Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Emimalina wrote:Termin mam na 2.04 ale lekarze boją się że będzie już naprawdę spora i ciężko mi będzie urodzić.
Tutaj do tego 3860 lekarz mówił że jeszcze na jego doświadczenie dochodzi ten odchyl i myśli że może być więcej.
-
Emimalina wrote:Termin mam na 2.04 ale lekarze boją się że będzie już naprawdę spora i ciężko mi będzie urodzić.
Tutaj do tego 3860 lekarz mówił że jeszcze na jego doświadczenie dochodzi ten odchyl i myśli że może być więcej.
Obawiam się że u mnie może być to samo 😵💫 jeśli nie zacznie się samo to wywołanie że względu na wagę.
Mój za to zawsze był w okolicy 80/90 centyla.
01.04 mam wizytę wiec będzie to 38+3 to się okaże jaka waga.
Daj potem znać ile w rzeczywistości ważyła. Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 20:37
Lamera, Emimalina, HolyFantasia lubią tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
A macie jakieś doświadczenia z koktajlem położnych? Albo wasze znajome? Bo dzisisj nawet natknęłam się na webinarze Izabeli Dembińskiej... wiem, że opinie bardzo różne dlatego pytam o doświadczenia własne/ bliskich osób..1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki
2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby
3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1
Zmiana kliniki:
4 stymulacja październik 2023-
3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
19.07 transfer 4AA
10 dpt beta 300
13 dpt beta 1010
24 dpt jest ❤
👩🦰 34 lata 👨 37 lat
-
Magii wrote:Kurcze ja jutro idę na wizytę i też się dowiem ile bobas waży. A na razie na każdym USG był spory bo ok 65-75 centyl 😅
U mnie był duży skok bo przez 3tygodnie wyszedł kilogram więcej więc naprawdę sporo.
Daj znać potem jak u Ciebie!Magii lubi tę wiadomość
-
Lamera wrote:A macie jakieś doświadczenia z koktajlem położnych? Albo wasze znajome? Bo dzisisj nawet natknęłam się na webinarze Izabeli Dembińskiej... wiem, że opinie bardzo różne dlatego pytam o doświadczenia własne/ bliskich osób..
Mojej znajomej udało się w ten sposób zaindukować poród. Po jakichś 4-5h od wypicia pojawiły się regularne skurcze i urodziła jeszcze tego samego dnia
Przypuszczam, że niewiele to da, jeśli szyjka będzie twarda, długa i zamknięta, ale myślę, że jeśli jest gotowa to koktajl rzeczywiście może wywołać skurcze.
Na szkole rodzenia np. położne mówiły, że w przypadku zaplanowanej indukcji w szpitalu same polecają dzień wcześniej na noc seks, a w dzień indukcji na czczo olejek rycynowy (czy to sam, czy w formie koktajlu).Lamera lubi tę wiadomość
-
I jak tam się czujecie?
Ja po nocy w szpitalu dramatycznie,bo jak nie siku to sprawdzanie tętna dziecka co 2 godz.Myslalm że trochę tu odsapne,ale chyba nie😝
Dodatkowo miałam dziś USG i pani doktor 3 razy mierzyła obwód brzuszka i jest 2,9 ,poniżej 3 centyla,ogólnie mała waży ok 2900 więc to jest ok,ale powiedziała że i tak ciecie na piątek to już doczekam.
Powodzenia dziewczyny!Monika33, (:Ania:) lubią tę wiadomość
-
Marta1988 wrote:I jak tam się czujecie?
Ja po nocy w szpitalu dramatycznie,bo jak nie siku to sprawdzanie tętna dziecka co 2 godz.Myslalm że trochę tu odsapne,ale chyba nie😝
Dodatkowo miałam dziś USG i pani doktor 3 razy mierzyła obwód brzuszka i jest 2,9 ,poniżej 3 centyla,ogólnie mała waży ok 2900 więc to jest ok,ale powiedziała że i tak ciecie na piątek to już doczekam.
Powodzenia dziewczyny!
A mogę zapytać, z jakiego powodu chcą u Ciebie wcześniej rozwiązywać ciążę? Cukrzyca? -
Czesc dziewczyny! Trzymam kciuki za wszystkie w trakcie rozpakowania, jak i te czekajace 🙂
Ja dzis po ostatniej (planowanej) kontroli. Mala wazy 3kg 200 i ku zdziwieniu lekarza ustawila sie prawidlowo glowka w dol. Czułam, ze majac dna mojego meza, bedzie czekac na ostatni moment xd. Spokojnie moge czekac w takim razie na rozwiazanie. Moj lekarz idzie na urlop w terminie mojego porodu, wiec wizyta po spodziewanym terminie, musialaby byc u kogos innego. Mam wiec nadzieje, ze zdaze sie rozpakowac.
Mam coraz mocniejsze skórcze, czuje sie jakos inaczej i cos mi mówi, ze mala wyjdzie jednak przed terminem.
Wieczorem byly juz serio mocne, choc noce przesypiam stosunkowo bez problemuHolyFantasia, Monika33, (:Ania:), KlaudiaWu, bajkowadama lubią tę wiadomość
-
katpawl wrote:Czesc dziewczyny! Trzymam kciuki za wszystkie w trakcie rozpakowania, jak i te czekajace 🙂
Ja dzis po ostatniej (planowanej) kontroli. Mala wazy 3kg 200 i ku zdziwieniu lekarza ustawila sie prawidlowo glowka w dol. Czułam, ze majac dna mojego meza, bedzie czekac na ostatni moment xd. Spokojnie moge czekac w takim razie na rozwiazanie. Moj lekarz idzie na urlop w terminie mojego porodu, wiec wizyta po spodziewanym terminie, musialaby byc u kogos innego. Mam wiec nadzieje, ze zdaze sie rozpakowac.
Mam coraz mocniejsze skórcze, czuje sie jakos inaczej i cos mi mówi, ze mala wyjdzie jednak przed terminem.
Wieczorem byly juz serio mocne, choc noce przesypiam stosunkowo bez problemu
Super wieści! 🤗 trzymam kciuki żeby się rozkręciło, zanim kolejna wizyta będzie potrzebna. 😉
A przypomnij w którym jesteś teraz tc? 🙂♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
31+4 III USG prenatalne: 1625 g
34+5 2360 g
-
KlaudiaWu wrote:A mogę zapytać, z jakiego powodu chcą u Ciebie wcześniej rozwiązywać ciążę? Cukrzyca?
Może i tak dobrze,bo i tak bym musiała mieć zakończona wcześniej ciążę ze względu na brzuszek małej,bo lekarka powiedziała że ciąża donoszona a lepiej dokarmiać dziecko już poza brzuchem mamy.Niby przepływy są ok,ale ten brzuszek cały czas mniejszy,już na granicy,no ale rozwiązanie juz w piątek planowo o 8.30Monika33, HolyFantasia lubią tę wiadomość
-
HolyFantasia wrote:Super wieści! 🤗 trzymam kciuki żeby się rozkręciło, zanim kolejna wizyta będzie potrzebna. 😉
A przypomnij w którym jesteś teraz tc? 🙂
37+5. Pierwotny termin na 11.04. Jest jeszcze troche czasu 🙂. Choc z prenatalnych wychodzil mi 7.04, wiec licze, ze mloda nie zasiedzi sie w brzuchuMonika33, HolyFantasia lubią tę wiadomość
-
My też dziś po wizycie. Maluch 3500g wiec całkiem sporo. Trochę się obawiam że dobijemy do prawie 4kg.
Ogolnie wszystko dobrze, ale brakuje mi skurczu żeby główka jeszcze bardziej zeszła w dół.
Ale co ciekawe przy badaniu szyjki lekarka mówiła że dotknęła głowy dziecka 🙈🙈🫣
katpawl, bajkowadama, Tika, Soleil_ lubią tę wiadomość
-
Magii wrote:My też dziś po wizycie. Maluch 3500g wiec całkiem sporo. Trochę się obawiam że dobijemy do prawie 4kg.
Ogolnie wszystko dobrze, ale brakuje mi skurczu żeby główka jeszcze bardziej zeszła w dół.
Ale co ciekawe przy badaniu szyjki lekarka mówiła że dotknęła głowy dziecka 🙈🙈🫣
To jedziemy podobnie na to wychodzi. 3400 dzisiaj rano, nie wiem skąd jemu się taka waga wzięła, bo ja przytyłam niecałe 9kg, nie miałam cukrzycy ciążowej i liczyłam na trochę mniejszego bobasa 😦 Nawet pytałam lekarza czy zaleca rozwiązanie ciąży wcześniej, ale powiedział, że nie ma problemu żeby rodzić naturalnie, także czekamy! A czekanie się dłuży, też wyczuł główkę przy badaniu, ale szyjka trzyma się długa i zamknięta.
Wojciechu, czekamy niecierpliwie 💙 -
Ja dzisiejszy dzień trochę mam stratny, bo cały przeleżałam na kanapie, z silnymi kopniakami w same żebra 🤪 Do tego jeszcze mój ulubiony obiad się nie przyjął, a nudności mam nawet po szklance wody 🤢
Oby jutro było lepiej... myślę już tylko o tym, że każdy kolejny dzień zbliża mnie do spotkania z maleństwem 🫣 ale jeśli tak mają wyglądać najbliższe 3 tygodnie to chyba oszaleje 😂 nie dość że praktycznie całą ciążę wymiotowałam non stop, to jeszcze na koniec mnie tak złapało 😣
Dzisiaj kończę 37 tydzień, więc walizkę już trzymam w progu 🤪 zwłaszcza, że GBS wyszedł mi dodatni i po rozmowie z położną wiem żeby do szpitala się zebrać w miarę szybko 🫣
A przy okazji podpytam, jaki strój macie przygotowany na wyjście? Dla maluszków oczywiście 😄 -
Dziewczyny mam pytanie o skurcze. Od kilku dni mam tak że boli mnie jak na okres w odcinku lędźwiowym. Po/w trakcie większej aktywności (długi spacer) brzuch się spina i robi się twardy.
Dopiero jak wrócę do domu i odpocznę to jest ok. Niestety cały czas piecze i kłuje mnie pod żebrem lewym. I ciężko ocenić czy to skurcze czy jakieś bóle na tym etapie? Co myślicie?
Co do wyjścia to mam uszykowane body z długim i krótkim oraz taki śpioch cieplejszy, czapeczka. I do tego otulacz na nosidło. Spakowałam też skarpetki. I przy wyjściu po prostu oceni się jaka pogoda będzie w dany dzień bo to różnie. Wczoraj super ciepło a dzisiaj zimno... Chyba będzie ok?Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
5t+6d mamy ❤
-
Tika wrote:Dziewczyny mam pytanie o skurcze. Od kilku dni mam tak że boli mnie jak na okres w odcinku lędźwiowym. Po/w trakcie większej aktywności (długi spacer) brzuch się spina i robi się twardy.
Dopiero jak wrócę do domu i odpocznę to jest ok. Niestety cały czas piecze i kłuje mnie pod żebrem lewym. I ciężko ocenić czy to skurcze czy jakieś bóle na tym etapie? Co myślicie?
Co do wyjścia to mam uszykowane body z długim i krótkim oraz taki śpioch cieplejszy, czapeczka. I do tego otulacz na nosidło. Spakowałam też skarpetki. I przy wyjściu po prostu oceni się jaka pogoda będzie w dany dzień bo to różnie. Wczoraj super ciepło a dzisiaj zimno... Chyba będzie ok?
Ja mam wlasnie takie bole w ciagu dnia i nad ranem (jak na okres, przechodzi na plecy), nie jest to jakos przesadnie uciazliwe. Po wiekszej aktywnosci lapie mnie mocniej, wczoraj po kąpieli myslalam nawet, ze sie zaczyna porod bo bolalo baaaaardzo mocno (5x mocniej niz na kazdy okres w moim zyciu), ale przeszlo po 20 minutach. Brzuch mam w zasadzie permanentnie twardy.
Jezeli. Chodzi o bol pod zebrem, to moze dzidzia sie pręży? Moja jak sie wypina, to tez mnie tak dziwnie piecze skóra.
Co do stroju, to mam chyba wszystkie mozliwe zestawy zaleznie od pogody. Jak bedzie chlodno to pewnie body dlugie+ spodenki+ misiowy spioch z kapturkiem
A jak cieplej to body na dlugi+ spioch polarkowy
W foteliku otulacz i w zapasie skarpetki i czapeczka -
katpawl wrote:Ja mam wlasnie takie bole w ciagu dnia i nad ranem (jak na okres, przechodzi na plecy), nie jest to jakos przesadnie uciazliwe. Po wiekszej aktywnosci lapie mnie mocniej, wczoraj po kąpieli myslalam nawet, ze sie zaczyna porod bo bolalo baaaaardzo mocno (5x mocniej niz na kazdy okres w moim zyciu), ale przeszlo po 20 minutach. Brzuch mam w zasadzie permanentnie twardy.
Jezeli. Chodzi o bol pod zebrem, to moze dzidzia sie pręży? Moja jak sie wypina, to tez mnie tak dziwnie piecze skóra.
Co do stroju, to mam chyba wszystkie mozliwe zestawy zaleznie od pogody. Jak bedzie chlodno to pewnie body dlugie+ spodenki+ misiowy spioch z kapturkiem
A jak cieplej to body na dlugi+ spioch polarkowy
W foteliku otulacz i w zapasie skarpetki i czapeczka
Tak to pieczenie to dzidzia też mi lekarz potwierdził że się rozpycha strasznie 🫣 to już mam od połowy lutego.
Tylko teraz doszły właśnie te bóle jak na okres. A nawet takie mocne ukłucie w plecach i przeszywający ból do nogi.
Ale jak też macie takie objawy to rozumiem że normalne i nie będę panikować 🤪Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
5t+6d mamy ❤
-
Radość98 mój mąż wychodząc z domu żeby zawieść mnie do szpitala zdarzył jeszcze zapytać z czym mam po Ciebie przyjechać?😀więc mówię mu że fotelik stoi w foli i tam są 3 izbę opcje ubrania w zależności od pogody kombinezon polarowy,dresowy i kurteczka i że ustalimy co ma przywieść.Pododejrzewam że raczej wszystko przywiezie mi do szpitala 😀a pod spód mam body z krótkim rękawem i różowy komplecik
Tika lubi tę wiadomość