X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    @Marta @ EwK @Martek
    Ciekawe co nam organizm nam mówi w ten sposób, pewnie mamy jakieś niedobory i dlatego akurat chęć na to, widzę że to częsta zachcianka 😄
    przytyliście coś czy na razie macie taka sama wagę ? Ciekawi mnie to, jak to będzie

Waga bez zmian, ale ja prawie nic nie jem :( Aktualnie mam tak, że jak tylko pomyślę o jakimś jedzeniu to mi od razu niedobrze. Jak coś śmierdzi to już w ogóle nie przełknę nic.
    Stela wrote:
    Możecie napisać dziewczyny, które muszą wspomagać się dodatkowo progesteronem, jaką dawkę przyjmujecie?
    Ja mam ciążę z IVF i bardzo niski progesteron przez cykl sztuczny, muszę brać zastrzyki domięśniowe z progesteronem raz dziennie i 800mg progesteron besins.

Stela lubi tę wiadomość

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe kwietnioweczki ♥️ duże grono nam się szykuje 😃

Ja w tej ciąży też nie mam apetytu. Otwieram lodówkę i na nic nie mam ochoty. Jem trochę na siłę bo wiem że z pustym żołądkiem jest jeszcze gorzej.

Jeżeli chodzi o lekarza to jeżeli ciąża będzie się rozwijać bez żadnych komplikacji to będę prowadzić w poradni przyszpitalnej. Niestety lekarka na NFZ na której mi zależało ma tyle ciężarnych, że nie przyjmuje kolejnych.

age.png

preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Możecie napisać dziewczyny, które muszą wspomagać się dodatkowo progesteronem, jaką dawkę przyjmujecie?

Przy in vitro - ja miałam początkowo zalecony Utrogestan 300mg 3 razy dziennie, ale badałam progesteron 6 i 8 dni po transferze. Miał wartość 18, pozniej 16, więc skonsultowałem się z moją doktor i niby nie był wg niej zły, ale mógłby być większy, więc kazała podkręcić dawkę do 600mg 3 razy dziennie. Progesteron sprzed tygodnia, to już 30-kilka ng/ml :)

Stela lubi tę wiadomość

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madula wrote:
    Hej Dziewczyny,

pierwsza ciąża ❤ 37 lat, 5 tygodni i 3 dni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Beta prawidłowo przyrosła❤🥰 Wizyta u gina będzie na przełomie 6 i 7 tygodnia. Jakie są Wasze doświadczenia? Wtedy już wszystko widziałyście na ekranie? Też staracie się być tylko pozytywne, ale niepewność i lęk o to, by wszystko było dobrze też Was czasami trochę nęka?
    Ja bylam przy 6+4 i było serduszko.

U mnie z kolei po USG (od dwóch dni) mdłości ustąpiły i mam więcej energii 😃 Kropek może stwierdzil, że skoro już go widziałam to nie musi mi udowadniać, że jest 😆 Wczoraj po wycieczce rowerowej gdzie zrobilismy 50 km powiedzieliśmy kolejnym znajomym i jak się kolega wzruszył i ucieszył (oni mają przesłodką dwulatkę) to się spili z moim i właśnie mój odsypia i trochę umiera 😅 Jestem szczęśliwa 😊

Dziewczyny jeszcze raz, jak się wchodzi w ustawienia profilu? Zwykle nie mam problemu z takimi rzeczami, a tu nie mogę znaleźć 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2024, 09:38

Madula lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDaga wrote:
    Na którego kwietnia masz termin? Tez uważam, że jednak termin na koncowkę miesiąca to minus 🤣 W pierwszej ciąży mialam termin na 9 kwietnia i było lepiej bo jako jedna z pierwszych widzialam serducho, mialam prenatalne itp a teraz czytam i czekam🤣
    23,24.04 ale to sobie sama wyliczyłam w pon idę na pierwszą wizytę do giną, zrobiłam już wszystkie badania krwi i moczu i z tym mam się udać , a a Ty na kiedy ?

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Witam wszystkie nowe kwietnioweczki ♥️ duże grono nam się szykuje 😃

Ja w tej ciąży też nie mam apetytu. Otwieram lodówkę i na nic nie mam ochoty. Jem trochę na siłę bo wiem że z pustym żołądkiem jest jeszcze gorzej.

