X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi objawami to różnie jest, i nie ma co zakładać, że jak ich nie ma to jest źle.

Moja pierwsza ciąża praktycznie bezobjawowa zakończyła się szczęśliwie.
    A drugą, gdzie miałam całe dnie nudności, wymioty w randomowych momenatch, senność taka, że na stojąco bym zasnęła, niestety straciłam ją w 8tc.

Kori_ lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję pięknych przyrostów i USG ❤️ ogromnie miło się to czyta, oby tak dalej

Ja jestem po wizycie, doczłapałam się i dostałam receptę na lek przeciwwymiotny, bo to co brałam to takie pitu pitu było, nie miało jak działać. Żałuję, że nie poszłam od razu do ginekologa tylko do internisty 🙁 Widziałam mojego małego człowieczka na USG, mamy serduszko i 87mm 💛 to naprawdę przepiękny widok. Data z USG pokrywa się z datą z miesiączki. Dostałam skierowanie na badania także jazda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2024, 23:38

EwK, Naay95, Tika, Adeline, Martek.3q, Paflina, Kori_, LadyDaga, Marcycha, Modra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które biorą letrox lub podobne leki, które trzeba brać na czczo. Jak sobie radzicie z porannymi mdłościami? 😅
    Wzięłam lek i bez śniadania trochę muli więc tak leżę i czekam aż ta godzina minie 🙈

preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które biorą letrox lub podobne leki, które trzeba brać na czczo. Jak sobie radzicie z porannymi mdłościami? 😅
    Wzięłam lek i bez śniadania trochę muli więc tak leżę i czekam aż ta godzina minie 🙈

@Peony22 ja nastawiałam budzik bardzo wcześnie, brałam i od razu szłam dalej spać za nim poczułam głód:D

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajkowadama wrote:
    Dziewczyny gratuluję pięknych przyrostów i USG ❤️ ogromnie miło się to czyta, oby tak dalej

Ja jestem po wizycie, doczłapałam się i dostałam receptę na lek przeciwwymiotny, bo to co brałam to takie pitu pitu było, nie miało jak działać. Żałuję, że nie poszłam od razu do ginekologa tylko do internisty 🙁 Widziałam mojego małego człowieczka na USG, mamy serduszko i 87mm 💛 to naprawdę przepiękny widok. Data z USG pokrywa się z datą z miesiączki. Dostałam skierowanie na badania także jazda

Super wiadomości ❤️❤️❤️ oby tak dalej

bajkowadama lubi tę wiadomość

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊
    Postanowiłam dołączyć dziś do grupy Kwietniowek 🌸
    Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki!! ❤️

EwK, Peony22, Paflina, Kori_, bajkowadama, Marta 40, Martek.3q, Marcycha, Modra lubią tę wiadomość

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny macie jakieś fajne plany na weekend ? Gratuluje wizyt :) ja mam swoją pierwszą dopiero w pon, to są minusy terminu pod koniec kwietnia 😛, już nie mogę się doczekać , tym bardziej, że tutaj większość jest po i przed to bardzo mi się to dłuży.
    Ja właśnie zrobiłam rosół i za chwilę wychodzę na paznokcie, odnośnie 2 tyg non stop mam ochotę na rosół.

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    @Peony22 ja nastawiałam budzik bardzo wcześnie, brałam i od razu szłam dalej spać za nim poczułam głód:D
    Podobnie, biorę go jak się przebudzę i wiem że jest jeszcze szansa, że usnę chociaż na te pół godziny.
    Dzisiaj mi nudności przeszły prawie jak ręką odjął i dołączyłam do klubu zamartwiających się 🫣

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.Zazdroszcze tym bezobjawowym ja praktycznie umieram nawet w nocy mnie mdli.Gratuluje udanych wizyt i oby tylko same dobre wiadomosci

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    Hej dziewczyny macie jakieś fajne plany na weekend ? Gratuluje wizyt :) ja mam swoją pierwszą dopiero w pon, to są minusy terminu pod koniec kwietnia 😛, już nie mogę się doczekać , tym bardziej, że tutaj większość jest po i przed to bardzo mi się to dłuży.
    Ja właśnie zrobiłam rosół i za chwilę wychodzę na paznokcie, odnośnie 2 tyg non stop mam ochotę na rosół.
    Mam to samo z tym rosolem😂

preg.png

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A plany to fajne, ale też pospolicie nudne, jak to u dorosłego człowieka 😂 Pranie rozwieszone, schnie na ciepełku, szkoda że już niedługo się to skończy i znowu będzie jesienią cały pokój zawalony suszarką 😔 a potem jedziemy do chrzestnej na grilla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2024, 11:51

preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy przychodzą i odchodzą.
    Co jakiś czas duszno mi i bez wentylatora nie przetrwam, piję wodę jak smok. Piersi pobolewają bardzo delikatnie od tygodnia, czasem wcale.
    Lekkie bóle podbrzusza lub krzyżów, czasem caly dzien nic, a czasem utrzymuje sie przez 1-2 h i od razu no-spa z magnezem wchodzi - tego objawu niecierpię, zresztą pewnie jak większość z nas i już nachodzą mnie wtedy czarne myśli.
    Rozdrażnienie mam od skonczonego 4 tygodnia. Ciężko mi to pohamować, ale się staram, bo z Narzeczonego niezły nerwus czasem i mu się udziela 😋
    Prócz tego wilcze napady głodu, a dziś po zjedzeniu gula w gardle i mdłości się włączyły.

