X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja teoretycznie termin mam na 30.03.25 ale coś czuję, że to będzie 1.04 🤪 także będę tutaj do was zaglądać :D

Daisy___, KolorNadzieji lubią tę wiadomość

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Zmieniłam na 12.04 :D

@Naay95, mogę wpisywać wizyty, to dajcie znać, jakimi terminami uzupełnić :)

@BuBu90, a to nie jest tak, że tylko liście malin powodują skurcze? Normalnie jadłam maliny i urodziłam po terminie xD, ale faktycznie liście malin są znanym ludowym sposobem na wywoływanie, choć chyba nie jest to potwierdzone przez medycynę.

Wydaje mi się Dobry pomysł z wizytami, będziemy mogły trzymać kciuki za siebie ;)
    U mnie wizyta już w ten piątek, czyli 09.08

KolorNadzieji lubi tę wiadomość

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Newnew Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja teoretycznie 30.03 z OM, ale ciąża wychodzi na młodszą i cały czas mam nadzieję na pozytywny finał. Już się naczytałam tyle na tym forum, że mam przez to jakies nadzieje.
    Wczoraj na usg pęcherzyk 0,52cm. Z OM wychodzi 6t4d, najadłam się już tyle nerwów.. byłam przykładem, w którym pęcherzyk był widoczny dopiero od bety 5000...
    Ogólnie to jestem bardzo zawiedziona, bo poszłam za pierwszym razem do gin w 5t2d, nastraszyła mnie ciąża pozamaciczna, płakałam dwa dni, to był jakiś koszmar.

(:Ania:), Daisy___ lubią tę wiadomość

• Binia Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wizyty 22.08 i 27.08 ❤️

KolorNadzieji, Daisy___ lubią tę wiadomość

👧 11.2023

preg.png
  • KolorNadzieji Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Zmieniłam na 12.04 :D

@Naay95, mogę wpisywać wizyty, to dajcie znać, jakimi terminami uzupełnić :)

@BuBu90, a to nie jest tak, że tylko liście malin powodują skurcze? Normalnie jadłam maliny i urodziłam po terminie xD, ale faktycznie liście malin są znanym ludowym sposobem na wywoływanie, choć chyba nie jest to potwierdzone przez medycynę.

Wpiszesz mi termin wizyty?
    21.08.24
    Dziekuje🙂

Daisy___ lubi tę wiadomość

"KTO NIE WALCZY TEN NIE NIAŃCZY"

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę...I każdą kolejną też zaczekam!"

"ŻYJ I DAJ ŻYCIE"

"Będzie dobrze, teraz będzie najtrudniej, a potem będzie już dobrze."

preg.png
  • Nellien Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Newnew wrote:
    Cześć dziewczyny, ja teoretycznie 30.03 z OM, ale ciąża wychodzi na młodszą i cały czas mam nadzieję na pozytywny finał. Już się naczytałam tyle na tym forum, że mam przez to jakies nadzieje.
    Wczoraj na usg pęcherzyk 0,52cm. Z OM wychodzi 6t4d, najadłam się już tyle nerwów.. byłam przykładem, w którym pęcherzyk był widoczny dopiero od bety 5000...
    Ogólnie to jestem bardzo zawiedziona, bo poszłam za pierwszym razem do gin w 5t2d, nastraszyła mnie ciąża pozamaciczna, płakałam dwa dni, to był jakiś koszmar.

Cześć! Nie martw się 😘 mi lekarz zdiagnozował puste jajo, opisałam sytuację na poprzedniej stronie. Trzymam za Ciebie kciuki, mam nadzieję, że obu nam się ułoży.

• A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Idziemy bardzo podobnie, termin ok 3.04.2025, pierwsza wizyta była 01.08 kolejna 09.08 ale u mnie to spowodowane zatrzymaniem ciąży w czerwcu na 4 tygodniu i dla swojego spokoju chcę zobaczyć czy ta ciąża prawidłowo się rozwija :)

Hej :) Ja chyba nie wytrzymam i też się zapiszę, żeby dowiedzieć się, że wszystko na pewno w porządku.
    Dawaj znać, jak u Ciebie! Trzymam kciuki!!

preg.png
  • bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam właśnie od lekarza. Dzisiejsza beta to 3434 (140% od przedwczoraj) i 8mm pęcherzyk jest w macicy, nie w jajowodzie, więc małe zwycięstwo! Ale nie widać zarodka, mam wrócić 23 sierpnia i wtedy będzie już chyba wiadomo

Daisy___, Binia, (:Ania:), Tika lubią tę wiadomość

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Newnew wrote:

Newnew, trzymam kciuki, może było później zagnieżdżenie? Wpisywać Cię tutaj?

Uzupełniłam nowe osoby i dodałam wizyty lekarskie :)

KolorNadzieji, SailorMoon lubią tę wiadomość

👧 07.2022
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Newnew, trzymam kciuki, może było później zagnieżdżenie? Wpisywać Cię tutaj?

