X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi objawami to różnie jest, i nie ma co zakładać, że jak ich nie ma to jest źle.

Moja pierwsza ciąża praktycznie bezobjawowa zakończyła się szczęśliwie.
    A drugą, gdzie miałam całe dnie nudności, wymioty w randomowych momenatch, senność taka, że na stojąco bym zasnęła, niestety straciłam ją w 8tc.

Kori_ lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję pięknych przyrostów i USG ❤️ ogromnie miło się to czyta, oby tak dalej

Ja jestem po wizycie, doczłapałam się i dostałam receptę na lek przeciwwymiotny, bo to co brałam to takie pitu pitu było, nie miało jak działać. Żałuję, że nie poszłam od razu do ginekologa tylko do internisty 🙁 Widziałam mojego małego człowieczka na USG, mamy serduszko i 87mm 💛 to naprawdę przepiękny widok. Data z USG pokrywa się z datą z miesiączki. Dostałam skierowanie na badania także jazda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2024, 23:38

EwK, Naay95, Tika, Adeline, Martek.3q, Paflina, Kori_, LadyDaga, Marcycha, Modra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które biorą letrox lub podobne leki, które trzeba brać na czczo. Jak sobie radzicie z porannymi mdłościami? 😅
    Wzięłam lek i bez śniadania trochę muli więc tak leżę i czekam aż ta godzina minie 🙈

preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które biorą letrox lub podobne leki, które trzeba brać na czczo. Jak sobie radzicie z porannymi mdłościami? 😅
    Wzięłam lek i bez śniadania trochę muli więc tak leżę i czekam aż ta godzina minie 🙈

@Peony22 ja nastawiałam budzik bardzo wcześnie, brałam i od razu szłam dalej spać za nim poczułam głód:D

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajkowadama wrote:
    Dziewczyny gratuluję pięknych przyrostów i USG ❤️ ogromnie miło się to czyta, oby tak dalej

Ja jestem po wizycie, doczłapałam się i dostałam receptę na lek przeciwwymiotny, bo to co brałam to takie pitu pitu było, nie miało jak działać. Żałuję, że nie poszłam od razu do ginekologa tylko do internisty 🙁 Widziałam mojego małego człowieczka na USG, mamy serduszko i 87mm 💛 to naprawdę przepiękny widok. Data z USG pokrywa się z datą z miesiączki. Dostałam skierowanie na badania także jazda

Super wiadomości ❤️❤️❤️ oby tak dalej

bajkowadama lubi tę wiadomość

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊
    Postanowiłam dołączyć dziś do grupy Kwietniowek 🌸
    Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki!! ❤️

EwK, Peony22, Paflina, Kori_, bajkowadama, Marta 40, Martek.3q, Marcycha, Modra lubią tę wiadomość

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Kori_ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny macie jakieś fajne plany na weekend ? Gratuluje wizyt :) ja mam swoją pierwszą dopiero w pon, to są minusy terminu pod koniec kwietnia 😛, już nie mogę się doczekać , tym bardziej, że tutaj większość jest po i przed to bardzo mi się to dłuży.
    Ja właśnie zrobiłam rosół i za chwilę wychodzę na paznokcie, odnośnie 2 tyg non stop mam ochotę na rosół.

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    @Peony22 ja nastawiałam budzik bardzo wcześnie, brałam i od razu szłam dalej spać za nim poczułam głód:D
    Podobnie, biorę go jak się przebudzę i wiem że jest jeszcze szansa, że usnę chociaż na te pół godziny.
    Dzisiaj mi nudności przeszły prawie jak ręką odjął i dołączyłam do klubu zamartwiających się 🫣

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.Zazdroszcze tym bezobjawowym ja praktycznie umieram nawet w nocy mnie mdli.Gratuluje udanych wizyt i oby tylko same dobre wiadomosci

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    Hej dziewczyny macie jakieś fajne plany na weekend ? Gratuluje wizyt :) ja mam swoją pierwszą dopiero w pon, to są minusy terminu pod koniec kwietnia 😛, już nie mogę się doczekać , tym bardziej, że tutaj większość jest po i przed to bardzo mi się to dłuży.
    Ja właśnie zrobiłam rosół i za chwilę wychodzę na paznokcie, odnośnie 2 tyg non stop mam ochotę na rosół.
    Mam to samo z tym rosolem😂

preg.png

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A plany to fajne, ale też pospolicie nudne, jak to u dorosłego człowieka 😂 Pranie rozwieszone, schnie na ciepełku, szkoda że już niedługo się to skończy i znowu będzie jesienią cały pokój zawalony suszarką 😔 a potem jedziemy do chrzestnej na grilla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2024, 11:51

preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy przychodzą i odchodzą.
    Co jakiś czas duszno mi i bez wentylatora nie przetrwam, piję wodę jak smok. Piersi pobolewają bardzo delikatnie od tygodnia, czasem wcale.
    Lekkie bóle podbrzusza lub krzyżów, czasem caly dzien nic, a czasem utrzymuje sie przez 1-2 h i od razu no-spa z magnezem wchodzi - tego objawu niecierpię, zresztą pewnie jak większość z nas i już nachodzą mnie wtedy czarne myśli.
    Rozdrażnienie mam od skonczonego 4 tygodnia. Ciężko mi to pohamować, ale się staram, bo z Narzeczonego niezły nerwus czasem i mu się udziela 😋
    Prócz tego wilcze napady głodu, a dziś po zjedzeniu gula w gardle i mdłości się włączyły.