Wizyta serduszkowa dopiero 30.08. To oczekiwanie na wizytę dłuży się w nieskończoność 😅

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    12 dpt - beta 378.5

preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A plany na dziś - jadę do Mamy, jedziemy do Rodzinki od jej strony na grilla nad rzekę :)

Miłego i spokojnego weekendu Dziewczyny! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2024, 11:54

bajkowadama lubi tę wiadomość

2 lata starań
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    12 dpt - beta 378.5

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie jadę do koleżanki na działkę. Niestety autobusem bo auto na warsztacie. Rano bardzo mnie mdliło i nie miałam wgl energii na nic. Zmusiłam się do spaceru, a raczej pies mnie zmusił 😂i było mi lepiej. Jazda autobusem nie sprzyja 🤢

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • EwK Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:

Ja dzień przed zrobieniem testu wyjadłam wszystkie marchewki z rosołu. Jak to mój mąż zobaczył to od razu powiedział, że jestem w ciąży bo u nas nigdy nie ma chętnych na marchewki 😂 ostatnio za to mam fazę na kalafiorową i to ona jest w planie na weekend 😉

Byłam dziś też na zleconych badaniach krwi i przy okazji zrobiłam jeszcze betę i progesteron. Pewnie bez sensu je teraz robic, ale chciałam mieć jakąś informacje bo już nie mogę wysiedzieć do tej wizyty w środę. Muszę zdecydowanie popracować nad cierpliwością 🤣

Mam mieć dziś też zakładanego holtera bo od jakiegoś miesiąca mam takie uczucie nierówno bijącego serca, a wcześniej nigdy nie miałam problemów z sercem. Miała tak któraś z Was w ciąży?

Kori_ lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️'93 🧔🏼‍♂️ '91 + 🐈🐈‍⬛

06.2024 -> 3 polipy endometrialne 4, 5, 6 mm (duphaston przez 2 cykle, jak nie znikną to usunięcie)
    07.2024 -> PCOS ?

2 cs o pierwszego maluszka 👶🏼

⏸️12.08.2024 - 13 dpo
    💉beta: 13.08 ➡️766, 16.08 ➡️2357

preg.png
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:

Mam tak samo z rosołem 🤣 Chociaż ostatnio ktoś wstawił na jednej z grup barszcz z uszkami i też jak zobaczyłam to z chęcią bym zjadła 🤣

Kori_ lubi tę wiadomość

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    preg.png
  • Marta1988 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja biorę eutyrox rano,ale biorę zaraz jak się uszykuje przed wyjściem do pracy i jakoś mi leci te pół godziny....chociaż strasznie ciężko się wstaje.Z objawów to spanie i bol piersi,śmierdzi mi lodówka i dopiero włożony worek na śmieci.Z tym rosołem to mi dopiero apetyt narobiłyscie!jak już wstane i się ogarnie to będę gotować! Miłego dnia😃

Tika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Mam to samo z tym rosolem😂

@Marta @ EwK @Martek
    Ciekawe co nam organizm nam mówi w ten sposób, pewnie mamy jakieś niedobory i dlatego akurat chęć na to, widzę że to częsta zachcianka 😄
    przytyliście coś czy na razie macie taka sama wagę ? Ciekawi mnie to, jak to będzie

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Madula Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

pierwsza ciąża ❤ 37 lat, 5 tygodni i 3 dni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Beta prawidłowo przyrosła❤🥰 Wizyta u gina będzie na przełomie 6 i 7 tygodnia. Jakie są Wasze doświadczenia? Wtedy już wszystko widziałyście na ekranie? Też staracie się być tylko pozytywne, ale niepewność i lęk o to, by wszystko było dobrze też Was czasami trochę nęka?

Madlen90, Marcycha lubią tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20250424/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/5ef7/preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    @Marta @ EwK @Martek
    Ciekawe co nam organizm nam mówi w ten sposób, pewnie mamy jakieś niedobory i dlatego akurat chęć na to, widzę że to częsta zachcianka 😄
    przytyliście coś czy na razie macie taka sama wagę ? Ciekawi mnie to, jak to będzie
    Narazie to schudłam 1,5kg a ja niestety nie mogę na nic patrzeć nawet na wode

preg.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