Uzupełniłam nowe osoby i dodałam wizyty lekarskie :)
    Daisy, a gdzie ten kalendarz jest dostępny? :)

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Daisy, a gdzie ten kalendarz jest dostępny? :)

pierwszy post wątku :)

A_Agnieszka lubi tę wiadomość

👧 07.2022
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    pierwszy post wątku :)
    No tak, wszystko widzę :)
    Możesz zaktualizować w wolnej chwili moją wizytę 30.08.
    Choć jak pisałam wcześniej, pewnie nie wytrzymam i będę się gdzieś próbować zapisać wcześniej 😁

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy proszę wpisz mi wizytę 14.08

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfr_89 wrote:
    Według kalkulatora 6+4, ciąża z in vitro :) ostatnia beta prawie 13 tysięcy, poza sennością i kłuciem pod brzuchem żadnych objawów :)

Ooo to super ☺ ja właśnie, czekałam za @ i miałam mieć stymulację do invitro. Dzisiaj idę na drugą Betę zobaczyć bo niedowierzam tej pierwszej 😅

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Ooo to super ☺ ja właśnie, czekałam za @ i miałam mieć stymulację do invitro. Dzisiaj idę na drugą Betę zobaczyć bo niedowierzam tej pierwszej 😅
    Koniecznie daj znać jak beta! :) u mnie mdłości* zjem mdli, nie zjem mdli :D a najsilniejsze wieczorami:x

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • kfr_89 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia wrote:
    zrobiłam dzisiaj drugą betę wyszła 91. w poniedziałek 36 więc przyrost w normie 😮‍💨
    z objawów to jestem zmęczona i jak mogę to śpię razem z córką podczas jej drzemek. kłuje mnie też brzuch.

nie wiem czy też tak miałyście ale ja i przy wcześniejszej ciąży i teraz jakoś tydzień po owulacji czułam się jakbym była przeziębiona - kichałam i kręciło mnie w nosie i byłam zmęczona. 🤔

będę prowadzić ciążę u swojej lekarki na nfz ale założę drugą kartę ciąży i będę chodzić na badania też na enel-med. to wtedy się mniej dłuży jak się ma po 2 usg każde każde prenatalne i duuuuzo zdjęć rosnącej fasolki 😂

już się cieszę na poród tuż przed wielkanocą bo będę mogła zdezerterować i jeszcze dostanę jedzenie na wynos 😂❤️

Czy karty ciąży mogą być dwie? Myślała, że dostanę jedną i z nią mam być zawsze na wizycie ;) Za tydzień właśnie mam wizytę u lekarza, który robił mi in vitro ale z racji odległości nie wiem czy będę prowadzić u niego, czy może u siebie w mieście... Jest opcja żeby w trakcie ciąży zmienić lekarza prowadzącego i mieć jedną kartę?

• A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zapisałam się na USG na dziś, godz. 19:20 😁

Czy w tak wczesnej ciąży partnerzy wchodzą z Wami i obserwują mała fasolkę/groszek?

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfr_89 wrote:
    Czy karty ciąży mogą być dwie? Myślała, że dostanę jedną i z nią mam być zawsze na wizycie ;) Za tydzień właśnie mam wizytę u lekarza, który robił mi in vitro ale z racji odległości nie wiem czy będę prowadzić u niego, czy może u siebie w mieście... Jest opcja żeby w trakcie ciąży zmienić lekarza prowadzącego i mieć jedną kartę?

jak jest prywatna opieka medyczna to oni mają swoje systemy. każde inna. mi z pracy w poprzedniej ciąży zmienili z luxmedu na enelmed i musiałam drugą kartę ciąży zakładać(w sumie trzecia bo jeszcze ta na nfz ale ta ich nie obchodzi)

trzeba mieć ichnią kartę ciąży żeby dostać z automatu skierowania na usg itd.

prowadzić możesz u ilu chcesz i gdzie chce bo to potem przy porodzie i tak nie ma znaczenia. dajesz jedną kartę i oni dalej działają. rzadko się zdarza żeby twój prowadzący był przy twoim porodzie. ja przynosiłam np wyniki badań prywatnych do swojej nfz prowadzącej - np info od diabetologa(bo miałam cukrzycę ciążową) albo od kardiologa(bo potrafiłam mieć tętno 140) 😂 nawet nie mrugnęła a łatwiej było to ogarnąć przez apke enelmed niż się pierdzielic z niemiłymi kobietami w rejestracjach państwowych placówek.

ja teraz mam taką sytuację że na to badanie 27.08 idę do innego lekarza nfz niż babeczka która chce docelowo bo akurat jest ona na urlopie ale położna mi powiedziała że na luzie mogę sobie potem zmienić prowadzącego.

👧 11.2023

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wspólną kartę ciąży w Luxmedzie i prywatnie, lekarz z Luxmed wpisywał się do karty założonej przez moją ginekolog na prywatnej wizycie :D

👧 07.2022
  • Nellien Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Nie wytrzymałam i zapisałam się na USG na dziś, godz. 19:20 😁

Czy w tak wczesnej ciąży partnerzy wchodzą z Wami i obserwują mała fasolkę/groszek?

Ja odradzam wczesne USG. Można najeść się stresu jeśli niewiele widać.

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