Jeżeli chodzi o lekarza to jeżeli ciąża będzie się rozwijać bez żadnych komplikacji to będę prowadzić w poradni przyszpitalnej. Niestety lekarka na NFZ na której mi zależało ma tyle ciężarnych, że nie przyjmuje kolejnych.
    Tak kwiecień jest szczęśliwy :)) może to się wyda głupie ale ja sobie manifestowałam ten kwiecień :) cały czas powtarzałam sobie, że super byłoby gdyby się udało na kwiecień lub maj, jak zrobiłam test to nie wierzyłam :)

LadyDaga lubi tę wiadomość

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • LadyDaga Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    23,24.04 ale to sobie sama wyliczyłam w pon idę na pierwszą wizytę do giną, zrobiłam już wszystkie badania krwi i moczu i z tym mam się udać , a a Ty na kiedy ?
    Ja na 26 kwietnia także tuż za Tobą 😉 Mój gin jutro wraca z urlopu i dopiero będę dzwonić. Odezwij się jutro po wizycie 😉

Ona 35 l. On 37l.

Synek 04.2021 - 56cm 4030g

Starania o drugiego bobasa ❤️
    15.08.2024 ⏸️
    17.08 2024 - b-hcg 344,2
    19.08.2024 - b-hcg 937,7
    05.09.2024 - 0.68cm, mamy❤️
    15.10.2024 -🧬zdrowa Królewna 👧
    05.12.2024 -360g
    19.12.2024 - 491g
    02.01.2025 - 713g
    20.04.2025 ➡️🩷👧

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Ja bylam przy 6+4 i było serduszko.

U mnie z kolei po USG (od dwóch dni) mdłości ustąpiły i mam więcej energii 😃 Kropek może stwierdzil, że skoro już go widziałam to nie musi mi udowadniać, że jest 😆 Wczoraj po wycieczce rowerowej gdzie zrobilismy 50 km powiedzieliśmy kolejnym znajomym i jak się kolega wzruszył i ucieszył (oni mają przesłodką dwulatkę) to się spili z moim i właśnie mój odsypia i trochę umiera 😅 Jestem szczęśliwa 😊

Dziewczyny jeszcze raz, jak się wchodzi w ustawienia profilu? Zwykle nie mam problemu z takimi rzeczami, a tu nie mogę znaleźć 🙃

Przeskroluj stronę do samej góry. W prawym górnym rogu są trzy białe równoległe paseczki w niebieskim kółku. Kliknij i pokażą ci się ustawienia

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie problemy ze snem? Już drugą noc budzę się o 3 na siku i nie mogę zasnąć. A w ciągu dnia mam spadki energii, nie robię drzemek bo nie umiem spać w ciągu dnia i mimo to nie mogę przespać nocy :(

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Madula Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wychodzi mi z różnych aplikacji między 22 a 26 kwietnia❤🤗 A co do progesteronu, robiłyście na własną rękę pomiar z krwi i z racji niskiego poziomu lekarz kazał Wam rozpocząć przyjmowanie czy to juz wcześniejsze wasze ustalenia z ginem? Zastanawiam się, czy wraz z innymi badaniami z krwi przed wizytą prywatną zrobić też progesteron.

Ja póki co jakichś hardcorowych objawów nie mam:) Jedynie sikanie, wcześniej był duży głód, obecnje też czasem brak oddechu i poczucie bycia za szybą 🤣 No i czasem mam dreszcze w nocy i muszę się nakrywac jak na zimę plus poczucie podwyższonej temp. Brzuch mam większy. Też macie już trochę inny brzuch?

Kori_ lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20250424/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/5ef7/preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, na dniach zaktualizuję pierwszą stronę. Fajnie, że jest nas więcej :D

Ja dziś prawie zasłabłam w kościele, nie mogłam stać, wyszłam w 2/3 mszy, taka duchota. Planujemy montaż klimatyzacji za kilka miesięcy, ale zaczynam żałować, że nie próbowaliśmy tego zrobić jeszcze tego lata, upały są okropne.

Przypałętało mi się swędzenie warg sromowych, dostałam receptę na lek na grzybice na czacie Medicover. Mam nadzieję, że przejdzie :D natomiast podcieram się tak często, żeby sprawdzić wydzielinę (plamiłam, jeszcze wczoraj miałam coś, co mogłoby od biedy być bardzo jasnobrązową wydzieliną), że nie zdziwię się, jeśli to jakieś podrażnienie (choć równie dobrze od tego podcierania mogłam otworzyć wrota grzybicy).

Dziś mam gorsze objawy, wczoraj mniejsze i się stresowałam, ale dziś wolałabym się czuć lepiej - jak wczoraj. Pierwszy trymestr jest trudny psychicznie 😬

Pozdrawiam!

EDIT ja mam duphaston 2x1 10 mg na plamienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2024, 11:55

LadyDaga lubi tę wiadomość

👧 07.2022
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne mi dziś wszystkie objawy jak ręką odjął a wczoraj do nocy to był naprawdę koszmar i doszedł ból w podbrzuszu

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Macie problemy ze snem? Już drugą noc budzę się o 3 na siku i nie mogę zasnąć. A w ciągu dnia mam spadki energii, nie robię drzemek bo nie umiem spać w ciągu dnia i mimo to nie mogę przespać nocy :(

jak się dziecko urodzi to drzemka w ciągu dnia to będzie twoje drugie imię 😂
    ja dzisiaj mleczkowe pobudki - 1:40, 3:50, 5:00 i od 6 dziecko na nogach 😮‍💨
    ale rzeczywiście zasypia mi się ostatnio gorzej, mimo że jestem absolutnie nie wyspana od 10 miesięcy i tak to wystarczyło że zamknę oczy i już sen.

