Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
A nie położyło ci się bo na moczowodzie ? W ciąży dwa lata temu mała mi się położyła na moczowodzie ,który uciskała i nie chciała się przesunąć. Z okropnym bólem nerki ,pęcherza trafiłam do szpitala na oddział gdzie podali mi przeciwbólowe i przy którymś USG odkryli co się dzieje. Po dwóch dniach mała się przesunęła ból ustąpił ale dolegliwości ze strony pęcherza niestety zostały na kilka dni. Kazali mi pić dużo wody z cytryną aby nie doszło do zapalenia moczowodu .
Kółka nerkowa to straszne świństwo , podczas stymulacji do IVF dopadła mnie na maksa miałam dwa kamienie które urodziłam jeden przed punkcja jajników a drugi wypłukałam podczas nawadniania po punkcji bo miałam hiperke01.2014 pierwsza ciąża naturalna synuś 2810g i 55 cm szczęścia
12.2018 HSG (lewy jajowód niedrożny)
05. 2019 Pierwsza wizyta niepłodnościowa, PCOS, IO
11.2021 Kolejna wizyta (mąż się oswoił z myślą o wspomaganym zajściu w ciążę)
11.2021-04.2022 zbieranie funduszy
04.2022 start dofinansowania 1procedura ivf
06.2022 punkcja
Mamy 6 mrozaczków
7.2022 pierwszy transfer nieudany (4BA)
8.2022 drugi transfer(3BA)
8dpt-34.53,10dpt- 47,44;11dpt - 30,71
9.2022 trzeci transfer (3BA)
7dpt BETA HCG 25,22
9dpt BETA HCG 49!
12dpt BETA HCG 205
14dpt BETA HCG 594
16dpt BETA HCG 1378<3
23dpt BETA HCG 11027<3
26 dpt mamy -
Peony, odczekaliśmy 20 minut z mężem i wszystko ustało. Może macica się jeszcze oczyszczała. Całą noc spokojna, teraz też.
Chociaż powiem Wam, że nie dźwigam już psychicznie tych krwawień, tego łożyska przodującego. Nie wyobrażałam sobie, że kiedykolwiek będę czuła taki strach.Peony22, Marcycha, Kori_ lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Woodwife wrote:A nie położyło ci się bo na moczowodzie ? W ciąży dwa lata temu mała mi się położyła na moczowodzie ,który uciskała i nie chciała się przesunąć. Z okropnym bólem nerki ,pęcherza trafiłam do szpitala na oddział gdzie podali mi przeciwbólowe i przy którymś USG odkryli co się dzieje. Po dwóch dniach mała się przesunęła ból ustąpił ale dolegliwości ze strony pęcherza niestety zostały na kilka dni. Kazali mi pić dużo wody z cytryną aby nie doszło do zapalenia moczowodu .
Kółka nerkowa to straszne świństwo , podczas stymulacji do IVF dopadła mnie na maksa miałam dwa kamienie które urodziłam jeden przed punkcja jajników a drugi wypłukałam podczas nawadniania po punkcji bo miałam hiperke
No właściwie nic nie stwierdzili konkretnego więc nie wiem, ale obstawiam piasek, bo najpierw nerka tylko bolała, później nerka i pęcherz, a na końcu pęcherz i cewka piekła po sikaniu więc tak ewidentnie jakby się coś przesuwało -
Peony22 wrote:No właściwie nic nie stwierdzili konkretnego więc nie wiem, ale obstawiam piasek, bo najpierw nerka tylko bolała, później nerka i pęcherz, a na końcu pęcherz i cewka piekła po sikaniu więc tak ewidentnie jakby się coś przesuwało
Pewnie tak . Ja w niedzielę ,mega źle się czułam bolał mnie brzuch i plecy ...i dopiero wieczorem mi się przypomniało ,że w sobotę nic nie wypiłam ! A niestety przy nerkach które lubią dać o sobie znać miałam efekty
01.2014 pierwsza ciąża naturalna synuś 2810g i 55 cm szczęścia
12.2018 HSG (lewy jajowód niedrożny)
05. 2019 Pierwsza wizyta niepłodnościowa, PCOS, IO
11.2021 Kolejna wizyta (mąż się oswoił z myślą o wspomaganym zajściu w ciążę)
11.2021-04.2022 zbieranie funduszy
04.2022 start dofinansowania 1procedura ivf
06.2022 punkcja
Mamy 6 mrozaczków
7.2022 pierwszy transfer nieudany (4BA)
8.2022 drugi transfer(3BA)
8dpt-34.53,10dpt- 47,44;11dpt - 30,71
9.2022 trzeci transfer (3BA)
7dpt BETA HCG 25,22
9dpt BETA HCG 49!
12dpt BETA HCG 205
14dpt BETA HCG 594
16dpt BETA HCG 1378<3
23dpt BETA HCG 11027<3
26 dpt mamy -
Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Nowym roku, zdrowych ciąż-dzieciaczków, łatwych i szybkich porodów ☺️
Mam pytanie: czy Wasze maluchy też tak mają, że jednego dnia kopią jak szalone a drugiego prawie wcale?
