jest głową w dół, a mimo to najbardziej czuję ruchy na dole brzucha, a przecież tam są ręce i głowa. Myślałam, że w takim przypadku będę czuć go bardziej pod żebrami, bo przecież tam są nogi. Czy któraś z Was tak ma? Czemu tak może być?

Może być ze się odwrócił. 2 tyg temu miałam scan i moja była pupąna dole 3 dni później miałam w szpitalu scan i już była głowa na dole. Teraz też czuje ruchy bardziej na dole i może być ze znów się odwróciła. Jeszcze mają miejsce to szaleją 😁

(:Ania:), Marcycha lubią tę wiadomość

• Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w dwóch poprzednich ciążach nic nie leciało i w sumie po cięciu też ciężko z tym mlekiem było przed 2 pierwsze dni.Mam nadzieję że tym razem też tak będzie bo w jakiś sposób to jest uciążliwe.

Apropo ruchów to dzis pierwszy raz widziałam jak poruszał mi się brzuch.Uderzala rączkami w bok brzucha i normalnie wypychała,ale tylko kilka razy.

Wiem że już ten tydzień ciąży,ale ja jeszcze czasem nie wierzę że w tej ciąży jestem....😄

Tika lubi tę wiadomość

preg.png
  • bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2024, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Widzisz ty pojechałaś sprawdzić co i jak, ajeju obym nie żałowała swojej decyzji.. i oby było dobrze. Dziękuję Ci za ten opis, dodało mi to otuchy. Dużo osób niby właśnie się potknęło w ciąży i było ok, oby u mnie też. Cieszę się że wam się nic nie stało ;*

Nie ma co się biczować po czasie, gdybyś miała jakieś niepokojące objawy, to już by pewnie zdążyły się ujawnić. Bardzo nieprzyjemne doświadczenie, ale na szczęście stało się zanim byłyśmy z wielkimi brzuchami, teraz wiemy, żeby ostrożniej stawiać kroki, tym bardziej teraz jak się zmienia środek ciężkości. Daj znać po wizycie ❤️

Adeline lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu nie mogę spać w nocy i tylko dopowiem,że mimo dwójki dzieci o 3 staraliśmy się 1,5 roku,po czym poroniłam w 9 tyg,potem kolejne 2 lata-lekarka już powiedziała że że względu na policystyczne jajniki i wiek już nie zajde w ciążę po czym po kolejnych dwóch z nienacka się udało 😄 i sama czasem poprostu nie wierzę w taki cud ❤️

(:Ania:) lubi tę wiadomość

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, co do pakowania, to może po prostu jak Ty się już spakujesz, to te rzeczy do dowożenia zbierz mu w jakimś jednym miejscu? I potem jak będziesz wiedzieć gdzie co jest, to łatwiej Ci go będzie pokierować, niż jak ma biegać po całym domu i szukać czegoś, co np. nie wie jak wygląda 😅

Oglądałam ostatnio Sztukę rodzenia (super, polecam!) i tam położna na szkole rodzenia mówiła właśnie żeby torbę pakować z partnerem, bo potem czasem położna mówi np. - podaj pieluszki tetrowe, a on nie wie co to jest 😅

Ja w ogóle muszę się doedukować z pakowania torby, bo ze starszym synem to nie pakowałam torby, bo nie dotrwałam do tego etapu i miałam w szpitalu tylko luźną torbę dla siebie 'na 3 dni', po czym mąż i mama mi musieli dokupować różne rzeczy.

Marta, ja też nie śpię dzisiaj, najpierw nie mogłam usnąć, potem obudziłam się na siku, a od 3:50 nie śpię wcale, coś czuję, że to będzie ciężki dzień 🤦

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Znowu nie mogę spać w nocy i tylko dopowiem,że mimo dwójki dzieci o 3 staraliśmy się 1,5 roku,po czym poroniłam w 9 tyg,potem kolejne 2 lata-lekarka już powiedziała że że względu na policystyczne jajniki i wiek już nie zajde w ciążę po czym po kolejnych dwóch z nienacka się udało 😄 i sama czasem poprostu nie wierzę w taki cud ❤️
    Biedna... Mi czas braku snu i bezsenności minął, zaś anemia i hormony robią swoje i ja najchętniej z łóżka e ogóle bym nie wstawała...
    My też czekamy na 3-go malucha który będzie dla nas ogromnym wyzwaniem.

