Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi objawami to różnie jest, i nie ma co zakładać, że jak ich nie ma to jest źle.
Moja pierwsza ciąża praktycznie bezobjawowa zakończyła się szczęśliwie.
A drugą, gdzie miałam całe dnie nudności, wymioty w randomowych momenatch, senność taka, że na stojąco bym zasnęła, niestety straciłam ją w 8tc.
Kori_ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję pięknych przyrostów i USG ❤️ ogromnie miło się to czyta, oby tak dalej
Ja jestem po wizycie, doczłapałam się i dostałam receptę na lek przeciwwymiotny, bo to co brałam to takie pitu pitu było, nie miało jak działać. Żałuję, że nie poszłam od razu do ginekologa tylko do internisty 🙁 Widziałam mojego małego człowieczka na USG, mamy serduszko i 87mm 💛 to naprawdę przepiękny widok. Data z USG pokrywa się z datą z miesiączki. Dostałam skierowanie na badania także jazdaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2024, 23:38
EwK, Naay95, Tika, Adeline, Martek.3q, Paflina, Kori_, LadyDaga, Marcycha, Modra lubią tę wiadomość
-
Peony22 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które biorą letrox lub podobne leki, które trzeba brać na czczo. Jak sobie radzicie z porannymi mdłościami? 😅
Wzięłam lek i bez śniadania trochę muli więc tak leżę i czekam aż ta godzina minie 🙈
@Peony22 ja nastawiałam budzik bardzo wcześnie, brałam i od razu szłam dalej spać za nim poczułam głód:DNatalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
bajkowadama wrote:Dziewczyny gratuluję pięknych przyrostów i USG ❤️ ogromnie miło się to czyta, oby tak dalej
Ja jestem po wizycie, doczłapałam się i dostałam receptę na lek przeciwwymiotny, bo to co brałam to takie pitu pitu było, nie miało jak działać. Żałuję, że nie poszłam od razu do ginekologa tylko do internisty 🙁 Widziałam mojego małego człowieczka na USG, mamy serduszko i 87mm 💛 to naprawdę przepiękny widok. Data z USG pokrywa się z datą z miesiączki. Dostałam skierowanie na badania także jazda
Super wiadomości ❤️❤️❤️ oby tak dalejbajkowadama lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny 😊
Postanowiłam dołączyć dziś do grupy Kwietniowek 🌸
Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki!! ❤️EwK, Peony22, Paflina, Kori_, bajkowadama, Marta 40, Martek.3q, Marcycha, Modra lubią tę wiadomość
2 lata starań
Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
07.24 - pierwsze podejście do in vitro
26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
6 dpt - beta 13.0
8 dpt - beta 55.5
9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
12 dpt - beta 378.5
16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵
-
Hej dziewczyny macie jakieś fajne plany na weekend ? Gratuluje wizyt ja mam swoją pierwszą dopiero w pon, to są minusy terminu pod koniec kwietnia 😛, już nie mogę się doczekać , tym bardziej, że tutaj większość jest po i przed to bardzo mi się to dłuży.
Ja właśnie zrobiłam rosół i za chwilę wychodzę na paznokcie, odnośnie 2 tyg non stop mam ochotę na rosół. -
Naay95 wrote:@Peony22 ja nastawiałam budzik bardzo wcześnie, brałam i od razu szłam dalej spać za nim poczułam głód:D
Dzisiaj mi nudności przeszły prawie jak ręką odjął i dołączyłam do klubu zamartwiających się 🫣 -
Kori_ wrote:Hej dziewczyny macie jakieś fajne plany na weekend ? Gratuluje wizyt ja mam swoją pierwszą dopiero w pon, to są minusy terminu pod koniec kwietnia 😛, już nie mogę się doczekać , tym bardziej, że tutaj większość jest po i przed to bardzo mi się to dłuży.
Ja właśnie zrobiłam rosół i za chwilę wychodzę na paznokcie, odnośnie 2 tyg non stop mam ochotę na rosół. -
A plany to fajne, ale też pospolicie nudne, jak to u dorosłego człowieka 😂 Pranie rozwieszone, schnie na ciepełku, szkoda że już niedługo się to skończy i znowu będzie jesienią cały pokój zawalony suszarką 😔 a potem jedziemy do chrzestnej na grilla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2024, 11:51
-
U mnie objawy przychodzą i odchodzą.
Co jakiś czas duszno mi i bez wentylatora nie przetrwam, piję wodę jak smok. Piersi pobolewają bardzo delikatnie od tygodnia, czasem wcale.
Lekkie bóle podbrzusza lub krzyżów, czasem caly dzien nic, a czasem utrzymuje sie przez 1-2 h i od razu no-spa z magnezem wchodzi - tego objawu niecierpię, zresztą pewnie jak większość z nas i już nachodzą mnie wtedy czarne myśli.