Mam tak drugi raz, pierwszy raz wpadłam.w panikę bo codziennie kopała mocno a w wigilię prawie w ogóle i w pierwszy dzień świąt w ogóle rano gdzie wstawała że mną codziennie po 5. Przyjęli mnie wtedy na oddział na badania ,myslalam, że po juz po wszystkim a ona tylko dłużej spala, o 3 h dłużej niż zawsze. Dzisiaj znowu praktycznie nic.Kori_ lubi tę wiadomość
-
❄️Marcycha tak masz rację, ale z tego co widziałam u znajomych to ten otulacz jest używany przez pierwsze miesiące, więc nie wiem czy w zimie jeszcze będzie potrzebny 🤷♀️ pewnie kupię dla świętego spokoju,
❄️Ania tak mam, ale staram się nie panikować , mam łożysko z przodu i byłam na wizycie w pon i podobno już dziecko jest ułożone główka w dół i wtedy też można słabiej się ruchy odczuwać 🤔 jedynie co mnie wkurzyło to kiedy zapytała odwagę to mój gin z medicover stwierdził, że ten aparat jest zbyt dziadowski żeby podał dobra i to jest wróżenie z fusów, no trochę słabo …
❄️Woodwife ja z moim pragnieniem nie wyobrażam sobie, że mogłabym zapomnieć napić się 🙈 pierwsze o czym myślę po przebudzeniu to woda
Dziewczyny które już miały glukozę umówiłam się na wt rano a później na 15 mam fizjoterapeutę, jak się czułyście po? Myślicie, że lepiej zmienić wizytę np na środę ? Czy ogólnie dobrze się czułyście i w niczym to nie przeszkadza ?
Mam też drugie pytanie, może któraś z was była w primarku, czy opłaca się teraz jechać po rzeczy dla dziecka ? Są spore przeceny ?
Jak tam po sylwestrze ? Ja trochę zaszalałam i poszliśmy z mężem spać przed 4 w szoku byłam,że tyle wytrzymałam 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 19:26
(:Ania:) lubi tę wiadomość
-
Ja po glukozie czułam się super. Wg nie odczułam że to wypiłam. Gorzej tylko z ręką bo trzeba kłuć 3x 😆
Kori_ lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Mnie po krzywej zawsze chce się spać, ale do 15 to zdążysz drzemkę zaliczyć w razie czego.
Mimo wszystko jak jest opcja, to zmienilabym fizjo na inny dzień, bo możesz czuć się super, a możesz czuć się kiepsko, nie ma reguły.LadyDaga lubi tę wiadomość
-
Kori_ wrote:❄️Marcycha tak masz rację, ale z tego co widziałam u znajomych to ten otulacz jest używany przez pierwsze miesiące, więc nie wiem czy w zimie jeszcze będzie potrzebny 🤷♀️ pewnie kupię dla świętego spokoju,
❄️Ania tak mam, ale staram się nie panikować , mam łożysko z przodu i byłam na wizycie w pon i podobno już dziecko jest ułożone główka w dół i wtedy też można słabiej się ruchy odczuwać 🤔 jedynie co mnie wkurzyło to kiedy zapytała odwagę to mój gin z medicover stwierdził, że ten aparat jest zbyt dziadowski żeby podał dobra i to jest wróżenie z fusów, no trochę słabo …
❄️Woodwife ja z moim pragnieniem nie wyobrażam sobie, że mogłabym zapomnieć napić się 🙈 pierwsze o czym myślę po przebudzeniu to woda
Dziewczyny które już miały glukozę umówiłam się na wt rano a później na 15 mam fizjoterapeutę, jak się czułyście po? Myślicie, że lepiej zmienić wizytę np na środę ? Czy ogólnie dobrze się czułyście i w niczym to nie przeszkadza ?
Mam też drugie pytanie, może któraś z was była w primarku, czy opłaca się teraz jechać po rzeczy dla dziecka ? Są spore przeceny ?
Jak tam po sylwestrze ? Ja trochę zaszalałam i poszliśmy z mężem spać przed 4 w szoku byłam,że tyle wytrzymałam 🙈 -
Ja cały dzień po glukozie mam wyjęty z życia. Odpuściłabym sobie wyjście gdziekolwiek. 😊
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Ja po glukozie w obydwu ciążach przespałam caly dzien 🙈 ale każdy organizm inaczej reaguje. Na wszelki wypadek przełożyłabym wizytę na inny dzień.
-
Ania chyba jeszcze to normalne,mi wczoraj mniej się ruszała nawet pomimo zjedzenia landrynki.Nie wpadamy w panikę!ja mam też łożysko położone z przodu i ruchy odczuwam tylko na dole podbrzusza przy biodrach.