Soleil_ wrote:
    Patutka, co do pakowania, to może po prostu jak Ty się już spakujesz, to te rzeczy do dowożenia zbierz mu w jakimś jednym miejscu? I potem jak będziesz wiedzieć gdzie co jest, to łatwiej Ci go będzie pokierować, niż jak ma biegać po całym domu i szukać czegoś, co np. nie wie jak wygląda 😅

Oglądałam ostatnio Sztukę rodzenia (super, polecam!) i tam położna na szkole rodzenia mówiła właśnie żeby torbę pakować z partnerem, bo potem czasem położna mówi np. - podaj pieluszki tetrowe, a on nie wie co to jest 😅

Ja w ogóle muszę się doedukować z pakowania torby, bo ze starszym synem to nie pakowałam torby, bo nie dotrwałam do tego etapu i miałam w szpitalu tylko luźną torbę dla siebie 'na 3 dni', po czym mąż i mama mi musieli dokupować różne rzeczy.

Marta, ja też nie śpię dzisiaj, najpierw nie mogłam usnąć, potem obudziłam się na siku, a od 3:50 nie śpię wcale, coś czuję, że to będzie ciężki dzień 🤦
    Tak tak kochana tylko my spędzimy tam kolo 3 tygodni, na tydzień będę spakowana w walizce, i ja i młody, a potem zrobię mu chyba takie małe torby jak na siłownię gdzie będę spakowana i ja i synek. Bo przecież nie zapakuję całej walizki, w podkłady poporodowe. 😁😁

Dla sztuki rodzenia wykupiłam tvp player! Piekny miniserial! Płakałam po odcinku 7, ta babeczka i jej mąż jak rodzili to zachowaniem aż przypominało mi o porodzie naszego synka 😍

Ja o torbę do porodu się nie boje. Mimo, że mąż był tylko przy porodzie w 2020, starszą rodziłam z mamą 🙈 to zdecydowanie mogę polecić bagaż na:
    A) torba do porodu
    B) torba po porodzie

I wtedy w tej do porodu miałam wszystko w dużych torbach strunowych podpisanych co dla kogo.
    Chłop dał sobie radę rewelacyjnie i dawał od razu położnej. ☺️
    Walizkę poporodową miałam wielką ale to dlatego, że mlody sie urodził w szczycie porodu (wrzesień 2020) i tak byliśmy w szoku że wtedy chwilowo tylko żelazna pozwoliła na porody rodzinne. Z czego oczywiście udało nam się skorzystać, aczkolwiek trzeba było mieć zapakowane wszystko w dość sporej ilości bo paczki musiały mieć kwarantannę 24 h, no i nie było możliwości zamówienia jedzenia na odbiór a nie wyjścia do sklepiku.

Dlaczego dziewczyny, mega polecam uzbroić się w jakieś dodatkowe żarełko na dni pobytu w szpitalu, chociaż jak jest jakiś bar czy coś to teraz będzie łatwiej, ale ja pamiętam jak potwornie chodziłam głodna, bo porcja jak dla dziecka, mimo że smaczne dość drugie danie, bo zupy to takie zupełne bez smaku.
    Gdzieś na kolację, szczególnie dla tych które chcą karmić piersią, 4 kromeczki bułki paryskiej, No i trzy plasterki wędlinki to jednak za mało żeby od 17:00 wyżyć do 6:00 rano. 🤔
    Ja miałam ale jakieś tylko mini przekąski, A jak zadzwoniłam o paczkę No to mówię dostałam ją po 30 godzinach z jakimiś popakowanymi obiadami od rodziny 😁 aaa no i w naszym przypadku, jak już przenieśli nas na sale poporodową mąż przyniósł mi zgrzewkę wody, ale to tylko ze względów takich, że po wodzie filtrowanej mam problemy żołądkowe. W walizce miałam dwie butelki.

