X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja już bym chciała żeby się zaczęło, odliczałam do skończonego 37 i jestem gotowa, mam nadzieję, że córcia też. W środę mam wizytę u położnej, ciekawe ile mała waży, nawet orientacyjnie bo to będzie badanie"ręczne"😅. W poprzedniej ciąży położna pomyliła się o 500 g podczas regularnego badania a już po odejściu wód, inna położna pomyliła się tylko o 80 g.🙃. Zapytam o bezpieczne i sprawdzone sposoby przyspieszenia porodu i niech któryś zadziała😅🙏

HolyFantasia, Marcycha, Lamera lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (:Ania:) wrote:
    Jak ja już bym chciała żeby się zaczęło, odliczałam do skończonego 37 i jestem gotowa, mam nadzieję, że córcia też. W środę mam wizytę u położnej, ciekawe ile mała waży, nawet orientacyjnie bo to będzie badanie"ręczne"😅. W poprzedniej ciąży położna pomyliła się o 500 g podczas regularnego badania a już po odejściu wód, inna położna pomyliła się tylko o 80 g.🙃. Zapytam o bezpieczne i sprawdzone sposoby przyspieszenia porodu i niech któryś zadziała😅🙏

Rozumiem, ja też już przebieram nogami zwłaszcza, że od trzech dni mam takie hardkorowe skurcze w nocy (ale nadal nieregularne), że chodzę nieprzytomna. Dzisiaj od północy do 4:00 co 20 minut mnie łapało, łącznie z biegunką więc już coś się rozkręca ale powoli... pierwszy raz udalo mi się dziś do południa przespać głęboko 2 godziny ciągiem, tak to były półgodzinne turbodrzemki z których się szybko wybudzałam.
    Dzisiaj ponownie działamy z mężem przed spaniem ❤, mam nadzieję do końca tygodnia powitać Malutką po tej stronie brzucha. 😍
    Może jeszcze zaliczę dzisiaj dłuższy spacer bo okna wszytkie pomyte 😜

(:Ania:), Tika, Marcycha lubią tę wiadomość

1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
    Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki

2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby

3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1

Zmiana kliniki:
    4 stymulacja październik 2023-
    3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat

preg.png

Wysłany: 24 marca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:
    Rozumiem, ja też już przebieram nogami zwłaszcza, że od trzech dni mam takie hardkorowe skurcze w nocy (ale nadal nieregularne), że chodzę nieprzytomna. Dzisiaj od północy do 4:00 co 20 minut mnie łapało, łącznie z biegunką więc już coś się rozkręca ale powoli... pierwszy raz udalo mi się dziś do południa przespać głęboko 2 godziny ciągiem, tak to były półgodzinne turbodrzemki z których się szybko wybudzałam.
    Dzisiaj ponownie działamy z mężem przed spaniem ❤, mam nadzieję do końca tygodnia powitać Malutką po tej stronie brzucha. 😍
    Może jeszcze zaliczę dzisiaj dłuższy spacer bo okna wszytkie pomyte 😜
    Współczuję, sen jest taki ważny, trzymam kciuki żeby podziałało 😁. Tego się boję, że będą skurcze przepowiadające, fałszywe alarmy po kilka godzin a potem cisza🙃

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia oby wam się coś rozkręciło ja czekam też na donoszenie bo mnie te mdłości już doprowadzają do depresji

(:Ania:) lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brak szyjki i rozwarcie na 2 cm więc leżę a znając życie potem będę do końca chodzić🤣

(:Ania:), LadyDaga lubią tę wiadomość

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też odliczam i ćwiczę na macie, głównie ruchy miednicą, rozciąganie no i pozycje wertykalne do porodu. Do tego pod prysznicem masuje brodawki.
    No i jem ananasa, nie ma niby potwierdzenia że ma jakoś pomóc ale na pewno nie zaszkodzi a ja akurat lubię haha

(:Ania:), Marta 40, HolyFantasia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 24 marca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja jestem po zdjęciu szwu, za 8 godzin ciąża będzie donoszona :D rozwarcie na 2 cm, podobno standard po tym zabiegu. W środę idę do fryzjera, więc chciałabym jeszcze kilka-kilkanaście dni pochodzić w dwupaku 😂

LadyDaga, Tika, bajkowadama, Marta1988, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022
  • LadyDaga Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    U mnie brak szyjki i rozwarcie na 2 cm więc leżę a znając życie potem będę do końca chodzić🤣
    Ale to już coś! Brak szyjki i 2cm rozwarcia - suupeer start! Trzymam kciuki za szybsze rozpakowanie ✊️✊️

Marta 40, Marcycha lubią tę wiadomość

Ona 35 l. On 37l.