Cały czas mówiłam,że na poważnie za wyprawkę wezmę się po nowym roku i właśnie ten odległy czas nastał.... -
Hej dziewczyny, przychodzę z zapytaniem czy któraś ma bóle w mostu, lub tuż po zebrami? Taki tępy bol jak leżę na boku lub jak jestem na spacerze (po 20 min) zaczynam odczuwać taki bol. Ginekolog odesłal do rodzinnego a rodzinny odesłał z powrotem do gieneolga, że to pewnie usicki na jelita albo przeponę. Nie mam pomoc a ja przez to spać nie mogę I nawet dłuższej aktywności nie mogę zrobić. Nawet nie wiem czy mogę jakąś mospe na to albo espumosan Czy może coś innego.
-
Marta1988 wrote:Ania chyba jeszcze to normalne,mi wczoraj mniej się ruszała nawet pomimo zjedzenia landrynki.Nie wpadamy w panikę!ja mam też łożysko położone z przodu i ruchy odczuwam tylko na dole podbrzusza przy biodrach.
Cały czas mówiłam,że na poważnie za wyprawkę wezmę się po nowym roku i właśnie ten odległy czas nastał....
Też mam łożysko z przodu ale od kilku tygodni te kopniaki są bardzo mocne, brzuch podskakuje, czuć kolanko, stópkę, mała jest Baaardzo aktywna dzień w dzień i nagle dwa dni ciszy, tylko lekkie ruchy w głębi a w święta nie było zupelnie nic, w szpitalu powiedzieli, że dobrze, że sprawdziłam. -
Ania ja czuje ruchy,ale słabiej,byłam na wizycie dzień po świętach i mała jest położona poprzecznie,pupa do świata więc dlatego odczuwanie jest słabsze.Ja w tej ciąży jestem tak przewrażliwiona że pewnie gdybym nic nie czuła cały dzień to zaraz bym się kontaktowała z lekarzem. Tylko też nie chce panikować.W pierwszej ciąży miałam mało wody płodowych i w 7 mięsiacu nie odczuwałam ruchów przez jeden dzień to położyli mnie do szpitala.Ginrkolog na każdej wizycie kontroluje stan. Wód płodowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 14:02
(:Ania:) lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie. Adusia waży 713g 🩷 Foto poniżej⬇️
https://zapodaj.net/plik-whGoqvEqbR(:Ania:), Marta1988, Kori_, Chmurka87, Marcycha, Tika, Natalia0212, A_Agnieszka, bajkowadama, Adeline lubią tę wiadomość
-
Madlen90 wrote:Hej dziewczyny, przychodzę z zapytaniem czy któraś ma bóle w mostu, lub tuż po zebrami? Taki tępy bol jak leżę na boku lub jak jestem na spacerze (po 20 min) zaczynam odczuwać taki bol. Ginekolog odesłal do rodzinnego a rodzinny odesłał z powrotem do gieneolga, że to pewnie usicki na jelita albo przeponę. Nie mam pomoc a ja przez to spać nie mogę I nawet dłuższej aktywności nie mogę zrobić. Nawet nie wiem czy mogę jakąś mospe na to albo espumosan Czy może coś innego.
Poszłabym na Twoim miejscu do fizjoterapeuty, bo jeśli to problem z przeponą, to on Ci to rozciągnie i też pokaże jak lepiej oddychać.
No-spę doraźnie możesz zażyć -
Madlen90 wrote:Hej dziewczyny, przychodzę z zapytaniem czy któraś ma bóle w mostu, lub tuż po zebrami? Taki tępy bol jak leżę na boku lub jak jestem na spacerze (po 20 min) zaczynam odczuwać taki bol. Ginekolog odesłal do rodzinnego a rodzinny odesłał z powrotem do gieneolga, że to pewnie usicki na jelita albo przeponę. Nie mam pomoc a ja przez to spać nie mogę I nawet dłuższej aktywności nie mogę zrobić. Nawet nie wiem czy mogę jakąś mospe na to albo espumosan Czy może coś innego.
ja mam ból w całym pasie pod piersiami! pytałam ostatnio lekarza to mięśnie tak bolą bo sie wszystko rozciąga i właśnie promieniuje na żebra, nawet woreczek żółciowy! mówiłam że wieczorem to już tak mnie czadzi że ciężko znaleźć dogodną pozycje! mówił że fizjoterapeuci kleją takie pasy wzdłóż brzucha które troche łagodzą bóle ale czytałam o nich i niedość że drogie to tylko na 7 dni bo w wodzie się oddymają🥴 mama mi mówiła że takie bóle przepony i żeber miała cały trzeci trymestr więc chyba trzeba to przeżyć...listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
sierpień 2023 poronienie 8tc
styczeń 2024 puste jajo płodowe
decyzja o in virtro z KD
maj 2024 histeroskopia OK
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
30dpt mamy ❤️🤗
9w3d: 2,56cm człowieka😁
11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
14.11 szpital, założony szew okrężny
20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm