Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Madula wrote:Hej Dziewczyny,
pierwsza ciąża ❤ 37 lat, 5 tygodni i 3 dni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Beta prawidłowo przyrosła❤🥰 Wizyta u gina będzie na przełomie 6 i 7 tygodnia. Jakie są Wasze doświadczenia? Wtedy już wszystko widziałyście na ekranie? Też staracie się być tylko pozytywne, ale niepewność i lęk o to, by wszystko było dobrze też Was czasami trochę nęka? -
Cześć Marta!
Dziękuję Ci za miłe przywitanie i info, jak to było u Ciebie❤ Słyszałam i czytałam już, że faktycznie na usg nie warto iść za wcześnie. Czekam więc ze spokojem, w przyszłym tygodniu zrobię sobie jeszcze podstawowe badania dla kobiet w ciąży, żeby mieć na prywatnej wizycie. Ile razy mierzyłyście z własnej inicjatywy betę? Ja dwa razy i chyba wystarczy, nie? Nie ma co się niepotrzebnie nakręcać. Jakie są Wasze doświadczenia?Marta 40 lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20250424/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/5ef7/preg.png -
Madula wrote:Cześć Marta!
Dziękuję Ci za miłe przywitanie i info, jak to było u Ciebie❤ Słyszałam i czytałam już, że faktycznie na usg nie warto iść za wcześnie. Czekam więc ze spokojem, w przyszłym tygodniu zrobię sobie jeszcze podstawowe badania dla kobiet w ciąży, żeby mieć na prywatnej wizycie. Ile razy mierzyłyście z własnej inicjatywy betę? Ja dwa razy i chyba wystarczy, nie? Nie ma co się niepotrzebnie nakręcać. Jakie są Wasze doświadczenia?
Ja zrobiłam będę 2x i potem pierwsza wizyta 5+6 i było widac serduszko. Teraz czekam na kolejną wizytę w 7+4. Stres jest bo objawy mi trochę spadły. Biorę progra i eutyrox.
Do tego się trochę za zaziebilam 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2024, 16:54
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
nick nieaktualny
-
Tika wrote:Ja zrobiłam będę 2x i potem pierwsza wizyta 5+6 i było widac serduszko. Teraz czekam na kolejną wizytę w 7+4. Stres jest bo objawy mi trochę spadły. Biorę progra i eutyrox.
Do tego się trochę za zaziebilam 😔
Dzięki Tika!❤ Super, że serduszko ślicznie pracuje!!! To że objawy spadły to nic nie znaczy, wszystko jest dobrze! Daj znać po drugiej wizycie!🤗Tika lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20250424/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/5ef7/preg.png -
To ja też się przywitam. Żeby nie było, że tylko podczytuję. Mam 37 lat. Na stanie córka 14 miesięcy. Obecnie jestem 8t+2. Serduszko już widzieliśmy ☺️ Termin na 3 kwietnia. Najbliższa wizyta 2.09. Jestem po trzech stratach. 24 maja miałam zabieg łyżeczkowania, po którym stwierdziliśmy, że skoro mamy córkę, to może wystarczy, bo już nie mamy siły na dalsze współżycie na zawołanie, przeliczanie dni cyklu i nerwy związane z testowaniem. I tak odpuściliśmy, że zaskoczyło 😅 Życzę nam wszystkim spokojnego dotarcia do kwietnia 🥰
Tika, Madula, Kori_, EwK, Paflina, Stela, Koko90, Martek.3q, Marcycha lubią tę wiadomość
-
anka013 wrote:To ja też się przywitam. Żeby nie było, że tylko podczytuję. Mam 37 lat. Na stanie córka 14 miesięcy. Obecnie jestem 8t+2. Serduszko już widzieliśmy ☺️ Termin na 3 kwietnia. Najbliższa wizyta 2.09. Jestem po trzech stratach. 24 maja miałam zabieg łyżeczkowania, po którym stwierdziliśmy, że skoro mamy córkę, to może wystarczy, bo już nie mamy siły na dalsze współżycie na zawołanie, przeliczanie dni cyklu i nerwy związane z testowaniem. I tak odpuściliśmy, że zaskoczyło 😅 Życzę nam wszystkim spokojnego dotarcia do kwietnia 🥰
Hej Ania!
Gratulacje z okazji.serduszka! Czyli tetaz będzie to Twoja 2 wizyta?
Ogólnie dziewczyny, chodzicie do ginekologów prywatnie czy na nfz czy tak i tak? Ja mam najpierw zaplanowana prywatną wizytę, a ponad tydzień później na nfz.https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20250424/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/5ef7/preg.png -
Ja chodzę prywatnie. Mam sprawdzonego lekarza, który, jak potrzebuję, to mnie przyjmie nawet po godzinach. Właściwie to byłam już na dwóch wizytach. Na pierwszej na USG był zarodek widoczny. Ale potrzebowałam recept, no i sprawdzenia, czy pęcherzyk na pewno na swoim miejscu. A tydzień później już tylko na USG na wpadł - wypadł 😉
-
Cześć dziewczynki. Wybaczcie że nic nie pisałam. Miałam przyspieszoną wizytę u gin. Jest pęcherzyk ciążowy ufff. Za tydzień znów mam przyjść żeby zerknąć, czy zarodek się pojawił 🙂 później Was nadrobię, bo mam zaległości 🙈
Marta 40, Stela, Koko90, Kori_, Marcycha lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
bajkowadama wrote:Dziewczyny gratuluję pięknych przyrostów i USG ❤️ ogromnie miło się to czyta, oby tak dalej
Ja jestem po wizycie, doczłapałam się i dostałam receptę na lek przeciwwymiotny, bo to co brałam to takie pitu pitu było, nie miało jak działać. Żałuję, że nie poszłam od razu do ginekologa tylko do internisty 🙁 Widziałam mojego małego człowieczka na USG, mamy serduszko i 87mm 💛 to naprawdę przepiękny widok. Data z USG pokrywa się z datą z miesiączki. Dostałam skierowanie na badania także jazda -
Kori_ wrote:Hej dziewczyny macie jakieś fajne plany na weekend ? Gratuluje wizyt ja mam swoją pierwszą dopiero w pon, to są minusy terminu pod koniec kwietnia 😛, już nie mogę się doczekać , tym bardziej, że tutaj większość jest po i przed to bardzo mi się to dłuży.
Ja właśnie zrobiłam rosół i za chwilę wychodzę na paznokcie, odnośnie 2 tyg non stop mam ochotę na rosół.Stela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyS.Roszpunka wrote:Cześć dziewczynki. Wybaczcie że nic nie pisałam. Miałam przyspieszoną wizytę u gin. Jest pęcherzyk ciążowy ufff. Za tydzień znów mam przyjść żeby zerknąć, czy zarodek się pojawił 🙂 później Was nadrobię, bo mam zaległości 🙈
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Stela wrote:Możecie napisać dziewczyny, które muszą wspomagać się dodatkowo progesteronem, jaką dawkę przyjmujecie?
Ja mam wspomagające duphaston 10mg 2x1. Czekam do środy i jak będzie ok to lekarz chce odstawićStela lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Stela wrote:Możecie napisać dziewczyny, które muszą wspomagać się dodatkowo progesteronem, jaką dawkę przyjmujecie?
Stela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA powiedzcie, bo nie pomyślałam żeby o to zapytać lekarza, jest ogólnie jakieś wytyczne do kiedy się powinno, czy to już lekarz sam decyduje? Od czego to zależy? A zapomniałam dodać ja biorę 3x 100mg dufasthonu i 1x 200mg benesis na noc. Od pierwszej miesiączki po poronieniu w każdym cyklu miałam przedłużające się plamienia po miesiączce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2024, 21:37
-
Ja w poprzedniej ciąży dostałam pozwolenie na odstawienie dopiero na ostatniej wizycie przed porodem. Moja bratowa dostawała luteinę jeszcze w szpitalu do samej cesarki. Progesteron w ciąży nie zaszkodzi szczególnie, jeśli grożą plamienia. Jedyne co, to powoduje spowolnienie ruchów jelit i problemy z zaparciami. Ale z tym sobie też można poradzić. W najgorszym wypadku lactulosum albo czopek glicerynowy 😉.
Mi luteina działa też na psychikę. Czuję się z nią bezpieczniej.Stela lubi tę wiadomość
-
Stela lubi tę wiadomość