Synek 04.2021 - 56cm 4030g

Starania o drugiego bobasa ❤️
    15.08.2024 ⏸️
    17.08 2024 - b-hcg 344,2
    19.08.2024 - b-hcg 937,7
    05.09.2024 - 0.68cm, mamy❤️
    15.10.2024 -🧬zdrowa Królewna 👧
    05.12.2024 -360g
    19.12.2024 - 491g
    02.01.2025 - 713g
    30.01.2025 - 1233g
    20.02.2025 - 1979g
    20.04.2025 ➡️🩷👧

preg.png
  • LadyDaga Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Hejo, ja jestem po zdjęciu szwu, za 8 godzin ciąża będzie donoszona :D rozwarcie na 2 cm, podobno standard po tym zabiegu. W środę idę do fryzjera, więc chciałabym jeszcze kilka-kilkanaście dni pochodzić w dwupaku 😂
    Oooo ja tez musze się umówić do fryzjera bo potem nie będzie czasu 😁 Dobrze, że przypomniałaś 😁

Daisy___ lubi tę wiadomość

Ona 35 l. On 37l.

Synek 04.2021 - 56cm 4030g

Starania o drugiego bobasa ❤️
    15.08.2024 ⏸️
    17.08 2024 - b-hcg 344,2
    19.08.2024 - b-hcg 937,7
    05.09.2024 - 0.68cm, mamy❤️
    15.10.2024 -🧬zdrowa Królewna 👧
    05.12.2024 -360g
    19.12.2024 - 491g
    02.01.2025 - 713g
    30.01.2025 - 1233g
    20.02.2025 - 1979g
    20.04.2025 ➡️🩷👧

preg.png

Wysłany: 25 marca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak obserwuję ruchy małej to mam wrażenie, że jest pleckami do moich pleców bo czuję małe elementy z przodu, pod pępkiem, jakby rączki. Z tego co czytam to niezbyt korzystne przy porodzie, jutro dopytam położną.
    Jak jest u Was?

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w drodze do szpitala na planowe CC.Niby wszystko zaplanowane,ale już od 4 nie śpię.Ciesze się że Gabi będzie ze mną już piątek ❤️

Szalejecie dziewczyny z tym fryzjerem,ja wstępnie byłam umówiona na koniec marca,ale zmieniłam i byłam 5 marca by napewno zdarzyć 😀

Miłego dnia!

(:Ania:), Monika33, Tika, Daisy___, HolyFantasia, Emimalina, bajkowadama lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak obserwuję ruchy małej to mam wrażenie, że jest pleckami do moich pleców bo czuję małe elementy z przodu, pod pępkiem, jakby rączki. Z tego co czytam to niezbyt korzystne przy porodzie, jutro dopytam położną.
    Jak jest u Was?

Nie przejmuj się, jak się zacznie wstawiać, to obróci się tak, jak powinna się ułożyć żeby przez wszystkie te płaszczyzny miednicy przejść jej największymi wymiarami :) natura pięknie sobie to wymyśliła...
    A jak ogólnie się czujesz?

U mnie wczoraj kompletny dołek, miałam totalny spadek sił i mi się ciągle chciało płakać.
    Dzisiaj z kolei kop energii, jestem już po wyprawieniu dziewczynek do przedszkola, pomyciu podłóg i wymianie w szafie ciuchów z zimowych na letnie 🙈 teraz śniadanie i 5 km rundka 😜

Baaardzo się cieszę, że mam zielone światło na poród sn (chociaż po cięciu byłam po 2 godzinach mobilna i miałam wspaniały połóg więc nie mogłam narzekać) naprawdę doceniam i się cieszę na tę możliwość...
    Ale to wyczekiwanie na początek akcji jest dla mnie trudne (bo mam bardzo niecierpliwy charakter, chociaż dzieciaki już mnie i tak duuużo wytrwałości, spokoju i cierpliwości nauczyły 😀)
    Ale wiem, że Malutkiej dobrze, niech siedzi ile potrzebuje, niech sama najlepiej zdecyduje kiedy wyjść ;)
    Pozdrawiam Was wszystkie, trzymam kciuki za wszystkie planowe cc żebyście przeszły to jak najłagodniej.

HolyFantasia, Marta1988, Marcycha lubią tę wiadomość

1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo

2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby

3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1

Zmiana kliniki:
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 25 marca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest u Was?

Jeszcze 3x Ci się obróci także na spokojnie. Mój na USG raz ma plecy z lewej raz z prawej strony 🤣 więc robi wirówki.

(:Ania:) lubi tę wiadomość

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png

Wysłany: 25 marca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Jeszcze 3x Ci się obróci także na spokojnie. Mój na USG raz ma plecy z lewej raz z prawej strony 🤣 więc robi wirówki.
    No oby! Długo byla pleckami a tu psikus

Tika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Ja właśnie w drodze do szpitala na planowe CC.Niby wszystko zaplanowane,ale już od 4 nie śpię.Ciesze się że Gabi będzie ze mną już piątek ❤️

Szalejecie dziewczyny z tym fryzjerem,ja wstępnie byłam umówiona na koniec marca,ale zmieniłam i byłam 5 marca by napewno zdarzyć 😀

Miłego dnia!

Trzymam kciuki! No ja z racji skracającej się szyjki niestety nie mialam jak za bardzo iść, liczę, że wytrzymam do jutra do cięcia i farbowania 😎

Marta1988 lubi tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022
  • Emimalina Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko nadrobiłam co u Was!
    Gratulacje dla wszystkich mamuś, które już maja swoje dzieciaczki na świecie!
    Trzymam też nadal kciuki za każdą z Was!
    Za donoszone ciąże i jak najmniej stresów!

Ja jutro jadę na wywoływanie ponieważ wcale taka kruszynka we mnie nie siedzi. Wczoraj wyszło 3860 dzidzi także lekarz podjął decyzję. Jestem ciekawa czy ona faktycznie taka duża czy długa będzie (oboje jesteśmy wysocy a mąż ma 2metry).

Trzymajcie się! 🥰

HolyFantasia, (:Ania:), Lamera, Daisy___, Marta1988, bajkowadama, Monika33, Tika, Marcycha lubią tę wiadomość

🩷 🍼 2.04.25

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimalina wrote:

Ja jutro jadę na wywoływanie ponieważ wcale taka kruszynka we mnie nie siedzi. Wczoraj wyszło 3860 dzidzi także lekarz podjął decyzję. Jestem ciekawa czy ona faktycznie taka duża czy długa będzie (oboje jesteśmy wysocy a mąż ma 2metry).

Trzymajcie się! 🥰

To Ty się teraz trzymaj! Z ciekawości jakie masz wskazania do wywołania? Ja mam kontrolę w czwartek więc jak mała sama się nie zdecyduje, to też będę dopytywać lekarkę kiedy u nas jakieś działania...

Zmiana kliniki:
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimalina wrote:

Trzymajcie się! 🥰
    Powodzenia💓

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimalina]

Trzymajcie się! 🥰

Powiedzenia ♥️

• Emimalina Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:
    To Ty się teraz trzymaj! Z ciekawości jakie masz wskazania do wywołania? Ja mam kontrolę w czwartek więc jak mała sama się nie zdecyduje, to też będę dopytywać lekarkę kiedy u nas jakieś działania...

Termin mam na 2.04 ale lekarze boją się że będzie już naprawdę spora i ciężko mi będzie urodzić.
    Tutaj do tego 3860 lekarz mówił że jeszcze na jego doświadczenie dochodzi ten odchyl i myśli że może być więcej.

🩷 🍼 2.04.25

preg.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