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry kobitki, ja właśnie w drodze na krzywą cukrową- oby obeszlo się bez dodatkowych atrakcji :D
    Powiem Wam uspokoilyscie mnie w temacie wyprawki i torby do szpitala- czułam się jak wyrodna matka czytając grupy na fb gdzie jak ja mamy mają termin na marzec a już wszystko poszykowane- ja zarówno pełną wyprawkę do domu i szpitala do końca stycznia chce skompletować, póki co jak mnie naleci kupuje ciuszki 😅 Termin na 27 marca mam ale luty i marzec już sobie dam na sam odpoczynek, zwłaszcza że teraz codziennie na nogach robię po 5-6 km i już powoli coraz ciężej ;)

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 - wiesz, to czy ktoś ma wcześnie wyprawkę, wynika często z jego wcześniejszych doświadczeń, nie ma co się spinać, że ktoś ma, a ktoś nie ma.
    Mój starszy synek jest wcześniakiem z 33/34 TC, więc ja nauczona tym doświadczeniem chcę mieć wszystko gotowe na początku marca (termin z OM mam 2.05, a realnie koniec kwietnia)

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Naay95 - wiesz, to czy ktoś ma wcześnie wyprawkę, wynika często z jego wcześniejszych doświadczeń, nie ma co się spinać, że ktoś ma, a ktoś nie ma.
    Mój starszy synek jest wcześniakiem z 33/34 TC, więc ja nauczona tym doświadczeniem chcę mieć wszystko gotowe na początku marca (termin z OM mam 2.05, a realnie koniec kwietnia)

Wiem, wiem to troszkę z przymrużeniem oka napisałam o tej wyrodnej matce ;) na szczęście teraz wszystko można zamówić i w parę dni mamy :D z córcią maks 2 tyg. zajęło mi przygotowanie wyprawki także myśle że i z synkiem szybko się wyrobie :)

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dobrego dzionka!
    @Naay95 trzymam kciuki!
    Ja miałam krzywą w sobotę. Cały dzień sprawdzałam wyniki co kilka minut, oszalałam po prostu.
    Ok 4 w nocy się pojawiły i wyglądały tak:
    e9157bd775051.jpghttps://zapodaj.net/plik-afeWwYHY8B
    Oznacza to, że mogę jeść serniczki i makowce w święta :D :D :D :D
    Trzymam kciuki, żeby i Twoje były równie dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 09:30

Natalia0212, Marta1988, Soleil_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za kciuki! Samo badanie przebiegło tak jak z córcią- czyli glukoza całkiem smaczna i dobrze zrobiła na pusty brzuch bo nienawidzę załatwiać spraw bez śniadania a sama droga dzisiaj 1.5 godziny zajęła 😅 więc czułam i czuję się dobrze, czekamy na wyniki a jutro wizyta :)

Marcycha lubi tę wiadomość

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio w morfologii miałam hemoglobine, erytrocyty i hematokryt zaraz poniżej dolnej granicy. Pani Doktor mówiła, że wyniki są w porządku, a po kilku dniach zaczęłam czuć się gorzej. Wydaje mi się, że mogę mieć anemię, bo czuje takie dziwne bicie serca, duszność/ucisk w klatce i osłabienie... Wizyta dopiero w styczniu więc wolałabym na własną rękę zrobić badania i podesłać Pani Doktor jakby coś było nie tak. Nie wiem, może to po prostu objawy ciąży 😅
    Doradzicie jakie badania robiłyście? Sama ferrytyna wystarczy czy coś więcej?

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dorwać fajny kombinezon na wyprzedaży w HM na wyjście ze szpitala. W połowie marca czeka mnie CC, więc pewnie się przyda.

W czwartek jadę na krzywą cukrową, mam nadzieje, że jakoś przeżyję badanie i wynik będzie dobry. 😄

Dziś pierwszy raz puściłam synkowi muzykę z telefonu i przyłożyłam do brzuszka. Jakieś miłe było to uczucie, gdy zaczął być aktywny. ❤️

Naay95 lubi tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Udało mi się dorwać fajny kombinezon na wyprzedaży w HM na wyjście ze szpitala. W połowie marca czeka mnie CC, więc pewnie się przyda.

W czwartek jadę na krzywą cukrową, mam nadzieje, że jakoś przeżyję badanie i wynik będzie dobry. 😄

Dziś pierwszy raz puściłam synkowi muzykę z telefonu i przyłożyłam do brzuszka. Jakieś miłe było to uczucie, gdy zaczął być aktywny. ❤️
    Na pewno będzie dobry :)

A ja mam wyniki swojej morfologii i jestem w szoku, może któraś zna się bardziej czy to bardzo złe wyniki? Jutro mam lekarza ale do tego czasu oczywiście będę się martwiła 😅 do tej pory bardzo dobre wyniki miałam dzisiaj tak:
    Screenshot-20241216-140030-2.png

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    preg.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