Rozdrażnienie mam od skonczonego 4 tygodnia. Ciężko mi to pohamować, ale się staram, bo z Narzeczonego niezły nerwus czasem i mu się udziela 😋
Prócz tego wilcze napady głodu, a dziś po zjedzeniu gula w gardle i mdłości się włączyły.
Wizyta serduszkowa dopiero 30.08. To oczekiwanie na wizytę dłuży się w nieskończoność 😅2 lata starań
Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
6 dpt - beta 13.0
8 dpt - beta 55.5
12 dpt - beta 378.5
-
A plany na dziś - jadę do Mamy, jedziemy do Rodzinki od jej strony na grilla nad rzekę
Miłego i spokojnego weekendu Dziewczyny! 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2024, 11:54
bajkowadama lubi tę wiadomość
2 lata starań
6 dpt - beta 13.0
8 dpt - beta 55.5
12 dpt - beta 378.5
-
Ja też właśnie jadę do koleżanki na działkę. Niestety autobusem bo auto na warsztacie. Rano bardzo mnie mdliło i nie miałam wgl energii na nic. Zmusiłam się do spaceru, a raczej pies mnie zmusił 😂i było mi lepiej. Jazda autobusem nie sprzyja 🤢
-
Kori_ wrote:Hej dziewczyny macie jakieś fajne plany na weekend ? Gratuluje wizyt ja mam swoją pierwszą dopiero w pon, to są minusy terminu pod koniec kwietnia 😛, już nie mogę się doczekać , tym bardziej, że tutaj większość jest po i przed to bardzo mi się to dłuży.
Ja właśnie zrobiłam rosół i za chwilę wychodzę na paznokcie, odnośnie 2 tyg non stop mam ochotę na rosół.
Ja dzień przed zrobieniem testu wyjadłam wszystkie marchewki z rosołu. Jak to mój mąż zobaczył to od razu powiedział, że jestem w ciąży bo u nas nigdy nie ma chętnych na marchewki 😂 ostatnio za to mam fazę na kalafiorową i to ona jest w planie na weekend 😉
Byłam dziś też na zleconych badaniach krwi i przy okazji zrobiłam jeszcze betę i progesteron. Pewnie bez sensu je teraz robic, ale chciałam mieć jakąś informacje bo już nie mogę wysiedzieć do tej wizyty w środę. Muszę zdecydowanie popracować nad cierpliwością 🤣
Mam mieć dziś też zakładanego holtera bo od jakiegoś miesiąca mam takie uczucie nierówno bijącego serca, a wcześniej nigdy nie miałam problemów z sercem. Miała tak któraś z Was w ciąży?Kori_ lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie zrobiłam rosół i za chwilę wychodzę na paznokcie, odnośnie 2 tyg non stop mam ochotę na rosół.
Mam tak samo z rosołem 🤣 Chociaż ostatnio ktoś wstawił na jednej z grup barszcz z uszkami i też jak zobaczyłam to z chęcią bym zjadła 🤣Kori_ lubi tę wiadomość
-
Hej,ja biorę eutyrox rano,ale biorę zaraz jak się uszykuje przed wyjściem do pracy i jakoś mi leci te pół godziny....chociaż strasznie ciężko się wstaje.Z objawów to spanie i bol piersi,śmierdzi mi lodówka i dopiero włożony worek na śmieci.Z tym rosołem to mi dopiero apetyt narobiłyscie!jak już wstane i się ogarnie to będę gotować! Miłego dnia😃
Tika lubi tę wiadomość
-
Marta 40 wrote:Mam to samo z tym rosolem😂
@Marta @ EwK @Martek
Ciekawe co nam organizm nam mówi w ten sposób, pewnie mamy jakieś niedobory i dlatego akurat chęć na to, widzę że to częsta zachcianka 😄
przytyliście coś czy na razie macie taka sama wagę ? Ciekawi mnie to, jak to będzie -
Hej Dziewczyny,
pierwsza ciąża ❤ 37 lat, 5 tygodni i 3 dni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Beta prawidłowo przyrosła❤🥰 Wizyta u gina będzie na przełomie 6 i 7 tygodnia. Jakie są Wasze doświadczenia? Wtedy już wszystko widziałyście na ekranie? Też staracie się być tylko pozytywne, ale niepewność i lęk o to, by wszystko było dobrze też Was czasami trochę nęka?Madlen90, Marcycha lubią tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20250424/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/5ef7/preg.png -
Kori_ wrote:@Marta @ EwK @Martek
Ciekawe co nam organizm nam mówi w ten sposób, pewnie mamy jakieś niedobory i dlatego akurat chęć na to, widzę że to częsta zachcianka 😄
przytyliście coś czy na razie macie taka sama wagę ? Ciekawi mnie to, jak to będzie