Paflina lubi tę wiadomość

👧 11.2023

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madula wrote:
    Też wychodzi mi z różnych aplikacji między 22 a 26 kwietnia❤🤗 A co do progesteronu, robiłyście na własną rękę pomiar z krwi i z racji niskiego poziomu lekarz kazał Wam rozpocząć przyjmowanie czy to juz wcześniejsze wasze ustalenia z ginem? Zastanawiam się, czy wraz z innymi badaniami z krwi przed wizytą prywatną zrobić też progesteron.

Ja póki co jakichś hardcorowych objawów nie mam:) Jedynie sikanie, wcześniej był duży głód, obecnje też czasem brak oddechu i poczucie bycia za szybą 🤣 No i czasem mam dreszcze w nocy i muszę się nakrywac jak na zimę plus poczucie podwyższonej temp. Brzuch mam większy. Też macie już trochę inny brzuch?
    Ja tez mam większy brzuch, aż momentami mi głupio bo może ktoś jeszcze by pomyślał że specjalnie może sobie go powiększam już w to wczesny etap jak na taki brzuch 😅 wzdęty często po prostu.

Mi ginekolog zleciła na kolejną wizytę badania krwi, moc glukozę tsh i progesteron właśnie

Co do objawów to właśnie ten brzuszek, mdłości (ciągle muszę coś mieć do przekąszenia, średnio co 2h mnie tak łapie i jest lepiej jak zjem), sikanie w nocy też, dziwne smaki, mam mega na coś ochotę a jak już to zjem to nie mam ochoty na to co jadłam, wręcz blee , tylko coś nowego ciągle 🙈 .

Paflina lubi tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Ja tez mam większy brzuch, aż momentami mi głupio bo może ktoś jeszcze by pomyślał że specjalnie może sobie go powiększam już w to wczesny etap jak na taki brzuch 😅 wzdęty często po prostu.

Mi ginekolog zleciła na kolejną wizytę badania krwi, moc glukozę tsh i progesteron właśnie

Co do objawów to właśnie ten brzuszek, mdłości (ciągle muszę coś mieć do przekąszenia, średnio co 2h mnie tak łapie i jest lepiej jak zjem), sikanie w nocy też, dziwne smaki, mam mega na coś ochotę a jak już to zjem to nie mam ochoty na to co jadłam, wręcz blee , tylko coś nowego ciągle 🙈 .

Z tymi zachciankami też tak mam. Zachciało mi się domowego kebsa, nakupilam rzeczy, zamarynowalam mięso a jak przyszlo co do czego to już nie miałam chęci 🤢

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Dziewczyny czy to normalne mi dziś wszystkie objawy jak ręką odjął a wczoraj do nocy to był naprawdę koszmar i doszedł ból w podbrzuszu

Ból w podbrzuszu doszedl jak Ci minęły objawy?

Ciężko tak komuś doradzić bo może być tak że to nic, a może być tak że powinnaś być już u lekarza. Jeśli masz obawy, objawy zniknęły za to masz silny ból brzucha to ja bym poszła na izbę. Wychodzę z założenia że lepiej dmuchać na zimne ale to Ty musisz sama zdecydować 🫂🫂🫂

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś czuje się okropnie już było ciut lepiej a teraz jak nie zjem jak tylko poczuje głód to mi się słabo robi, od jutra chyba zwiększe liczne tabletek na mdłości bo wracam do pracy po urlopie i nie wiem jak ja wysiedze te 8 godzin.

Daisy ja tak poszlam do kościoła z dziećmi 15 sierpnia po pierwszym klęczeniu tak mi się słabo zrobiło że musialysmy wyjść, dziś w ten upał nawet nie myślałam żeby iść

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam do szpitala.Niestety moja ciąża jest zagrożona i leżę na podtrzymaniu.

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Pojechałam do szpitala.Niestety moja ciąża jest zagrożona i leżę na podtrzymaniu.

jak dobrze że pojechałaś!
    Bardzo mocno wszystkie trzymamy za was kciuki! ❤️
    Bolało cię cały czas?

👧 11.2023

preg.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Ja też nie mogę spać, przebudzę się i już zasnąć nie mogę.
    A w dzień nie śpię bo siedzę w robocie a potem z dzieckiem 😆 jestem chodzącym zombie 🤓🤯

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