Wizyta serduszkowa dopiero 30.08. To oczekiwanie na wizytę dłuży się w nieskończoność 😅

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    12 dpt - beta 378.5

preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A plany na dziś - jadę do Mamy, jedziemy do Rodzinki od jej strony na grilla nad rzekę :)

Miłego i spokojnego weekendu Dziewczyny! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2024, 11:54

bajkowadama lubi tę wiadomość

2 lata starań
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    12 dpt - beta 378.5

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie jadę do koleżanki na działkę. Niestety autobusem bo auto na warsztacie. Rano bardzo mnie mdliło i nie miałam wgl energii na nic. Zmusiłam się do spaceru, a raczej pies mnie zmusił 😂i było mi lepiej. Jazda autobusem nie sprzyja 🤢

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • EwK Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:

Ja dzień przed zrobieniem testu wyjadłam wszystkie marchewki z rosołu. Jak to mój mąż zobaczył to od razu powiedział, że jestem w ciąży bo u nas nigdy nie ma chętnych na marchewki 😂 ostatnio za to mam fazę na kalafiorową i to ona jest w planie na weekend 😉

Byłam dziś też na zleconych badaniach krwi i przy okazji zrobiłam jeszcze betę i progesteron. Pewnie bez sensu je teraz robic, ale chciałam mieć jakąś informacje bo już nie mogę wysiedzieć do tej wizyty w środę. Muszę zdecydowanie popracować nad cierpliwością 🤣

Mam mieć dziś też zakładanego holtera bo od jakiegoś miesiąca mam takie uczucie nierówno bijącego serca, a wcześniej nigdy nie miałam problemów z sercem. Miała tak któraś z Was w ciąży?

Kori_ lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️'93 🧔🏼‍♂️ '91 + 🐈🐈‍⬛

06.2024 -> 3 polipy endometrialne 4, 5, 6 mm (duphaston przez 2 cykle, jak nie znikną to usunięcie)
    07.2024 -> PCOS ?

2 cs o pierwszego maluszka 👶🏼

⏸️12.08.2024 - 13 dpo
    💉beta: 13.08 ➡️766, 16.08 ➡️2357

preg.png
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:

Mam tak samo z rosołem 🤣 Chociaż ostatnio ktoś wstawił na jednej z grup barszcz z uszkami i też jak zobaczyłam to z chęcią bym zjadła 🤣

Kori_ lubi tę wiadomość

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    17.02 - 31+5 jestem już na świecie 👶🏻
    event.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja biorę eutyrox rano,ale biorę zaraz jak się uszykuje przed wyjściem do pracy i jakoś mi leci te pół godziny....chociaż strasznie ciężko się wstaje.Z objawów to spanie i bol piersi,śmierdzi mi lodówka i dopiero włożony worek na śmieci.Z tym rosołem to mi dopiero apetyt narobiłyscie!jak już wstane i się ogarnie to będę gotować! Miłego dnia😃

Tika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kori_ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Mam to samo z tym rosolem😂

@Marta @ EwK @Martek
    Ciekawe co nam organizm nam mówi w ten sposób, pewnie mamy jakieś niedobory i dlatego akurat chęć na to, widzę że to częsta zachcianka 😄
    przytyliście coś czy na razie macie taka sama wagę ? Ciekawi mnie to, jak to będzie

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Madula Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

pierwsza ciąża ❤ 37 lat, 5 tygodni i 3 dni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Beta prawidłowo przyrosła❤🥰 Wizyta u gina będzie na przełomie 6 i 7 tygodnia. Jakie są Wasze doświadczenia? Wtedy już wszystko widziałyście na ekranie? Też staracie się być tylko pozytywne, ale niepewność i lęk o to, by wszystko było dobrze też Was czasami trochę nęka?

Madlen90, Marcycha lubią tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20250424/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/5ef7/preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    @Marta @ EwK @Martek
    Ciekawe co nam organizm nam mówi w ten sposób, pewnie mamy jakieś niedobory i dlatego akurat chęć na to, widzę że to częsta zachcianka 😄
    przytyliście coś czy na razie macie taka sama wagę ? Ciekawi mnie to, jak to będzie
    Narazie to schudłam 1,5kg a ja niestety nie mogę na nic patrzeć nawet na wode

preg.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